Na ovakvu hladnoratovsku propagandu mogu jos samo pasti oni nazaglupljeniji ljudi na Zapadu cije misljenje oblikuju iskljucivo mainstream mediji.sorted wrote:
Pussy Riot
-
mmaar
#301 Re: Pussy Riot
-
mmaar
#302 Re: Pussy Riot
I sjetimo se onoh hrabrog covjeka, Iracanina, koji je pokazao svoj politicki stav gadjavsi cipelom ratnog zlocinca G. Busha, sto je iskljucivo simbolicki cin i na neki nacin je i umjetnicki cin (covjek je koristio svoju cipelu da iskaze svoje emocije i svoj stav prema jednoj pojavi), te kako se taj covjek poslije proveo, kakav tretman su mu priredili utjerivaci slobode i demokratije i kakav su odnos prema njemu i njegovom cinu imali zapadni mediji. Ni gospodinu Zizeku, dezurnom intelektualcu i kriticaru, takav cin sigurno nije bio dovoljno zanimljiv.
-
kojeime
#303 Re: Pussy Riot
Ima dokumentarac koji govori, izmedju ostalog, o covjeku koji u SAD ne moze da napravi izlozbu razglednica koje datiraju iz prve polovone 20-og vijeka. Problem je sto su te razglednice, koje su se u to vrijeme normalno i slobodno kupovale u slale postom, napravljene od fotografija koje prikazju kako bijelci, KKK, vjesaju, spaljuju, muce... crnce.
Stvar je u slijedecem. U "demokratskim" zemljama, kada radis nesto to se vlastima ne svidja, a nije ilegalno, oni ti ne mogu nista samo zbog toga. Ali zato imaju sisteme kojima te isprovociraju da uradis nesto protivzakonito ili nesto sto dovodi u sumnju tvoj zdrav razum, i na osnovu toga te sjeste na robiju ili u ludnicu. Formalno-pravno, uvijek taj koji je zatvoren napravi nesto zbog cega po zakonu moze biti zatvoren. Iako se zna u cem je sustina, forma je zadovoljena. Ili, ako taj koji smeta ne nasjedne, onda dozivi saobracajnu nesrecu ili slicno.
U totoalitarnim sistemima te sklone zato sto pricas, ne treba im cak ni iluzija formalnog prekrsaja zakona, samo te sklone jer im se moze.
Tako da, iako sustinski nema razlike, formalno ipak u demokratskim sistemima zavrsis u zatvoru jer si zbog necega stvarno kriv, u totalitarnim sistemima samo te sklone.
Stvar je u slijedecem. U "demokratskim" zemljama, kada radis nesto to se vlastima ne svidja, a nije ilegalno, oni ti ne mogu nista samo zbog toga. Ali zato imaju sisteme kojima te isprovociraju da uradis nesto protivzakonito ili nesto sto dovodi u sumnju tvoj zdrav razum, i na osnovu toga te sjeste na robiju ili u ludnicu. Formalno-pravno, uvijek taj koji je zatvoren napravi nesto zbog cega po zakonu moze biti zatvoren. Iako se zna u cem je sustina, forma je zadovoljena. Ili, ako taj koji smeta ne nasjedne, onda dozivi saobracajnu nesrecu ili slicno.
U totoalitarnim sistemima te sklone zato sto pricas, ne treba im cak ni iluzija formalnog prekrsaja zakona, samo te sklone jer im se moze.
Tako da, iako sustinski nema razlike, formalno ipak u demokratskim sistemima zavrsis u zatvoru jer si zbog necega stvarno kriv, u totalitarnim sistemima samo te sklone.
- Challenger__
#304 Re: Pussy Riot
Ukratko de-bi-li.mmaar wrote:Na ovakvu hladnoratovsku propagandu mogu jos samo pasti oni nazaglupljeniji ljudi na Zapadu cije misljenje oblikuju iskljucivo mainstream mediji.sorted wrote:
- Challenger__
#305 Re: Pussy Riot
To ove selebriti kurave uopšte ne interesuje. Na žalost, niti ove Be-Ha kriminalce na vlasti.volta dzontra wrote: Hoćete performans i ljudska prava...pitajte ženu na kasi u komšiluku kad je zadnju put bila za vikend s djecom....
