Razbijanje SFRJ

mostarac

#26 Re: CAO

Post by mostarac »

Oceania wrote:
mostarac wrote:
Oceania wrote: Na ovom postu bi ti pozavidio i Seselj i Cica i pop Djuic ....
ja samo iznosim cinjenice i izgleda da sam za razliku od tebe procitao cijeli post kojim je otvorena tema.
Ma pusti taj post ...znam ga napamet zatvorenih ociju , tih sam se prica naslusao , kako je zapad na celu sa Vatikanom i Nemackom razbio Jugu ......"ko nas bre zavadi " lazljivi Latini " becki konjusari " i slicne pizdarije iz
kuhinje SANU , RTS , Duga , Politika , Srna ......nego hocu da ti kazem da je ovo sto napisao za Albance i zeceve cisti fasizam.Kosovo jeste sastavni dio srbije ali ga Srbija nije izgubila zato " sto se Albanci yebu ko zecevi i stancaju kao na traci " nego zato sto ih je Srbija ubijala kao zeceve i stancala u hladnjace kao mesne kobasice. Ponavljam tvoj post je fasisticki.
izvini ali to je bio put i metod albanskog puta do otimanja kosova
Oceania

#27 Re: CAO

Post by Oceania »

mostarac wrote:
Oceania wrote:
mostarac wrote: ja samo iznosim cinjenice i izgleda da sam za razliku od tebe procitao cijeli post kojim je otvorena tema.
Ma pusti taj post ...znam ga napamet zatvorenih ociju , tih sam se prica naslusao , kako je zapad na celu sa Vatikanom i Nemackom razbio Jugu ......"ko nas bre zavadi " lazljivi Latini " becki konjusari " i slicne pizdarije iz
kuhinje SANU , RTS , Duga , Politika , Srna ......nego hocu da ti kazem da je ovo sto napisao za Albance i zeceve cisti fasizam.Kosovo jeste sastavni dio srbije ali ga Srbija nije izgubila zato " sto se Albanci yebu ko zecevi i stancaju kao na traci " nego zato sto ih je Srbija ubijala kao zeceve i stancala u hladnjace kao mesne kobasice. Ponavljam tvoj post je fasisticki.
Isto ovako kao ti su govorili Karadjic i Mladic za bosanske muslimane.Isto , istovito , slovo na slovo / Mladica slusam jednom prilkom , malo prije genocida u Srebrenici " Tamo gdje je dvoje muslimna , tu nikne dzamija pa cetvero -petoro djece i eto ti ga " otprilke ovako , je zborio djeneral ....e moj Mosatrac ja sam mislio da ti pametniji covjek , mislio sam da si puno pametniji .......
mostarac

#28 Re: CAO

Post by mostarac »

Oceania wrote:
mostarac wrote:
Oceania wrote: Ma pusti taj post ...znam ga napamet zatvorenih ociju , tih sam se prica naslusao , kako je zapad na celu sa Vatikanom i Nemackom razbio Jugu ......"ko nas bre zavadi " lazljivi Latini " becki konjusari " i slicne pizdarije iz
Isto ovako kao ti su govorili Karadjic i Mladic za bosanske muslimane.Isto , istovito , slovo na slovo / Mladica slusam jednom prilkom , malo prije genocida u Srebrenici " Tamo gdje je dvoje muslimna , tu nikne dzamija pa cetvero -petoro djece i eto ti ga " otprilke ovako , je zborio djeneral ....e moj Mosatrac ja sam mislio da ti pametniji covjek , mislio sam da si puno pametniji .......
da svakako. Ovo su covjece cinjenice, a muslimani su u bosni svoji na svome i to se ne moze poredit
Liska

Post by Liska »

