Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
ilkbahar

#1551 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by ilkbahar »

mO k3 wrote:
ilkbahar wrote:Ako se otcijepi rs pa za njima hercegbosna, sta cemo sa hrvatima i srbima a bogami i jevrejima i inim nacijama i vjerama u fildzan drzavi? Hocel.i njih pokupit sa sobom il ce nam ih ostavit u amanet?
Tebe ne brine sta je sa Bošnjacima na tim području
Naravno da me brine, zato i pitam, ako vec.budu isli nek.kupe.sce prnje.
cyprus

#1552 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by cyprus »

ilkbahar wrote:
mO k3 wrote:
ilkbahar wrote:Ako se otcijepi rs pa za njima hercegbosna, sta cemo sa hrvatima i srbima a bogami i jevrejima i inim nacijama i vjerama u fildzan drzavi? Hocel.i njih pokupit sa sobom il ce nam ih ostavit u amanet?
Što će reći - probosanski Srbi i Hrvati su prnje...
radostan dan

#1553 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by radostan dan »

Jes cjepidlaka, ne moze istrpit ono dva i po posto sedamdesetogodisnjaka sto je ostalo, to ce svakako pomrijet za 5 godina..
ilkbahar

#1554 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by ilkbahar »

Najvise m ih je sega sto najvise huskaju na rat raja koja su se vratila.iz dijaspore, il.su jos tamo, nisu dozivjeli ni jednu detinaciju a vratili se na svoje iza rata i sad kontaju.opet.cemo.im kuce branit, e hocu.kurac!
Ripicipi

#1555 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Ripicipi »

arzuhal wrote:
Niemand wrote:Arzuhale, meni si izignoriso post. *_*
Zato što ne slijediš političku misao starogrčkih klasika i njihove borbe za društvo i državu :mrgreen: ...U državi i društvu čovjek ima i neke obaveze prema državi i društvu, tada je on - građanin, i brani svoja prava makar i životom.
U prirodi čovjek je živo biće, jedno od mnogih, koje nastoji da preživi kako zna i umije.

Ti sebe možeš smatrati čime hoćeš ukoliko imaš slobodu da se takvom smatraš, a imaš. Mnogi su glave dali, ne za Bakira i profitere, nego za nas da imamo makar koliko sloobode da sebe smatramo ovim ili onim, da smo spremni boriti se za ono za šta su i oni ili ne. Hvala im na tome. I zbog njih ja ne mogu drukčije, a nek' svako misli, govori i radi kako hoće.
Evo, iz mog licnog iskustva znam da ovo bas i nije istina, nazalost.
ilkbahar

#1556 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by ilkbahar »

cyprus wrote:
ilkbahar wrote:k
Što će reći - probosanski Srbi i Hrvati su prnje...[/quote]

Pa tako se sami deklarisu. Jasta nego prnje. Da nisu prnje zvali bi se Bosanci i Hercegovci a ne Srbi i Hrvati!
tzipiripi

#1557 Re: RE: Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tzipiripi »

Skijaš wrote:
tzipiripi wrote:A red bi bio da neko napokon objasni za šta bi se eventualno ratovalo, za koga itd. itd.
Velikosrpska ekipa bi ratovala jer nije u stanju poštovati zakone i djelovati unutar civilizovanog društva. Strana koja bi im se suprotstavila bi to (uglavnom) uradila jer ne želi da ti divljaci imaju zadnju riječ oko toga šta ti možeš a šta ne možeš uvesti iz Ljubljane u Zenicu. Ili misliš da bi Milica Marković bila konstruktivna kao šef Dodikove granične službe, pa i onih likova na graničnom prelazu na Vlašiću ? Tvoj rezon je kao, jesu spremni na genocid i onda da ga negiraju, ali možda ako im daš da te hermetički zatvore na frtalj teritorije na kojem te mogu još lakše jebavati, možda pokažu više odgovornosti. Genijalno, ne znam kako se niko toga nije ranije sjetio.
Sve pet samo ja ne koontam šta ja imam s tim što si ti napis'o.
Ja ne želim ni da mi ko određuje šta i odakle mogu uvest, ali isto tako ne želim da mi ko određuje hoću l' i gdje ću sjest i rahat popit čašu piva.
cyprus

#1558 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by cyprus »

ilkbahar wrote:
cyprus wrote:Što će reći - probosanski Srbi i Hrvati su prnje...
Pa tako se sami deklarisu. Jasta nego prnje. Da nisu prnje zvali bi se Bosanci i Hercegovci a ne Srbi i Hrvati!
Lijepo je znati :thumbup:

I onda hAZNADAR kaže kako ima više od polovine stanovnika koji bi se borili za normalnu BiH :oops:
Last edited by cyprus on 03/09/2016 16:54, edited 1 time in total.
radostan dan

