U tom se u potpunosti slažem s tobom prijatelju, mi imamo pitku vodu u CIJELOJ BIH, koja osvaja nagrade svjetske za kvalitet, al nevalja to nama, daj ti nama Janu, Donat i ostale vode izvana.almir90 wrote:edo_79 wrote: Što se tiče jeftine radne snage u potpunosti se slažem s tobom, ovo je moderna verzija robovlasničkog društva gdje nas naši državnici prodaju za dobar procent.
1 - Nisu baš SVE, ali gro jeste
2 - Imaš ali sve manje i manje, neće bolan niko radit fizičke poslove, to bi sve odmah poslije škole ako more bar u kanton, samo nek se fotelje dočepat a nek seljaci rade
Sve ostalo si 100% u pravu, jer sam dok sami ne zasučemo u rukave i počnem stvarati svoje proizvode i zarađivati SVOJIM RADOM a ne kreditima nema nama ni milimetra napred.![]()
Mi imamo ovdje te svjetske poznate brendove, koji koriste naše firme i radnike u najam, naravno za siću.
Nisam mislio generalizovati sve, ali one koja ja znam u svome gradu, itekako jesu.
Možemo se mi kao pojedinci boriti u životu, mnogi se i borimo. Ali kad ti se tvoja vlast popne za vrat, i pokušava te ugušiti, onda to prelazi svaku granicu.
Daj nam McDonalds, daj Burger King, daj svašta nešto ....