inace, glasovi u Turskoj se ovako prebrojavaju. struja iskljucena. Erdogan demokratija

agnostic_front wrote:multietnićost, multikulti, ništa to, a? Sarajevo spoj Istoka i Zapada, evropski Jerusalem, bla bla bla?Oligarh wrote:Kako je krenulo oni će nas iseliti. Sve ih je više i više, na Čaršiji skoro samo turski čujem.SmokingMan wrote:De neka neko iseli ove turčine iz Sarajeva.
http://secim2014.sabah.com.tr/zlajaBHF wrote:Moze li neko izbaciti rezultate?
Molim bez laznih podataka![]()
Kamepn spoticaja je postavio link, medjutim tu ne mogu naci nista
Žao mi te ko onih iz Maoče,majke mi.@mba wrote:AKP je nas i BRKO je nas, dushmani da sam na vasem mjestu od veceras bi iz protesta samo u grckoj ljetovao
!!!
a ja cu i ove iA kao i svake godine malo do antalye sa family, od veceras mi jos draza
a jest vam krivo majko mila, pa od kuda tolika mrznja prema svemu sto je islamsko???
ne kontam, hajd da je to neka pro-saudijska ideologija ili kako je nazivaju vehabijska, ali ruku na srce umjerena islamska partija, i ako imate imalo obraza i sami ce te priznati da su odardili za tursku republiku za 10 godina vise nego sve partije prije za 50-60 godina, zasto mrzite covjeka toliko???
djonko brajs wrote:ljudi, jel moze neko ukratko ideologiju akp u par crta? znam da je htio napati siriju, jel ima jos sta bitno za erdogana da se zna?
haj u redu i meni je tebe žao nisi ti kriv štaš sad ... al čovjek dobro pitaSmokingMan wrote:Žao mi te ko onih iz Maoče,majke mi.@mba wrote:AKP je nas i BRKO je nas, dushmani da sam na vasem mjestu od veceras bi iz protesta samo u grckoj ljetovao
!!!
a ja cu i ove iA kao i svake godine malo do antalye sa family, od veceras mi jos draza
a jest vam krivo majko mila, pa od kuda tolika mrznja prema svemu sto je islamsko???
ne kontam, hajd da je to neka pro-saudijska ideologija ili kako je nazivaju vehabijska, ali ruku na srce umjerena islamska partija, i ako imate imalo obraza i sami ce te priznati da su odardili za tursku republiku za 10 godina vise nego sve partije prije za 50-60 godina, zasto mrzite covjeka toliko???
ima brkove i dere guzovedjonko brajs wrote:ljudi, jel moze neko ukratko ideologiju akp u par crta? znam da je htio napati siriju, jel ima jos sta bitno za erdogana da se zna?
pa ima 2 godine kako kenja protiv assada.@mba wrote:djonko brajs wrote:ljudi, jel moze neko ukratko ideologiju akp u par crta? znam da je htio napati siriju, jel ima jos sta bitno za erdogana da se zna?
od kuda znas da je htjeo napasti siriju?
kazu prije 3 sedmice pa avion negdje u more jos ga nisu nasli, dali je zaista pao?
Bit ce polahko samo , inshallah i to onaj sto klanja i postiOligarh wrote:Sto se mene tice moze im i Dzingis kan vladati, meni svejedno. Ali da mi Turcin nekad bude gospodar, a to - jok!japin_mutapi wrote:jes vam krivo
za svoje sinove.djonko brajs wrote:znaci, ne zna niko za sta se zalaze erdogan?
jes vala,i za to ima podrsku 50% turskog stanovnistva505sCrtom wrote:za svoje sinove.djonko brajs wrote:znaci, ne zna niko za sta se zalaze erdogan?
Tipična konzervativna stranka, koje su vrlo jake u Evropi (Njemačka, Norveška, UK itd.) samo što je u ovom slučaju AKP okrenut više prema islamu, za razliku od evropskih konzervativnih stranaka, koje su naravno okrenute kršćanstvu. Ono što je važnije od te socijalne karakteristike, jeste da su ekonomski okrenute kapitalizmu, što je svakako odlična stvar.djonko brajs wrote:znaci, ne zna niko za sta se zalaze erdogan?
pa to je isto kao 90% stranaka u bilo kojoj zemlji na svijetu. ne kontam radi cega se uzbudjuju ovoliko?agnostic_front wrote:Tipična konzervativna stranka, koje su vrlo jake u Evropi (Njemačka, Norveška, UK itd.) samo što je u ovom slučaju AKP okrenut više prema islamu, za razliku od evropskih konzervativnih stranaka, koje su naravno okrenute kršćanstvu. Ono što je važnije od te socijalne karakteristike, jeste da su ekonomski okrenute kapitalizmu, što je svakako odlična stvar.djonko brajs wrote:znaci, ne zna niko za sta se zalaze erdogan?
Od njega je bilo pošteno kada je rekao da su lokalni izbori ujedno i referendum šta Turska želi. Izbio je sada sve argumente protivnicima od Hizmeta do 'sekularista' iako i jedni i drugi ga neće i dalje ostaviti na miru.kamen spoticanja wrote:jes vala,i za to ima podrsku 50% turskog stanovnistva505sCrtom wrote:za svoje sinove.djonko brajs wrote:znaci, ne zna niko za sta se zalaze erdogan?