Mostarac, pogrijesio si za Kosovo. Kad su Srbi sa Kosova digli Milosevica na tron, nije bilo govora o nekoj njihovoj ugrozenosti. Odlazili su sa Kosova zbog ekonomskih razloga, prvenstveno. Kuce su prodavali po 3-4 puta vecim cijenama od trzisnih. Albanci jesu imali puno djece, ali je to vezano za njihovu kulturu. I Srbi sa Kosova su imali familije sa 4-5 djece, potpuno razlicito od Srba na teritoriji tadasnje Socijalisticke Republike Srbije. Onda kada su Srbi stvarno postali ugrozeni na Kosovo, vec su skoro svi otisli. Isto tako, vodje nemira na Kosovu pocetkom 1980-tih su bili studenti, marksisti po svojoj orijentaciji. Ne pamtim da je ijedan od vodja tih nemira bilo kakav faktor medju danasnjom politickom elitom na Kosovu. Vrlo je tesko krivicu za zbivanja na Kosovu staviti na samo jednu stranu. Od 1945. pa sve do ranih 60-tih Albanci su bili niza vrsta na Kosovu. Onda su Albanci dobili malo vlasti i tu pocinju problemi. Srbi su tesko podnosili da se Albanci bilo sta pitaju na Kosovu i Kosmetu i tu je po meni glavni razlog ovih nemira. Srbi se do danasnjeg dana nisu okanili rasistickog pristupa prema Albancima koje gledaju kao nizu vrstu. Smatralo se rjesenjem da je dobro pustiti Albance da odlaze u europske zemlje ali je pametna glava, koja je to smislila, zaboravila da bi se isti mozda zeljeli vratiti u rodni kraj, ali ovaj put sa dzepovima i racunima punih para.
Oceania

Post by Oceania »

Liska wrote:Mostarac, pogrijesio si za Kosovo. Kad su Srbi sa Kosova digli Milosevica na tron, nije bilo govora o nekoj njihovoj ugrozenosti. Odlazili su sa Kosova zbog ekonomskih razloga, prvenstveno. Kuce su prodavali po 3-4 puta vecim cijenama od trzisnih. Albanci jesu imali puno djece, ali je to vezano za njihovu kulturu. I Srbi sa Kosova su imali familije sa 4-5 djece, potpuno razlicito od Srba na teritoriji tadasnje Socijalisticke Republike Srbije. Onda kada su Srbi stvarno postali ugrozeni na Kosovo, vec su skoro svi otisli. Isto tako, vodje nemira na Kosovu pocetkom 1980-tih su bili studenti, marksisti po svojoj orijentaciji. Ne pamtim da je ijedan od vodja tih nemira bilo kakav faktor medju danasnjom politickom elitom na Kosovu. Vrlo je tesko krivicu za zbivanja na Kosovu staviti na samo jednu stranu. Od 1945. pa sve do ranih 60-tih Albanci su bili niza vrsta na Kosovu. Onda su Albanci dobili malo vlasti i tu pocinju problemi. Srbi su tesko podnosili da se Albanci bilo sta pitaju na Kosovu i Kosmetu i tu je po meni glavni razlog ovih nemira. Srbi se do danasnjeg dana nisu okanili rasistickog pristupa prema Albancima koje gledaju kao nizu vrstu. Smatralo se rjesenjem da je dobro pustiti Albance da odlaze u europske zemlje ali je pametna glava, koja je to smislila, zaboravila da bi se isti mozda zeljeli vratiti u rodni kraj, ali ovaj put sa dzepovima i racunima punih para.
Kao prvo , dobar post i i dobra dijagnoza i povijest bolesti.Srbi odavno represivno vladaju Kosovom .Dok sam ja bio dijete , pazi sedamdestih i osamdesetih godina je kruzio vic po Jugi.Postojio Rankovic ljude na Kosovu i hoce da ih strelja." Reci kolac > kolac , koljac kolac koljac ......uglavnom ko je god rekao koljac , izgubio je glavu ( Alabanac ) ko je god rekao kolac spasio je glavu ( Srbin ) i tako Rankovic dodje do jednog koji kaze KOLAC ali mu je bio sumnjiv i drug Marko ( tako su zvali Rankovica u drugom svjetskom ratu) kaze : " A koji " ? a ovaj brzopleto veli : " bakljava " > streljanje !!!!! Pazi covjece za vrijeme Tita taj Rankovic je tamanio Albance.
Srbim preziru Albance i smatraju ih nizim bicima.U sam se uvjerio hiljadu puta , bezbroj puta.Oni su tu mrznju prema Albancima " prodali" i Bosancima.U mom gradu nije bilo dana da" Sipci " kako su ih zvali koji su prodavali bureke ne dobiju batine od lokalne jalije. U JNA ista stvar.Za ljubav Beogradjana sa kojima smo" barili ribe" po Hvaru i Dubrovniku i pjevali Idole i Riblju Corbu Bosancerosi su redovno marisali Siptare.Redovno.Pazi ovo na tom Kosovu je covjek odlezao 35 godina robije ni kriv ni duzan za navodni nacinalizam ili statijaznam , albanski Mandela ,Adem Demaci . Srbiija gubi Kosovo ne zbog albanskog nataliteta nego zato sto je vladala represivno i krvnicki prema tim ljudima.Oni se druze u coporu , agresivni su , reze , i svi su za jednoga .....pobij se jednim Albancem eto ih deset .....Oni su istraumtizirani srpskim pendrekom da u tolikoj mjeri da danas imaju zivotinjski instikt za prezivljavanje.
P.S. Samostalnost Kosova nikako i u nikakvoj mjeri nece uticati na Bosnu.
Ama bas nikako.To je propagnda.Tzv .rs ce nestati bez obzira na ishod na Kosovu.Siguran sam.Ne dvojim ni sekunde .
Shoshana