#1559 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by radostan dan »

ilkbahar wrote:Najvise m ih je sega sto najvise huskaju na rat raja koja su se vratila.iz dijaspore, il.su jos tamo, nisu dozivjeli ni jednu detinaciju a vratili se na svoje iza rata i sad kontaju.opet.cemo.im kuce branit, e hocu.kurac!
Samo Binasr umjesto - neću, kaže - hoću kurac...
Procitan si, jaraniko...
tzipiripi

#1560 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tzipiripi »

cyprus wrote:
Nego, u našem primjeru... Postoje različiti koncepti Bosne i Hercegovine... Onaj moj nju vidi kao demokratsku, multietničku, multikulturalnu državu, manje bitnog političko-teritorijalnog uređenja, u kojoj se ljudi neće procjenjivati na osnovu svoje etničke i vjerske pripadnosti, i u kojoj je kleronacionalizam marginalna, a ne vodeća ideologija... I to je jedina Bosna i Hercegovina za koju sam ja spreman stati... Pitanje je imam li s kim...
Kolega, mi smo svoj rat izgubili, izbori redovno pokazuju da nas je jaaako malo.
cyprus

#1561 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by cyprus »

tzipiripi wrote:
cyprus wrote:
Nego, u našem primjeru... Postoje različiti koncepti Bosne i Hercegovine... Onaj moj nju vidi kao demokratsku, multietničku, multikulturalnu državu, manje bitnog političko-teritorijalnog uređenja, u kojoj se ljudi neće procjenjivati na osnovu svoje etničke i vjerske pripadnosti, i u kojoj je kleronacionalizam marginalna, a ne vodeća ideologija... I to je jedina Bosna i Hercegovina za koju sam ja spreman stati... Pitanje je imam li s kim...
Kolega, mi smo svoj rat izgubili, izbori redovno pokazuju da nas je jaaako malo.
Znam, al sve ono kontam, hajd doći će narodu pamet u glavu... Ne može dovijeka ovako... Valjda će ljudi skontat ko su im pravi dušmani... Međutim, jebote ovo iz godine u godinu sve gore i luđe... Jeste da nisam ni očekivao neku pravu normalnizaciju odnosa bar do negdje 2030-te, ali moram priznati da me malo iznenađuje ovo povećanje nacionalističke histerije kako se vremenski odmičemo od proteklog rata...
Ripicipi

#1562 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Ripicipi »

Najsmijesnije bi bilo da odrze referendum i odziv bude ispod 50% :lol:
Niemand

#1563 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Niemand »

arzuhal wrote:
Zato što ne slijediš političku misao starogrčkih klasika i njihove borbe za društvo i državu :mrgreen: ...U državi i društvu čovjek ima i neke obaveze prema državi i društvu, tada je on - građanin, i brani svoja prava makar i životom.
U prirodi čovjek je živo biće, jedno od mnogih, koje nastoji da preživi kako zna i umije.

Ti sebe možeš smatrati čime hoćeš ukoliko imaš slobodu da se takvom smatraš, a imaš. Mnogi su glave dali, ne za Bakira i profitere, nego za nas da imamo makar koliko sloobode da sebe smatramo ovim ili onim, da smo spremni boriti se za ono za šta su i oni ili ne. Hvala im na tome. I zbog njih ja ne mogu drukčije, a nek' svako misli, govori i radi kako hoće.
A smatras da je oke da ti odlucujes ko to moze imati ikakve veze sa bosnom i hercegovinom? Ovo je i moja zemlja, jednako kao i tvoja. Problem je sto svako misli da ima vise iskljucivog prava na nju od drugih, pa tako po forumu svako malo citamo-..idi ti u saudiju.. idi u siriju.. velis, korupcija? pa eto idi u njemacku.. Odakle drugima pravo da oni odlucuju ko ce da zivi u zemlji, koja je podjednako i njihova? Znas kolko su mi do sad puta rekli da ja eto idem nedje?

To prvo. A sad sto se tice tog dijela o nekakvom branjenju drzave. Vidi arzuhale, ti si vjernik, u proslom ratu, ko je i pogino, kad stane pred Boga moze reci "ubili su me neduznog, ni krivog ni duznog il zato sto sam bio Musliman.

Cisto teoretsko pitanje, ne daj Boze rata zbog referenduma, al teoretski da bude, i kad ja stanem pred Boga, sta bi mu tacno trebala reci? E Boze, imali mi neki interni sukob sa srbima u vezi nekih granica i tako to, pa se stvari malo izmakle kontroli, al razumijes Ti to, jel de? Pa sta ti je Niemand tacno falilo? Pa.. ne znam. Nista? Neke granice, i cjelovita drzava, i tako to.

