Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
edo_79

#1076 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by edo_79 »

almir90 wrote:
edo_79 wrote: Što se tiče jeftine radne snage u potpunosti se slažem s tobom, ovo je moderna verzija robovlasničkog društva gdje nas naši državnici prodaju za dobar procent.

1 - Nisu baš SVE, ali gro jeste

2 - Imaš ali sve manje i manje, neće bolan niko radit fizičke poslove, to bi sve odmah poslije škole ako more bar u kanton, samo nek se fotelje dočepat a nek seljaci rade

Sve ostalo si 100% u pravu, jer sam dok sami ne zasučemo u rukave i počnem stvarati svoje proizvode i zarađivati SVOJIM RADOM a ne kreditima nema nama ni milimetra napred. :thumbup:
:thumbup:

Mi imamo ovdje te svjetske poznate brendove, koji koriste naše firme i radnike u najam, naravno za siću.

Nisam mislio generalizovati sve, ali one koja ja znam u svome gradu, itekako jesu.

Možemo se mi kao pojedinci boriti u životu, mnogi se i borimo. Ali kad ti se tvoja vlast popne za vrat, i pokušava te ugušiti, onda to prelazi svaku granicu.
U tom se u potpunosti slažem s tobom prijatelju, mi imamo pitku vodu u CIJELOJ BIH, koja osvaja nagrade svjetske za kvalitet, al nevalja to nama, daj ti nama Janu, Donat i ostale vode izvana.
Daj nam McDonalds, daj Burger King, daj svašta nešto ....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1077 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by pici »

jesmol dali ukrima one tone MTSa il je to nedje u zemunici , zlu ne trebalo
almir90

#1078 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by almir90 »

edo_79 wrote:
U tom se u potpunosti slažem s tobom prijatelju, mi imamo pitku vodu u CIJELOJ BIH, koja osvaja nagrade svjetske za kvalitet, al nevalja to nama, daj ti nama Janu, Donat i ostale vode izvana.
Daj nam McDonalds, daj Burger King, daj svašta nešto ....
Što se tiče tih stranih proizvoda i svega, mi smo dio slobodnog trgovinskog tržišta sa mnogim zemljama. Dok oni nama tuše svoju robu, u nas nema strategije da i mi njima tako svoje izvozimo.

Sad se to kao nešto pokušava, recimo za Mirka Šarovića se može samo pozitivno reći za njegov rad, no taj čovjek ne može kao ministar ništa sam, kad je iza njega set lopina i kriminalaca.
Bodkin

#1080 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Bodkin »

Kakvih pacijenata ima na tom banjaluka forumu, toje izucavanje
daddy-kool

#1081 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by daddy-kool »

tandmand wrote:Kakva je u stvari bošnjačka taktika u vezi mogućih sukoba zbog referenduma koji bi vodio ka otcjepljenju RS i proglašenju HZHB?
Znam da je retoričko pitanje, ali taktika za sada je da se izbjegne referendum o otcjepljenju, tj da se izbjegnu sukobi. Taktika je da se ne puste kola niz brdo, nakon čega će dobijati sve veće ubrzanje, neće se moći zaustaviti dok se ne razbiju, i biće vrlo teško sa njima upravljati dok se nalaze na tom putu.

U slučaju referenduma o otcjepljenju RS, politička taktika prelazi u vojnu taktiku.
doktor78

#1082 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by doktor78 »

Bodkin wrote:Kakvih pacijenata ima na tom banjaluka forumu, toje izucavanje
Zašto, pa ima i realnih komentara
Bodkin

#1083 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Bodkin »

doktor78 wrote:
Pa nisam rekao svi. Ali ima poprilicnih idiota
doktor78

#1084 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by doktor78 »

Bodkin wrote:
doktor78 wrote:
Pa nisam rekao svi. Ali ima poprilicnih idiota
Ne bih baš koristio tu terminologiju, ali ne fali toga ni ovdje. To je ta internet-demokratija
JanuaryJones

#1085 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by JanuaryJones »

Šta će biti sa Zarom?
Pismonosa

#1086 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Pismonosa »

doktor78 wrote: Ne bih baš koristio tu terminologiju, ali ne fali toga ni ovdje. To je ta internet-demokratija

Nisam ni znao da postoji ovaj forum do danas :D

Koliko mogu vidjeti na prvu, makar nemaju registrovane neke napaćene Mehe i Abdulahe koji vrebaju iza nikova @Radovan76, @Srbin_U_Duši, @Ludzak_Banjaluka i sl. :lol: Malo im zavidim na tome.

