Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
asker

#1676 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by asker »

cyprus wrote:Ne, bošnjački nacionalizam i bosanskohercegovački patriotizam apsolutno isključuju jedno drugo... To je kao da kažeš da velikosrpstvo i jugoslavenstvo idu zajedno... Mnogi srpski nacionalisti će reći da idu, isto kao što će i bošnjački nacionalisti reći da ide ovo, međutim, niti je to iskreno jugoslavenstvo, niti je ovo iskreni patriotizam...

Nacionalizam je isključiv, patriotizam to ne smije biti... Posebno u državama sa naglašenim multietničkim karakterom... U takvim slučajevima nacionalizam rastače državu, čak i kada je unitaristički...
Hajde nam samo napisi, ako nije problem, sta da radimo protiv ovog ociglednog rastakanja drzave? Kako da odgovorimo na ovaj atak na drzavu? Da li bi pomoglo da spalimo Bakira na lomaci? Hoce li se Dodik smilovat da nam godinama ne dira u svetinju (ne pricam samo o referendumu)?

Koliko vas ima (bez uvrede) takvog stava kao ti? Mozemo li vama predat stafetu da odbranite drzavu BiH (civilizovano, po zakonu)? Jeste li bar registrovani na Poskoku i Banjaluka forumu? Sirite li tamo ove ideje? Ima li istomisljenika? Jel' otvaranje ociju usmjereno samo i jedino Bosnjacima?
tututuuuu

#1677 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tututuuuu »

Fudo387 wrote:
asker wrote:
Nista ovdje nije izvan konteksta, supljiraj negdje drugo. Takvima je Meho iz Srebrenika isto sto i Abu Hamza iz Afganistana. Nije ni to problem al cemu supljiranje? Zvekni brate sto ti je na srcu nek se Klix zatrese. Cemu lafina?
Taj ti je delegat sa ushicenjem najavljivao gasne komore u Evropi, koje eto sam' sto nisu pocele nicati.
Sta mislis koga bi u njima tusio?
Mo's misliti, i ban mu za to dadose...par hefti.
jah * 3 = 3 jah.
hAZNADAR

#1678 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by hAZNADAR »

tututuuuu wrote:
pa u biti razlike nema, sve se svede na jednoumlje... Dodje tako vrlo lako vrijeme i da ti neko kaze ako ne vjerujes u Allaha da si protiv Bosne (ili ako ne skaces da ne volis Bosnu :D ) ili ako nisi pravosavac da nisi ni Srbin itd... to ti je taj nacionalizam. A patriotizam je nesto drugo. Bosnjaci su postali samo jedna interesna grupacija u ovoj zemlji, bas kao i Hrvati i Srbi. Bosanaca i Hercegovaca ima, koliko, 2%?
Koje sljepilo hebote. Svi smo mi po defaultu Bosanci i Hercegovci i tacnije bosanskohercegovacke nacije jer se u svijetu nacija moze tumaciti po drzavljanstvu.

Razlika je samo sto to neko voli i postuje a neko je silom prilika i ne voli.

A od interesnih grupacija zna se ko je za BiH. cast izuzecima ali tako je.
asker

#1679 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by asker »

Fudo387 wrote:
asker wrote:
Nista ovdje nije izvan konteksta, supljiraj negdje drugo. Takvima je Meho iz Srebrenika isto sto i Abu Hamza iz Afganistana. Nije ni to problem al cemu supljiranje? Zvekni brate sto ti je na srcu nek se Klix zatrese. Cemu lafina?
Taj ti je delegat sa ushicenjem najavljivao gasne komore u Evropi, koje eto sam' sto nisu pocele nicati.
Sta mislis koga bi u njima tusio?
Mo's misliti, i ban mu za to dadose...par hefti.
Ma jasno mi je ko dan. Nego eto da se zadrzi komunikacija na civilizovanom nivou. A sta kome izbija iz ociju (postova) se vidi na kilometre.
tututuuuu

#1680 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tututuuuu »

hAZNADAR wrote:
tututuuuu wrote:
pa u biti razlike nema, sve se svede na jednoumlje... Dodje tako vrlo lako vrijeme i da ti neko kaze ako ne vjerujes u Allaha da si protiv Bosne (ili ako ne skaces da ne volis Bosnu :D ) ili ako nisi pravosavac da nisi ni Srbin itd... to ti je taj nacionalizam. A patriotizam je nesto drugo. Bosnjaci su postali samo jedna interesna grupacija u ovoj zemlji, bas kao i Hrvati i Srbi. Bosanaca i Hercegovaca ima, koliko, 2%?
Koje sljepilo hebote. Svi smo mi po defaultu Bosanci i Hercegovci i tacnije bosanskohercegovacke nacije jer se u svijetu nacija moze tumaciti po drzavljanstvu.

