Protesti u Turskoj

Juvelandia

#4476 Re: Protesti u Turskoj

Post by Juvelandia »

Pocnem se smijat uvijek kad ovi domaci neokomunisti kude Erdogana jer zabranjuje sto sta, ko da bit Tito dozvolio da oni ovako laprdaj po klixu :izet: :D
vivaldi

#4477 Re: Protesti u Turskoj

Post by vivaldi »

Brko je izdominirao momacki, sad je za tursku najvaznije da stabilizuje odnose sa zapadom.

nije mi jedino jasno samo sto njemcima smeta..vec mjesecima skoro svaki svaki dan DW prenosi po jedan tekst iz njemacke stampe kontra njega..to je toliko ofirno da nema sanse da je slucajno..
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4478 Re: Protesti u Turskoj

Post by japin_mutapi »

OldMayor wrote: Pa evo gdje su sad? Sta, otvorili kafanu na ilidzi i svoj fakultet gdje boga pitaj koga obucavaju i ja im trebam biti zahvalan. Prodjem ilidzom ko da sam u teheranu jbt.
teheran je u iranu
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4479 Re: Protesti u Turskoj

Post by japin_mutapi »

jastuk1

#4480 Re: Protesti u Turskoj

Post by jastuk1 »

vivaldi wrote:Brko je izdominirao momacki, sad je za tursku najvaznije da stabilizuje odnose sa zapadom.

nije mi jedino jasno samo sto njemcima smeta..vec mjesecima skoro svaki svaki dan DW prenosi po jedan tekst iz njemacke stampe kontra njega..to je toliko ofirno da nema sanse da je slucajno..
Pa krivo im što će Turska i dalje da ekonomski jača i da privlači kvalifikonanu radnu snagu iz Njemačke u Tursku. Već par godina se 50000 više iz Njemačke useli u Tursku. Naravno većinom Njemci prorjeklom Turci, školovani od strane Njemačke, pokreću biznise u Turskoj. Neka Njemačka malo školuje i za druge države. Neka, neka - dosta više što cijela evropa mora da čisti njihova govna - al doslovno (staro stanovništvo).

A DW, preofirno i fuj fujeva. A juče šute ko zaliveni. Sramote jedne koje vrijeđaju novirarstvo, sramote sramotne. Malo je reć.

Inače, hvala Islamofobima što me kvalitetno nasmijaše na ovom i drugim sajtovima glede AKP pobjede. :!:
escobar__

#4481 Re: Protesti u Turskoj

Post by escobar__ »

Erdoganova propaganda. Treba pitat bosanske neokomuniste i wanna-be progresivce, oni bolje znaju od Turaka i turskih ministarstava.
vivaldi

#4482 Re: Protesti u Turskoj

Post by vivaldi »

jastuk1 wrote:
vivaldi wrote:Brko je izdominirao momacki, sad je za tursku najvaznije da stabilizuje odnose sa zapadom.

Pa krivo im što će Turska i dalje da ekonomski jača i da privlači kvalifikonanu radnu snagu iz Njemačke u Tursku. Već par godina se 50000 više iz Njemačke useli u Tursku. Naravno većinom Njemci prorjeklom Turci, školovani od strane Njemačke, pokreću biznise u Turskoj. Neka Njemačka malo školuje i za druge države. Neka, neka - dosta više što cijela evropa mora da čisti njihova govna - al doslovno (staro stanovništvo).

A DW, preofirno i fuj fujeva. A juče šute ko zaliveni. Sramote jedne koje vrijeđaju novirarstvo, sramote sramotne. Malo je reć.

Inače, hvala Islamofobima što me kvalitetno nasmijaše na ovom i drugim sajtovima glede AKP pobjede. :!:
ma nisu to samo vijesti DW, to je cesto pregled pisanja njemacke stampe. ma nace svabo uvijek ko ce mu cistit guzice, milioni sirotinje sirom svijeta cekaju u redu..

erdoganova popularnost je vezana za rast ekonomije, a taj rast je itekako povezan sa zapadnim investicijama i tehnologijom zato nije dobro ni za njega (ali jebo pojedinca) vec za tursku da se zamjeri zapadnom kapitalu jer ako stane rast i erdoganu ce poceti padati popularnost..ako pocne lira padati (a vidio si kako malo fali) brzo mogu krenut kola nizbrdo.

ali ono sto bi jos gore bilo jeste da se zamjeri nesto amerima, da mu ovi ne pocnu spremat neku "demokratiju" na istoku medju kurdima ili nesto slicno - to bi bila katastrofa.

u svakom slucaju mislim da mu je sinoc bilo bespotrebno ono prijecenje izdajnicima kad su izbori vec zavrseni - niti je to nesto sto vole cuti businesmeni, niti je dobra poruka prema zapadu, niti je predizborna jer su izbori upravo zavrseni.

