Provokacija u Tuzli

Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#51 Re: Provokacija u Tuzli

Post by Matijevic_Vlado »

elma89_ wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
elma89_ wrote:Vecina muslimani u Tuzli,ja se pitam zasto svako ocekuje od muslimana da postuju drugacije a niko se nikada ne zapita...a ko postuje muslimane? Dakle ne,ne treba biti zabrane...Ali gdje je dobra volja? Prije su srbi i hrvati ruzili svoju djecu kad bi javno jeli dok muslimani poste,ljudi su se postovali
Ni mene muslimani s kojima radim ne pitaju smeta li mi sto petkom jedu messo a ja postim
A sta si ti pa ne jedes meso petkom :D
on je vegeterijanac
kakavdanakneiskustvu

#52 Re: Provokacija u Tuzli

Post by kakavdanakneiskustvu »

Great Cornholio wrote:
pakshu wrote:ma to je primitivno razmisljanje isto ko sto je neki dan onaj brada vrijeđo djevojku u suknji :-)

trebala je na +30 skijasko obući :lol:
I onda bi joj našli zamjerku, rekli bi joj, što nosiš skafander, ženama to nije dozvoljeno .

Ili sto Nije zelene boje
pakshu

#53 Re: Provokacija u Tuzli

Post by pakshu »

postuje covjek prava zivotinja petkom,svaka mu cast :lol:
lik5

#54 Re: Provokacija u Tuzli

Post by lik5 »

_Sarajevka_ wrote:
lik5 wrote:admine gasi ovu temu ziv bio,cuj provokacija u tuzli,pa kako te nije sram stavit tu laz,tu glupost ovde.nit iko koga provocira nit sta.
Indikativno je da temu nije otvorio Tuzlak. Svi se brinu za prava muslimana u Tuzli sem samih tuzlanskih muslimana :D
upravo to.to je procitao na klixu i odmah je napamet stavio na forum da je to provokacija,e pa treba doc u tuzli pa vidit kako su kafici,restorani,jezera puni u po bijela dana,pa jel i oni provociraju?
fiko_halimic

#55 Re: Provokacija u Tuzli

Post by fiko_halimic »

lik5 wrote:joj sto slaga da je tu blizu dzamija hahahhaha pa i ne vidi se dzamija od zgrade bivseg kina centar.a dzamija je udaljena od ovog mjesta nekih 60 m i nikako je ovo nije ugrozavalo.jedino ovo moze ugrozavat nekog bh zatucanog talibana koji misli da je ovo avganistan i da ovde ne zive ostali.sta sad si trebaju prestat jest ako je ramazan,pa ne postis radih drugih,vec radi sebe.
ovo je definitivno najdebilnija tema koju je neko pokrenuo na forumu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pa sad da je bas najdebilnija, nisam siguran. konkurencija je stvarno zestoka.
kakavdanakneiskustvu

#56 Re: Provokacija u Tuzli

]
elma89_ wrote:
elma89_ wrote:Vecina muslimani u Tuzli,ja se pitam zasto svako ocekuje od muslimana da postuju drugacije a niko se nikada ne zapita...a ko postuje muslimane? Dakle ne,ne treba biti zabrane...Ali gdje je dobra volja? Prije su srbi i hrvati ruzili svoju djecu kad bi javno jeli dok muslimani poste,ljudi su se postovali
Ni mene muslimani s kojima radim ne pitaju smeta li mi sto petkom jedu messo a ja postim
A sta si ti pa ne jedes meso petkom :D
on je vegeterijanac[/quote]

:-x :-x :evil: :thumbup:
lik5

#57 Re: Provokacija u Tuzli

Post by lik5 »

fiko_halimic wrote:
lik5 wrote:joj sto slaga da je tu blizu dzamija hahahhaha pa i ne vidi se dzamija od zgrade bivseg kina centar.a dzamija je udaljena od ovog mjesta nekih 60 m i nikako je ovo nije ugrozavalo.jedino ovo moze ugrozavat nekog bh zatucanog talibana koji misli da je ovo avganistan i da ovde ne zive ostali.sta sad si trebaju prestat jest ako je ramazan,pa ne postis radih drugih,vec radi sebe.
ovo je definitivno najdebilnija tema koju je neko pokrenuo na forumu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pa sad da je bas najdebilnija, nisam siguran. konkurencija je stvarno zestoka.
pa dobro al moze uc u top 5
fiko_halimic