Inače sve 5. Ne govore ljudi ništa što mi ovdje već ne znamo. Svaki od njih u skladu sa svojim intelektualnim mogućnostima :thumbup:
HobotnicaPLus

#1087 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by HobotnicaPLus »

"Sve je ovo šuplja predizborna. Sjeli su ova dvojica u kafani prije nekoliko dana i sve dogorili. Ljudi su bez posla, bez perspektive, gladni, zaduzuju se da uče njemački. Ne prolazi više predizborna fora ekonomija, radna mjesta ofo ono. Jedini način da se dobiju izbori je nacionalizam. Mi referendum a vi protiv. A narod ko narod, usere se cim se spomenu riječi rat, puška, referendum. REZULTAT: Bakir i Dodik dobiju izbore a narod i dalje gladan"

Koment sa klixa koji ukratko objasnjava svu ovu frku
Pismonosa

#1088 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Pismonosa »

sherbett wrote:Neg, Bosanci...odakle vama pare za rat?
Uzet ćemo kredite od Turske, Srbije i Hrvatske :D
Pismonosa

#1089 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Pismonosa »

sherbett wrote:
Pismonosa wrote:
sherbett wrote:Neg, Bosanci...odakle vama pare za rat?
Uzet ćemo kredite od Turske, Srbije i Hrvatske :D
:lol:
jašta nego..ne zna se ko je u većim go*** :mrgreen:
Ma bezveze. Razvlače narodu pamet da ne bi razmišljao o praznom stomaku i svom praistorijskom autu u garaži

Ali da može otići predaleko, može.

Onome ko zagine rat je bio.
edo_79

#1090 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by edo_79 »

sherbett wrote:
Pismonosa wrote: Ma bezveze. Razvlače narodu pamet da ne bi razmišljao o praznom stomaku i svom praistorijskom autu u garaži

Ali da može otići predaleko, može.

Onome ko zagine rat je bio.
problem ovakk retardiranih tema nije samo suplje nabrijavanje, vec stvaranje i pridubljivanje opasnog antagonizma medju ova tri naroda..pa i medju drzavama.
ti antagonizmi mogu eskalirati u manje, lokalne sukobe...a malo fali. Malo fali u jednoj RH..npr..ono oko cirilice, non stop neka optuzivanja po nacionalnoj osnovi...ti sukobi ponekad budu toliko eksponirani od strane medija, koji ovisno o gazdi postavljaju opasne mine. Moze to prerasti u neka diplomatska zahladjenja kojih ionako ne manjka...al mislim da je rat ne moguc jer nikome nije u interesu.
Ma dragi moj diplomata i političar ..... :kiss: :mrgreen:
Ripicipi

#1091 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Ripicipi »

Realno, banjalucki forum je pojam demokratije i uvazavanja u odnosu na npr. hercegbosnu.
Na hercegbosni ja odavno ne vidjeh veceg fasizma.
Last edited by Ripicipi on 02/09/2016 13:53, edited 1 time in total.
Pismonosa

#1092 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Pismonosa »

Ne znam, nisam neki političar i izbjegavam politiku koliko mogu, ali ovim putem izražavam svoju duboku zabrinutost :D
statixx

#1093 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by statixx »

JanuaryJones wrote:Šta će biti sa Zarom?
Image
bingov buraz

#1094 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by bingov buraz »

Ripicipi wrote:
Realno, banjalucki forum je pojam demokratije i uvazavanja u odnosu na npr. hercegbosnu.
Na hercegbosni ja odavno ne vidjeh veceg fasizma.
Istina,ono je strava i uzas.
neko_sa_strane

#1095 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by neko_sa_strane »

Itekakvih! Ima ih na klix-u sa istim stavovima samo je druga etnička pripadnost u pitanju. Neki su stavovi identični i mnogi u svom oku ne vide balvan ali vide trun u tuđem ! Bilo je na banjalučkom forumu i ok likova pogotovo iz same BL. Ekipa iz okoline Dervente, Modriče, istočne Bosne i sa Grmeča su najviše srbovali.
Pismonosa

#1096 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Pismonosa »

sherbett wrote:
Pismonosa wrote:Ne znam, nisam neki političar i izbjegavam politiku koliko mogu, ali ovim putem izražavam svoju duboku zabrinutost :D
Da...bas sam i stekla takav dojam :mrgreen:
budem te ja naucila, nema brige
:kiss: :thumbup:
Pismonosa

#1097 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Pismonosa »

A možemo onda kasnije nastavu preusmjeriti i na neke druge, van političke teme i oblasti.

Nastava da bude praktična po mogućnosti :D
edo_79

#1098 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by edo_79 »

neko_sa_strane wrote:
Itekakvih! Ima ih na klix-u sa istim stavovima samo je druga etnička pripadnost u pitanju. Neki su stavovi identični i mnogi u svom oku ne vide balvan ali vide trun u tuđem ! Bilo je na banjalučkom forumu i ok likova pogotovo iz same BL. Ekipa iz okoline Dervente, Modriče, istočne Bosne i sa Grmeča su najviše srbovali.
Pa i ovdje ti je gro tzv. ''velikih Bošnjaka, ratnika i patriota'' ustvari iz 2 Trezorske i 47. Podrumske ;-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
neko_sa_strane

#1099 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by neko_sa_strane »

edo_79 wrote:
neko_sa_strane wrote:
Pa i ovdje ti je gro tzv. ''velikih Bošnjaka, ratnika i patriota'' ustvari iz 2 Trezorske i 47. Podrumske ;-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zar nisu to Geterborške i Stokholmske brigade? Oni su grlatiji i od tih pomenutih.
edo_79

#1100 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by edo_79 »

Ima i njih, ali oni su većinom logističke jedinice, ovo su tvrdolinijaši :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked