Protesti u Turskoj

Post Reply
occupylove

#3951 Re: Protesti u Turskoj

Post by occupylove »

jos jedna muzicka numera iz Turske , sa fotografijama , pjesma sa Taksima , na Turskom i Engleskom ,
pjesma naroda i probudjenih , komentar i nije dalje potreban !
:thumbup:

славянин

#3952 Re: Protesti u Turskoj

Post by славянин »

acopero wrote:Podržavaš raspad BiH , podržavaš nemire u Turskoj. Puka slučajnost. Kad izadjes iz jazbine i odes i vidis kakva je Republika Turska mašinerija, možda ti sve postane jasno.
Necemo sad iz krajnosti u krajnost :mrgreen: , opet neciji klon ili :mrgreen:
occupylove

#3953 Re: Protesti u Turskoj

Post by occupylove »

lekcija o demokratiji iz Turske , poslije silovitih sukoba na ulicama , kurs se mijenja te se momentum pobune usmjerava u pravcu direktne i horizontalne demokratije
sada vise nije samo Gezi park
narodne skupstine se odrzavaju sirom Turske , na trgovima , u parkovima , na koncertima
kao kontrateza laznoj Erdogovanovoj AKP i diktaturi neoliberalna kapitalizma ( moc i bogatsvo za 1 % , robovlasnistvo za 99 %)
i stvara se jezgro , tacnije vec je stvoren jedinstven koordinirani narodni front !
svaki dan i svake noci hiljade i hiljade i mladih i starih ucestvuju u narodnim tribininama i skupstinama i
traze se rjesenja , solucije ,organiziraju se nove akcije i to traje do duboko u noc
nema partije , nema stranke , sve religije i grupe su ukljucene u ime Turske i za bolji svijet i Tursku
jedan divan proces budjenja i samoorganizovanja , koji ce trajati
lekcija iz Turske !;

http://roarmag.org/2013/06/assemblies-e ... democracy/
acopero

#3954 Re: Protesti u Turskoj

Post by acopero »

ocupylove jesi ti bio tamo pa to znas ili?
Avetinho

#3955 Re: Protesti u Turskoj

Post by Avetinho »

acopero wrote:ocupylove jesi ti bio tamo pa to znas ili?
Okjupaj sjedi na plazu u Majamiju, ispija duple burbone s ledom dok se divi cicama mlade konobarice, zali se kako on i njegov sef imaju po dzepovima ukupno $20 za samo jednu turu burbona, navija za bacanje mladica i djevojaka u bikinijima pod tenkove, "skuplja" cvijece iz lokalnih grobalja kako bi ih pobacao pred predstojecu najezdu kineske moranarice.

U Turskoj bio? Nikad. Nije lud.
occupylove

#3956 Re: Protesti u Turskoj

Post by occupylove »

i uzivo iz Turske , prenos jedne od narodnih skupstina
neunistivi duh Turske mladosti ;

http://www.livestream.com/revoltistanbul
Danguba

#3957 Re: Protesti u Turskoj

Post by Danguba »

23.06.2013

Oko 8.000 ljudi učestvovalo je danas u Beču u manifestacijama podrške premijeru Turske Redžepu Tajipu Erdoganu.

U Austriji živi dosta Turaka-gastarbajtera, a na proerdoganovskim okupljanjima u Beču učestvovalo je dosta njih, mašući zastavama svoje domovine i noseći transparente sa slikma turskog premijera.

Policija je saopštila da je na skupu podrške bilo oko 8.000 ljudi.

U odvojenom protestu u Beču, usmerenom protiv Erdoganove vlasti, učestvovalo je oko 600 ljudi.
U Turskoj su pre tri sedmice izbili ogromni protesti nakon što se policija brutalno razračunala sa aktivistima u Istanbulu koji su želeli da se tamošnji Geci park ne pretvori u šoping centar.

Protesti su se ubrzo pretvorili u demonstracije protiv Erdgana koji je 2011. godine osvojio treći premijerski mandat.

Njegovi kritičari tvrde da on sve više postaje autokrata.
da, upravo ono sto mnogi nisu ocekivali. protesti pred ''tudjim vratima''.
occupylove

#3958 Re: Protesti u Turskoj

Post by occupylove »

dok svjetske agencije javljaju ? otpor se nastavlja i veceras
dobar video ;

vatrogasac

#3959 Re: Protesti u Turskoj

Post by vatrogasac »

occupylove wrote:i uzivo iz Turske , prenos jedne od narodnih skupstina

Trudim se danima da skontam cilj. Od Turske napraviti novu Siriju, Irak, Afganistan...šta?
occupylove

#3960 Re: Protesti u Turskoj

Post by occupylove »

vatrogasac wrote:
occupylove wrote:i uzivo iz Turske , prenos jedne od narodnih skupstina

Trudim se danima da skontam cilj. Od Turske napraviti novu Siriju, Irak, Afganistan...šta?

bas naprotiv ! ko je napravio belaj u Iraku ? evo svaki dan se ubijaju medjusobno i Irak kao drzava se fakticki raspala
Libija isti slucaj
Sirija ? pa rade punom parom
Afganistan ? prouci istoriju i NATO je tamo zar ne ?
e pa bas ti isti koji mlate vlastitu mladost i u Turskoj !
korumpirana oligarhija
zaboravljate kako je pocelo ? u Geci parku se skupila urbana raja , svirali muziku , sadili drvece i grlili ga :D
kul raja , familije sa djecom , napravili kamp da zastite park
sve je bilo mirno i civilizvano dok te kobne noci ih nisu mucki napali , suzavcem i pendrecima , pobogu u parku su bile i familije sa djecom!
i onda je sve eskaliralo uz nagomilano nezadovljstvo
90 % nasilja sprovode rezimski batinasi , svi skupovi zapocnu mirno dok krvozedni batinasi ne napadnu
a sta bi trebali ?
dopustiti da ih gaze ?
vatrogasac

#3961 Re: Protesti u Turskoj

Post by vatrogasac »

occupylove wrote: zaboravljate kako je pocelo ? u Geci parku se skupila urbana raja , svirali muziku , sadili drvece i grlili ga :D
kul raja , familije sa djecom , napravili kamp da zastite park
Znači to je cilj? Znači nikakve promjene...demokratizacija...militarizacija...šta već još?
acopero

#3962 Re: Protesti u Turskoj

Post by acopero »

Ovo je jedan očajnički pokušaj opozicije da smijeni vlast , pošto na regularnim izborima ne može pobjediti. istanbul je jedan grad koji sa svim svojim predgrađima i okolinom ima 15+ miliona stanovnika minimum. U nekim parkovima se okupi nekoliko hiljada ekstremin desničara, ljevičara i kemalista , koji ustvari nemaju zajednički stav , nemaju zajednički cilj . Naravno brko je odavno zamijenio krucijalne ljude u vojsci i policiji svojim kadrovima, tako da od ove ocupynarkolove nema ništa.
Navodno će sva počinjena materijalna šteta biti naplaćena od samih demonstranata. Oni će odgovarati i imovinski i osobno.
U Sarajevu koje ima 450.000 stanovnika se na protestima za JMBG okupilo mozda i vise ljudi nego na protestima u Turskoj.
Avetinho

#3963 Re: Protesti u Turskoj

Post by Avetinho »

ovo je previse za Okjupaja. Zavrtice mu se u glavi.

Cekaj da narucimo jedan burbon s ledom i da se divimo cicama u konobarice dok se bacamo pod tenkove iza montora.

Cvijece je tu. Za dobrodoslicu kineske floitle.

Ali sad sam se sjetio! Posto vas vlada nadgleda, ne bi me cudilo da te odjednom nestane.

Ali posto si tu vec godinama, sumnjam da te iko shvata za ozbiljno.
occupylove

#3965 Re: Protesti u Turskoj

Post by occupylove »

borba protiv papaka i krkana ide dalje
Turska je primjer
ljepota u borbi protiv ruznih i nazadnih
protiv primitivnih
kulturom protiv suzavca i pendreka , borba za buducnost ;

Ja_Ja

#3966 Re: Protesti u Turskoj

Post by Ja_Ja »

occupy je meni simpatican lik, i mora mu se dati odgovarajuci kredit za propagandni rad na forumu. Occupy ne ulazi u direktne dialoge, niti iznosi cinjenice, covjek jednostavno ima konstantu u sirenju svoje ili tamo necije "ideologije" i vidjenja stvari u Turskoj.

Za mene on nije problem jer sam bio u Istanbulu, Ankari, Izmiru tokom zadnjih mjesec dana. Nakon par dana predaha, opet se vracam danas nazad u Istanbul. Tako da znam situaciju iz prve ruke i ljudi poput njega kao i jevrejskog CNN-a, ili desnicarskog FOX-a i inih medijskih kuca ne mogu da mi formiraju misljenje.

Kada covjek svojim ocima vidi Istanbulske HIPSTERE koji pokusavaju da naprave deponiju od grada i koji su protiv apsolutno svega onda mu je veoma jasno sta se desava. Kao sto jedna popularna izvala kruzi youtube-om... "Aint nobody got time for that!". Ocisti sve, a siguran sam da ce Turska vlada u slijedecih par sedmice a mozda i prije poceti da cisti i one koji su stvarno stojali iza svih ovih scena.
@mba

#3967 Re: Protesti u Turskoj

Post by @mba »

Rentiranrentan wrote:Podrška slobodarskom turskom narodu u borbi za demokraciju, slobodu, ljudska prava i sekularizam.

Bošnjaci Sarajeva, pojma nemate kako je u Turskoj.

kazu komunisti i kemalisti, ali ne mora odma da znaci da su u pravu!
silm

#3968 Re: Protesti u Turskoj

Post by silm »

Rentiranrentan wrote:Podrška slobodarskom turskom narodu u borbi za demokraciju, slobodu, ljudska prava i sekularizam.

Uzasno im je.
Zamisli da sebi dozvole pravo da ne budu zaduzeni.
Tako sto se ne moze dozvoliti!
славянин

#3969 Re: Protesti u Turskoj

Post by славянин »

silm wrote:

Uzasno im je.
Zamisli da sebi dozvole pravo da ne budu zaduzeni.
Tako sto se ne moze dozvoliti!
26 Turkey 331,400,000,000 31 December 2012 est.
27 Poland 310,200,000,000 31 December 2012 est.
28 India 299,200,000,000 31 December 2012

Sta rece sta rece, dopustili sebi da budu ne zaduzeni.Vanjski dugovi iznad u Dolarima :mrgreen:
Havatar

#3970 Re: Protesti u Turskoj

Post by Havatar »

To nije dug drzave
PerverzMusharaf

#3971 Re: Protesti u Turskoj

Post by PerverzMusharaf »

čuo dečko od nekog da turska nije dužna i odmah povjerovao, šta će drugo...
Havatar

#3972 Re: Protesti u Turskoj

Post by Havatar »

Pa i nije duzna
славянин

#3973 Re: Protesti u Turskoj

Post by славянин »

Havatar wrote:Pa i nije duzna
Ponavljam vanjski dug Turske ti je iznad naveden, idi malo trazi po netu pa se uvjeri.
Havatar

#3974 Re: Protesti u Turskoj

Post by Havatar »

славянин wrote:
Ponavljam vanjski dug Turske ti je iznad naveden, idi malo trazi po netu pa se uvjeri.
Drzavni ili privatni :?:
Danguba

#3975 Re: Protesti u Turskoj

Post by Danguba »

славянин wrote:
bas si nas uplasio ovim ciframa. veca je jedna milijarda duga u srbiji nego dvadeset u turskoj. :D
Post Reply