"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
Hafis

#1876 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

orada wrote:Bosnjaci braco,ne brinite za teritoriju. Dacemo vam mi Sandzak i gradove iz RS koje god hocete.
De ti kume ponudi se nekome ovdje da budeš jamac za kakav veći kredit. Tako ćeš najbolje pripomoći, a lako će oni za teritoriju.
energy star

#1877 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

orada wrote:

Hvala.A kada ostvarimo pomirenje,vama Hrvatima iz Hercegovine cemo horor film od tog kamenjara napraviti.Sve legalnim putem. Bosnjaci ce se vratiti u sva podrucja BiH,i vise ako treba nego sto ih je bilo.A vi Hrvati ste za vjek-vjekova izgubili BiH.
Evo jedna slika da istjera zle duhove iz tebe :D

Image
zavrzlama

#1878 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

zdatak za treceentitetase...

Posto znamo da bosnjaci ne zele daljnje podjele po nacionalnoj osnovi i ne zele stvranje treceg entiteta,shodno tome mislim da je gubljenje vremena ubjedjivati iste u dobrobit treceg... nego de vi krenite sa kartama tog treceg entiteta,mozda karte i otvore neku mogucnost da se i bosnjaci zainteresuju ,,,ovo mislim ozbiljno,nemojte samo ono"karte su laksi i zadnji dio misije"interesuje me da li se karte kriju radi hrvata ili bosnjaka....po meni je ovo prvo u pitanju..
zavrzlama

#1879 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

orada wrote:Zavrzlama,kod nas je na vlasti prohrvatski Dodik koji ne podnosi ni Srbe.A kamoli tek vas Bosnjake. Pod uticajem Srbije cemo sve napraviti da vama Bosnjacima olaksamo zivot u RS. Ali ne folirantski nego istinski.

A takva Bosna kakvu ti hoces,to nece moci.Pomisli kako bi se Hrvati ponasali u slucaju da je njih 30% ili 50%? Ti si tipican Bosnjak koji razmislja iskreno,ali pogresno.
treci put izbjegavas da odgovoris na pitanje"Kad ce srbi kao gest dobre volje ,promijeniti ime entiteta,izbaciti vjersko iz institucijalnog" najmanje sto srbi mogu da urade a da ih nista ne kosta je ovo sto ja pisem...ako im je stalo do pomirenja i dobrih odnosa u buducnosti sa bosnjacima...cekam.
energy star

#1880 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Nego kad smo kod križa ne znam da li naše pučanstvo na forumu zna da Ministarstvo kulture FBIH u svojim službenim dokumentima ima dokument o 'Obnovi džamije u Neumu'.

A drugo ministarstvo, ministarstvo prostornog građenja FBIH ima dokument o rušenju franjevačke crkve u Mostaru!

Ono nije šaša nego živa živcata istina!
energy star

#1881 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

zavrzlama wrote:zdatak za treceentitetase...

Posto znamo da bosnjaci ne zele daljnje podjele po nacionalnoj osnovi i ne zele stvranje treceg entiteta,shodno tome mislim da je gubljenje vremena ubjedjivati iste u dobrobit treceg... nego de vi krenite sa kartama tog treceg entiteta,mozda karte i otvore neku mogucnost da se i bosnjaci zainteresuju ,,,ovo mislim ozbiljno,nemojte samo ono"karte su laksi i zadnji dio misije"interesuje me da li se karte kriju radi hrvata ili bosnjaka....po meni je ovo prvo u pitanju..
sad bi ti da otkrijemo karte, rekli smo 2031.
sanjin_1

#1882 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

energy star wrote:
KumAlija wrote: FBIH ti dodje kao Republika Bosnjacka
A u nas ti FBIH nešto dođe kao zrak.
Nema zastave, nema grba, nema policije,nema vojske, ovdje ti nitko ne zna šta je to.
Zato se narod ovdje i buni tako puno.
Kao u nakvoj je FBIH a nitko tu FBIH ovdje nije vidio!
Oće narod državu, kakvu takvu
U vas izgleda neJma ni gugleta :D
Vego ko 'apsi kumasine... :zzzz:
sanjin_1

#1883 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

energy star wrote:Nego kad smo kod križa ne znam da li naše pučanstvo na forumu zna da Ministarstvo kulture FBIH u svojim službenim dokumentima ima dokument o 'Obnovi džamije u Neumu'.

A drugo ministarstvo, ministarstvo prostornog građenja FBIH ima dokument o rušenju franjevačke crkve u Mostaru!

