Bar za @mostarac znamo da je skroz SDP pa jasno....
Radom za boljitak
- amrica
#26 Re: Radom za boljitak
Izgleda da su ovdje protiv boljitka samo mostarci

-
mostarac
#27 Re: Radom za boljitak
mostarci su tom "boljitku" najblizi i najbolje ga poznajuamrica wrote:Izgleda da su ovdje protiv boljitka samo mostarci![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bar za @mostarac znamo da je skroz SDP pa jasno....![]()
![]()
![]()
- amrica
#28 Re: Radom za boljitak
Pa ti isti Mostarci glasali za njih
i to u svim izbornim jedinicama... cak i Sarajlije, 3 mjesta, pa u Tuzli, pa sirom BiH......
-
mostarac
#29 Re: Radom za boljitak
pa napisao sam vecamrica wrote:Pa ti isti Mostarci glasali za njih![]()
![]()
i to u svim izbornim jedinicama... cak i Sarajlije, 3 mjesta, pa u Tuzli, pa sirom BiH......
jagnje kosta 200, a covjek 100 KM
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#30 Re: Radom za boljitak
Ma i ja znam tu pricu od nekih ljudi iz Rodoca ,koji su radili za neke bjedne plate(bracni par) i na kraju je muz dobio otkaz zbog nekog pokusaja angazmana u nekom lokalnom sindikatu..nesto slicno,ali je prica 100% istinita
I ocito je da ono kako mi dozivljavamo Lijanovice iz perspektive nas sarajlija,nije ni blizu istine.
Jer nije logicno da se tako lose ponasaju prema svojim uposlenicima,da su na misteriozan nacin izlobirali da ne placaju porez na sirovine koje uvoze,a da se kao zalazu za pravdu,i rad..mozda rad bez placanja,sto je robovlasnistvo

I ocito je da ono kako mi dozivljavamo Lijanovice iz perspektive nas sarajlija,nije ni blizu istine.
Jer nije logicno da se tako lose ponasaju prema svojim uposlenicima,da su na misteriozan nacin izlobirali da ne placaju porez na sirovine koje uvoze,a da se kao zalazu za pravdu,i rad..mozda rad bez placanja,sto je robovlasnistvo
- amrica
#31 Re: Radom za boljitak
izgleda da sam pogrijesila, nisu protiv samo Mostarci nego jos vise deklarirani SDP-ovci

