Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovo lijevo od crte je stolni grad. Zila Kukavica Herceg Bosne.
Da nije zalosno bilo bi smijesno.
Eto, Hum i Neretva kao prirodne i Bulevar, Santiceva kao vjestacke granice treceg entiteta. Tako cijelom dolinim Neretve do Metkovica, desno 3.entitet, lijevo bosnjacki. Neum razmijeniti sa RH za drugu lokaciju izlaska Bosnjackog entiteta na more.
Luka Ploce mozda? Koridor zeljeznickom prugom, mozda? Nece trebati Peljeski most ...
joint union wrote:Po nekom mom misljenju, Hrvati kad shvate zasto entitet u BiH (ili kako oni vole da kazu Herceg-Bosnu) nisu dobili Vasingtonskim sporazumom, tj kad skontaju sta su dobili zauzvrat (ili za sta su ga zamijenili), skontace i zasto taj entitet ne mogu dobiti ni danas.
na sve i jednoj temi sličnoj ovoj sam to napisao i uvijek šute…
oni bi i jare i pare…nemere
nemere i brisanje konstitutivnosti srba iz hrvatskog ustava, emere i oluja, nemere i dokidanje srpske krajine i entitt u BH..ili jedno, ili drugo…
RH davnoizarala, ova njihova dijaspora u bej-ha more samo zbog tog da se puši
KumAlijaa wrote:
Mozda mozes staviti siru kartu Sarajeva? To sto si tu postavio je Istocno Sarajevo I MALI DIJELIC Sarajeva. Kada bi stavio kartu cijelog Sarajeva vidio bi da je to Istocno Sarajevo bukvalno jedno selo u poredjenju sa Sarajevom koje ima pola miliona stanovnika.
Samo to se selo men se čini neće utapati sa Sarajevom u 'tri horizontalne općine'
Hafis wrote:
quote="Alfons Kauders"
Lijepo je konstruirati svoj mali mikrokosmos u koji ne prodire nista sto ti ne godi, pa tako dobijemo ove mladjahne jastrebove koji uistinu vjeruju Draganchetu i kojekakvim Raspudicima i Susnjarima.
Nazalost od tog nema koristi u politici, osim za manipulaciju polupismenom bazom. HDZ je tu majstor, no na nasu srecu za sve ostalo su karina.
Ono sto zaboravljas je da ne moze biti otkaza i paleza samo kod jednih. Opstrukcionizam u istoj mjeri pogadja i druge. Samo sto to jos nisu skontali, a i kako ce kad misle da drze 30% privrede u BiH. Takvi tesko da ista mogu skontati - a upravo takvi i trebaju stozernoj stranci.
nego sta ovo prica ova budala?
http://www.avaz.ba/vijesti/intervju/ber ... lan-za-bih
Eto Angele na Leopardu!
/quote
U strahovitoj smo ofanzivi
Dok se Bakir i bakirovići u prijeizborno vrijeme poslovično po običaju uvlače u tursko debelo crijevo, valterovci međusobno koškaju i optužuju, ljudi rade svoj posao. Od onog malog Joze u Gornjim Turčinovićima pa do sve njegove uzoritosti.
Zora puca bit' će dana...znaš onu staru
Vidim da rade kolege svoj posao, no sudeci prema uspjesima HDZ-a u proteklih 20 godina, moram priznati da se bas i ne brinem. Cak i kad bi se fakat Angela pojavila na bijelom Leopardu, ovi bi od gotovine napravili veresiju - nesto bi usrali.
Ne vidim nijedan razlog za samouvjerenost. Naprotiv.
Ne znam. Prije se hapsilo samo za izgovoreno slovo T, a vidi sad. Ima neki mumin u havi, što bi rekli u Andaluziji.
A bošnjačko političko vodstvo se ponaša upravo kao ti sada - Uglavnom zatečeno je, minimizira stvar, nema jasnog stava, doslovce glava u pijesku...tu i tamo koja floskul, posebno ona starinska i potpuno neodgovarajuća za nadolazeću situaciju - ''nema podjele'' i bla bla.
Nogometnim rječnikom: lopta je na njihovoj polovici terena.
A do izumiranja Hrvata u BiH, po najoptimističnijim forumskim demografima treba, brat bratu jedno 20 godina rahat patnje i sabura. Samo mi se čini da rahatpatnici nemaju toliko vremena na raspolaganju i morat će se konačno samostalno i bez mento rapočeti baviti politikom po prvi put od Daytona.
