Cyrax wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Protesti u Turskoj
- Challenger__
#51 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
-
mmaar
#52 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Challenger__ wrote:Cyrax wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danice, Danice
-
Avetinho
#53 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Ovaj me tip uvijek do suza, do suza -- rasplace, a ponekad i nasmije, mada rjedje.occupylove wrote:a vi Turkofili ?glockov kolac wrote:Ma ne znam što se toliko čudite?! Par likova na ovom forumu su na zadatku. Iranska obavještajna služba ili ambasada, ili nešto treće...mmaar wrote:Diktator i ratni zlocinac Redzep Taip Erdogan, kojem nas je Izetbegovic ostavio u amanet nastavlja da puni svoje kazamate politickim neistomisljenicima, dok licemjerni Zapad cija je marioneta zatrvara oci pred terorom koji Erdogan ne prestaje da provodi ne samo nad sirijskim, irackim i kurdskim narodom, vec i nad turskim narodom koji ne pristaje da igra pod diktatu Washingtona i Tel Aviva. Pored brojnih intelektualaca, umjetnika, novinara, generala, koje je diktator ili bez sudjenja ili sa montiranim procesima stpao u svoje kazamate gdje su izlozeni najgorim oblicima torture, nove zrtve su clanovi grupe Yorum.
Uglavnom su aktivni na temi o Siriji, al evo već par mjeseci raspredaju o Turskoj, sad odjednom Erdogan tlači svoj narod. Koja bezobzirna zamjena teza.
prvo kujte Bosnu i Hercegovinu u zvijezde , a ne tudju politiku i naciju i vjeru
sta me briga za Tursku i bilo koga drugoga , oni su bili nasi okupatori izmedju mnogih ostalih ( meni govorite o knjigama i istoriji)
povelja Kulina Bana
placenici ste vi !
ko su bili Bogumili , ko je bila Katrina Kosaca i itd , mnogo prije Otomana
istorija Bosne ne pocinje od Otomana , propale imperije i danasnjih kalifa umjesto kalifa , pod shapom NATO zapadnih gospodara , slugani
ne daju im u EU jer su Muslimani
ali za topovsko meso i ubijanje Muslimana su 'dobri " i borbu protiv 'terora " imaginarni rat , za realne ciljeve , resurse
u ime bijela covjeka i bogatasa , i vecinom Krscana
a moji jadni placenici i koje ovdje placenik
Zalosno da upravo zbog ovakvih likova u inostranstvu vaze cudni stereotipi o Bosancima.
-
mmaar
#54 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
occupylove wrote: a vi Turkofili ?
prvo kujte Bosnu i Hercegovinu u zvijezde , a ne tudju politiku i naciju i vjeru
sta me briga za Tursku i bilo koga drugoga , oni su bili nasi okupatori izmedju mnogih ostalih ( meni govorite o knjigama i istoriji)
povelja Kulina Bana
placenici ste vi !
ko su bili Bogumili , ko je bila Katrina Kosaca i itd , mnogo prije Otomana
istorija Bosne ne pocinje od Otomana , propale imperije i danasnjih kalifa umjesto kalifa , pod shapom NATO zapadnih gospodara , slugani
ne daju im u EU jer su Muslimani
ali za topovsko meso i ubijanje Muslimana su 'dobri " i borbu protiv 'terora " imaginarni rat , za realne ciljeve , resurse
u ime bijela covjeka i bogatasa , i vecinom Krscana
a moji jadni placenici i koje ovdje placenik
Sta ocekivati od onih koji gore od zelje da budu janjicari i to u 21. vijeku, cije uvakastvo i sami Turci preziru vise nego sto Turke preziru drugi narodi koji su bili pod otomanskom okupacijom, od Arapa do Iranaca. Rekoh vec, Ilhamija, Husein-kapetan i brojne druge licnosti iz bosnjacke historije koje su se, ne odricuci se islama, boriili za Bosnu i bosnjastvo - slijednje njihovog puta je jedino sto nas moze uzdici dalje od tariguza onih koji imaju pretenzije na Bosnu. Turkofili su isto sto i drugi kvislinzi, oni koji su saradjivali sa Vatikanom, sa Becom, sa Beogradom i Zagrebom, danas i Briselom i Washingotnom i tako ih treba i tretirati.