#58 Re: Provokacija u Tuzli

Post by fiko_halimic »

Danguba wrote:Ovo mi lici na ono gdje covjek stoji u kvaru pored ceste i svi prolaze pored njega a onda cujes komentar ''sto je krenuo sa takvim autom''. Niko te ne tjera da pomognes a vise od toga boli komentar.
Ljudi poste i ne razmisljaju sta drugi oko njih rade ALI imamo li mi nepostaci imalo stida i morala pa svoje potrebe zadovoljiti iza ''coska''.

zasto da iko mijenja svoje navike zbog necijih vjerski rituala? kome se posti, neka posti, kome se pije, neka pije. kraj price.
udrch

#59 Re: Provokacija u Tuzli

Post by udrch »

_Sarajevka_ wrote:
lik5 wrote:admine gasi ovu temu ziv bio,cuj provokacija u tuzli,pa kako te nije sram stavit tu laz,tu glupost ovde.nit iko koga provocira nit sta.
Indikativno je da temu nije otvorio Tuzlak. Svi se brinu za prava muslimana u Tuzli sem samih tuzlanskih muslimana :D
indikativno je da Tuzlaci ne vole muslimane..a poslije njih ne vole Podrinjce..a poslije njih ne vole ni Lukavčane, ni Živiničane, ni ove iz Kalesije ili Srebrenika..o Gračanlijama ili Kladnjacima da ne govorim..koliko vole Sarajlije bila je skoro jedna tema, pa pogledajte..
Tuzla nije tolerantan grad, bez obzira što se tako predstavlja..
on je tolerantniji od ostalih samo ako je jedina kategorija tolerancije: nacionalnost..
u ovom segmentu im se to mora priznati, a imaju i dobre korijene za to..puno je miješanih brakova..
kakavdanakneiskustvu

#60 Re: Provokacija u Tuzli

fiko_halimic wrote:
Danguba wrote:Ovo mi lici na ono gdje covjek stoji u kvaru pored ceste i svi prolaze pored njega a onda cujes komentar ''sto je krenuo sa takvim autom''. Niko te ne tjera da pomognes a vise od toga boli komentar.
Ljudi poste i ne razmisljaju sta drugi oko njih rade ALI imamo li mi nepostaci imalo stida i morala pa svoje potrebe zadovoljiti iza ''coska''.

zasto da iko mijenja svoje navike zbog necijih vjerski rituala? kome se posti, neka posti, kome se pije, neka pije. kraj price.

Kraj price
Havatar

#61 Re: Provokacija u Tuzli

Post by Havatar »

zambaklija wrote:a zašto bi to bila provokacija?znači trebamo svi da budemo muslimani ili šta,evo tvojom logikom bi ja nemusliman trebao sve da smatram provokacijom,stalna pisanja o iftarima,ramazanu i to,trebao bi se osjećati isprovociranim stalnim ezanima ali mene to nesmeta a polako ću početi da razmišljam o tome da li da promijenim mišljenje :roll:
Provokacija je ako se ispred dzamije dijeli vino i hrana i cilj toga je provokacija a sad sto ti smatras da je normalno i pozeljno da se provociraju i vrijedjaju muslimani to je drugo.
Great Cornholio

#62 Re: Provokacija u Tuzli

Post by Great Cornholio »

Great Cornholio wrote:
pakshu wrote:ma to je primitivno razmisljanje isto ko sto je neki dan onaj brada vrijeđo djevojku u suknji :-)

I onda bi joj našli zamjerku, rekli bi joj, što nosiš skafander, ženama to nije dozvoljeno .

Ili sto Nije zelene boje
il' što će ti kaciga umjesto zara.
PasoDzigera007

#63 Re: Provokacija u Tuzli

Post by PasoDzigera007 »

Sarajevka, pa sta se ti onda petljas oko Tuzle?

Sto se tice hrane i vina, nije to problem, neka radi ko sta hoce i kad god hoce. Nebitno je vrijeme. Ali nije pristojno ako se to radilo u blizini dzamije.

