Rasizam kod nas

Post Reply
Michio Kaku

#1 Rasizam kod nas

Post by Michio Kaku »

komentari na vijest o Nazifu Mujiću su listom rasisticki sa sve pozitivnim klikovima.
seln

#2 Re: Rasizam kod nas

Post by seln »

Michio Kaku wrote:komentari na vijest o Nazifu Mujiću su listom rasisticki sa sve pozitivnim klikovima.
Vjerovatno zato jer smo rasisti, koliko god se busali u prsa nasom otvorenoscu...
dobar dio viceva na "Vic dana" su otvoreno rasisticki i pausalno oznacavaju Rome kao lijene, prljave, kradljive i incestuozne.
Nista bolje misljenje nemamo ni o "crncugama, cifutima" i Kinezima.
Sindrom zatvorene sredine.
Bodkin

#3 Re: Rasizam kod nas

Post by Bodkin »

tacno. u principu nam se tolerancija sastoji od toga da kao prihvatamo one druge u trouglu bosnjaci/srbi/hrvati. mislim ni tu se ne mozemo smisliti ali eto. sve izvan toga je dozvoljeno vrijedjati
seln

#4 Re: Rasizam kod nas

Post by seln »

Neovisno o tome, Nazif Mujic je napravio gresku u koracima. Dobio je posao u Tuzli, za koji bi mnogi Tuzlaci dali guzice, pa mu nije bilo dobro. Onda je dobio posao u Lukavcu, blize i bolje placen, pa mu nije bilo dobro.
Vjerovatno je kalkulisao da ce Merkel licno intervenisati u dodjeli azila filmskoj zvijezdi.
Je li sve ovo napisano rasizam? Nije, vjerujem da bi mnogi "konstitutivni" ucinili isto.
madner

#5 Re: Rasizam kod nas

Post by madner »

No uklapa se u stereotip, pa onda ispadne rasizam. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: Rasizam kod nas

Post by Truba »

pomozi sirotu na svoju sramotu
Warashii

#7 Re: Rasizam kod nas

Post by Warashii »

Ma koliko se trudili u svijetu da ovo iskorjene jednostavno nije moguce .
Jedna Francuska maltene masovno Rome izbacuje a ocekuje od ostatka EU da nesto drugo uradi??
Elem ove stvari su jednostavno i previse urezane u ljudske gene, Romi, Jevreji, Crnci, Azijati jednostavno nikad nece bit dobro prihvaceni od drugih rasa gdje su ovi manjina .
Mi u BiH nemamo npr. taj neki rasizam prema crncima dok prema Romima imamo i to jako puno, moram priznati da sam i sam pomalo ali znam Roma i koji su mi 100% ok , ma nije to ni rasizam kod mene, mrzim ljencuge i lezihljebovice pa bili to oni Romi ili bilo koji drugi .
cyprus

#8 Re: Rasizam kod nas

Post by cyprus »

BiH je izuzetno ksenofobna i rasistička sredina...
LosaKopija

#9 Re: Rasizam kod nas

Post by LosaKopija »

Nista nije bez razloga.ne kaze se djaba pljuje laje i prljav ko cigan.tako da :thumbup:
dezurni_ucenik

#10 Re: Rasizam kod nas

Post by dezurni_ucenik »

Michio Kaku wrote:komentari na vijest o Nazifu Mujiću su listom rasisticki sa sve pozitivnim klikovima.

Ljudi sa fakultetskim diplomama rade dzaba ili za mizeriju,dok bi Nazif da bira poslove.Mani se te liberalno-pederske price o rasizmu.Ovdje je u pitanju cisti bezobrazluk sa Nazifove strane a ti to nazivas nekim rasizmom.Bjezi ba.
elma89_

#11 Re: Rasizam kod nas

Post by elma89_ »

seln wrote:
Vjerovatno zato jer smo rasisti, koliko god se busali u prsa nasom otvorenoscu...
dobar dio viceva na "Vic dana" su otvoreno rasisticki i pausalno oznacavaju Rome kao lijene, prljave, kradljive i incestuozne.
Nista bolje misljenje nemamo ni o "crncugama, cifutima" i Kinezima.
Sindrom zatvorene sredine.
Sto je najgore niko se i ne busa u prsa otvorenoscu,ja u Bosni cujem otvoreno komentare tipa "ma u pravu je bio Hitler"
touch brain

#12 Re: Rasizam kod nas

Post by touch brain »

moj post koji sam napisao prije nekih 2 sedmice
stanje je kriticno po ovom pitanju :(
touch brain wrote:meni jaran (koji radi telefonske ankete),dodje prije deset dana sav blijed,sjeban :sad: ja ga pitam sta je bilo? kaze on meni suti jarane radili smo anketu o zidovima i da mu je slabo doslo sta su mu ljudi odgovorali (rekao mi je par primjera ali me jednostavno sram to i napisati)..na zalost to nisu govorili samo osobe sa osnovnom skolom vec ljudi sa fakultetskom naobrazbom
ovdje je mrznja dosegla vrhunac i sve vise i vise sam siguran da vise nista ne moze to popravit
Bodkin

#13 Re: Rasizam kod nas

Post by Bodkin »

dezurni_ucenik wrote:

Ljudi sa fakultetskim diplomama rade dzaba ili za mizeriju,dok bi Nazif da bira poslove.Mani se te liberalno-pederske price o rasizmu.Ovdje je u pitanju cisti bezobrazluk sa Nazifove strane a ti to nazivas nekim rasizmom.Bjezi ba.
smijesno. covjek hoce vise. 80% ljudi bi napravilo isto. cuj liberalno-pederska prica o rasizmu :lol:
sinuhe

#14 Re: Rasizam kod nas

Post by sinuhe »

Nazif je bio u Njemackoj neko vrijeme, samo gdje je bio filmadzija? Ima tu materijala i za nastavak.
newlevel

#15 Re: AW: Rasizam kod nas

Post by newlevel »

Ljudi bez posla sanjaju da imaju ikakav posao, njemu se pruzile dvije prilike, i opet ne zadovoljan. Pa svi bi mi u Njemacku, prostri se koliko si dug.