-
occupylove
#55 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
kao i uvijek ( trolovima posebno ) vazda treba napomenuti ;
uvijek napadam korumpirane oligarhije a ne narod koji su zrtve i mnogo Turaka misli drugacije , i sta se desava u Istanbulu i zasto je narod demonstrira veceras na ulici ?
nema vam linka u inat , trazite sami
uvijek napadam korumpirane oligarhije a ne narod koji su zrtve i mnogo Turaka misli drugacije , i sta se desava u Istanbulu i zasto je narod demonstrira veceras na ulici ?
nema vam linka u inat , trazite sami
-
occupylove
#56 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
necu biti " brezobrazan
od 27 Maja odlucno podrzavamo proteste gradjana Istanbula da sacuvaju svoj park , koji je ujedno postalo sakupljaliste mladih i opozicionara rezimu
uz druzenje , kulturne aktivnosti i sto najvise nervira Erdoganovu vrhusku ; politicke aktivnosti i razmjena informacija
vise incidenata sa izuzetno brutalnom i po zlu znanom Turskom policijom
sa strepnjom gledamo video prenos
na linku ( dok ih i opet ne napadnu i video link se drzi ) podrska hlabrim gradjanima Istanbula i njihovom kampu
zadnja informacija je da ih je i dalje oko 2000 i akcija je 24 sata dnevno i nastavlja se
uz sve ostale proteste gradjana u Turskoj , ovaj eko-politicki protest izaziva veliku paznju , te ipak za sada krvozedna policija se relativno drzi po strani
sretno hrabri Turski gradjani !
http://www.bianet.org/english/environme ... -gezi-park
od 27 Maja odlucno podrzavamo proteste gradjana Istanbula da sacuvaju svoj park , koji je ujedno postalo sakupljaliste mladih i opozicionara rezimu
uz druzenje , kulturne aktivnosti i sto najvise nervira Erdoganovu vrhusku ; politicke aktivnosti i razmjena informacija
vise incidenata sa izuzetno brutalnom i po zlu znanom Turskom policijom
sa strepnjom gledamo video prenos
na linku ( dok ih i opet ne napadnu i video link se drzi ) podrska hlabrim gradjanima Istanbula i njihovom kampu
zadnja informacija je da ih je i dalje oko 2000 i akcija je 24 sata dnevno i nastavlja se
uz sve ostale proteste gradjana u Turskoj , ovaj eko-politicki protest izaziva veliku paznju , te ipak za sada krvozedna policija se relativno drzi po strani
sretno hrabri Turski gradjani !
http://www.bianet.org/english/environme ... -gezi-park
-
Avetinho
#57 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
To volim! Onaj stari Okjupaj. Nista zrtve, sve krvozedni zlocinci.occupylove wrote: krvozedna policija se relativno drzi po strani
- Thinker
#58 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Ja brate volim Tursku, Tayyip mi je drag k'o i Alija ako ne i draži. Neka su nam svakim danom sve jači i veći!
-
occupylove
#59 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
bogme ? i dalje su u svome parku , uspio sam uhvatiti par prijevoda , izuzetno interesantna diskusija probudjenih Turskih gradjana i podrska raste takodjer
hrabri su nema sta
prenos uzivo gradjanskoga otpora Istanbula i Turske !
ovo jeste za bolju Tursku , samo jedan od protesta koji su sve cesci ,
uzivo i dalje ! ;
http://www.livestream.com/revoltistanbul
hrabri su nema sta
prenos uzivo gradjanskoga otpora Istanbula i Turske !
ovo jeste za bolju Tursku , samo jedan od protesta koji su sve cesci ,
uzivo i dalje ! ;
http://www.livestream.com/revoltistanbul
-
occupylove
#60 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
"Tahrir " momenat u Turskoj ?
proljece stize u Tursku ?
vidjecemo ?
preko 10 000 ljudi u Istanbulu , atmosfera po izvjestajima sa terena je euforicna i pozitivna
sretno ! drzimo im palceve !