- Mrtvac Krvnik
#306 Re: Pussy Riot
vaučer wrote:Bar je netko kod njih protestirao protiv korumpirane vlasti koja je uvezana s licemjernim vjerskim vođama, mi smo još daleko od tog.
-
5 0 5
#307 Re: Pussy Riot
sve to stoji sto tvrdis. znam za counter intelligence i sve to. nemoj misliti da sam ja megafon americkoj propagandi. naravno da ce naci nacin da zabrane pokrete kao sto je occupy. tj. da izvrse pritisak na njih. ne opravdavam. ali opet ne mogu povezati sa pr. (osim politickog progona). ali ne opravdava запутинцам. kako mu sad tepaju u rusiji.mmaar wrote: Govorim i o danasnjem vremenu...
ali da se vratimo na temu. ne razumijem na osnovu cega nazivas pr glupacama. meni se dojmaju sasvim suprotno. neko ko razumije i citira kanta tesko da moze biti glup. jedino ako ne mislis da su zloupotrebljene. ali zato bi mi morao nesto prostrijeti. nemam nista od rekla-kazala ili jasno je ko dan.
procitaj ovo pismo koje im je poslao steven fry. sigurno znas ko je on. slicno i ja vidim cijelu stvar.
danas sam trazio reakcije u svijetu na presudu i moram ti reci da je svijet dosta polarizovan. kao i uvijek. ali slucajno, najveci broj onih koji opravdava zatvor su desnicari, bilo iz amerike, evrope ili rusije. i naravno, u obrnutom smijeru. i to valjda nesto govori. ali dobro, to je samo moja procjena. ne mora biti da je tako.
-
5 0 5
#308 Re: Pussy Riot
znas, sudija, moskovski, kome mandat traje vec 4 godine, od 178 sudjenja 177 je osudio a jednog oslobodio.kojeime wrote: U totoalitarnim sistemima te sklone zato sto pricas, ne treba im cak ni iluzija formalnog prekrsaja zakona, samo te sklone jer im se moze.
- forest gump
#309 Re: Pussy Riot
Jao ovih internet revolucionara što se u stvarnosti boje svoje sjene.
Dajte učiniti nešto konkretno opet vas pozivam.
Dajte učiniti nešto konkretno opet vas pozivam.
- forest gump
#311 Re: Pussy Riot
kojeime wrote:Evo, odmah, samo ti povedi.
Ja sam na Putinovoj strani. Nema potrebe da ustajem sa stolice.
-
ArthurSpooner
#312 Re: Pussy Riot
Koliko ima u ovoj zemlji (uopste na ovom preglupom Balkanu) smijesnih i paranoicnih ljudi
TruHli zapad, vatikan, mudzahedini, masoni, cionisti, zavjera, zavjera, zavjera...po citave dane zavjere...
TruHli zapad, vatikan, mudzahedini, masoni, cionisti, zavjera, zavjera, zavjera...po citave dane zavjere...
- Twice
#313 Re: Pussy Riot
Keln...katolička crkva...širi li se dalje?
- Mrtvac Krvnik
#314 Re: Pussy Riot
ArthurSpooner wrote:Koliko ima u ovoj zemlji (uopste na ovom preglupom Balkanu) smijesnih i paranoicnih ljudi![]()
- Mrtvac Krvnik
#315 Re: Pussy Riot
treba ovo i kod nasTwice wrote:Keln...katolička crkva...širi li se dalje?![]()
- pussysmoke
#316 Re: Pussy Riot
Ti si samo običan posmatrač kao i svi mi. Ni manje, ni više. Sjedi, posmatraj i komentariši.forest gump wrote:kojeime wrote:Evo, odmah, samo ti povedi.
Ja sam na Putinovoj strani. Nema potrebe da ustajem sa stolice.
