Rat protiv BiH se nastavlja

Thinker

#1 Rat protiv BiH se nastavlja

Post by Thinker »

http://www.pressonline.rs/vest.jsp?id=37178

Sistematski napadi protiv BiH i svega bosansko-hercegovačkog u svijetu što vrijedi i bori se za ovu zemlju se nastavljaju. Saša Toperić radi trenutno bolji PR Bosne i Hercegovine u USA nego čitav MIP zajedno, zbog toga se posljednjih nekoliko sedmica nalazi pod konstantnim medijskim napadima iz Beograda. Rat je otvorila Politika a nastavljaju ga mnogobrojni internet portali na kojima se Toperiću prijeti i likvidacijom. Beograd je otovrio sezonu lova na Toperića nakon što se Saša pojavio na BHT 1 gdje je ukazao na velike probleme koje imamo u Ministarstvu inostranih poslova i ambasadi BiH u USA. Očigledno da Beogradu nije u interesu da BiH ima jake veze sa USA i Toperić u toj priči pretstavlja prijetnju.
Najveći problem u svemu ovome, po meni, je što zvanične institucije ali i mediji šute o svemu ovome.
Umjetnik a

#2 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by Umjetnik a »

ono što nisu mogli u ratu nastavljaju u miru
SILAJDŽIĆEV LAŽNI JEVREJIN!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pietje_Bel

#3 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by Pietje_Bel »

Thinker wrote:http://www.pressonline.rs/vest.jsp?id=37178

Sistematski napadi protiv BiH i svega bosansko-hercegovačkog u svijetu što vrijedi i bori se za ovu zemlju se nastavljaju. Saša Toperić radi trenutno bolji PR Bosne i Hercegovine u USA nego čitav MIP zajedno, zbog toga se posljednjih nekoliko sedmica nalazi pod konstantnim medijskim napadima iz Beograda. Rat je otvorila Politika a nastavljaju ga mnogobrojni internet portali na kojima se Toperiću prijeti i likvidacijom. Beograd je otovrio sezonu lova na Toperića nakon što se Saša pojavio na BHT 1 gdje je ukazao na velike probleme koje imamo u Ministarstvu inostranih poslova i ambasadi BiH u USA. Očigledno da Beogradu nije u interesu da BiH ima jake veze sa USA i Toperić u toj priči pretstavlja prijetnju.
Najveći problem u svemu ovome, po meni, je što zvanične institucije ali i mediji šute o svemu ovome.
Hvala za temu... :thumbup:
bogoljub

#4 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by bogoljub »

Rat nikada nije ni prestao. Dejtonski sporazum je mirovni sporazum samo! Nema pucanja! A svega ostalog itekako ima!
Pokusali su napraviti Mirovni ugovor i mogu recci da su ga dobro napravili, samo da se on postovo svih ovih godina! Nema mira dok se nevrate svi na svoje!
Upravo to neodgovara nekima i sve su uccinili da se to nedesi, i dan danas ccine!
Beogradu naravno da neodgovara bilo kako jaccanje drzave BiH. I sve njihove izjave oko toga da im je drago sto napredujemo kao drzava, su lazne.
Nikada za nikada ova drzava i ovi drzavnici netrebaju vjerovati Beogradu i njihovim politicarima! Zasto? Zato sto smo osjetili na svojoj kozi njihovu istinoljubivost i komsijsku dusebriznost!
Veze sa svijetom treba jaccati, Oni koji nerade svoj posao molomo nek se sklone i nek daju prostora i vremena znalcima koji ce to majstorski odraditi!? :bih:
ld

#5 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by ld »

rat nikada nije ni stao,samo od kraja 95 se vodi drugim sredstvima,sto ne znaci ako se nesto ne desi u svijetu,npr.usljed silnih teskoca u iraku i afganistanu,da se ameri jednostavno zasite i povuku trupe i usvoje politiku nemjesanja,a pored ovakve evrope to bi znacilo rat u par mjeseci u bosni
Thinker

#6 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by Thinker »

http://www.abcf.ba/bs_ba/advisory-council.html
Evo koga je sve "doveo" u savjetodavno vijeće Američko-bosanske kulturne fondacije. Neka me neko ispravi ako griješim, ali danas u BiH nema puno ljudi koji mogu angažovati ovakva imena za neki projekat.
Maraschino

