Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
ilkbahar

#1576 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by ilkbahar »

cyprus wrote:
ilkbahar wrote:Pa eto da znas, kad hocete eto vam vasa pravila igrr. Bilo je i vise od pola za normalnu Bih, ako ne i svi za bih u kojoj bi svi bili jednaki al jebiga ne pase vam, hocete da ste hrvati i srbi, e pa jebiga i mi hocemo svoju bosnu! Odjebite ba u skokovima odavde ako ne zelite noralni da se ponasate!
Tebi hvala na iskrenosti, a za ovo ostalo vidi sa haznadarom i sličnim, jer se nešto razilazite u priči...
Hajd reci da nisam u pravu? Sta treba pustit da nas pregazite? Ne kontam sta je za ocekivat? Ko je lud ba vise? Jebete nas u zdrav mozak od osamdeset i neke ba dosta vise sranja. Imas li putovnicu? Hajd u svoju drzavu maticu, ovdje si dobro doso kao gost i turista. Jebote ti bi isto bilo.ko da ja uzmem drzavljanstvo turske i ocekujem da se pola bosne turskom zove i serendam po.drugima. hajd malo razmilite tim svojim gooovama, sta biste vi da ste na nasem.mjestu?
seln

#1577 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by seln »

ilkbahar wrote:
cyprus wrote:
ilkbahar wrote:Pa eto da znas, kad hocete eto vam vasa pravila igrr. Bilo je i vise od pola za normalnu Bih, ako ne i svi za bih u kojoj bi svi bili jednaki al jebiga ne pase vam, hocete da ste hrvati i srbi, e pa jebiga i mi hocemo svoju bosnu! Odjebite ba u skokovima odavde ako ne zelite noralni da se ponasate!
Tebi hvala na iskrenosti, a za ovo ostalo vidi sa haznadarom i sličnim, jer se nešto razilazite u priči...
Hajd reci da nisam u pravu? Sta treba pustit da nas pregazite? Ne kontam sta je za ocekivat? Ko je lud ba vise? Jebete nas u zdrav mozak od osamdeset i neke ba dosta vise sranja. Imas li putovnicu? Hajd u svoju drzavu maticu, ovdje si dobro doso kao gost i turista. Jebote ti bi isto bilo.ko da ja uzmem drzavljanstvo turske i ocekujem da se pola bosne turskom zove i serendam po.drugima. hajd malo razmilite tim svojim gooovama, sta biste vi da ste na nasem.mjestu?
Takva reakcija je preostra,
Ne slazem se uvijek sa @cyprusom, ali on ima puno pravo da se zove kako hoce...Srbin, Hrvat, Eskim, Jedi... kako mu se digne.
radostan dan

#1578 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by radostan dan »

seln wrote: Glede i u svezi referenduma, Srbi bas - hoce kurac.
To ie dobro, da se ne prekine komunikacija...kad se prekine svaka komunikacija, onda cemo se udaljit i otuđit...opcenje je stoga neophodno.
radostan dan

#1579 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by radostan dan »

ilkbahar wrote:
radostan dan wrote:
ilkbahar wrote:Najvise m ih je sega sto najvise huskaju na rat raja koja su se vratila.iz dijaspore, il.su jos tamo, nisu dozivjeli ni jednu detinaciju a vratili se na svoje iza rata i sad kontaju.opet.cemo.im kuce branit, e hocu.kurac!
Samo Binasr umjesto - neću, kaže - hoću kurac...
Procitan si, jaraniko...
Polupo si ti loncice
Ojjj...oprosti brate. :thumbup: :bih:
prog321

#1580 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

@Seln,
Tacno da ima , ali glupo je ocekivati da Cyprus ili bilo koji Bosanac, neopredjeljen i neodredjen covjek stani u odbranu ove drzave.
Bosnjaci su jedini koji imaju tu odgovornost. Od Hrvata se ne ocekuje da ucetvuju sa Bosnjacima ali ni protiv njih :-D

Ovdje Bosnjaci moraju pokazati i dokazati da su sazreli kao narod da vode jednu drzavu.
Ako nisu, onda nisu. I gotova je prica. Neka se zemlja podijeli. Ima mnogo slucajeva kada se zemlja podijelila jer masa koja je trebala da je vodi nije bila dovoljno jaka.
Last edited by prog321 on 03/09/2016 17:22, edited 1 time in total.
radostan dan