- dale cooper
#317 Re: Pussy Riot
Svaka čast Fry-u, to je to, ravno u sridu što bi se reklo.505sCrtom wrote:sve to stoji sto tvrdis. znam za counter intelligence i sve to. nemoj misliti da sam ja megafon americkoj propagandi. naravno da ce naci nacin da zabrane pokrete kao sto je occupy. tj. da izvrse pritisak na njih. ne opravdavam. ali opet ne mogu povezati sa pr. (osim politickog progona). ali ne opravdava запутинцам. kako mu sad tepaju u rusiji.mmaar wrote: Govorim i o danasnjem vremenu...
ali da se vratimo na temu. ne razumijem na osnovu cega nazivas pr glupacama. meni se dojmaju sasvim suprotno. neko ko razumije i citira kanta tesko da moze biti glup. jedino ako ne mislis da su zloupotrebljene. ali zato bi mi morao nesto prostrijeti. nemam nista od rekla-kazala ili jasno je ko dan.
procitaj ovo pismo koje im je poslao steven fry. sigurno znas ko je on. slicno i ja vidim cijelu stvar.
danas sam trazio reakcije u svijetu na presudu i moram ti reci da je svijet dosta polarizovan. kao i uvijek. ali slucajno, najveci broj onih koji opravdava zatvor su desnicari, bilo iz amerike, evrope ili rusije. i naravno, u obrnutom smijeru. i to valjda nesto govori. ali dobro, to je samo moja procjena. ne mora biti da je tako.
I ne znači ako si protiv Putina da si protiv Rusije, što i sam Fry naglašava:
Kroz Rusku istoriju je prodefilovalo mnoštvo velikana kojima se vrijedilo diviti. Putin nije jedan od njih.I write this as an unashamed Russophile. I find it so hard to bear that the country of Tchaikovsky is allowing a toxic mixture of shaven-headed nationalists and fundamentalist churchmen to dictate laws on homosexuality for example. Part of your “crime” was to come out on the side of gay rights. It astonishes me how the history of Russia seems to repeat itself. Pushkin was sent into exile by an offended Tsar. Dostoevsky was taken to a firing squad and only reprieved at the last minute before being exiled too. And then in the Communist era, as we all know, artists, writers, intellectuals and liberals of all kinds were under constant threat of exile, forced labour or even execution. Now we seem to be moving towards a similar position. I am not saying, and nor would you claim, that you are the equal of Pushkin or Dostoevsky, but that isn’t the point. The fight is for free speech, and this isn’t limited only to gigantic towering titans of literature.
Niti je Putin = Rusija.
-
mmaar
#318 Re: Pussy Riot
Ne mislim da si megafon americkoj propagandi. Ne opravdavam ni ja vlast u Rusiji, niti to besmisleno zatvaranje, jer ta vlast na unutrasnjem planu nije puno ni bolja ni gora od vlasti u zemljama koje se dice postivanjem ljudskih prava, i ona je ustrojena na kapitalistickom sistemu, ali na vanjskom planu, danas se Rusija sigurno ne moze porediti ni sa SAD, ni sa EU i njihovim saveznicinma, jer su ovi desetljecima i vise, neprekidno u stalnim osvajacko-pljackaskim pohodima sirom svijeta, pri cemu uz pljacku cine stravicne ratne zlocine i za to nigdje ne odgovaraju. Vlast u Rusiji je dovoljno nezrela i naivna da je sebi dozvolila da proguta ovakvu zvrcku, i izgleda da nije nista naucila iz propasti SSSR-a, umjesto da se vodila isprobanim metodama vladanja, kontrole i manipulacije koje praktikuju slobodarski zapadnjacki rezimi.505sCrtom wrote:sve to stoji sto tvrdis. znam za counter intelligence i sve to. nemoj misliti da sam ja megafon americkoj propagandi. naravno da ce naci nacin da zabrane pokrete kao sto je occupy. tj. da izvrse pritisak na njih. ne opravdavam. ali opet ne mogu povezati sa pr. (osim politickog progona). ali ne opravdava запутинцам. kako mu sad tepaju u rusiji.mmaar wrote: Govorim i o danasnjem vremenu...
