Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sanjin_1 wrote:
ihhh da dokle to dođe..ni u "stonom" gradu ne smiješ prismrdit u preko 60% grada niti pisnut o "trećem" ili "stonom gradu Hrvata"...jer znaš da ti onda slijedi ona učtiva noga u prkno...
Elem kao što i vi ne smijete na 70% nam jedine i premile svašta pričati!
Pa šta bi sa "rvackim stonim gradom" ? do sada si bezbroj puta odvalio glupost o "dominaciji" u Mostaru i sada se ispostavi da u preko 60% grada ne smiješ ni prismrditi
Kako to odjednom? Nije valjda da si malo lagio ?
energy star wrote:
Nema nejasnoća apsolutno nikakvih:
HDZ zastupa- jedna općina, bez gradskih područja
SDA- sadašnja linija razgraničenja ostaje, a gradska područja ponovo vratiti na status općina
SDP- ne znaju ni oni sami šta misle
OHR- tri gradska područja koja prelaze neretvu!
A šta je preko puta neretve kod sjevernog logora- ZNA SE
Ima li negdje neka karta koja pokazuje ta gradska područja koja traži SDA ili ta tri područja što predlaže OHR?
OHR - ove nema a SDA - ova nije za javnu upotrebu (još uvjek)
Helem, SDP-ov prijedlog je za sada najednostavniji...ukinuti SVE izborne jedinice i današnji "Grad Mostar" pretvoriti u jednu izbornu jedinicu...ali haj ti to objasni ovim iz HDZ-a...odma kukanjcija o potencijalnoj ugorženosti za 10 godina..
sanjin_1 wrote:
Pa šta bi sa "rvackim stonim gradom" ? do sada si bezbroj puta odvalio glupost o "dominaciji" u Mostaru i sada se ispostavi da u preko 60% grada ne smiješ ni prismrditi
Vi kad se dogovorite međusobno javite nam: jal jedinstven grad jal da se ograda meće
sanjin_1 wrote:HDZ traži jedinstven grad sa IZMJENJENIM granicama...
Kako izmjenjenim? Šta da bude u sastavu grada? Daj malo konkretno.
Jednostavno......
iz gradskog područja bi bili izbačeni dijelovi zone jug i dobar dio zone sjever. U ta dva dijela živi preko 15,000 Bošnjaka...a ako ne može to onda podjela grada na dva "komada" i razgraničenje po ratnoj liniji razdvajanja (to i jeste HDZ - ov krajnji cilj) ...
eto kako HDZ misli napraviti "stoni" Mostar...ali kad bi bilo budala..
sanjin_1 wrote:
Vi kad se dogovorite međusobno javite nam: jal jedinstven grad jal da se ograda meće
Pa mi smo se već dogovorili samo vama izgleda još uvjek nisu javili....
Vego, kako bola u "stonom" rvackom gradu ne smiješ prismrdit u više od 60% grada?
A Stolac ti okiČen ljiljanima a o Počitelju da i ne govorimo
sanjin_1 wrote:HDZ traži jedinstven grad sa IZMJENJENIM granicama...
Jednostavno......
iz gradskog područja bi bili izbačeni dijelovi zone jug i dobar dio zone sjever. U ta dva dijela živi preko 15,000 Bošnjaka...a ako ne može to onda podjela grada na dva "komada" i razgraničenje po ratnoj liniji razdvajanja (to i jeste HDZ - ov krajnji cilj) ...
Da li je tebi prihvatljivo da cijela opština Mostar bude gradska zona i da nema nikakvih podjela unutar opštine?
Ili da budem direktan, da li ti misliš da u ovom tamno plavom prostoru ima više Bošnjaka nego Hrvata?
sanjin_1 wrote:
Vego, kako bola u "stonom" rvackom gradu ne smiješ prismrdit u više od 60% grada?
sanjin_1 wrote:
Isto onako kako je tebi u Lukavicu Srbija došla!
jesi ti opterecen tim predgradjima jbt... sarajevom bez miljacke, zeljeznice i bosne... mostarom bez neretve...