Razlika je samo sto to neko voli i postuje a neko je silom prilika i ne voli.

A od interesnih grupacija zna se ko je za BiH. cast izuzecima ali tako je.
pa nisu trazili nacionalnost kao izjasnjavanje niti se u Ustavu BiH spominje nacionalnost vec narodnost. A ja se vrlo dobro sjecam da se napadalo ljude "da nam zele podvaliti mi Bosanci i Hercegovci, ja samo Bosnjak" itd... pa broto upiti ljutit pogled...

Kako je Bosnjaci i SDA postuju odluka Ustavnog suda za izbore u Mostaru ni dana danas nije provedena jer ce tako biti Bosnjaci preglasani... toliko o postovanju i multietnicnosti... O tom slucaju "postovanje i multietnicnost" prolaze samo kad su odluke u korist Bosnjka i kad su Bosnjaci vecina... Kad nisu, ajmo se dijeliti...
Connaisseur Karlin

#1681 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Connaisseur Karlin »

hAZNADAR wrote: Bosnjacki nacionalista nije nikada bio protiv multietnicnosti BiH jer je to identitet BiH, nije nikada bio za Veliku BiH, nije nikada bio za BiH gdje se neko diskriminira i gdje se nekome oduzima pravo na jezik, naciju,.. pa prema tome je itekako bosanskohercegovacki patriota.

To sto je prerastao multietnicnost kao politicku podobnost u jugo verziji je druga prica ali to je tebi i slicnima tesko svariti.
haZNADAR ,o kakvoj verziji BiH musliteticnosti pises ,naravno iz ugla bosanjake diajspore :)

vecina osoba iz BiH koje znam su neutralni,sa takvim se druzim,ali malo teza verzija bosanjaka otvoreno kaze da ne zele nista sa srbima i hrvatima :)
hAZNADAR

#1682 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by hAZNADAR »

tututuuuu wrote:

pa nisu trazili nacionalnost kao izjasnjavanje niti se u Ustavu BiH spominje nacionalnost vec narodnost. A ja se vrlo dobro sjecam da se napadalo ljude "da nam zele podvaliti mi Bosanci i Hercegovci, ja samo Bosnjak" itd... pa broto upiti ljutit pogled...

Kako je Bosnjaci i SDA postuju odluka Ustavnog suda za izbore u Mostaru ni dana danas nije provedena jer ce tako biti Bosnjaci preglasani... toliko o postovanju i multietnicnosti... O tom slucaju "postovanje i multietnicnost" prolaze samo kad su odluke u korist Bosnjka i kad su Bosnjaci vecina... Kad nisu, ajmo se dijeliti...
Bosnjaci i neznaju za nista drugo osim multietnicnosti i prava svih na jezik, naciju,..

Problem je to shvatiti za neke koji sve posmatraju po svom sablonu.
hAZNADAR

#1683 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by hAZNADAR »

Connaisseur Karlin wrote:
hAZNADAR wrote: Bosnjacki nacionalista nije nikada bio protiv multietnicnosti BiH jer je to identitet BiH, nije nikada bio za Veliku BiH, nije nikada bio za BiH gdje se neko diskriminira i gdje se nekome oduzima pravo na jezik, naciju,.. pa prema tome je itekako bosanskohercegovacki patriota.