moze se svetiti i bez javnog prijecenja, ta mi je izjava nekako tipicna nasa
stakasa

#4483 Re: Protesti u Turskoj

Post by stakasa »

neretvanac wrote:Retrogradni? Po cemu?
Uz sav ekonomski i sveopsti napredak koji su ostvarili u zadnjih 10ak godina, ti Tursku nazivas retrogradnom? Da, ako je mjerna jedinica retrogradnosti broj pokrivenih zena, sto za dobar dio Bosnjaka jeste, nazalost.
Nisu se Turci odrekli osmanskog sistema da bi opstali kao drzava. Vrijeme propasti Osmanskog carstva je bilo opste vrijeme tranzicije, kada su propala i druga velika carstva - kao npr. Rusko ili Austrougarsko, njihovi najveci neprijatelji.
Nemoj mi molim te samo klasicne bosnjacke patetike i lupanja ko maksim po diviziji.
Argumente na sunce.
Da nije Ataturk nabio nogom Osmanlije bila bi Turska u pet deka sa Uzbekistanom danas. Dok je Erdogan pozitivac. Nema crno bjelo
jastuk1

#4484 Re: Protesti u Turskoj

Post by jastuk1 »

vivaldi wrote:
moze se svetiti i bez javnog prijecenja, ta mi je izjava nekako tipicna nasa
Ustvari ne. Erdogan ustvari se duboko svjestan da sebi ne može priuštiti takav luksuz.

He does not have the luxury of being meek - perceived and/or otherwise. :!: :!: :!: To nipošto!!!

Tamo samo pali oštar stav. I da je za vrijeme svih ovih bljuvotina u vezi korupcije pokazao mekoću ili kompromisni stav - žestoko, žestoko bi izgubio. Imaš ono - kičmenjaci i beskičmenjaci. Zna se za koga će mase od to dvoje uvijek izglasati, zar ne!!! Uzgred - ja lično vjerujem da je tu bilo korupcije - ali ta korupcija je mala, sićušna maca u vezi apsolutne nesposobnosti krmalista da budu sveobuhvatni. AKP je maestralno istoristio poturanja protiv poturača.

I na kraju krajeva, Erdoganovi bljuvotari su bili ti koji su mobilizirali najviše glasova za Erdogana. Manijakalnim trubljenjem o Islamofašizmu i diktatorluku tamo gdje fakat ali fakat nema niti jednog niti dugog, samo su natjerali normalne Turke da reaguju na anti AKP histeriju.

Da nije bilo tolike harange kontra Erdogana, AKP ne bi ostvario ovako ubjedljivu pobjedu.
djonko brajs

#4485 Re: Protesti u Turskoj

Post by djonko brajs »

Juvelandia wrote:Pocnem se smijat uvijek kad ovi domaci neokomunisti kude Erdogana jer zabranjuje sto sta, ko da bit Tito dozvolio da oni ovako laprdaj po klixu :izet: :D
tito nie bio ni k od komuniste.
The BEN10

#4486 Re: Protesti u Turskoj

Post by The BEN10 »

jastuk1 wrote:

Čista uživancija i naslađivanje. Da Allah džš podari AKP-u još bolje vođstvo i još bolje uspjehe. Oni su uzor muslimanskim masama širom svijeta, definitivno. :thumbup:
@mba

#4487 Re: Protesti u Turskoj

Post by @mba »

neretvanac wrote:Retrogradni? Po cemu?
Uz sav ekonomski i sveopsti napredak koji su ostvarili u zadnjih 10ak godina, ti Tursku nazivas retrogradnom? Da, ako je mjerna jedinica retrogradnosti broj pokrivenih zena, sto za dobar dio Bosnjaka jeste, nazalost.
Nisu se Turci odrekli osmanskog sistema da bi opstali kao drzava. Vrijeme propasti Osmanskog carstva je bilo opste vrijeme tranzicije, kada su propala i druga velika carstva - kao npr. Rusko ili Austrougarsko, njihovi najveci neprijatelji.
Nemoj mi molim te samo klasicne bosnjacke patetike i lupanja ko maksim po diviziji.
Argumente na sunce.

potpisujem :thumbup:

Direktna strana ulaganja u Turskoj porasla za 51 posto

Ministarstvo ekonomije Turske je objavilo podatke o direktnim stranim ulaganjima za prvi mjesec, koji pokazuju da su se samo u toku januara 2014. godine u Tursku su se slila direktna međunarodna ulaganja vrijedna 1,211 milijardi dolara.

U poređenju sa istim periodom prethodne godine, kada su iznosila 802 miliona dolara, to je povećanje za 51 posto.