Post by Shoshana »

Oceania wrote:
Liska wrote:Mostarac, pogrijesio si za Kosovo. Kad su Srbi sa Kosova digli Milosevica na tron, nije bilo govora o nekoj njihovoj ugrozenosti. Odlazili su sa Kosova zbog ekonomskih razloga, prvenstveno. Kuce su prodavali po 3-4 puta vecim cijenama od trzisnih. Albanci jesu imali puno djece, ali je to vezano za njihovu kulturu. I Srbi sa Kosova su imali familije sa 4-5 djece, potpuno razlicito od Srba na teritoriji tadasnje Socijalisticke Republike Srbije. Onda kada su Srbi stvarno postali ugrozeni na Kosovo, vec su skoro svi otisli. Isto tako, vodje nemira na Kosovu pocetkom 1980-tih su bili studenti, marksisti po svojoj orijentaciji. Ne pamtim da je ijedan od vodja tih nemira bilo kakav faktor medju danasnjom politickom elitom na Kosovu. Vrlo je tesko krivicu za zbivanja na Kosovu staviti na samo jednu stranu. Od 1945. pa sve do ranih 60-tih Albanci su bili niza vrsta na Kosovu. Onda su Albanci dobili malo vlasti i tu pocinju problemi. Srbi su tesko podnosili da se Albanci bilo sta pitaju na Kosovu i Kosmetu i tu je po meni glavni razlog ovih nemira. Srbi se do danasnjeg dana nisu okanili rasistickog pristupa prema Albancima koje gledaju kao nizu vrstu. Smatralo se rjesenjem da je dobro pustiti Albance da odlaze u europske zemlje ali je pametna glava, koja je to smislila, zaboravila da bi se isti mozda zeljeli vratiti u rodni kraj, ali ovaj put sa dzepovima i racunima punih para.
Kao prvo , dobar post i i dobra dijagnoza i povijest bolesti.Srbi odavno represivno vladaju Kosovom .Dok sam ja bio dijete , pazi sedamdestih i osamdesetih godina je kruzio vic po Jugi.Postojio Rankovic ljude na Kosovu i hoce da ih strelja." Reci kolac > kolac , koljac kolac koljac ......uglavnom ko je god rekao koljac , izgubio je glavu ( Alabanac ) ko je god rekao kolac spasio je glavu ( Srbin ) i tako Rankovic dodje do jednog koji kaze KOLAC ali mu je bio sumnjiv i drug Marko ( tako su zvali Rankovica u drugom svjetskom ratu) kaze : " A koji " ? a ovaj brzopleto veli : " bakljava " > streljanje !!!!! Pazi covjece za vrijeme Tita taj Rankovic je tamanio Albance.
Srbim preziru Albance i smatraju ih nizim bicima.U sam se uvjerio hiljadu puta , bezbroj puta.Oni su tu mrznju prema Albancima " prodali" i Bosancima.U mom gradu nije bilo dana da" Sipci " kako su ih zvali koji su prodavali bureke ne dobiju batine od lokalne jalije. U JNA ista stvar.Za ljubav Beogradjana sa kojima smo" barili ribe" po Hvaru i Dubrovniku i pjevali Idole i Riblju Corbu Bosancerosi su redovno marisali Siptare.Redovno.Pazi ovo na tom Kosovu je covjek odlezao 35 godina robije ni kriv ni duzan za navodni nacinalizam ili statijaznam , albanski Mandela ,Adem Demaci . Srbiija gubi Kosovo ne zbog albanskog nataliteta nego zato sto je vladala represivno i krvnicki prema tim ljudima.Oni se druze u coporu , agresivni su , reze , i svi su za jednoga .....pobij se jednim Albancem eto ih deset .....Oni su istraumtizirani srpskim pendrekom da u tolikoj mjeri da danas imaju zivotinjski instikt za prezivljavanje.
Ama bas nikako.To je propagnda.Tzv .rs ce nestati bez obzira na ishod na Kosovu.Siguran sam.Ne dvojim ni sekunde .
:thumbup:

Bravo Oceania!
tecumseh

Post by tecumseh »

zvini ali ti albanci su uradili sljedece:
1. imali 8-10 djece
:angry:
klif

Post by klif »

Moram reci da me je stid mostarcevog komentara.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Oceania wrote:
Svaka cast Oceania.

A za ove koji kazu da nema povezanosti izmedju RS i Kosova samo da kazem da ima, i te kako. Srbi su na istom tom Kosovu rasprodavali decenijama zemlju i pokusavali se uhvatiti Beograda, Novog Sada, te eventualno Nisa. Kakve to veze ima sa RS? Te da je moj djed kada su pocele pizdarije na Romaniji gledao sinove nekadasnjih komsija kako "vracaju" svoju zemlju i navodio imena, prezimena, i godine kada su te iste komsije prodavale zemlju muslimanskim porodicama koje nisu bile dovoljno imucne da kupe nesto gotivnije, ali su ovi vec bili dovoljno imucni da se uhvate kakve malo vece carsije. I onda, kao sto su ti Srbi "vracali" svoje, a svi znamo kako, tako je i onim na Kosovu, kada su vidjeli da je vrag odnjeo salu, palo na pamet da "vrate" svoje. I onda posalju djecu iz Beograda, Novog Sada, Nisa, Kragujevca, Kraljeva, Valjeva da "oslobadjaju" ono sto su oni sami rasprodali, a sami povade nekakve navodne izbjeglicke kartone kako bi ostali u gradovima u kojima i jesu vec decenijama i bilo kako hajrovali od toga.

Ovu pricu znam jer sam po Srbiji hodao jos za vrijeme bombardovanja, i znam na sta su bili ogorceni ljudi koji su ni krivi ni duzni djecu izgubili, a sto je najgore - bez ikakvog smislenog razloga.
mostarac

Post by mostarac »