Ono nije šaša nego živa živcata istina!
Svidjaju li ti se ova dva dokumenta? :D
tandmand

#1884 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by tandmand »

Stvar je u tome sto su u raskoraku zelje i mogucnosti. Jos su u glavama teritorije iz Vens-Ovenovog plana, zbog kojeg je poceo hrvatsko-bosnjacki rat . Kad bi se zadovoljili prosirenom Z. Hercegovinom do desne obale Neretve i odustali od svega ostalog, vjerujem da bi Bosnjaci izasli u susret. Mozda bi im cak ponudili i izlazak iz BiH (pokazali vrata), naravno uz ostavljeni izlazak na more za Bosnjake.
energy star

#1885 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

tandmand wrote:

Stvar je u tome sto su u raskoraku zelje i mogucnosti. Jos su u glavama teritorije iz Vens-Ovenovog plana, zbog kojeg je poceo hrvatsko-bosnjacki rat . Kad bi se zadovoljili prosirenom Z. Hercegovinom do desne obale Neretve i odustali od svega ostalog, vjerujem da bi Bosnjaci izasli u susret. Mozda bi im cak ponudili i izlazak iz BiH (pokazali vrata), naravno uz ostavljeni izlazak na more za Bosnjake.
Vjerujem i ja!
sanjin_1

#1886 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

tandmand wrote:

Kakve bola Neretve? :?
Sto bi im davali Mostar? Nigdje veze
tandmand

#1887 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by tandmand »

sanjin_1 wrote:
tandmand wrote:

Dao bi samo onu stranu gdje je Ul. Mile Budaka, krst na Humu . .do Bulevara i Santiceve.
Tu ionako nema Bosne i Hercegovine kao drzave.
energy star

#1888 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

tandmand wrote:
Dao bi samo onu stranu gdje je Ul. Mile Budaka, krst na Humu . .do Bulevara i Santiceve.
Ma nema ništa od entiteta barem do 2041.
Dok god čitamo oku ugodne podatke:

Tuzlanski kanton!
Zabrinjavaju pokazatelji za osnovno obrazovanje, jer se tu iz godine u godinu smanjuje broj učenika koji pohađaju osnovno obrazovanje, tako da je za posljednjih pet godina broj učenika koji pohađa osnovno obrazovanje smanjen za 8.590 učenika.
U odnosu na prethodnu školsku godinu, kada je osnovno obrazovanje pohađalo 45.707 učenika ove školske godine broj učenika se smanjio za 3.065, što je imalo za posljedicu i manji broj odjeljenja za 111. Na osnovu podataka može se zaključiti da je u svim općinama Tuzlanskog kantona u odnosu na prošlu školsku godinu došlo do smanjenja broja učenika koji pohađaju redovno i specijalno osnovno obrazovanje, što na nivou Kantona iznosi 3.048 učenika.
energy star

#1889 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

u pet godina smanjenje od 9 k na oko 45 k učenika?
A iruda vam vašeg, pa oće li ostati iko da tenkove vozi te 2031?
Ili ćete vi kao štio ću ja unajmljivati rumunji vi arape?

:D
seln

#1890 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by seln »

energy star wrote:u pet godina smanjenje od 9 k na oko 45 k učenika?
A iruda vam vašeg, pa oće li ostati iko da tenkove vozi te 2031?
Ili ćete vi kao štio ću ja unajmljivati rumunji vi arape?

Ipak ce trebati par vijekova da se izjednacimo. Onda cete proglasiti treci 2231. :D
energy star

#1891 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

https://www.youtube.com/watch?v=x10eF7JrDic

KumAli na obuci za diverzante!

:D :D :D
sanjin_1

#1892 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

energy star wrote:
tandmand wrote:
Ma nema ništa od entiteta barem do 2041.
Dok god čitamo oku ugodne podatke:

Tuzlanski kanton!
Zabrinjavaju pokazatelji za osnovno obrazovanje, jer se tu iz godine u godinu smanjuje broj učenika koji pohađaju osnovno obrazovanje, tako da je za posljednjih pet godina broj učenika koji pohađa osnovno obrazovanje smanjen za 8.590 učenika.
U odnosu na prethodnu školsku godinu, kada je osnovno obrazovanje pohađalo 45.707 učenika ove školske godine broj učenika se smanjio za 3.065, što je imalo za posljedicu i manji broj odjeljenja za 111. Na osnovu podataka može se zaključiti da je u svim općinama Tuzlanskog kantona u odnosu na prošlu školsku godinu došlo do smanjenja broja učenika koji pohađaju redovno i specijalno osnovno obrazovanje, što na nivou Kantona iznosi 3.048 učenika.
energy star wrote:
sad bi ti da otkrijemo karte, rekli smo 2031.
:-D
Sta mislis da se napokon dogovoris sam sa sobom?
Inace kad smo vec kod "okuugodnih" podataka..

1991 godine, u Bosni i Hercegovini zivjelo je 760,852 Hrvata dok je danas taj broj neznatno veci od 300,000
energy star

#1893 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

sanjin_1 wrote:

1991 godine, u Bosni i Hercegovini zivjelo je 760,852 Hrvata dok je danas taj broj neznatno veci od 300,000
Dolazi popis za dva tri mjeseca pa usporedimo ovih tvojih 300 000 sa popisom!
Tko zna možda i je tako!