#7 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by Maraschino »

Thinker wrote:http://www.pressonline.rs/vest.jsp?id=37178

ovaj clanak sto sam procitao u presu je dno dna novinarstva. ici na groblje, prebrojavati nadgrobne spomenike, dijeliti ih na ove i one...jednostavno, oni nisu normalni :evil:
Epitop

#8 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by Epitop »

Da li ovo znači da je McCain bolji kao predsjednik USA za interese BiH?
Soul_Sista

#9 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by Soul_Sista »

Ovde nekome smeta sto je Sasa, za kojeg btw prvi put cujem, sposoban da nesto konkretno napravi svojim znanjem ZA BiH.
Pogledajte mu samo biografiju i sta je dosad radio, meni se ne dojmi kao lik koji prosipa suplju.. http://www.sasatoperic.com/
uvjek dobar gost

#10 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by uvjek dobar gost »

Problem je što danas u ovom vremenu i prostoru... riječ patriotizam je devalvirala zbog pojedinih koje sad ne bih da imenujem...
Agresija je podržana i od nas samih.... koji nećemo da se uključimo u odbranu svoje zemlje...

Možda i vrijeme je krajnje da shvatimo realnost... ova zemlja je opet u opasnosti... a mi smo za sada njemi posmatrači....
Thinker

#11 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by Thinker »

Epitop wrote:Da li ovo znači da je McCain bolji kao predsjednik USA za interese BiH?
McCain jeste bolja varijanta za našu zemlju. Poznaje situaciju u BiH i lično je puno uradio na pomoći našoj zemlji.
Real Khan

#12 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by Real Khan »

Možda će zvučati malo off-topic, ali doista nije... U subotu sam vodio sina na tekmu (BiH-Mađarska), i po mojoj procjeni je bilo oko 7000 duša u dvorani Skenderija-Mirza Delibašić. Odavno se nisam bolje osjećao nego kada je zagrmilo iz tih 7000 grla "MI BOSANCI!" a tek ono pjevanje himne ("gajtanuše")... jeste da je malo bila fula intonacije uz muziku u pozadini, ali eto... :D Moj sin je tada rekao: "Joj, tata, kako je COOL BITI BOSANAC!"

:thumbup: :bih:
polumasni

#13 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by polumasni »

Thinker wrote:
Epitop wrote:Da li ovo znači da je McCain bolji kao predsjednik USA za interese BiH?
McCain jeste bolja varijanta za našu zemlju. Poznaje situaciju u BiH i lično je puno uradio na pomoći našoj zemlji.
Nije tacno.. McCain je pripada staroj skoli "realista" medjunarodnih odnosa. Njega prvestveno intersuju globalni strateski ciljevi SAD-a. Sa druge strane, jedna od najblizij Obaminih savjetnika (koja je do duse dala ostavku ttokom kampanje zbog lapsusa u vezi Hillary) je Samantha Power. Ako ne znate ko je ona, Google :) :bih:
boucheron

#14 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by boucheron »

Thinker wrote:
Samo mi daj jedan razlog, zasto je Mc Cain bolja varijanta za nas?
Kao sto je rekao pulomasni, Mc Cain je Ortodox Realist-bori se za vojne i ekonomske interese za United States. Zato ne vidim ama bas jedan razlog, sto bih situacija u BiH bila bolja.U to nas je uvjerio senior i junior Bush, jer dok vlada republikanska politika, nikome nije dobro.
Sto se tice doticnoga gospodina Sase Toperica, nisam upoznat za njegovim radom i na konto slika za drzavnicima i senatorima ne vidim nikakvu konekciju i njegovo politicko iskustvo. Mozda je Sasa vrlo politicki aktivn, ali kao jedinka bez pomoci jacih struktura, ne vidim mogucnosti da uradi nesto za BiH.
Thinker