Da sad nesto kazem o onom mom postu nad kojim se neki zgrazaju. Ja sam mozda na malo ruzan nacin rekao ono sto svi mi znamo i sto vecina ljudi i misli, a to je da su siptari na kosovu veoma brzo dostigli veliki broj stanovnika zahvaljujuci ogromnoj stopi nataliteta, tj. velikom prirodnom prirastaju. Nadam se da sam se sad izrazio korektno za vase osjetljive usi pune demokratije i ljudskih prava.
Da nastavim. Siptari nisu pravili problem na Kosovu dok se nisu osjetili dovoljno jakima da isti i naprave. Nije problem bio dati im ni autonomiju ni skole ni jezik ni bilo sta drugo. Problem je bio u tome da su oni uvijek sta god im date bili nezadovoljni i da su bili zadovoljni samo sa otcjepljenjem od Jugoslavije, kasnije Srbije. Da se Kososvu 1974. godine dao status republike oni bi u roku 2 mjeseca raspisali referendum. U tome je problem i ne kazem ja da njih srbi nisu tamo nakon svega poceli da maltretiraju i ugrozavaju, ali uzrok problema nije u Srbima na kosovu.
Kosovo je srce Srbije i patrijarh je sjediste imao na Kosovu i smjesno je da sada dodje neko koji je samo zahvaljujuci svojoj velikoj stopi nataliteta dosegao i veliku snagu i da kaze, e znate sad ovo vise nije Srbija jer nas je vise i mi cemo sada da napravimo svoju drzavu. Sad oni pojedinci sto im je svejedno sto to nije uredu i sto ne vide kako ce se to odraziti na Bosnu i Hercegovinu, mogu da u svemu tome gledaju kao jedini cilj "nek Srbi popuse", a to je apsurd.
Ja govorim onako kako je sa stanovista logike, zdravog razuma i prava, a ne onako kako je sa stanovista osvete.
Ja nicim ne opravdavam zlocine koji su evidentno pocinjeni nad stanovnistvom, ali nije siptara ni blizu izginulo ko nas Bosanaca, pa naa Srebrenica osta u RS, Foca, Visegrad, Prijedor... Da ne govorim o tome sto su ovi uopste dosli u mogucnost da naprave RS.
Samo nek mi neko objasni ali sa makar malo doze ozbiljnosti i argumenata cime su to siptari zasluzili nezavisnost Kosova i otcjepljenje od Srbije?
Oni su sada problem i Makedoniji i bice problem svuda gdje osjete da ih je dovoljan broj i da mogu napraviti sranje. Svugdje ce napravit scenarij Kosova.
Liska

Post by Liska »

Mostarac, mogli bi do Markovih konaka raspravljati jesu li Albanci pravili djecu zato sto im je netko tako rekao ili zato sto je tamo takav obicaj. Vec sam ti napisao i da su Srbi sa Kosova imali redovito po 4-5 djece. Albanci imaju puno djece i po zapadnim zemljama gdje zive, vjerojatno zato da bi ih demografski nadmasili?! Po meni je uvijek kriv onaj koji ima vlast a Srbi su u zadnjih 60 godina uglavnom imali vlast na Kosovu. I takvim Srbima nisu odgovarali Vlasi, Bakali i slicni pa mi je normalno da im je na kraju dosao Taci. Ako je Vlasi iredentista, onda sam i ja. I Srbi i Albanci su na Kosovu od davnina, jedni uz druge. Do ovog zadnjeg sukoba mnoge uvazene albanske porodice su bile zaduzene za cuvanje pravoslavnih manastira. Srbi su sami sebi krivi za situaciju na Kosovu, a glavni je razlog sto nikako nisu mogli prihvatiti cinjenicu da vise nisu jedini koji se pitaju na Kosovu. Demaci je zatvoren na 35 godina za delikt misljenja a na kraju je ispalo da je Demaci veci demokrata i covjek od onih koji su ga zatvorili i od vecine danasnjih Albanaca na Kosovu. Pokusaj pronaci knjigu profesora Branka Horvata o Kosovu, napisanu i izdatu 80-tih godina. I dan-danas Srbe Kosovo interesira samo kao zemlja koju bi hjeli, ali ako ikako moze ispraznjenju od Albanaca. Pa zadnji referendum o Ustavu Srbije bi propao da su glasali Albanci. Reci mi sta bi Albanci u tom slucaju trebali raditi? Eto Srbija hoce da je Kosovo u njenom sastavu, ali nije spremna ni dopustiti mogucnost da Albanci s Kosova glasaju na izborima u Srbiji. I da naglasim nisam za nezavisnost Kosova ali sam jos manje za ono sto Srbi zagovaraju. Dakle, po meni Kosovo autonomno u Srbiji, Albanci ravnopravni gradjani R. Srbije, sa aktivnim i pasivnim glasackim pravom. Od ovoga nece biti nista, iako je to jedino rjesenje. Napravice neko solomonsko rjesenje i odgoditi novi sukob za jedno 20 godina.
mostarac