Sent from my Nokia 3310
dezurni_ucenik

#16 Re: AW: Rasizam kod nas

Post by dezurni_ucenik »

newlevel wrote:Ljudi bez posla sanjaju da imaju ikakav posao, njemu se pruzile dvije prilike, i opet ne zadovoljan. Pa svi bi mi u Njemacku, prostri se koliko si dug.

Sent from my Nokia 3310

@bodkin ,ovo smatraj i mojim odgovorom na tvoj :lol: komentar.
Michio Kaku

#17 Re: Rasizam kod nas

Post by Michio Kaku »

seln wrote:Neovisno o tome, Nazif Mujic je napravio gresku u koracima. Dobio je posao u Tuzli, za koji bi mnogi Tuzlaci dali guzice, pa mu nije bilo dobro. Onda je dobio posao u Lukavcu, blize i bolje placen, pa mu nije bilo dobro.
Vjerovatno je kalkulisao da ce Merkel licno intervenisati u dodjeli azila filmskoj zvijezdi.
Je li sve ovo napisano rasizam? Nije, vjerujem da bi mnogi "konstitutivni" ucinili isto.

Mislim da je rasizam utoliko gori sto se poziva na njegovu biografiju jer time aludira na to da je njegovo ponasanje ustvari urodjena romska stvar. Hioće se reći kao, naravno da traži azil i da je dao otkaz kad je cigan, eto kakvi su oni.

Jer jedno je reci Cigani su lijeni, krezavi i prljavi a drugo je reci takvi su jer su Cigani.

Naravno da su neki Romi lopovi, neradnici, prosjaci i sta ja znam, ali poenta nije u tome kakvi su romi vec kakvi smo to mi i sta je to pogresno sa nama da su nam romi neophodni kao neko koga treba da mrzimo. Vise negativnih komentara dobije nazif sto je dao otkaz kao smetljar i otisao u Njemacku nego politicar koji krade, zar to nije indikativno?
Bodkin

#18 Re: AW: Rasizam kod nas

Post by Bodkin »

dezurni_ucenik wrote:
newlevel wrote:Ljudi bez posla sanjaju da imaju ikakav posao, njemu se pruzile dvije prilike, i opet ne zadovoljan. Pa svi bi mi u Njemacku, prostri se koliko si dug.

Sent from my Nokia 3310

@bodkin ,ovo smatraj i mojim odgovorom na tvoj :lol: komentar.
ja i? prljavi cigan sto je htio vise nego drugi? treba mu zabraniti ulazak u zemlju? vidjece on kad opet bude brao zeljezo? treba ih sve otjerati? ovo su komentari sa stranice :wink:
Stjui

#19 Re: Rasizam kod nas

Post by Stjui »

gospodin nazif umislio da je alen delon ,pa da kad dobije azil u njemačkoj samo će ići na presice,evente i štatijaznam :D dao sam i ja lajk onom prvom komentaru ispod vijesti :thumbup:
cyprus

#20 Re: Rasizam kod nas

Post by cyprus »

dezurni_ucenik wrote:

Jedno je Nazifov bezobrazluk, a drugo je priča o Romima kao ovakvim ili onakvim... Šta imaju Romi kao kompletan narod sa Nazifovim bezobrazlukom?
Michio Kaku

#21 Re: Rasizam kod nas

Post by Michio Kaku »

dezurni_ucenik wrote:

ja sam zadnji koji ce pricati te liberalne price. drzim da je ideologija "tolerancije" i "multikulture" samo zapravo prikrivena ideologija distanciranja i segregacije. mene zanima zasto ljude vise boli ako nazoif nece da radi za 800 km nego kad polticar krade. e to vise nema veze sa liberalno-pederaskom pricom. to je autenticni rasizam.
sumirprimus

#22 Re: Rasizam kod nas

Post by sumirprimus »

ma i ja sam viko rasizam,ugnjetavanje,ljudska prava,dok...
JThomas

#23 Re: Rasizam kod nas

Post by JThomas »

rasizma u nas nema. ali isključivo zato što drugu rasu sretneš u prolazu svakih 10ak dana :D

vidio bi ti naše tolerancije i merhametluka da ti spuste jedno 20% somalijaca, afganistanaca, vijetnamaca i slično, koji ne govore jezik niti žele da ga nauče, ne govore ni engleski, o tvojoj kulturi ne znaju ništa niti žele da nauče i generalno očekuju da se ti u svojoj zemlji prilagodiš njima... :D
Basvod

#24 Re: Rasizam kod nas

Post by Basvod »

Pa koje su rase Romi?
Mi prema Romima tradicionalno ispoljavamo neobjasnjivu vrstu sovinizma. Ono niko ih ne mrzi al ih svi koriste kao primjer najgorih ljudi na planeti.
AmADin_gospo

#25 Re: Rasizam kod nas

Post by AmADin_gospo »

niko nije ništa rekao što mi sve ne znamo sami i što sami cigani svojim ponašanjem ne potvrđuju.

nema hljeba bez motike.
Post Reply