I po cemu je Raguz dobar? Bolji od bosnjackih kandidata? Od Suljagica npr?
Bolji je po tome što nema svađalački mentalitet, a nama kojima je svađe pun kurac, Martin je dobar izbor. Nama koji nismo ni Bošnjaci, ni Hrvati, ni Srbi, Martin je takođe dobar izbor.
Gore si napisala dva razloga "furke" po kojoj Bošnjaci glasaju za Raguža, a nisi spomenula ono što je spomenuto mnogo puta, da postoje ljudi u ovoj zemlji koje boli kurac ko je Bošnjak, ko Srbin, a ko Hrvat.
To što mene neko smatra Bošnjakom ako sam protiv ustaša i četnika nije moj problem.
Isprali su nam mozak toliko da nam je normalno da "svako bira svog predstavnika", a to nije i nikad neće biti normalno, niti će biti normalno da uopšte imamo tri predstavnika.
A interesantno je da se isti taj Čović ne buni kod izbora one rugobe Vlajkija, koji je pobogu jevrej. Ili jevrej može biti i Hrvat? Može li i musliman onda biti Hrvat? Ko mjeri to hrvatstvo i ko zna ko je za koga glasao, ko je to brojao?
U dijelu BiH gdje se prije četiri godine glasalo za Komšića živi dovoljno Hrvata i Ostalih da je teoretski moguće da Komšić nije dobio NIJEDAN bošnjački glas, kao što je teoretski moguće i da je svih 300.000 glasova dobio od Bošnjaka. Ali to niko ne zna, niti može izmjeriti.