Kanta moze citirati svaki nadobudni student, ali ne mislim da su glupace, to sam rekao dva puta u afektu, niti da su se nesvjesno upustile u ovo. Ovaj cirkus ce im svakako neizmjerno koristiti i vec jeste, i cak da niko ne stoji iza njih, u sto ne vjerujem, bolju reklamu nisu mogle dobiti ni da su ulozile ogromna novcana sredstva. Slava na Zapadu im je nakon ovoga sigurno zagarantovana. I u Rusiji sigurno postoje desetine ljudi koji snose posljedice zbog kritike ruskog kapitalistickog sistema, ali ni o njima nigdje ni rijeci, jer njihova kritika, za razliku od ovih budalastina, ima stvarnu tezinu i ona nije ogranicena samo na postojeci kapitalisticki sistem u Rusiji, niti na jednu personu, vec i na globalni kapitalisticki sistem. Naravno, time se osjecaju podjednako ugrozenim i imperijalisticki rezimi sa Zapada, dok im besmisleni napadi na Putina itekako prijaju i koriste, jer im je on trenutno trn u oku, s obzirom da ne kleci pred njihovim nogama i da takav predstavlja smetnju njihovim ekspanzionistickim planovima.
Sto se tice tvrdnje da njihovo sankcionisanje podrzavaju iskljucivo desnicari, meni se ne cini tako, vec bas suprotno, ja cujem kritiku uglavnom od ljudi koji su lijevo opredjeljeni i shvataju o cemu je ovdje rijec, dok se za njih zauzimaju uglavnim desnicarski rezimski mainstream mediji na Zapadu, nevladine organizacije finansirane od njih i od multinacionalnih korporacija, pojedinci kao sto je Zizek koji su proizvedeni u medijske zvijezde i proglasene ih "najvecim zivucim intelektualcima" i slicno. Protiv istih tih koji se danas zauzimaju za taj nebitni bend, pokazujuci time najvisi stepen hipokrizije, tokom sezdesetih, sedamdesetih, dijelom i osamdesetih ustajali razliciti ljevicarski pokreti u Evropi i SAD-u. Danas su sve stvari okrenute naglavacke, pa tako ne treba iznenaditi ni to da se za navodne pankere zauzimaju npr. najgori britanski ili njemacki konzervativci ili jastrebovi iz Bijele kuce.
-
kojeime
#319 Re: Pussy Riot
mmar,
Imam osjecaj, to jeste siguran sam, da bi tebi tesko palo kada bi se ispostavilo da cure nisu imale nikakvu pozadinu, da su mladalacki naivno uletjele u problem. Znas ono jebu covjeka koji u 20-im nije revolucionar i jebo covjeka koji je u 50-im ostao revolucionar. A cure mlade pa ih ponio entuzijazam. Ti kao da zelis da je svaka vlada makijevelisticka. Ako vlade i jesu takve, kao da zelis da je sve postavljeno na taj nacin. Najveci uspjeh mocnika je zavadi pa vladaj. Sta god da se desi mora biti izezirano, pa ni u koga se ne smije imati povjerenje. Asanz americki igrac, ove cure americki igraci, sve NVO americki igraci, svi igraju za nekoga. To je odlican sistem, time se mocnik osigurava da ako se slucajno nadje neka "budala" da pocne ispravljati nepravdu nece imati sljedbenike jer ce svi reci mora biti da je neciji igrac. I sve se nastavlja po starom. Nepravde postoje, niko ih ne ispravlja, ko pokusa propasce jer mu niko nece vjerovati.