#1581 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by radostan dan »

seln wrote:
cyprus wrote:
seln wrote:Neko kahvu, neko brlju i beli luk.
Ko biva, samo su Srbi konzumenti brlje :mrgreen:
Kao i predrasuda o balijama i kahvi.
Da ne budem naporan, krivi navod...nije bijeli luk, nego mesečara, ona ljuta papricica, zute, zelene i crvene boje.
ilkbahar

#1582 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by ilkbahar »

prog321 wrote:@Seln,
Tacno da ima , ali glupo je ocekivati da Cyprus ili bilo koji Bosanac, neopredjeljen i neodredjen covjek stani u odbranu ove drzave.
Bosnjaci su jedini koji imaju tu odgovornost. Od Hrvata se ne ocekuje da ucetvuju sa Bosnjacima ali ni protiv njih :-D

Ovdje Bosnjaci moraju pokazati i dokazati da su sazreli kao narod da vode jednu drzavu.
Ako nisu, onda nisu. I gotova je prica. Neka se zemlja podijeli. Ima mnogo slucajeva kada se zemlja podijelila jer masa koja je trebala da je vodi nije bila dovoljno jaka.
U potpunosti se slazem sa ovim!
Niemand

#1583 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Niemand »

:-)
ilkbahar

#1584 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by ilkbahar »

Ma ko kazze da je neopredjeljen, garant ima putovnicu negdje ispod jastuka
seln

#1585 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by seln »

Je li Dragan Vikic Bosnjak? Slavisa Sucur? Divjak? Pokojni Siber?
Navodim samo prominentne, a bilo ih je mnogo vise.
A glede odbrane, na ovoj temi ti nekoliko desetina Bosnjaka otvoreno kaze da ne bi branili drzavu.
cyprus

#1586 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by cyprus »

ilkbahar wrote:
cyprus wrote:
Ne sporimo se mi oko nikakve istine ili laži, pa da ti mogu reći da li si upravu ili nisi... To je tvoj stav prema pripadnicima drugih naroda... Ja samo mogu reći izraziti gnušanje na isti, ali ne mogu reći da nisi upravu...

Ipak, mogu reći da je nekorektno da mi se obraćaš u drugom licu množine i tako me stavljaš u kategoriju sa kojom nemam veze...

Al, po treći put - cijenim iskrenost...
prog321

#1587 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Druga su to vremena bila.
Svaka cast Vikicu. njegova zasluga i prava ne smije niko osporavati. Ali sad je trenutak na Bosnjake da se dokazu. Sami. A ostali ako hoce mogu ali ne moraju ucestvovati.
asker

#1588 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by asker »

cyprus wrote: Očekivano, najveći procenat spremnih za oružje je bio u nerazvijenim državama tipa Pakistan, a najmanji u razvijenim... Ako se dobro sjećam u Italiji i Njemačkoj oko 20%... Šta nam to govori? Da li bi ti 80% Italijana rekao da se ne trebaju smatrati italijanskim građanima?
U Njemackoj i Italiji imas ljude od 70 godina koji pojma nemaju sta je rat, za omladinu da ne govorim. Cijeli zivot proveli u miru i blagostanju. I opet, grdno se varas da nebi stali u odbranu svoje zemlje. Ankete i statistike su sviranje kurcu.

U Bosni imas jednog od mladjih kosarkaskih reprezentativaca kojeg je majka rodila u sumi, na panju, bjezeci od ovakvih kao Dodik. Nase rane su friske, nas strah je opravdan, nas pogrom dokazan i presudjen.

Zasto se pravite Englezi i necete ovo da shvatite? Na osnovu cega tvrdite da ovdje nikad nemoze doci do nemira? Skoro, historijski gledano jucer, su se lozile komode i rezale klupe iz parka. Ginulo se i gladovalo, opasnost po zivot vrebala iza svakog coska.
Kakve su to iluzije, cije garancije imamo da se to nikad nece ponovit? Kome smo mi to toliko bitni? I ako jesmo, smijemo li se mi Bosnjaci opustiti?

Receno vise puta na ovoj temi, ali padobranci padaju ko vrece krompira (ne ubrajam tebe u takve), da rata oko ovog referenduma nece biti. Dakle jos jednom, rata oko OVOG referenduma nece biti. Referendum ce se vjerovatno odrzat. Rekao bih 100% ali neznam sta ce ona grupa talibana iz PIC-a reci poslije ocitovanja Ustavnog Suda. Ostalo ih nista nece zadrzati. Nece biti SIPA-e, tenkova na ulicama.