Prema podacima Ministarstva, 84 posto od priliva kapitala (707 miliona dolara) u januaru je pristiglo iz zemalja Evropske unije, dok je 10,3 posto pristiglo iz azijskih zemalja.
klixo

#4488 Re: Protesti u Turskoj

Post by klixo »

Tacno covjek pomisli da ima neka strana agencija u BiH koja je zaduzena za pisanje "demokratije(citaj islamofobije)" po facebooku ,klixu u sl. ,sto je jos zanimljivije vecina ih nema sliku ...jbt upoznao sam masu ljudi i ne znam nijednog ateistu,agnostika,islamofobai sl.
Sve se bojim da bi mlade generacije(12,13,14 godina) mogle upast u tu zamku jer ih vecina cita ima facebook nalog i redovno posjecuju klix,a kako im se redovno filuje mozak glupostima to vec polahko postaje u fazonu.
vivaldi

#4489 Re: Protesti u Turskoj

Post by vivaldi »

jastuk1 wrote:Tamo samo pali oštar stav
ma jasno. ne mogu se zapadni standardi primjenjivati na zemlje koje su decenijama bile u nekim zatvorenim drustvima - cvrsta ruka ce dugo jos trebati i turcima, rusima, kinezima..samo je u svemu tome vazno ne zamjeriti se previse zapadu - ustvari ameri su turcima/erdoganu najvazniji faktor
shheff

#4490 Re: Protesti u Turskoj

Post by shheff »

21.01.14.
In this exclusive interview for the Boiling Frogs Post Eyeopener report, FBI whistleblower Sibel Edmonds discusses her recent article, “Turkish PM Erdogan: The Speedy Transformation of an Imperial Puppet.” We talk about Erdogan’s falling out with Fethullah Gülen and the CIA, and how serviceable puppets are discarded by their shadow government masters when they reach their “expiration date.”
http://www.corbettreport.com/interview- ... rom-grace/

02.04.14.
Sibel Edmonds of BoilingFrogsPost.com joins us to uncover the truth about the recently released conversation between top ranking Turkish officials discussing plans for a staged provocation pretext to start a war with Syria. We talk about who likely leaked the recording and why they did it, as well as how it impacts the war between Erdogan and the CIA-Gulenists that we discussed in our last conversation.
http://www.corbettreport.com/interview- ... flag-leak/
semirizsvemira

#4491 Re: Protesti u Turskoj

Post by semirizsvemira »

japin_mutapi wrote:
OldMayor wrote: Pa evo gdje su sad? Sta, otvorili kafanu na ilidzi i svoj fakultet gdje boga pitaj koga obucavaju i ja im trebam biti zahvalan. Prodjem ilidzom ko da sam u teheranu jbt.
teheran je u iranu
A gdje je Iran :lol:
The BEN10

#4492 Re: Protesti u Turskoj

Post by The BEN10 »

Kmečanje nakon Erdoganove pobjede još nije prestalo !? :-D
MOSALJOZE

#4493 Re: Protesti u Turskoj

Post by MOSALJOZE »

Plitko razmišljanje,da ne kažem smiješno.Koliko ja znam ono iz prolaza izgradili su 3 ili 4 zgrade,i još 2 internata.Dakle,prije svega za svaku zgradu koja je napravljena morao je neko izgraditi LOGIČNO.Ko je to radio,naše firme LOGIČNO.Kad su se te zgrade izgradile(računaj tu i unutrašnje instalacije,od onih grubih radova itd...)morala se oprema kupiti.Jedno je sigurno NIJE SVA oprema došla iz Turske.Ono što je još sigurnije jeste da su ovde doveli dosta studenata.Iskren da budem ne znam ni okvirno taj broj,ali što je još važnije ti studenti pored toga što žive u internatu,rentaju i sobe tako da je taj dio Ilidze što se tiče rentanja procvjetao.U saradnji sa Općinom Ilidza uradjen je i asfalt,kao i trotoari,postavljeni ležeći da barabe nemaju mogućnost nekoga da usmrte.Pored toga što ta omladina jede u internatu ona takodjer prošeta,i ode do Baščaršije itdd...Sigurno je da kupuju karte ili imaju kupone to je još jedan plus.E ono što je još važno jeste što u tih nekoliko zgrada rade naši ljudi.Nek su ih zaposlili 150,to je super,a sigurno ih ima više.Ti nepoželjni što su otvorili te neke kafane redovno izmirju obaveze za struju,vodu,internet ....Takodjer ti neki tamo Boga pitaj koga obučavaju imaju sigurno NAJBOLJE uslove na fakultetima to bez daljnjeg.Pa bolan gore ti je kad prodješ Ilidzom i vidiš mladjahne turbo folkerice o kojima ne treba trošiti riječi.Inače Teheran nešto prelijepo.Ima puno dzamija to je dobro.
VjecitiStudent

#4494 Re: Protesti u Turskoj

Post by VjecitiStudent »

Poginulo skoro 350 rudara, u rudniku čiji je vlasnik povezan sa njegovom strankom, a sam Erdogan to ovako komentariše
The prime minister drew parallels with 19th-century Britain to declare: "This is what happens in coalmining. There is no such thing as accident-free work."

