Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
dezurni_ucenik

#1876 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dezurni_ucenik »

Bodkin wrote:Vrati se par stranica.

Jasta cu. :oops:
tututuuuu

#1877 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tututuuuu »

@mba wrote:

ali gledaj, ti ljudi koji sebe nazivaju bosnjaci a u sebiji u biti i jesu iz bosne, ali su protjerani i naravno da su zadrzali svoj jezik kao i bosnjaci u turskoj albaniji pa cak i bugarskoj nas ima!

e sada cinjenica jest da je doslo do "srbizacije" i "hrvatizacije" katolika i pravoslavaca u bosni, i zato ni jedni ni drugi ne mogu za sebe tvrditi da si ikada pricali drugi jezik osim BOSANSKI, dok bosnjaci u srbiji nemogu za sebe reci da pricaju drugi osim BOSANSKI i obrnuto ovi drugi!

mi bosnjaci hocemo bosnu i bosanski, ali oni nece bosne i bosanskog, tako bi bilo da se zovemo i marsovci, znaci problem je apsolutno ne prihvatanje svega bosanskog od uskoro stranaca i manjine zvane srbi i hrvati!

hahahaha I ja sam porijekom iz RH, jesam, Allaaaaha mi, radio sam genetski test kao dokaz... eto mogu ja sad biti Hrvat kao ti Bosnjaci sto su Bosnjaci u Srbiji hahahaha... Oni vani - ja, u BiH drugi - jok... oni su "pravi", mi smo pak pokatoliceni i popravoslavljeni :lol:

Ni Srbi u devedesetim nisu ovako pukli... :-)

i kazu put za BiH je bosnjacki nacionalizam... a ono jos sovinizam.
prog321

#1878 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Tuta, ocami miniras temu sa svojim hrvatskim neovaginalnim upadima.
Reci nam samo jedno i otpilari dalje, hoce li Hr stati na stranu Bosnjaka ako zakuhaju sa Srbima ili ne ? :-D
Bodkin

#1879 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Bodkin »

@mba wrote: ali gledaj, ti ljudi koji sebe nazivaju bosnjaci a u sebiji u biti i jesu iz bosne, ali su protjerani i naravno da su zadrzali svoj jezik kao i bosnjaci u turskoj albaniji pa cak i bugarskoj nas ima!

e sada cinjenica jest da je doslo do "srbizacije" i "hrvatizacije" katolika i pravoslavaca u bosni, i zato ni jedni ni drugi ne mogu za sebe tvrditi da si ikada pricali drugi jezik osim BOSANSKI, dok bosnjaci u srbiji nemogu za sebe reci da pricaju drugi osim BOSANSKI i obrnuto ovi drugi!

mi bosnjaci hocemo bosnu i bosanski, ali oni nece bosne i bosanskog, tako bi bilo da se zovemo i marsovci, znaci problem je apsolutno ne prihvatanje svega bosanskog od uskoro stranaca i manjine zvane srbi i hrvati!
Znaci srbi koji su protjerani iz hrvatske u bosnu su sta? I sta ce biti treca generacija turaka u njemackoj? Znas li kako je doslo so toga da se prica italijanski i francuski u svicarskoj? Jesunpo toj logici svi u juznoj americi spanci i portugalci jer su svi dosli sa kolonizatorima?

Ne, poenta je da ne mozes reci srbi i hrvati u bih su bosanci, ali eto bosnjaci u srbiji nisu srbi. I da, sta su albanci sa juga srbije po tebi?
Bodkin

#1880 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Bodkin »

tututuuuu wrote:
nigdje ja nisam ni napisao da nisam hrvatski nacionalist a ni da jesam... I ja ne osudjujem, niti ne osudjujem... Ja se samo cudim kako neko pri zdravoj pameti moze napisati da je put za BiH bosnjacki nacionalizam, ili bilo ciji... osobito u zemlji koja je tako etnicki podjeljena... bilo ciji nacionalizam moze samo stetiti BiH u ovakvoj situaciji i odnosima... Pravi put je spustanje tenzija i dogovor, s uvazavanjem drugih i njihovih zelja, i da se nadje negdje na sredini, sto dogovor obicno i znaci, stvari bi polako dosle na svoje mjesto... Ja drugi put ne vidim...
Ne moras napisati. Narqvno da je relaksacija jedini put ali ne sa takvima koji imaju tvoj stav. Hrvatski nacionalizam steti jednako kao bosnjacki ili srpski. Relaksirati jedan, a pustiti drugi nije put do uspjeha
dezurni_ucenik

#1881 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dezurni_ucenik »

Ja i dalje odgovor cekam...
tututuuuu

#1882 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tututuuuu »

prog321 wrote:Tuta, ocami miniras temu sa svojim hrvatskim neovaginalnim upadima.
Reci nam samo jedno i otpilari dalje, hoce li Hr stati na stranu Bosnjaka ako zakuhaju sa Srbima ili ne ? :-D
nece, iscjetku gore spomenute neovagine . :-D Samo na stranu Hrvata se staje, a Hrvati trenutno nisu zadovoljni s Federacijom.
Bodkin