- vjesticanametli
#32 Re: Radom za boljitak
KRADOM ZA BOLJITAK 
- nokia6170
#33 Re: Radom za boljitak
bilo kako bilo, NSRzB ima prednost u odnosu na sda-hdz i sds jer nema ratnu hipoteku (zbog koje jednostavno da imas i najiskrenije i najpostenije ljude, nece nikad privuci u svoje redove pripadnike druge etnicke skupine), a sumnjam da ce ikad skrenuti toliko udesno i postati danasnji snsd. mislim da je to prvenstveni razlog sto NSRzB ima multi-kulti karakter. sad je do njih da to iskoriste na pametan nacin.
Zasad imaju dobar prolaz sa politikom prvo lova pa nacija.
Zasad imaju dobar prolaz sa politikom prvo lova pa nacija.
-
tonyj
#34 Re: Radom za boljitak
O Lijanovićima može pozitivno govoriti samo onaj tko ih ne pozna. Evo jedan članak o njihovom poštenju, sa posebnim osvrtom putem linkova.
U Hercegovini su ljudima davali po 100 KM. I meni je jedan od njihovih torbara nudio novac, kojeg sam poslao u neku stvar. Novac kojim su plaćali glasove je novac dobiven od poticaja za poljoprivredu kojeg im je dala ZHŽ.
Nema veze što imaju para, njima nikada nije dosta. Potrebni su im ljudi u općinskim vijećima za lakše dobivanje građevinskih dozvola, za legaliziranje ilegalnih otpada, kojim su zagadili pola Zapadne Hercegovine, kao i radi lakšeg uvoza. U talu su sa HDZ BiH, koliko god ovi tvrdili da nisu, jer sve poticaje koje su dobili im je dala vlast koju drži ovaj HDZ. Zato se nitko ne usudi išta im otvoreno prigovoriti jer u svemu su zajedno.
U Hercegovini su ljudima davali po 100 KM. I meni je jedan od njihovih torbara nudio novac, kojeg sam poslao u neku stvar. Novac kojim su plaćali glasove je novac dobiven od poticaja za poljoprivredu kojeg im je dala ZHŽ.
Nema veze što imaju para, njima nikada nije dosta. Potrebni su im ljudi u općinskim vijećima za lakše dobivanje građevinskih dozvola, za legaliziranje ilegalnih otpada, kojim su zagadili pola Zapadne Hercegovine, kao i radi lakšeg uvoza. U talu su sa HDZ BiH, koliko god ovi tvrdili da nisu, jer sve poticaje koje su dobili im je dala vlast koju drži ovaj HDZ. Zato se nitko ne usudi išta im otvoreno prigovoriti jer u svemu su zajedno.
-
zimomor
#35 Re: Radom za boljitak
Ja mislim da se njihov uspjeh prije svega moze pripisati Almi Cardzic, ona je jednostavno svojim hitom "Malo po malo" najavila preokret na politickoj sceni BiH. To se konacno i vidjelo na ovim izborima. 
- kockica_kockica
#36 Re: Radom za boljitak
Mislim da stvari oko radnika ne treba mijesati sa politikom... Nisam pristalica ni jedne stranke... Ne branim nikoga, ali situacija u BiH kad su u pitanju isplate placa, doprinosi, prijaviljavanje itd su zaista problem, ne samo kod Lijanovića vec kod XY preduzeca... U principu svaki privatnik gleda da sto manje plati radnika, onaj ko trazi vise dobije otkaz jer uvijek ima onaj koji ce raditi za manje i od onoga sto je nekome malo... Na zalost situacija je takva...
Ali moram reci iznenadilo me kad sam vidjela broj glasova koji su dobili...
Ali moram reci iznenadilo me kad sam vidjela broj glasova koji su dobili...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#37 Re: Radom za boljitak
KatarinaKosaca wrote:chuchumbamayumbe wrote:Obzirom na okus Junite, nikada necu glasati za tu stranku.
![]()
![]()
![]()
Ja mislim da je Lijanović u politici da bi lakše uvozio ili izvozio ilii petljao sa životinjskim mesom. To je legitimno, pa čak i pametno, ali mi ne budi neke posebne simpatije, jer mislim da se prepoznaje uviujek u životu kada se nešto radi srcem. I ako su davali lovu, nije mi ni to kraj svijeta. Poštenije mi je čak dati 100 maraka penzioneru da zaokruži glas nego redovno plaćati jednog novinara kojeg opet svi plaćamo putem pretplate. Mislim da ima menadžerske osobine u politici i to nije loše, i zato mu stranka i jeste multietnička, jer novac nema ni oca ni majku, ali meni lično ne budi neke simpatije, niti antipatije.
Bosna i Hercegovina trenutno ima 10 granicnih prijelaza za kontrolu uvoza zivih zivotinja i proizvoda zivotinjskog porijekla.
Nijedan od tih prelaza nema stalu gdje bi se zivotinje istovarile i pregledale, nego inspektori to rade tako sto udju u kamione i bace oko na stanje.
isto se desava sa proizvodima zivotinjskog porijekla, samo bace oko na papire jer nemaju uslove za bolje preglede. I tako ce biti Bog zna do kad. Tu inspekciju vrse samo administrativno, znaci: ako su papiri cisti, sve je ok.
Dakle, Lijanovicima ne treba politika da bi uvozili prvoklasnu piletinu pod papirima otpada za zivotinjsku ishranu...
Meni je zao sto nisu ratoborniji za govornicom. Oni jos uvijek nisu napravili nesto veliko za BiH, ali polako krecu od svoje sredine.
I za to
"Bit će bolje bit će bolje, novog rada stare volje"
Tekst njihove himne mi je strasno simpatican jer mi zvuci poput onih partizanskih pjesama za druga Tita..