To sto je prerastao multietnicnost kao politicku podobnost u jugo verziji je druga prica ali to je tebi i slicnima tesko svariti.
haZNADAR ,o kakvoj verziji BiH musliteticnosti pises ,naravno iz ugla bosanjake diajspore :)

vecina osoba iz BiH koje znam su neutralni,sa takvim se druzim,ali malo teza verzija bosanjaka otvoreno kaze da ne zele nista sa srbima i hrvatima :)
Conni dusho, nemoj se ljutiti,.. al otkaci,.. pricam sa ljudima.
BHCluster

#1684 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by BHCluster »

hAZNADAR wrote:
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
Connaisseur Karlin

#1685 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Connaisseur Karlin »

hAZNADAR wrote:

ne ljutim se,znas da nisam iBot ,ali shvati,ima Bosanjaka koji javno pricaju protiv srba i hrvata u dijaspori

ja se druzim svima koji nisu nacinlaisticki radikalizirani,ali ne mozes pisati na forumu da svi Bosnjaci zele multieticnu BiH,jer to nije tacno

istu pricu u dijaspori pricaju i radiklani srbi i hrvati u svojim crkvenim komunama

ljudi koji su dosli u SAD prije rata i djeca koja su rodjena u dijaspori veze nemaju sto se desava u BiH, stoga iskljucivo nove generacije u BiH su iskljucivo pod uticajem nezdrave sredine i politike u BiH

Da ste bili hrabri i pametni Bsanjci,davno bi vi insistirali i uradili nesto na uidanju oba nenomrlana entieta ,ko vam je kriv ?
asker

#1686 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by asker »

BHCluster wrote:
hAZNADAR wrote:
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
:D :thumbup:
General War

#1687 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by General War »

.
Gojeni H

#1688 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Gojeni H »

asker wrote: U Bosni imas jednog od mladjih kosarkaskih reprezentativaca kojeg je majka rodila u sumi, na panju, bjezeci od ovakvih kao Dodik. Nase rane su friske, nas strah je opravdan, nas pogrom dokazan i presudjen.

Zasto se pravite Englezi i necete ovo da shvatite? Na osnovu cega tvrdite da ovdje nikad nemoze doci do nemira? Skoro, historijski gledano jucer, su se lozile komode i rezale klupe iz parka. Ginulo se i gladovalo, opasnost po zivot vrebala iza svakog coska.
Kakve su to iluzije, cije garancije imamo da se to nikad nece ponovit? Kome smo mi to toliko bitni? I ako jesmo, smijemo li se mi Bosnjaci opustiti?
:thumbup:

I ponovo, cije ili kakve garancije imamo da se ne bi ponovilo?
Samo mi, samo smo mi garancija da se mozemo odbraniti.
Point.

#1689 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Point. »

Jebo ga grob, da ga jebo, pa daj se nauci pisati Bosnjak, zenska glavo. Puna ti usta Bosnjaka a ne znas ni napisati pravilno. Nego, jebe li se sta? :mastakazes:
tzipiripi

#1690 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tzipiripi »

Sve ove nacionalne stranke kao i one koji glasaju za njih zanimaju isključivo interesi svog naroda. Hebeš lafo probosansku stranku, koja se lafo bori za kao multietničku bla bla ... za koju ne može glasat neko iz ostalih naroda ili neko kome je pripadnost naciji zadnja stvar u životu. Dokle god takvi budu vladali nema nama ovdje hajra od života.ba
A što je još gore i većina onih sa lafo socijal predznakom postale iste kao i gorenavedene. Što će reći nahebali smo.ba
KB9

#1691 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KB9 »

ooo dijasporo, kako ide danas? jeste jos spremiji ratovat iz njemacke i ostalih drzava? :lol:
GeeTnT

#1692 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by GeeTnT »

KB9 wrote:ooo dijasporo, kako ide danas? jeste jos spremiji ratovat iz njemacke i ostalih drzava? :lol:
Izgleda da su ovi iz blize dijaspore tj. Hrvatske jos spremniji...
KB9

#1693 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KB9 »

GeeTnT wrote:
KB9 wrote:ooo dijasporo, kako ide danas? jeste jos spremiji ratovat iz njemacke i ostalih drzava? :lol:
vazda nam je dijaspora bila najglasnija
mO k3

#1694 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

KB9 wrote:
GeeTnT wrote:
vazda nam je dijaspora bila najglasnija
Najgori od sve djece
costacurta