:roll:

Ne postoji razlog zbog kojeg bi ja ikada napala drugog covjeka, izuzev samodbrane, i to koliko je potrebno. Druga stvar, ja ne zelim sebi dopustiti da postanem poput cetnika. Ikad. I oni su htjeli odbraniti drzavu od onih koji se otCepljuju, a kasnije je to doslo do osvecivanja visestoljetnih ratova. Zvuci poznato?

Stoga, ako ti smatras da to sve vrijedi, slobodno. To je tvoje misljenje i apsolutno mi ne smeta. Al cu te zamoliti za taj prvi dio da ipak malo izvazes svoje rijeci.

A sad odbrojavam do:

.. niemand cetnik.. niemand salonac.. niemand komunjara.. niemand srpkinja muhamedovske vjere.. itd. Al hajd.

Eto. Lijep pozdrav.
ilkbahar

#1564 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by ilkbahar »

cyprus wrote:
ilkbahar wrote:
cyprus wrote:Što će reći - probosanski Srbi i Hrvati su prnje...
Lijepo je znati :thumbup:

I onda hAZNADAR kaže kako ima više od polovine stanovnika koji bi se borili za normalnu BiH :oops:
Pa eto da znas, kad hocete eto vam vasa pravila igrr. Bilo je i vise od pola za normalnu Bih, ako ne i svi za bih u kojoj bi svi bili jednaki al jebiga ne pase vam, hocete da ste hrvati i srbi, e pa jebiga i mi hocemo svoju bosnu! Odjebite ba u skokovima odavde ako ne zelite noralni da se ponasate!
seln

#1565 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by seln »

radostan dan wrote:
ilkbahar wrote:Najvise m ih je sega sto najvise huskaju na rat raja koja su se vratila.iz dijaspore, il.su jos tamo, nisu dozivjeli ni jednu detinaciju a vratili se na svoje iza rata i sad kontaju.opet.cemo.im kuce branit, e hocu.kurac!
Procitan si, jaraniko...
Glede i u svezi referenduma, Srbi bas - hoce kurac.
Connaisseur Karlin

#1566 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Connaisseur Karlin »

radostan dan wrote:
Connaisseur Karlin wrote:nesto nema danas Bosanjaka ratnika na temi :lol:
Nije da nekad nisi u pravu, al vala i ti ga čepa tražiš... :mrgreen:
sad ce oni doci na temu,dok se kafa popije :D
cyprus

#1567 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by cyprus »

Ripicipi wrote:Najsmijesnije bi bilo da odrze referendum i odziv bude ispod 50% :lol:
Ma i da bude takav, nakucaće vještačku izlaznost...
seln

#1568 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by seln »

Ripicipi wrote:Najsmijesnije bi bilo da odrze referendum i odziv bude ispod 50% :lol:
To je Dodiku nevazno.
Da izadju trojica, od kojih ce dvojica glasati protiv,on bi to opet smatrao legitimacijom.
Shvatite, njemu je 100.000 mrtvih Srba jeftino, samo da izbjegne zatvor.
ilkbahar

#1569 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by ilkbahar »

radostan dan wrote:
Procitan si, jaraniko...
Polupo si ti loncice
seln

#1570 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by seln »

Connaisseur Karlin wrote:
radostan dan wrote:
Connaisseur Karlin wrote:nesto nema danas Bosanjaka ratnika na temi :lol:
Nije da nekad nisi u pravu, al vala i ti ga čepa tražiš... :mrgreen:
sad ce oni doci na temu,dok se kafa popije :D
Neko kahvu, neko brlju i beli luk.
cyprus

#1571 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by cyprus »

ilkbahar wrote:Pa eto da znas, kad hocete eto vam vasa pravila igrr. Bilo je i vise od pola za normalnu Bih, ako ne i svi za bih u kojoj bi svi bili jednaki al jebiga ne pase vam, hocete da ste hrvati i srbi, e pa jebiga i mi hocemo svoju bosnu! Odjebite ba u skokovima odavde ako ne zelite noralni da se ponasate!
Tebi hvala na iskrenosti, a za ovo ostalo vidi sa haznadarom i sličnim, jer se nešto razilazite u priči...
cyprus

#1572 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by cyprus »

seln wrote:Neko kahvu, neko brlju i beli luk.
Ko biva, samo su Srbi konzumenti brlje :mrgreen:
elk

#1573 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by elk »

ja se samo nadam da nas merhamet ovaj put neće gladne ostaviti...
zateznistub

#1574 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by zateznistub »

Kakvih ovde pacijenata ima...
seln

#1575 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by seln »

cyprus wrote:
seln wrote:Neko kahvu, neko brlju i beli luk.
Ko biva, samo su Srbi konzumenti brlje :mrgreen:
Kao i predrasuda o balijama i kahvi.
Locked