proljece stize u Tursku ?
vidjecemo ?
preko 10 000 ljudi u Istanbulu , atmosfera po izvjestajima sa terena je euforicna i pozitivna
sretno ! drzimo im palceve !
- lazni liberal
#61 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
10 000 demonstranata je malo i za Bosnu.
-
occupylove
#62 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
ne tvrdim nista , samo prenosim informacije kao promatrac , inace ?
ima li iko od forumasa u Turskoj da pojasni sta se desava iz prve ruke na Bosanskom ?
policija ih je napala u parku ovoga jutra , suzavac i batine , u samoodbrani su zapalili satore
i sada je revolt explodirao i dalje su na ulici u hiljadama
foto-galerija ;
http://snuproject.wordpress.com/2013/05 ... rkan-saka/
ima li iko od forumasa u Turskoj da pojasni sta se desava iz prve ruke na Bosanskom ?
policija ih je napala u parku ovoga jutra , suzavac i batine , u samoodbrani su zapalili satore
i sada je revolt explodirao i dalje su na ulici u hiljadama
foto-galerija ;
http://snuproject.wordpress.com/2013/05 ... rkan-saka/
- Klavikula
-
dezurni_ucenik
#64 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Bolio je njih racKu za nama tokom rata,drzali se zbog zapada neutralno ko zadnje furde.Vala me zaboli sta se desava kod njih.Sad lafo oni igraju na kartu ljubavi prema Bosni, ma mars u 100x pm.
-
occupylove
#65 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
haos , a danas 1 Juna u oko 15 gradova Turske i te Amsterdamu , Kelnu i jos par ostalih Evropslih gradova , tacnije ? vec se skupljaju u Turskoj
kako god ?
vidjecemo sta ce donijeti sljedeci sati
zakuhalo se u Turskoj dobro ;
kako god ?
vidjecemo sta ce donijeti sljedeci sati
zakuhalo se u Turskoj dobro ;
-
nemoguce vruce
#66 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Beadu wrote:dabogda se zaratilo u turskoj
jel ko na kosovu, pa ga tamo izglabaste do bola...
- Klavikula
#67 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
policija napada mirne prosvjednike. sad bi se tu trebala USA ukljuciti i naoruzati opoziciju protiv Erdogana. il sam se ja nesto zajebo 
- Klavikula
#68 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
ne, treba strijeljat Erdogana.
- Herr Flick
#69 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Ko drugome jamu kopa sam u nju pada

- Klavikula
- Klavikula
#71 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
nesto sumnjam da ces docekati sutrasnji dan na forumu.
- Klavikula
-
nemoguce vruce
#73 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
neg smradu, de malo na PP, eno puno sanduce poruka...ili se muda ostavio kod krmka kacavende kao uspomenu na romansu...Beadu wrote:eto vidiš totalno nebitna stvar i uopšte ne utiče na bilo koga osim ako si dobar kompleksaš ko onaj bosnolog zaboli me kurac hoće me ko banovat jal nećeKlavikula wrote:ne
-
mmaar
#74 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Kakva okrutna igra sudbine! Kao sto se i predvidjalo, cionisticka marioneta u Turskoj pada, dok Sirija nezaustavljivo grabi ka ptpunom osobodjenju.
http://www.advance.hr/vijesti/krenula-j ... em-turske/
Gotov je!
Krenula je pobuna protiv Erdoganovog režima: eskalacija anti-vladinih prosvjeda u Istanbulu i diljem Turske
http://www.advance.hr/vijesti/krenula-j ... em-turske/
Gotov je!
- Thinker
#75 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Neka je živ i zdrav novi Sultan! Ljubomorni dušmani mogu da uzmu nešto za smirenje i prate povratak velike imperije!