#1695 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by costacurta »

hAZNADAR wrote: Conni dusho, nemoj se ljutiti,.. al otkaci,.. pricam sa ljudima.
ne ljutim se,znas da nisam iBot ,ali shvati,ima Bosanjaka koji javno pricaju protiv srba i hrvata u dijaspori

ja se druzim svima koji nisu nacinlaisticki radikalizirani,ali ne mozes pisati na forumu da svi Bosnjaci zele multieticnu BiH,jer to nije tacno

istu pricu u dijaspori pricaju i radiklani srbi i hrvati u svojim crkvenim komunama

ljudi koji su dosli u SAD prije rata i djeca koja su rodjena u dijaspori veze nemaju sto se desava u BiH, stoga iskljucivo nove generacije u BiH su iskljucivo pod uticajem nezdrave sredine i politike u BiH

Da ste bili hrabri i pametni Bsanjci,davno bi vi insistirali i uradili nesto na uidanju oba nenomrlana entieta ,ko vam je kriv ?
Toliko si gluposti napisala u samo jednom postu da je prosto zastrašujuće koliko ne poznaješ materiju a o istoj pričaš s toliko gušta.
Najveći nacionalisti su u dijaspori, medju ljudima koje je CK protjerao za vrijeme hladnog rata.
Bio sam s tim ljudima, licno se uvjerio. Oćeš da ti pričam o spomendomu u Šervilu kod Čikaga, ili Libertvilu ili Adelaidu. To su nacionalisti parexelans, sa starijima i mozda možeš prozboriti neku ali sa omladinom JOK!!
Ili slucaj Joe Šimunić?
Nema turnira u bilo čemu u Australiji da se ne marišu dijasporci, ne znam da je neko otišao na Australian open iz Leskovca i Srebrenika i rokali se stolicama.
Bošnjaci nisu htjeli Dejton ni entitete. Nametnuli nam ih i osnov su ustava koji se NE MOZE MIJENJATI bez saglasnosti svih strana potpisnica. Uči i proučavaj prije nego lupis.
Ok jasno mi je da si trolčina i samo se keslaš iz neke ladovine, a eto kad hoćeš u tom duhu da ti kažem Karolino Piškote.
Bradafilozof

#1696 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Bradafilozof »

mlada imal sta na belegiju?
hAZNADAR

#1697 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by hAZNADAR »

Pa neznam bas ko gdje zivi,..niti me interesuje - a i nisam upratio da neko iz dijaspore poziva na rat. Barem ja ne.
Hajd ako ti nije tesko imenuj ko sve i ako moze sa citatima. Plus imovinski karton, vozni park i koliko tura nismo platili - a mogli smo.
Danas ide dobro, pravo,.. hvala na pitanju - inace idealan dan za skretanje teme o dijaspori - nismo odavno - i plaho relevantno.
Last edited by hAZNADAR on 04/09/2016 09:38, edited 1 time in total.
zateznistub

#1698 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by zateznistub »

L u c i f e r

#1699 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by L u c i f e r »

Gojeni H wrote:
asker wrote: U Bosni imas jednog od mladjih kosarkaskih reprezentativaca kojeg je majka rodila u sumi, na panju, bjezeci od ovakvih kao Dodik. Nase rane su friske, nas strah je opravdan, nas pogrom dokazan i presudjen.

Zasto se pravite Englezi i necete ovo da shvatite? Na osnovu cega tvrdite da ovdje nikad nemoze doci do nemira? Skoro, historijski gledano jucer, su se lozile komode i rezale klupe iz parka. Ginulo se i gladovalo, opasnost po zivot vrebala iza svakog coska.
Kakve su to iluzije, cije garancije imamo da se to nikad nece ponovit? Kome smo mi to toliko bitni? I ako jesmo, smijemo li se mi Bosnjaci opustiti?

I ponovo, cije ili kakve garancije imamo da se ne bi ponovilo?
Samo mi, samo smo mi garancija da se mozemo odbraniti.
:thumbup: :bih:
hAZNADAR

#1700 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by hAZNADAR »

asker wrote:

Koliko vas ima (bez uvrede) takvog stava kao ti? Mozemo li vama predat stafetu da odbranite drzavu BiH (civilizovano, po zakonu)? Jeste li bar registrovani na Poskoku i Banjaluka forumu? Sirite li tamo ove ideje? Ima li istomisljenika? Jel' otvaranje ociju usmjereno samo i jedino Bosnjacima?
Locked