Medjutim, to ne znaci da ne treba dizat dreku sa Bosnjacke strane do neba. Svaki dan, svaki dan, svaki dan. Ta ideja samovolje, neposlusnosti drzavi se jednostavno mora izbiti iz glave Dodiku i ekipi. Mora!
Ko hoce, moze i da vidi da postoji otpor na vise politickih frontova. Srebrenica, Brcko, CIK, Ustavni Sud, Bosnjacke stranke itd. Dakle civilizovano, legalnim i dozvoljenim metodama. Nismo Srbi da instaliramo balvane pobogu.
ilkbahar

#1589 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by ilkbahar »

cyprus wrote:"]
cyprus wrote:
Ne sporimo se mi oko nikakve istine ili laži, pa da ti mogu reći da li si upravu ili nisi... To je tvoj stav prema pripadnicima drugih naroda... Ja samo mogu reći izraziti gnušanje na isti, ali ne mogu reći da nisi upravu...

Ipak, mogu reći da je nekorektno da mi se obraćaš u drugom licu množine i tako me stavljaš u kategoriju sa kojom nemam veze...

Al, po treći put - cijenim iskrenost...[/quote]
Na sta se gnusas? Sto je izreceno nesto iz bosnjackih usta ono sto srbi i hrvati.govorite nama evo vec dvajest i kusur godina. Eto neki dan u sred.sarajeva mojoj sestri.koja se pokrivena jedna baba opsovala mater i rekla joj da je nakaza i da ide u saudisku arabiju ili siriju. I to je normalno.sasvim.kada se to.muslimanima govor. Al kad to kazes hrvatu bosanskom koji.ima drzavljanstvo hrvatske, pa sto ne ide u hrvatsku kad mu je tolko mila, eh to.je vele uvreda, to je za gnusanje aaa daa daa moji vi
cyprus

#1590 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by cyprus »

ilkbahar wrote:
cyprus wrote:Ne sporimo se mi oko nikakve istine ili laži, pa da ti mogu reći da li si upravu ili nisi... To je tvoj stav prema pripadnicima drugih naroda... Ja samo mogu reći izraziti gnušanje na isti, ali ne mogu reći da nisi upravu...

Na sta se gnusas? Sto je izreceno nesto iz bosnjackih usta ono sto srbi i hrvati.govorite nama evo vec dvajest i kusur godina. Eto neki dan u sred.sarajeva mojoj sestri.koja se pokrivena jedna baba opsovala mater i rekla joj da je nakaza i da ide u saudisku arabiju ili siriju. I to je normalno.sasvim.kada se to.muslimanima govor. Al kad to kazes hrvatu bosanskom koji.ima drzavljanstvo hrvatske, pa sto ne ide u hrvatsku kad mu je tolko mila, eh to.je vele uvreda, to je za gnusanje aaa daa daa moji vi
Gnušam se na tvoj fašistički stav... Vrlo jednostavno...

Gnušam se i na to što je rečeno tvojoj sestri... Ne znam zašto smatraš da je normalno to što je rečeno tvojoj sestri i ovo što ti poručuješ nebošnjacima :shock:

I opet mi se obraćaš u množini... Ja razumijem da je to modus po kojem nacionalisti mentalno procesiraju stvari, ali shvati da ipak ovdje diskutuješ sa mnom u singularu, a ne u pluralu... Ja ovdje ne zastupam nikakvu grupaciju, nego isključivo svoje stavove... Nadam se da ćeš ubuduće uvažiti moju opasku...

PS @asker, pohvaljujem tvoju orijentisanost ka nenasilnim načinima djelovanja :thumbup:
Last edited by cyprus on 03/09/2016 17:48, edited 1 time in total.
ilkbahar

#1591 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by ilkbahar »

cyprus wrote:
ilkbahar wrote:
cyprus wrote:Ne sporimo se mi oko nikakve istine ili laži, pa da ti mogu reći da li si upravu ili nisi... To je tvoj stav prema pripadnicima drugih naroda... Ja samo mogu reći izraziti gnušanje na isti, ali ne mogu reći da nisi upravu...

Gnušam se na tvoj fašistički stav... Vrlo jednostavno...