Da malo okrenemo stvar. Sta bi bilo da se zaklao kurban u blizini crkve i poceo se u neposrednoj blizini dijeliti?
Bi li imalo smisla? Mislim da bi Muslimani bili proglaseni nacionalistima, teroristima, vehabijama i cemu sve ne.
Bitno je da samo Muslimani moraju biti tolerantni, a njih ko , da ne kazem sta.

Znaci postuj svoje, ali postuj i tudje.
_Sarajevka_

#64 Re: Provokacija u Tuzli

Post by _Sarajevka_ »

lik5 wrote: upravo to.to je procitao na klixu i odmah je napamet stavio na forum da je to provokacija,e pa treba doc u tuzli pa vidit kako su kafici,restorani,jezera puni u po bijela dana,pa jel i oni provociraju?
Ma ne samo u Tuzli...evo ovo je Bihac prije dva dana...napomenem da su 95% stanvnika tog grada (nominalno) muslimani...pa se pitam ko to ugrozava prava muslimana u BiH....drugi muslimani?

Image

Image

Image
Havatar

#65 Re: Provokacija u Tuzli

Post by Havatar »

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#66 Re: Provokacija u Tuzli

Havatar wrote:
zambaklija wrote:a zašto bi to bila provokacija?znači trebamo svi da budemo muslimani ili šta,evo tvojom logikom bi ja nemusliman trebao sve da smatram provokacijom,stalna pisanja o iftarima,ramazanu i to,trebao bi se osjećati isprovociranim stalnim ezanima ali mene to nesmeta a polako ću početi da razmišljam o tome da li da promijenim mišljenje :roll:
Provokacija je ako se ispred dzamije dijeli vino i hrana i cilj toga je provokacija a sad sto ti smatras da je normalno i pozeljno da se provociraju i vrijedjaju muslimani to je drugo.

Bas pred dzamijom se dijelio?
_Sarajevka_

#67 Re: Provokacija u Tuzli

Post by _Sarajevka_ »

udrch wrote: indikativno je da Tuzlaci ne vole muslimane..a poslije njih ne vole Podrinjce..a poslije njih ne vole ni Lukavčane, ni Živiničane, ni ove iz Kalesije ili Srebrenika..o Gračanlijama ili Kladnjacima da ne govorim..koliko vole Sarajlije bila je skoro jedna tema, pa pogledajte..
on je tolerantniji od ostalih samo ako je jedina kategorija tolerancije: nacionalnost..
u ovom segmentu im se to mora priznati, a imaju i dobre korijene za to..puno je miješanih brakova..
A kako tek Sarajlije mrze Podrinjce i Sandzaklije, i "Siptare" :)
lik5

#68 Re: Provokacija u Tuzli

Post by lik5 »

udrch wrote:
_Sarajevka_ wrote:
indikativno je da Tuzlaci ne vole muslimane..a poslije njih ne vole Podrinjce..a poslije njih ne vole ni Lukavčane, ni Živiničane, ni ove iz Kalesije ili Srebrenika..o Gračanlijama ili Kladnjacima da ne govorim..koliko vole Sarajlije bila je skoro jedna tema, pa pogledajte..
jao jos jedna velika glupost ccc,pa kako tuzlaci koji su vecinski muslimani mogu mrzit muslimane hahahhahaha aj objasni kakooooooooooooooooooo?
lik5

#69 Re: Provokacija u Tuzli

Post by lik5 »

Havatar wrote:

Bas pred dzamijom se dijelio?
ma dzamija 60 m ,nit se vidi od zgrade na trgu,napamet likovi pricaju,samo seru u prazno,ako ko provocira to su oni sa svoji nebulozama.
udrch

#70 Re: Provokacija u Tuzli

Post by udrch »

lik5 wrote:jao jos jedna velika glupost ccc,pa kako tuzlaci koji su vecinski muslimani mogu mrzit muslimane hahahhahaha aj objasni kakooooooooooooooooooo?
vidim ja da ti baš nisi neki relevantan sagovornik..ovdje ne razlikuješ pojmove, a ni pravopis ti nije najjača strana..
a sto je najgore ovo je pisao neko koje vjernik na baterije,koji je vjernik samo po potrebi kad je to in,pa pravi vjernik koji posti nikad ovakvu glupu temu nebi napisao.vec bi fino u miru iftario i kulirao.
nemoj ih ti braniti, bolje ću to ja raditi..
Svitanje

#71 Re: Provokacija u Tuzli

Post by Svitanje »