Pazi penzioner, oni ne guraju glave u pijesak nego jednostavno niste toliki problem. I ne samo to, nego ste iz dana u dan sve manji problem. Nakon potisa bacenog na Washingtonski sporazum vi pravite svoju babilonsku kulu, bez obzira sto vas je sve manje i sto vam je sve teze.
tandmand wrote:
Eto, Hum i Neretva kao prirodne i Bulevar, Santiceva kao vjestacke granice treceg entiteta. Tako cijelom dolinim Neretve do Metkovica, desno 3.entitet, lijevo bosnjacki. Neum razmijeniti sa RH za drugu lokaciju izlaska Bosnjackog entiteta na more.
Luka Ploce mozda? Koridor zeljeznickom prugom, mozda? Nece trebati Peljeski most ...
Samo sanjaj
Ovo su mali velikobosnjacki snovi a 100% BiH su mega velikobosnjacki snovi.
KumAlijaa wrote:
Kada napravite taj most. Sta vam je ciniti? I Hoceteli upasti u sjeverni logor prije ili posle upadanje Livanskog MUP-a u Drvar i Grahovo?
Most je napravljen. I nikog nije bilo na drugoj strani.
Nigdje geroja 4.korpusa da brane ustaško forsiranje neretve
KumAlijaa wrote:
Kada napravite taj most. Sta vam je ciniti? I Hoceteli upasti u sjeverni logor prije ili posle upadanje Livanskog MUP-a u Drvar i Grahovo?
Dobro, je l' sad to to, mis'im, taj treci entitet?
samo da iskomentiram da ne ispadne da sam protivu civilizacije.
Dakle malo će stvari u zadnje vrijeme tako dignuti hrvatsku kao autoput na koridoru Vc!
Spaja jadran sa mađarskom i ostalom istočnom europom.
energy star wrote:Dok dođete do MOstara sa autoputem bojim se da će do tad biti leteći auti u prometu!
Danas je autoput stigao do Tarcina. Ovi Turci grade svake godine po 10 kilometara. Od Tarcina do Konjica imas 19,62 kilometra.
Sa tim da je dionica Konjic- Tarcin vec odobrena a mostovi na toj dionici vec prosli kroz inzinjering. Od Tarcina do Mostara imas samo tunel jedan kroz ovu planinu:
KumAlijaa wrote:
Zbunjem do treceg
Sto bi heroji 4 korpusa docekivali cc,niko nije lud da otjera deda mraza,znas da ce ostaviti poklone i vratiti se u Laponiju
energy star wrote:
Dakle u roku od 10 godina to ce biti spojeno.
Mi 2031. proglašavamo 3. pa vi vidite sa rokovima
Zar nije 2021? Znaci imamo jos 8 godina da dodjemo do Konjica i onda jos 10 godina da probusimo taj tunel.
Tada ce kamion od Sarajeva do Mostara putovati sat vremena.
Dok to dođe do nas mi ćemo već imati jednu eskadrilu ovakvih
KumAlijaa wrote:
Pa obicnim putem je do vas isto za 2 sata. Sta se kurcite? Kao da danas vec ne postoji autoput od Sarajeva do Mostara. I kao da nam ti mostovi sto gradite nebi pomogli? Te mostove gradite za nas a ne za vas.
Oko ovog autoputa Vc sam načuo jednu glasinu, ali ako oni mene lažu onda lažem i ja tebe!
Malo gledam ovaj stolni grad i primjecujem ovu ogromnu ravnicu malo prije Mostara. Pa ovdje u ovoj ravnici, kroz koju ce proci Vc, mogu stati jos 3 Mostara.
Nevjerovatno koliki teritorij!
teritorij trenutno prijeporan između hrvata i bošnjaka
ali pošto bošnjacima nešto ne ide u mostaru
(broj rođenih bošnjana)
2000---593
2001---506
2002---463
2003---445
2004---450
2005---437
2006---410
2007---422
a u hrvata je obrnuto (2012. 600 rođene djece), hrvati će rado ispuniti tu prazninu
KumAlijaa wrote:
Znam da bi vi to rado ispunili. Ali nema teoretske sanse za to. Vi neretvu nesmijete preci. A koridor Vc je sada planiran da da prolazi kroz planinu prenj. Znaci Vc, nakon sto prodje kroz Prenj, ide direktno kroz ovu ravnicu. I to je jasno kao dan da ce tu nastati novi grad sa prolaskom krodora.
Nisi dobro informiran. Ne ide ovom ravnicom jer je ravnica gusto naseljena.
Trasa još nije usuglašena ali je sigurno da će ići ili iza ili ispred brda kraj ove ravnice, ali neće ravnicom.