"Let me go back to the past in England," he said. "In a slide in 1862, 204 people died, in 1866, 361 people died, and in an explosion in England in 1894, 290 died. So let's please not say that these things never happen elsewhere in coalmines. These things happen. We do have something called an accident at work."
Lokman

#4495 Re: Protesti u Turskoj

Post by Lokman »

kamen spoticanja

#4496 Re: Protesti u Turskoj

Post by kamen spoticanja »

VjecitiStudent wrote:Poginulo skoro 350 rudara, u rudniku čiji je vlasnik povezan sa njegovom strankom, a sam Erdogan to ovako komentariše
The prime minister drew parallels with 19th-century Britain to declare: "This is what happens in coalmining. There is no such thing as accident-free work."

"Let me go back to the past in England," he said. "In a slide in 1862, 204 people died, in 1866, 361 people died, and in an explosion in England in 1894, 290 died. So let's please not say that these things never happen elsewhere in coalmines. These things happen. We do have something called an accident at work."
prvo sam mislio da je spam komunistickih medija...a onda ispade da je fakat ovo izjavio :shock:
kazu da bi cifra poginulih mogla biti i preko 500 :(
Lokman

#4497 Re: Protesti u Turskoj

Post by Lokman »

Rudari izviždali i svašta izgovorili Erdoganu u Somi (još gore što je to uporište AKP, ovo su rezultati zadnjih izbora http://secim.haberler.com/2014/SOMA/ ). Taj rudnik je privatizirao tajkun blizak AKP. Inače prosječna plata u rudniku je 700 KM. Preko dvadeset miliona Turaka živi sa mjesečnim primanjima od cca 500 maraka. U Turskoj je velika socijalna nepravda, zato je ta država na staklenim nogama. Nema nigdje Njemačke i Austrije i njihovog sistema... :thumbup:

jastuk1

#4498 Re: Protesti u Turskoj

Post by jastuk1 »

kamen spoticanja wrote:
VjecitiStudent wrote:Poginulo skoro 350 rudara, u rudniku čiji je vlasnik povezan sa njegovom strankom, a sam Erdogan to ovako komentariše

prvo sam mislio da je spam komunistickih medija...a onda ispade da je fakat ovo izjavio :shock:
kazu da bi cifra poginulih mogla biti i preko 500 :(
Ma daaaj. LOL Pa šta je trebo izjavit? Lijek za razularene bijesne pse koji bi da na ovom jadu poentiraju treba gađat istinom pravo u čelendru. Fakini jedni oportunistički. (Ne ovi što protestuju i zvižde protiv njega, to je skroz OK, već ove fujina stranke koje ga nešta krive i sad bi da jeftino poentiraju, gamad)

Mentalnitet je tamo takav da nema čekanja - ako vide da si slab, pojedu te za doručak.

Sviđo se nekom ili ne, Erdogan je jedostavno čoek s kičmom. Isuzezno rijetka vrsta ovijeh dana. Ljudi vole ljude s kičmom, a ne ljigave beskičmenjake.

Al reskrinkaće Erdo ovo jeftino poentiranje i kao i ostala poturanja preokrenuti u svoju korist.

Paščad oportunistička.
kamen spoticanja

#4499 Re: Protesti u Turskoj

Post by kamen spoticanja »

ne mislis valjda da je ok pravdati nesrecu s necim sto se desilo prije 200 godina?
sekularisti dole jesu dzukele i apsolutno im puca klinac za rudarima,ali ovde neko mora preuzeti odgovornost...
recimo ministar energetike...
Havatar

#4500 Re: Protesti u Turskoj

Post by Havatar »

Sta i za ovo je on kriv :roll: . Nema mi sta gore i gluplje nego kad se za sve trazi odgovornost polticara i za sta treba i za sta ne treba i ne samo sad nego i inace ako se dogodi neka elementarna nepogoda nemoguce da covjek ne moze da kontolise prirodu nego mora da je neki politicar kriv :oops: , dogodi se neka nesreca gdje nesto ekspodira odmah je nemoguce da se to dogodi nego je kriv politicar :oops: . Da ne pominjem koiko je jadno takve stvari iskoristavati u dnevnopoliticke svrhe na klasican lesinarski nacin.
Post Reply