Važnije pitanje u Tuzli od ovoga je Mirso Švicarac i Bibi....
iceman2010

#72 Re: Provokacija u Tuzli

Post by iceman2010 »

Iskoristicu ovaj komentar da ukazem na jedan trend. Zaista je interesantno da je jedan verbalni napad zadobio toliko medijske paznje. Interesuje me da li su vama koji se ibretite isti kriteriji za ko zna koliki broj verbalnih okrsaja dnevno? Ocigledno nisu jer komentarisete samo ovaj. Sto ce reci da je neko super licemjeran. U cetvrtak je 20-tak osoba bakljama i kamenjem napalo tramvaj u Sarajevu. To nije izgleda posebno uzbudilo ni policiju ni medije ni javnost. Ali pazi sada, da su ti napadaci okarakterisani kao vehabije ili barem kao osobe koje prakticiraju vjeru... Ne moram misao ni zavrsiti. Samo na ovom forumu bi bilo 10 poziva na linc sa generaliziranje i naravno okrivljivanjem samog islama za isti. Policiji bi to bio slucaj nultog prioriteta. To samo pokazuje koliko je nase drustvo licemjerno i koliko je nepravedno prema odredjenim grupacijama ljudi. I jos se neki usude spominjati Teheran i uporedjivati nas sa genocidasima. Kako vas nije sramota licemjeri?

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
dustaban

#73 Re: Provokacija u Tuzli

Post by dustaban »

Posto su ove teme, ovih dana, ucestale prenijecu kratak komentar jednog prijatelja koji posti i koji je onu "naredbu o zabrani tocenja alkohola na 5 m od dzamije, u dana ramazana" prvo nazvao imbecilnom, pa krajnje stetnom (time se samo dalo povoda za jos jedno ismijavanje Sarajeva i muslimana), ali mu je svakako neoboriv argument da, citiram, "ako sta postaca vjernika moze dovesti u kusnju i "isprovocirati" to je VODA i ona cesma na Begovoj dzamiji!"

I zaista, kako nekoga ko inace ne pije alkohol moze isprovocirati alkoholicar u dane ramazana?!
pakshu

#74 Re: Provokacija u Tuzli

Post by pakshu »

iceman2010 wrote:

Iskoristicu ovaj komentar da ukazem na jedan trend. Zaista je interesantno da je jedan verbalni napad zadobio toliko medijske paznje. Interesuje me da li su vama koji se ibretite isti kriteriji za ko zna koliki broj verbalnih okrsaja dnevno? Ocigledno nisu jer komentarisete samo ovaj. Sto ce reci da je neko super licemjeran. U cetvrtak je 20-tak osoba bakljama i kamenjem napalo tramvaj u Sarajevu. To nije izgleda posebno uzbudilo ni policiju ni medije ni javnost. Ali pazi sada, da su ti napadaci okarakterisani kao vehabije ili barem kao osobe koje prakticiraju vjeru... Ne moram misao ni zavrsiti. Samo na ovom forumu bi bilo 10 poziva na linc sa generaliziranje i naravno okrivljivanjem samog islama za isti. Policiji bi to bio slucaj nultog prioriteta. To samo pokazuje koliko je nase drustvo licemjerno i koliko je nepravedno prema odredjenim grupacijama ljudi. I jos se neki usude spominjati Teheran i uporedjivati nas sa genocidasima. Kako vas nije sramota licemjeri?

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Nije nas sramota jer smo licemjeri.
Ćao :lol:
elma89_

#75 Re: Provokacija u Tuzli

Post by elma89_ »

dustaban wrote:Posto su ove teme, ovih dana, ucestale prenijecu kratak komentar jednog prijatelja koji posti i koji je onu "naredbu o zabrani tocenja alkohola na 5 m od dzamije, u dana ramazana" prvo nazvao imbecilnom, pa krajnje stetnom (time se samo dalo povoda za jos jedno ismijavanje Sarajeva i muslimana), ali mu je svakako neoboriv argument da, citiram, "ako sta postaca vjernika moze dovesti u kusnju i "isprovocirati" to je VODA i ona cesma na Begovoj dzamiji!"

I zaista, kako nekoga ko inace ne pije alkohol moze isprovocirati alkoholicar u dane ramazana?!
Pa 90% muslimana inace van ramazana pije alkohol
Locked