Gnušam se i na to što je rečeno tvojoj sestri... Ne znam zašto smatraš da je normalno to što je rečeno tvojoj sestri i ovo što ti poručuješ nebošnjacima :shock:

I opet mi se obraćaš u množini... Ja razumijem da je to modus po kojem nacionalisti mentalno procesiraju stvari, ali shvati da ipak ovdje diskutuješ sa mnom u singularu, a ne u pluralu... Ja ovdje ne zastupam nikakvu grupaciju, nego isključivo svoje stavove... Nadam se da ćeš ubuduće uvažiti moju opasku...
Ne znam ja sta ti znaci ta rijec OPASKA jel to na Hrvatcki?
cyprus

#1592 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by cyprus »

ilkbahar wrote:Ne znam ja sta ti znaci ta rijec OPASKA jel to na Hrvatcki?
Mislim da si u prethodnih nakoliko postova zaključno sa ovim krešendom rekao i više nego dovoljno o sebi i mislim da nema nikakvog razloga da nastavljamo diskusiju...

PS Mada mi se sad čini da bi ti lako mogao biti i ovo što je radostan dan primijetio - andrkavr ejdžnt :-D U tom slučaju, šejm on mi :oops:
radostan dan

#1593 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by radostan dan »

Bosančicom ga, Mehmede... :mrgreen:
ilkbahar

#1594 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by ilkbahar »

cyprus wrote:
ilkbahar wrote:Ne znam ja sta ti znaci ta rijec OPASKA jel to na Hrvatcki?
Mislim da si u prethodnih nakoliko postova zaključno sa ovim krešendom rekao i više nego dovoljno o sebi i mislim da nema nikakvog razloga da nastavljamo diskusiju...

PS Mada mi se sad čini da bi ti lako mogao biti i ovo što je radostan dan primijetio - andrkavr ejdžnt :-D U tom slučaju, šejm on mi :oops:
Ma ti si jedan jako pametan decko, joj sto ne mogu na rende kora, ja sa tobom ne diskutujem covjece prvi si poceo.da se nesta zgusnjavas, pardon zgnusavas nadamnom, imam pravo da iskazem.svoje misljenje ba je si cuo!
cyprus

#1595 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by cyprus »

Jel to brlja počela radit? :mrgreen:
GeeTnT

#1596 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by GeeTnT »

cyprus wrote:
seln wrote:Neko kahvu, neko brlju i beli luk.
Ko biva, samo su Srbi konzumenti brlje :mrgreen:
Brlja je kazu pice koje ne zavrsava u zeludcu, nego nadje put direktno do mozga...Svi to znaju i zato je izbjegavaju, osim narkosa, bijede i ljubitelja Guce, Mirica, Ojdanica, Cece.....itd
ilkbahar

#1597 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by ilkbahar »

cyprus wrote:Jel to brlja počela radit? :mrgreen:
Pasa moj kad naucis Bosanski javi se! Mrsko mi koristit goigle da prevodim tvoje opaske.
Dasi

#1598 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dasi »

ilkbahar wrote:
cyprus wrote:Što će reći - probosanski Srbi i Hrvati su prnje...
Pa tako se sami deklarisu. Jasta nego prnje. Da nisu prnje zvali bi se Bosanci i Hercegovci a ne Srbi i Hrvati!
Evo ja, ciji je dedo bio hodza u jednoj dzamiji na Vratniku, te nabijem na kurac za to da su PROBOSANSKI Srbi i Hrvati prnje. PPK jedan, ako mislis da tako branis Bosnu grdno se varas.
ilkbahar

#1599 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by ilkbahar »

Dasi wrote:
ilkbahar wrote:
cyprus wrote:Što će reći - probosanski Srbi i Hrvati su prnje...
Pa tako se sami deklarisu. Jasta nego prnje. Da nisu prnje zvali bi se Bosanci i Hercegovci a ne Srbi i Hrvati!
Evo ja, ciji je dedo bio hodza u jednoj dzamiji na Vratniku, te nabijem na kurac za to da su PROBOSANSKI Srbi i Hrvati prnje. PPK jedan, ako mislis da tako branis Bosnu grdno se varas.
Dasi, svaki put me raspuca ova tema, nisi upratio od pocetka, ja sam pitam sta ce se desiti ako se odvoji rs i ako se odvoje hrvati? Hoceli u trokutu od drzave ostati hrvata i srba ili ce se pokupit sa svojima? Logicno pitanje koje se namece. Znaci oni hoce da se dijele, oni hoce svoji zemlju, a ipak.bi da ostanu u ostatku Bosne, pa ko je lud jebote?
Bodkin

#1600 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Bodkin »

Naravno da nece stati u odbranu bosnjaka. Bosanaca mozda i bi. Cyprus bi bio lud da stane u odbranu bosne kakvu ti hoces
Locked