Uglavnom sada vas malo bolje shvaćam.

U vašoj glavi nas ima 100 000. Manje od Roma, i šta mi sad tu imamo tražiti.
Ja se ispričavam, a ja se ovdje razveglao sve u šesnaest!
Dakle svatko na svoj posao. Vi da nastavite od FBIH praviti Zapadnu Njemačku a mi nastaviti sa uništenjem FBIH
sanjin_1

#1894 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

tandmand wrote:
sanjin_1 wrote:
tandmand wrote:
Dobro..... Hum, Ilici, Cim i ostale pripizdine more nekako ali i to moraju debeeeelo platiti i to pravljenjem dodatnih ustupaka u Livanjskoj opstini. Ali bogami istoĆnije od Ilica i Cima... ne treba im pomaljat ili jope' ide noga u prkno ko i 93-Če
energy star

#1895 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

sanjin_1 wrote: Dobro..... Hum, Ilici, Cim i ostale pripizdine more nekako ali i to moraju debeeeelo platiti i to pravljenjem dodatnih ustupaka u Livanjskoj opstini. Ali bogami istoĆnije od Ilica i Cima... ne treba im pomaljat ili jope' ide noga u prkno ko i 93-Če
IstoĆni Mostar!

Image

Gledajte škutori ovo!

Pa vi pričajte i prijetite!
A kad vas ovi 2031. poklope e onda ćete s ekajati!
sanjin_1

#1896 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

energy star wrote:
sanjin_1 wrote:

Dolazi popis za dva tri mjeseca pa usporedimo ovih tvojih 300 000 sa popisom!
Tko zna možda i je tako!

Uglavnom sada vas malo bolje shvaćam.

U vašoj glavi nas ima 100 000. Manje od Roma, i šta mi sad tu imamo tražiti.
Ja se ispričavam, a ja se ovdje razveglao sve u šesnaest!
Dakle svatko na svoj posao. Vi da nastavite od FBIH praviti Zapadnu Njemačku a mi nastaviti sa uništenjem FBIH
Pa tebi ne trebaju rezultati pospisa pa kontam kad mores ti lupat gluposti onda ti ja mogu vratiti laHko provjerljivom cinjenicom..
Znas li ti uopste citati ? Haj pogodi sta sam ja napisao a sta si ti procitao..mores uloziti i kviska ako zelis (cisto da ne bude da si i ovdje majoneziran)...

Eh sto se tice unistenja pederacije...pa sta ste do sad cekali? :shock: Pa mi vas molimo vec najmanje 12 godina da je srusite a vi tek sada dosli tobe?

p.s. bogami morebit da si ti upravu...kad pogledam gdje zive Hrvati a gdje "legitimni" onda "legitimnih" i nemore biti vise od 100-tinjak hiljada..
sanjin_1

#1897 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

energy star wrote:
sanjin_1 wrote: Dobro..... Hum, Ilici, Cim i ostale pripizdine more nekako ali i to moraju debeeeelo platiti i to pravljenjem dodatnih ustupaka u Livanjskoj opstini. Ali bogami istoĆnije od Ilica i Cima... ne treba im pomaljat ili jope' ide noga u prkno ko i 93-Če
IstoĆni Mostar!

Image

Gledajte škutori ovo!

Pa vi pričajte i prijetite!
A kad vas ovi 2031. poklope e onda ćete s ekajati!
brrrrrrr...samo to ne...de nam jos jednom objasni kako ce 300-tinjak 'iljada tisuca demografski sjebat populaciju od preko 2,000,000

hos' jope' slike Mostara da ti postavim? :mrgreen: "stoni" a okicen ljiljanima ... :bih:
energy star

#1898 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

sanjin_1 wrote:
Eh sto se tice unistenja pederacije...pa sta ste do sad cekali? :shock: Pa mi vas molimo vec najmanje 12 godina da je srusite a vi tek sada dosli tobe?
Ne može kad vi to hoćete!
Nego kad mi kažemo!
cindrlimindrli

#1899 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by cindrlimindrli »

Dobro, znaci 2041.
sad ce to... :lol:
sanjin_1

#1900 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

energy star wrote:
sanjin_1 wrote:
Ne može kad vi to hoćete!
Nego kad mi kažemo!
Pa kako si onda majoneziran :mrgreen:
Vego, haj posteno reci koliko vas pise sa tvog naloga? Ocigledan je nedostatak elokvencije u drugoj vam smjeni sto me navodi na pomisao da vas nekolicina pise sa istog naloga...ili je to ili si malo popiJo...u svakom slucaju, ne zamjeram vam jer je omjer intelekta uvjek vukao na "nasu" stranu..
I kumasine more li ovo kako
de nam jos jednom objasni kako ce 300-tinjak 'iljada tisuca demografski sjebat populaciju od preko 2,000,000
Last edited by sanjin_1 on 08/08/2014 22:13, edited 1 time in total.
Post Reply