Post by mostarac »

Liska wrote:Mostarac, mogli bi do Markovih konaka raspravljati jesu li Albanci pravili djecu zato sto im je netko tako rekao ili zato sto je tamo takav obicaj. Vec sam ti napisao i da su Srbi sa Kosova imali redovito po 4-5 djece. Albanci imaju puno djece i po zapadnim zemljama gdje zive, vjerojatno zato da bi ih demografski nadmasili?! Po meni je uvijek kriv onaj koji ima vlast a Srbi su u zadnjih 60 godina uglavnom imali vlast na Kosovu. I takvim Srbima nisu odgovarali Vlasi, Bakali i slicni pa mi je normalno da im je na kraju dosao Taci. Ako je Vlasi iredentista, onda sam i ja. I Srbi i Albanci su na Kosovu od davnina, jedni uz druge. Do ovog zadnjeg sukoba mnoge uvazene albanske porodice su bile zaduzene za cuvanje pravoslavnih manastira. Srbi su sami sebi krivi za situaciju na Kosovu, a glavni je razlog sto nikako nisu mogli prihvatiti cinjenicu da vise nisu jedini koji se pitaju na Kosovu. Demaci je zatvoren na 35 godina za delikt misljenja a na kraju je ispalo da je Demaci veci demokrata i covjek od onih koji su ga zatvorili i od vecine danasnjih Albanaca na Kosovu. Pokusaj pronaci knjigu profesora Branka Horvata o Kosovu, napisanu i izdatu 80-tih godina. I dan-danas Srbe Kosovo interesira samo kao zemlja koju bi hjeli, ali ako ikako moze ispraznjenju od Albanaca. Pa zadnji referendum o Ustavu Srbije bi propao da su glasali Albanci. Reci mi sta bi Albanci u tom slucaju trebali raditi? Eto Srbija hoce da je Kosovo u njenom sastavu, ali nije spremna ni dopustiti mogucnost da Albanci s Kosova glasaju na izborima u Srbiji. I da naglasim nisam za nezavisnost Kosova ali sam jos manje za ono sto Srbi zagovaraju. Dakle, po meni Kosovo autonomno u Srbiji, Albanci ravnopravni gradjani R. Srbije, sa aktivnim i pasivnim glasackim pravom. Od ovoga nece biti nista, iako je to jedino rjesenje. Napravice neko solomonsko rjesenje i odgoditi novi sukob za jedno 20 godina.
I po meni je ovo jedino pravedno rjesenje.
Ne kazem ja da su njih Srbi tamo mazili, nego samo kazem da na osnovu nataliteta ne mozes dobiti nezavisnost i da je Kosovo stvarno Srbija, a ne branim Srbiju ni njen novi ustav kojem u preambuli stoji Kosovo, sto je smjesno. Samo kazem da Kosovo mora da ostane u Srbiji, a šiptari moraju da ostvare sva prava. Po meni je to jedino pravedno rjesenje, a svijet ce donijeti takvo da nikom ne bude dobro.
Liska

Post by Liska »

OK, s tim sto ja ovdje ne krivim svijeta ni za sta. Svijet se u tu krizu ukljucio nepunih 20 godina od njenog nastanka, kad je postalo jasno da ni Srbi ni Albanci nisu sposobni iznaci bilo sto osim rata. Svijet sigurno nece donijeti neko rjesenje idealno za obje strane, jer ni Srbi ni Albanci nisu za takvo rjesenje.Dakle, Albanci i Srbi bi morali biti veoma zreli u razmisljanjima, u sagledavanju ukupne vanjsko politicke situacije u svijetu i doci do rjesenja koje sam ranije naveo. Mislim da bi Rusija mogla imati prevagu jer ako Ahtisari i predlozi neku vrstu nezavisnosti, to treba biti odobreno Rezolucijom Vijeca sigurnosti. Rusija ce sigurno staviti veto na takav prijedlog, ne zato sto posebno voli Srbe nego iz svojih potreba i razloga. Po meni na Kosovu ostaje status quo, uz povremene napade Albanaca na preostale srpske enklave.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Post Reply