Mister Yes wrote:
Jednostavno......
Da li je tebi prihvatljivo da cijela opština Mostar bude gradska zona i da nema nikakvih podjela unutar opštine?
Ili da budem direktan, da li ti misliš da u ovom tamno plavom prostoru ima više Bošnjaka nego Hrvata?
Da, naravno da je prihvatljivo.
Ne mislim da tu ima više Bošnjaka nego Hrvata ali je demografska razlika toliko minimalna da je o istoj smiješno polemisati.
Nikada se ne smije zaboraviti da svi Hrvati NE GLASAJU za HDZ niti su svi Hrvati pobornci etno-torova. Dakle, nekakva "dominacija" HDZ-a zbog eventualnog ujedinjenja grada nema nikakvo uporište u realnosti. Čak šta više, ukidanje izbornih jedinica i pretvaranje Mostara u jednu izbornu jedinicu, znači propast HDZ-ove politike.
Alfons Kauders wrote:
jesi ti opterecen tim predgradjima jbt... sarajevom bez miljacke, zeljeznice i bosne... mostarom bez neretve...
Ma često ljudi pitaju 'kako vi to tamo u mostaru živite podijeljeni'
Ja odgovoram da jeste zeznuto i komplicirano ali se čovjek navikne.
I nema puno incidenata!
Ali onda čovjek pomisli i lupi se počelu: 'pa hebte led njima srbija do lukavice došla, ejjjj. NIje to predgrađe nego bukvalno kvart u gradu.
Koji osjećaj!
brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!
sanjin_1 wrote:
Isto onako kako je tebi u Lukavicu Srbija došla!
Pa dobro to ali šta bi sa "stonim" gradom i "dominacijom" ?
nije valjda da si malkice lagio ?
Alfons Kauders wrote:
I nema puno incidenata!
Ali onda čovjek pomisli i lupi se počelu: 'pa hebte led njima srbija do lukavice došla, ejjjj. NIje to predgrađe nego bukvalno kvart u gradu.
Koji osjećaj!
LaHko Čemo za Lukavicu...vego gdje se to sve uklapa u priču o "stonom i dominaciji" ?
Ili si jope malkice lagio ?
energy star wrote:
Koji osjećaj!
Alfons Kauders wrote:
I nema puno incidenata!
Koji osjećaj!
hahahaha lukavica "kvart u gradu" otprilike koliko je i blagaj kvart u mostaru
jesi li ti ikad u zivotu uopste krenuo sjeverno kanjonom neretve? zapravo imas li uopste godina za vozacku?
nego, haj mi samo objasni... to za mostar... evo citam na omiljenom portalu zmijskog imena... kako je mostar svrstan u 25 najljepsih malih gradova u evropi... jel to radi mepasa ili starog grada? a i pominju nekakav blagaj...
lukavica... kvart... jebo te zivot s kim ja gubim vrijeme
Alfons Kauders wrote:
hahahaha lukavica "kvart u gradu" otprilike koliko je i blagaj kvart u mostaru
jesi li ti ikad u zivotu uopste krenuo sjeverno kanjonom neretve? zapravo imas li uopste godina za vozacku?
nego, haj mi samo objasni... to za mostar... evo citam na omiljenom portalu zmijskog imena... kako je mostar svrstan u 25 najljepsih malih gradova u evropi... jel to radi mepasa ili starog grada? a i pominju nekakav blagaj...
lukavica... kvart... jebo te zivot s kim ja gubim vrijeme
S islamom je u povijesti bilo kako je bilo.
I to je prošlost.
Okrenimo se budućnosti i iskoristimo prednosti toga a to je turizam.
Tako da su istočni Mostar, Počitelj i Stolac u stvari bogatstvo u cjeloukupnom hrvatskom korpusu!