#15 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by Thinker »

boucheron wrote:
Thinker wrote:
Kao sto je rekao pulomasni, Mc Cain je Ortodox Realist-bori se za vojne i ekonomske interese za United States. Zato ne vidim ama bas jedan razlog, sto bih situacija u BiH bila bolja.U to nas je uvjerio senior i junior Bush, jer dok vlada republikanska politika, nikome nije dobro.
Sto se tice doticnoga gospodina Sase Toperica, nisam upoznat za njegovim radom i na konto slika za drzavnicima i senatorima ne vidim nikakvu konekciju i njegovo politicko iskustvo. Mozda je Sasa vrlo politicki aktivn, ali kao jedinka bez pomoci jacih struktura, ne vidim mogucnosti da uradi nesto za BiH.
Po meni je upravo zato McCain i bolji, on uviđa da se Rusija sve više preko Srbije gura na Balkan i mislim da je spreman boriti se protiv tog uticaja, koji BTW pravi puno problema i našoj zemlji. Poznaje BiH, poznaje situaciju u BiH za razliku od Obame koji ne zna gdje se nalazimo na karti.
Soul_Sista

#16 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by Soul_Sista »

turban wrote:
Soul_Sista wrote:Ovde nekome smeta sto je Sasa, za kojeg btw prvi put cujem, sposoban da nesto konkretno napravi svojim znanjem ZA BiH.
Pogledajte mu samo biografiju i sta je dosad radio, meni se ne dojmi kao lik koji prosipa suplju.. http://www.sasatoperic.com/
Pravi Tito,mislim po slikama.Bosna je imala velike fajde od njega... :-)

Tema
Bosnjacko bice moze biti ubijeno strahovitom sutnjom o zlocinu koji se istom dogodio.Za mene jeste jos uvjek ratno stanje, stanje SS-DIVIZIJA!
Jasta nego Tito, da je takvih vise mozda bi i ti bio malo vise pismeniji i znao procitati sta pise pod onim linkom gore. ;-)
boucheron

#17 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by boucheron »

Sto se tice doticnoga gospodina Sase Toperica, nisam upoznat za njegovim radom i na konto slika za drzavnicima i senatorima ne vidim nikakvu konekciju i njegovo politicko iskustvo. Mozda je Sasa vrlo politicki aktivn, ali kao jedinka bez pomoci jacih struktura, ne vidim mogucnosti da uradi nesto za BiH.[/quote]

Po meni je upravo zato McCain i bolji, on uviđa da se Rusija sve više preko Srbije gura na Balkan i mislim da je spreman boriti se protiv tog uticaja, koji BTW pravi puno problema i našoj zemlji. Poznaje BiH, poznaje situaciju u BiH za razliku od Obame koji ne zna gdje se nalazimo na karti.[/quote]

Na konto cega aludirate da Mc Cain poznaje situaciju u BiH? Mozda sto mu je g-din Sasa Toperic objasnio sto se desilo ili ...? Americki mediji u zadnih par sedmica bacaju drvlje i kamenje na Mc Cain-a zato sto nema nikakav program. Jedan dan radi ovo a sutra protiv toga sto je jucer rekao? Jucer je na svakoj TV stanici bio njegov politicki spot o tome kako se brine za zelenu ekonomiju i jucer je glasao u senatu da se pocne busiti nafta na Aljasci?? Malo lucidno ili...? O Americkoj politici ka ostatku svijeta, ne zelim ni da trosim svoje vrijeme. Ako imate vremena procitajte -Confessions of an economic hit man by John Perkins i vjerujem da ce vam malo vise da ti sliku o Americi i " brizi".
A sto se tice mother Russia, oni su bili uvijek umijesani u ovome dijelu Balkana.Ja mislim da to nije nista novo. Imaju svoje ljude koji rade i pokrivaju ono sto njima treba.
I na kraju, sto se tice Obame ja mislim da grijesite.Mozda nema godina kao Mc Cain :) ali mislim da je za USA on najbolje rijesenje.Mlad, ambiciozan i sto je najvaznije da je vecina Amerikanaca skontala fol.
Thinker

#18 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by Thinker »

Evo još, priča se nastavlja.
Wikipedia edit war: Sasa Toperic
Si (svasta nesto) - 15. јуни 2008. у 08.14
http://www.pressonline.rs/vest.jsp?id=3 ... ctionId=51
http://www.pressonline.rs/vest.jsp?id=37178
Sledeća informacija je izasla u dnevnom listu Press RS, u vezi lika koji pokusava da izlobira rezoluciju u americkom kongresu o ukidanju Republike Srpske, a već je izlobirao rezoluciju da je RS genocidna tvorevina. Prema informaciji ispod on se pokazao kao običan lazov koji je slagao da je Jevrej i da su mu roditelji, djedovi i babe Jevreji, prvo da bi dobio Izraelsko državljanstvo pobjegavsi iz Bosne 1992 od rata. A sada kao već nešto poznati pianist ozenio se kcerkom prebogatog americkog Jevrejina Abrahama Koena i među americkim jevrejskim uticajnim krugovima radi protiv Srba i Republike Srpske.

