Sta mislite ovo ovom protokolu?
Vec iz prvog pasusa u kojem stoji:
"...buduće lokalne policijske oblasti biti uspostavljene u okviru entitetskih, odnosno kantonalnih linija, te da ostaju Policija Republike Srpske (RS), Policija Federacije BiH i kantonalne policije sa postojećim nadležnostima, strukturama i na istom teritoriju",
za mene ovo ne bi bilo prihvatljivo rjesenje.
Cudno mi je da je Silajdzic uopste pristao na ovakvo nesto.
Koje bi bilo vase rjesenje?
Protokol Silajdzic - Dodik
-
ibro dirka
Tog pasusa nema nigdje u "Protokolu". Zato ima u raznim "saopcenjima" i "pojasnjenjima". Zbog takvih "prevodilaca" je i sve odavno u milojku/miloklizu.
Inace, taj tekst puno bolje odgovara Lajcakovom prijedlogu, kojeg se isti ti "prevodioci" utrkuju da prihvate.
Inace, taj tekst puno bolje odgovara Lajcakovom prijedlogu, kojeg se isti ti "prevodioci" utrkuju da prihvate.
Last edited by ibro dirka on 04/10/2007 01:35, edited 1 time in total.
-
SA 071
Upravo tako.ibro dirka wrote:Tog pasusa nema nigdje u "Protokolu". Zato ima u raznim "saopcenjima" i "pojasnjenjima". Zbog takvih "prevodilaca" je i sve odavno u milojku/miloklizu.
A sam protokol je samo kupovanje vremena. Nista protokolom nije dogovoreno, vec su sva skakljiva pitanja prebacena za kasnije-kao "uredice se drzavnim zakonom". Dogovoreno je da ce se dogovarati kasnije...
A Lajcakov plan? Pa i Pedi je bio visoki predstavnik i on je bio nadlezan da tumaci tri principa. I on ih je tumacio potpuno drugacije od Lajcaka. Martensov plan je bio usaglasen sa tri EU principa i nacelno su ga prihvatili svi nasi politicari, pa ga je Dodik naknadno odbio. A Martensov plan koji je bio EU plan reforme i Lajcakov plan nemaju veze sem u nekim manje bitnim tackama.
Moj prijedlog - vratimo se Martensovom planu - pravom EU planu.