#1883 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Bodkin »

tututuuuu wrote:
prog321 wrote:Tuta, ocami miniras temu sa svojim hrvatskim neovaginalnim upadima.
nece, iscjetku gore spomenute neovagine . :-D Samo na stranu Hrvata se staje, a Hrvati trenutno nisu zadovoljni s Federacijom.
:lol:
prog321

#1884 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Dobro, to sam znao.
Nego sam se nadao da si Bosnjake zavolio u medjuvremenu pa bi im barem malo lagao :-D
tututuuuu

#1885 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tututuuuu »

Bodkin wrote:
tututuuuu wrote:
nigdje ja nisam ni napisao da nisam hrvatski nacionalist a ni da jesam... I ja ne osudjujem, niti ne osudjujem... Ja se samo cudim kako neko pri zdravoj pameti moze napisati da je put za BiH bosnjacki nacionalizam, ili bilo ciji... osobito u zemlji koja je tako etnicki podjeljena... bilo ciji nacionalizam moze samo stetiti BiH u ovakvoj situaciji i odnosima... Pravi put je spustanje tenzija i dogovor, s uvazavanjem drugih i njihovih zelja, i da se nadje negdje na sredini, sto dogovor obicno i znaci, stvari bi polako dosle na svoje mjesto... Ja drugi put ne vidim...
Ne moras napisati. Narqvno da je relaksacija jedini put ali ne sa takvima koji imaju tvoj stav. Hrvatski nacionalizam steti jednako kao bosnjacki ili srpski. Relaksirati jedan, a pustiti drugi nije put do uspjeha
ne znam kako ti znas kakav je moj stav? Ali ja dopustam da ja nisam u pravu i podoban mozda, i da ima neko ko je podobniji za to. Ali bar ne pisem nebuloze da je pravi put za BiH bosnjacki nacionalizam (oliti hrvatski) i onda jos ljude, nebosnjake, napadam po temi sto im se takav stav ne svidja... :lol:

ja nigdje nisam rekao da je hrvatski nacionalizam dobar za BiH, vec sam izricitao rekao da nije dobar niti jedan, pa ne znam sto se moram ponavljati...
tututuuuu

#1886 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tututuuuu »

prog321 wrote:Dobro, to sam znao.
Nego sam se nadao da si Bosnjake zavolio u medjuvremenu pa bi im barem malo lagao :-D
bosnjake neke i mogu voliti ali ti si jedan od onih koje ne volim. i to je moje pravo valjda...
prog321

#1887 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Mosh mislit?

A ja sam tako loveable guy.
:-D
Bodkin

#1888 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Bodkin »

tututuuuu wrote:
Bodkin wrote:
tututuuuu wrote:
ne znam kako ti znas kakav je moj stav? Ali ja dopustam da ja nisam u pravu i podoban mozda, i da ima neko ko je podobniji za to. Ali bar ne pisem nebuloze da je pravi put za BiH bosnjacki nacionalizam (oliti hrvatski) i onda jos ljude, nebosnjake, napadam po temi sto im se takav stav ne svidja... :lol:

ja nigdje nisam rekao da je hrvatski nacionalizam dobar za BiH, vec sam izricitao rekao da nije dobar niti jedan, pa ne znam sto se moram ponavljati...
Ok sa zadnjim se slazem :thumbup:
dezurni_ucenik

#1889 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dezurni_ucenik »

tututuuuu wrote:
prog321 wrote:Dobro, to sam znao.
bosnjake neke i mogu voliti ali ti si jedan od onih koje ne volim. i to je moje pravo valjda...

Tvoje pravo da mrzis Bosnjake ali neke ko i mozes da volis :lol: . Jao koji si ti nacionalista. Niko ovdje nije napisao da mrzi Hrvate a ti otvoreno mrznju pokazujes. Je li nas prepoznajes po konturama lica :oops:

Ali posto vidim da su ti Bosnjaci trn u oku, dok budes prelistavao rezultate zadnjeg popisa, predlazem da zapjevas uz ovu melodiju:

Kme kme kme kme kmeee kmeee, kme kme kme kme kmeeeeee

:thumbup:
155_mm

#1890 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by 155_mm »

zateznistub wrote:
155_mm wrote: pa de su im bre te tastature? kako ih niko ne vidi osim tebe i tebi slicnih? i to vec godinama.
Ovo? Ovo je BRE cirkus..
kako bre cirkus bre kad su to isti ovi:
Image

samo sad sa mnogo vise municije, mnogo vise kvalitetnijeg oruzja sa mnogo vise vatrene moci i sa ogromnim iskustvom sa kim se ima posla.