Sustina je da je informacija o tome da je on lazov izasla, samo je treba predstaviti na pravim mjestima da bi se unistio kredibilitet jednog opasnog covjeka koji radi zestoko protiv srpskog naroda:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sa%C5%A1a_Toperi%C4%87

Međutim, na wikipediji ima toliko njegovih fanova iz muslimanskog dijela BiH koji ne dozvoljavaju da se sledeće pojavi na toj online enciklopediji (svi koji znaju na koje adrese, forume, strane novine itd bi bilo ovo najbolje proslijediti bilo bi od ogromne koristi za srpski narod da to i urade):
Real Khan

#19 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by Real Khan »

Ne znam baš kako to ide kod Jevreja, ali u principu je pripadnost nekoj religijskoj grupi potpuno privatna stvar i svako ima pravo da se izjašnjava kako hoće. Na kraju, i da je nešto "slagao" oko porijekla (mada čisto sumnjam da Mossad nije dobro provjerio lika), samim činom stupanja u brak sa pripadnicom te vjere i etničke grupe, mislim da je postao po sistemu automatizma "kredibilan" kao Jevrej... Međutim, ovdje iritira visoka koncentracija fašizma u članku koji kao "demaskira veliku prevaru" i u stvari dovoljno govori o autoru ili autorima takvih tekstova... Znam, svako se češe tamo gdje ga svrbi, pa tako i republika genocidna i njeni "nezavisni" novinari.
feral.tribune

#20 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by feral.tribune »

Licno meni je odvratno i degutantno baviti se takvim stvarima ali ako fasisti iz Bg i sa Pala to hoce zasto im ne udovoljiti . Sasa sigurno ima jevrejske " krvi " mada to uopce nije bitno jer nama je bitno da je dobar , posten vjeran istini i da je nadasve Bosanac koji je odan Bosni .Cetnici su su sve smjesniji .Napadaju Sasu zbog toga sto je Srebrinici bio genocid .Ako vam smeta genocid dajte Mladica i one koji su pocinili genocoid na sud .Ali ne , oni znaju da je RS jedino mogla nastati na genocidu i priznanje genocida i ogradjivanje od genicoda izvodjenje na sud sviih onih koji imaju direktne i indirektne veze sa genocidom znaci da bi sami Srbi morali srusiti , vrati ukradenu genocidnu RS . Zato im Sasa smeta .Ja licno ne mogu da vjerujem vlastitim ocima da mi ovakvog covjeka imamo .Poslije ovih SDA lopova i bandita , krkana koji zovu cetnike na iftar vidis covjeka koji svira klavir i koji je ozenio kcerku americkog senatora i koji se bori da istina o Bosni prodre u u americki Senat i Kongres gdje se donose sve odluke o ovom svijetu . Mi bosanci moramo stati uz Sasu u svakom pogledu i zasititi ga od cetnika , on mora znati da nije sam .Bosanci moraju praviti prostor gdje ce ljudi koji rade i misle kao Sasa moci doci do punog izrazaja .A to prakticno znaci da ce Sasa i Sasini voditi ovu zemlju sutra a da oni , koji su danas protiv Sase sutra budu u zatvoru .
DarkSoul

#21 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by DarkSoul »

bogoljub wrote:Rat nikada nije ni prestao. Dejtonski sporazum je mirovni sporazum samo! Nema pucanja! A svega ostalog itekako ima!
nazhalost je ovo stvarna istina...
Idun

#22 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by Idun »