Imam osjecaj, to jeste siguran sam, da bi tebi tesko palo kada bi se ispostavilo da cure nisu imale nikakvu pozadinu, da su mladalacki naivno uletjele u problem. Znas ono jebu covjeka koji u 20-im nije revolucionar i jebo covjeka koji je u 50-im ostao revolucionar. A cure mlade pa ih ponio entuzijazam. Ti kao da zelis da je svaka vlada makijevelisticka. Ako vlade i jesu takve, kao da zelis da je sve postavljeno na taj nacin. Najveci uspjeh mocnika je zavadi pa vladaj. Sta god da se desi mora biti izezirano, pa ni u koga se ne smije imati povjerenje. Asanz americki igrac, ove cure americki igraci, sve NVO americki igraci, svi igraju za nekoga. To je odlican sistem, time se mocnik osigurava da ako se slucajno nadje neka "budala" da pocne ispravljati nepravdu nece imati sljedbenike jer ce svi reci mora biti da je neciji igrac. I sve se nastavlja po starom. Nepravde postoje, niko ih ne ispravlja, ko pokusa propasce jer mu niko nece vjerovati.
- Mrtvac Krvnik
#320 Re: Pussy Riot
pomilovat cureRibar Šime wrote:'ta ćeš ti.medvjed23 wrote:Ja bih ih pomilovo.
-
mmaar
#322 Re: Pussy Riot
Potpuno mi je svejedno, jer su nebitne. Sirom svijeta se svakodnevno desavaju uzasne stvari, uglavnom u reziji politickih struktura i njihovih servisa koji su najglasniji u ovom slucaju, a koji je zanimljiv jedino zbog toga sto je jedan od najotvorenijih primjera sve te hipokrizije u kojoj se Zapad nalazi. Smijesno o cemu mi raspravljamo dok se nasa zemlja raspada po savovima i dok se puno gore stvari desavaju sirom svijeta, ali to pokazuje samo koliko nas mediji drze u saci koliko su u stanju da nametnu teme i pitanja o kojima ce se raspravljati dok nam deru kozu.kojeime wrote:mmar,
- forest gump
#323 Re: Pussy Riot
Mrtvac Krvnik wrote:treba ovo i kod nasTwice wrote:Keln...katolička crkva...širi li se dalje?![]()
O tome i govorim. Ne znam šta čekaš? Ipak treba imati hrabrosti, zar ne?
- dale cooper
#324 Re: Pussy Riot
A i ovo što neki imputiraju da će kad izađu iz zatvora ovo debelo naplatiti, pa čisto sumnjam.
One djeluju više kao pokret ili art grupa nego kao pravi bend. Možda dobiju kakav ugovor za
eventualnu knjigu da ispričaju svoju priču, ali multimilionski ugovori i muzička karijera?
Teško. Istina, buntovništvo se uvijek moglo dobro prodati, ali vremena su se promijenila i danas je
sve brižno upakovano, frizirano, tako da nikoga ne uvrijedi, ali da se dopadne svakome.
Da ne govorimo o tome da se ovakvi istupi i stav Pussy Riota teško može upakovati u kakav prihvatljiv
pop proizvod. Suviše je ekstremno za šire mase. Kakav MTV, kakvi bakrači. Samo se nadam da će
izaći iz zatvora bez nekih vidljivih ožiljaka, što onih fizičkih, što psihičkih.
One djeluju više kao pokret ili art grupa nego kao pravi bend. Možda dobiju kakav ugovor za
eventualnu knjigu da ispričaju svoju priču, ali multimilionski ugovori i muzička karijera?
Teško. Istina, buntovništvo se uvijek moglo dobro prodati, ali vremena su se promijenila i danas je
sve brižno upakovano, frizirano, tako da nikoga ne uvrijedi, ali da se dopadne svakome.
Da ne govorimo o tome da se ovakvi istupi i stav Pussy Riota teško može upakovati u kakav prihvatljiv
pop proizvod. Suviše je ekstremno za šire mase. Kakav MTV, kakvi bakrači. Samo se nadam da će
izaći iz zatvora bez nekih vidljivih ožiljaka, što onih fizičkih, što psihičkih.
- Mrtvac Krvnik
#325 Re: Pussy Riot
Samo se nadam da će
izaći iz zatvora bez nekih vidljivih ožiljaka, što onih fizičkih, što psihičkih.[/quote]

izaći iz zatvora bez nekih vidljivih ožiljaka, što onih fizičkih, što psihičkih.[/quote]