kako bre da te nazivs cirkusom? kako bre? ajde bre objasni nam kako to bre?
i ne zaboravi da nam pojasnis gde bre vidis te tastature! bre!
zateznistub

#1891 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by zateznistub »

155_mm wrote: i ne zaboravi da nam pojasnis gde bre vidis te tastature! bre!
Ne vidim, čitam... :lol:

bre...
MikroBelaj

#1892 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by MikroBelaj »

Danguba wrote:Je li se ovo ekipa pacifista pojacala u zadnja dva dana? :D
Nedaju nam da rahat zaratimo :D
ABH017

#1893 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by ABH017 »

Bodkin wrote:
dezurni_ucenik wrote:
tututuuuu wrote:

Ja mislim da je tebi doslo konacno vrijeme da se smiris, udahni i izdahni nekoliko puta i fino citiraj onog ko je rekao na ovom forumu da je jedini pravi put za ovu drzavu - bosnjacki put. Cijeli dan ponavljas samo jedno te isto. Meni si u svakom odgovoru to prebacivao da mislim a nigdje to nisam rekao. Fakat i mene nerviras.
Haznadar je rekao sto puta do sad
Pravi put za Bosnu i Hercegovinu je uništavanje, ubijanje velikosrpske, odnosno velikohrvatske politike, kao i dominantno bošnjačke (mada ona nije prihvaćena ni od samih Bošnjaka).
Ove prve dvije mogu uništiti Srbi i Hrvati u BiH mirnim putem. Bošnjaci tu ne mogu ništa mirno uraditi. Pokušali su 91-92 i znamo kako je to završilo. Zato se rodio bošnjački nacionalizam i nepovjerenje u komšije. Znam da će neki sad reći da ni druga dva naroda ne vjeruju Bošnjacima, ali to je, ipak, više uzrokovano medijskim napumpavanjem, a mnogo manje djelovanjem Bošnjaka.
Mnogo će vode proteći dok se povjerenje vrati.
@mba

#1894 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by @mba »

kolega zar ne vidis da je ta dugogodisnja prica kako ce dijaspora braniti bosnu sa tastaturom u rukama i socijalom u dzepu potpuno izblijedila. iako se i dalje papagajski siri. vjerovatno u nedostatku novih instrukcija iz centrale.

a strah srpskih i hrvatskih elita da ce im se veliki broj podanika preko noci naci u matici u posjeti rodbini cak i oni koji nemaju rodbine tamo je ocigledan. pogotovo veliki broj onih koji su sposobni da puskom brane politicke ciljeve (citaj njihove kriminalne radnje).
kamo srece da nikad vise ne budemo u takvoj situaciji, ali kazem samo da se dijaspora ne smije podcjenjivati, a oni ako krenu putnike ne treba zaustavljati!

koliko je meni poznato serif patkovic nije u dijaspori!
155_mm

#1895 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by 155_mm »

zateznistub wrote:

bre...
ajde kad si tako opsirno odgovorio za tastature, odgovori i za cirkus.
zateznistub

#1896 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by zateznistub »

155_mm wrote:
zateznistub wrote:

bre...
Šta bolan da odgovorim? Stoji desetak dusa i jedan ispred njih sa rokovnikom...sta tu ima da se objasnjava...
Skijaš

#1897 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Skijaš »

zateznistub wrote:
155_mm wrote:
zateznistub wrote: Ne vidim, čitam... :lol:

bre...
Šta bolan da odgovorim? Stoji desetak dusa i jedan ispred njih sa rokovnikom...sta tu ima da se objasnjava...
Šta pokušavaš dokazati, da među onima koji vole BiH nema dovoljno kapaciteta i spremnosti za očuvanje cjelovitosti države ?
zateznistub

#1898 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by zateznistub »

Skijaš wrote:
Šta pokušavaš dokazati, da među onima koji vole BiH nema dovoljno kapaciteta i spremnosti za očuvanje cjelovitosti države ?
Ne pokusavam nista dokazati, samo mi ne ide u glavu da jos uvijek ima budala ( na svim stranama) koje su spremni ginuti dok se drugi bogate i dogovaraju, zgrču milione, otimaju fabrike...jebo te 90% raje nema ni za kifle a opet bi ko fol uzimalo puške u ruke...ginulo, sakatilo...i onda opet sve po starom...mrš na ulice i protestvuj za mukom stećena prava koje ukidaju isti oni koji su ih gurnuli u rat...
sinuhe

#1899 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by sinuhe »

@Skijaš koji su tvoji motivi da kao čovjek koji nije ni Bošnjak širiš dezinformacije o momcima sa karabinima?
volta dzontra

#1900 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by volta dzontra »

sinuhe wrote:@Skijaš koji su tvoji motivi da kao čovjek koji nije ni Bošnjak širiš dezinformacije o momcima sa karabinima?

ja sam siguran da lik drzi trgovinu lovacke opreme...vazda gojzerice, karabini, optike, uclanjenje u lovacka drustva.... :mrgreen:
Locked