feral.tribune wrote:Licno meni je odvratno i degutantno baviti se takvim stvarima ali ako fasisti iz Bg i sa Pala to hoce zasto im ne udovoljiti . Sasa sigurno ima jevrejske " krvi " mada to uopce nije bitno jer nama je bitno da je dobar , posten vjeran istini i da je nadasve Bosanac koji je odan Bosni .Cetnici su su sve smjesniji .Napadaju Sasu zbog toga sto je Srebrinici bio genocid .Ako vam smeta genocid dajte Mladica i one koji su pocinili genocoid na sud .Ali ne , oni znaju da je RS jedino mogla nastati na genocidu i priznanje genocida i ogradjivanje od genicoda izvodjenje na sud sviih onih koji imaju direktne i indirektne veze sa genocidom znaci da bi sami Srbi morali srusiti , vrati ukradenu genocidnu RS . Zato im Sasa smeta .Ja licno ne mogu da vjerujem vlastitim ocima da mi ovakvog covjeka imamo .Poslije ovih SDA lopova i bandita , krkana koji zovu cetnike na iftar vidis covjeka koji svira klavir i koji je ozenio kcerku americkog senatora i koji se bori da istina o Bosni prodre u u americki Senat i Kongres gdje se donose sve odluke o ovom svijetu . Mi bosanci moramo stati uz Sasu u svakom pogledu i zasititi ga od cetnika , on mora znati da nije sam .Bosanci moraju praviti prostor gdje ce ljudi koji rade i misle kao Sasa moci doci do punog izrazaja .A to prakticno znaci da ce Sasa i Sasini voditi ovu zemlju sutra a da oni , koji su danas protiv Sase sutra budu u zatvoru .
Potpisujem od do. :bih:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#23 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by Dado dijasporitus »

Sasa Toperic je megaloman, patoloski egocentrik i amaterski politicar. Ne bi me iznenadilo da je upravo on i otvorio ovu temu :D . Jedno vrijeme je bio samozvani ambasador u New Yorku da bi ga onda Tihic postavio za svog apartchika. Na kraju je i potonuo sa njim. Ovo da mu prijete iz Beograda je vjerovatno njegov licni narcisoidni revolt. Nevjerujem da su u Beogradu culi za njega. U 6 godina koliko znam o Sasi napravio je dva ili tri simbolicna koncerta klasicne muzike u Masonic Hall u New York-u (Jedan u nekoj sali za konferencije u UN-u) i to je mozda sve sto je do sada korisno uradio. Da je imalo pametan drzao bi se svoje struke (klasicna muzika za koju ima smisla i diplomu) i ne bi se trebao kur..... sa politikom.
Real Khan

#24 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by Real Khan »

Dado dijasporitus wrote:Sasa Toperic je megaloman, patoloski egocentrik i amaterski politicar. Ne bi me iznenadilo da je upravo on i otvorio ovu temu :D . Jedno vrijeme je bio samozvani ambasador u New Yorku da bi ga onda Tihic postavio za svog apartchika. Na kraju je i potonuo sa njim. Ovo da mu prijete iz Beograda je vjerovatno njegov licni narcisoidni revolt. Nevjerujem da su u Beogradu culi za njega. U 6 godina koliko znam o Sasi napravio je dva ili tri simbolicna koncerta klasicne muzike u Masonic Hall u New York-u (Jedan u nekoj sali za konferencije u UN-u) i to je mozda sve sto je do sada korisno uradio. Da je imalo pametan drzao bi se svoje struke (klasicna muzika za koju ima smisla i diplomu) i ne bi se trebao kur..... sa politikom.
Ne bih da ti kvarim ugođaj, možda si i u pravu, ali reci mi jesi li TI možda učinio nešto više i korisnije od dotičnog gospodina...?
Vedoni

#25 Re: Rat protiv BiH se nastavlja

Post by Vedoni »

Vise se ne rokamo tromblonima, al...rat je u punom jeku i nece stati dok ne uvedemo BiH u EU i minimaliziramo moc entiteta, prvenstveno RS-a kao Karadjicevog i Milosevicevog ratnog plijena. Ali tu masovnu grobnicu treba pamecu ukidati, a ne potpaljivati vatru i pruzati oportunistima poput Dodika da iskoristava ludilo koje nazalost vlada Srpskim narodom u RS-u. Mada nekad sticem dojam da Dodik baca prasinu u oci Srbima u RS-u da bi se tehnicki ipak moglo raditi na neizbjeznom integrisanju entiteta u drzavu. Jer realno, ko god od politicara javno podrzava BiH...taj nece dogurati daleko u politickom zivotu u RS-u. Obican narod ne konta tehnicke stvari organizacije drzave i Ustava, samo reaguje na pompezne izjave ala "ne damo RS". Nekad mi se cini da je i sutnja Lajcaka i Dodikovi ispadi, politicka strategija. More bit da se varam.

P.S. Svaka cast Sasi. :thumbup:
Post Reply