Protesti u Turskoj
- kamen spoticanja
#251 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
propaganda?
ili protestni maraton
-
mmaar
#252 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Jest kad bi snovi odmah postajali stvarnost. Sa Sirijom se mozete pozdraviti, a kako se stvari odvijaju, uskoro i sa Turskom.
-
Krushna mrva
#253 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
mozemo se mi do sabaha naprdjivat da jeste ili nije, ali problem je u tome sto 100% ima i autenticnog nezadovoljstva. To je ocitojapin_mutapi wrote:naravno kada bi NAROD poslao takve u istorijuKrushna mrva wrote:Ovo sve mi daje nadu da je mars na vlast i u BiH moguc! vrijeme je da Suljo, Zlaja odu u istopriju,,,,![]()
u turskoj nije ustao NAROD ovi "protesti" imaju debelu političku pozadinu
- bregano
#254 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Maraton definitivno..kamen spoticanja wrote:
propaganda?
ili protestni maraton
- kamen spoticanja
#255 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
zasto autogol?madner wrote:Kakav autogol Redzepa.
ovo ce samo ucvrstit safove erdoganovih pristalica...a vojska vise nece vozati tenkove po turskim ulicama...taj vakat je prosao
plus destruktivna energija koju proizvode "spontano" okupljeni gradjani vec izaziva reakciju ostatka turske...likovi ruse sve pred sobom da zastite 60 stabala u Gezi parku...jasta
nego telad ce morat cekat izbore pa se opet hvatat za glave...pucanstvo u turskoj odavno je politicki zrelo
- Klavikula
#256 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
a pazi sad ovo. kako ne voliti naseg sultana.
dobrocinstvo je njegovo srednje ime.Erdogan: U Siriji imamo samo humane a nikako strateške namjere
-
Krushna mrva
#257 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
ma ti si otkrio zakone politike, da zakljucamo mehanu i na spavanjeeman wrote:mmaar
Bas si naivan
SAD-u je u interesu pad Assada,past ce
SAD-u je u interesu Erdoganova Turska,ostat ce
- Challenger__
#258 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
- Turska je decenijama, ali decenijama taoc: 1. prevaziđenog hladnoratovskog naslijeđa, 2. neoliberalne ekonomske strukture društva, 3. primitivizma i bahatosti političkih elita, potpuno nedoraslih izazovima vremena. ___ Turski narod(i) i njegove stvarne elite (koje nisu na vlasti) su ovo odavno prevazišle. Ne žele da žive u vječnoj prošlosti, projektovanoj izvan Turske.antimobbing wrote:Ukoliko pogledate snimke sa Protesta vidjet ćete jednu masu mladih obrazovanih ljudi intelektualaca koji predvode običan naroda. Pretpostavljam da su skoro svi su iz najnižeg sloja jer kod njih je ista situacija kao kod nas u BiH. Imaju elitu multi-milionera na vlasti koji ih vode bez suosjećanja i najniži sloj fukaru. Srednjeg sloja nemaju. Imam osjećaj gledajući i analizirajući snimke da je ljudima na ulici sasvim svejedno ko stoji iza ovih protesta. Mislim da su ljudi čekali moment da ustanu i da kažu ''Dosta ste nas eksploatirali. Dosta je vašeg robovlasništva i mi smo ljudska bića kao vi i imamo iste egzistencijalne potrebe''.
Ljudima je pukao film, ne ide više ovako, sada je svima jasno.
- kamen spoticanja
#259 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
ima naravno kao i svugdje...samo to u procentima nije dovoljno da pije vode...pa onda malo razbijaju gradoveKrushna mrva wrote:mozemo se mi do sabaha naprdjivat da jeste ili nije, ali problem je u tome sto 100% ima i autenticnog nezadovoljstva. To je ocitojapin_mutapi wrote:naravno kada bi NAROD poslao takve u istorijuKrushna mrva wrote:Ovo sve mi daje nadu da je mars na vlast i u BiH moguc! vrijeme je da Suljo, Zlaja odu u istopriju,,,,![]()
u turskoj nije ustao NAROD ovi "protesti" imaju debelu političku pozadinu
i to je do prije 10tak godina prolazilo jer je vojska na svaki mig sekulariticke elite palila tenkove...zadnji pokusaj bio je je u julu 2007 i tad je turska bila na ivici gradjanskog rata...i zbog toga robija 32 od 47 turskih novinara...i gomila turskih oficira i generala...
- basar
#260 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Gdje su sad oni što su jaukali i govorili da assad napada mirne demonstrante, da je koljač da nema slobode...
Gdje su da osude Erdoanovo divljanje i ubijanje vlastitog naroda??
Tak sam i mislil da će se ponašati
-
Krushna mrva
#261 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
To jeste realan problem, bas kao sto je on ove pokusavao satratkamen spoticanja wrote: zasto autogol?
ovo ce samo ucvrstit safove erdoganovih pristalica...
Sta je to "pucanstvo u Turskoj"? Nikad nigdje pucanstvo nije bilo sto i vladar, posebno u TR gdje su podjele mnogobrojne i cesto duboke, a frustracija izrabljivanjem i kapitalizmom ogromnikamen spoticanja wrote: pucanstvo u turskoj odavno je politicki zrelo
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#262 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Gospodin Erdogan, za razliku od naših kriminaliziranih nesposobnjakovića, izuzetno dobro vodi ekonomiju svoje države ali očigledno, da je sasvim zapostavio onu ljudsku humanu stranu. Šta jednom prosječnom građaninu Turske znače izuzetni ekonomski pokazatelji privrednog rasta države, ukoliko on lično ne osjeti tu blagodat i ako preživljava golgotu u jednom nepravednom sistemu ekstremnih klasnih razlika i socijalne nepravde, identično kao što ovih dvadeset godina preživljavamo mi BiH građani?eman wrote:Erdogan je na izborima pobjedio,neka zahtjevaju vanredne izbore ako su hrabriantimobbing wrote:Ukoliko pogledate snimke sa Protesta vidjet ćete jednu masu mladih obrazovanih ljudi intelektualaca koji predvode običan naroda. Pretpostavljam da su skoro svi su iz najnižeg sloja jer kod njih je ista situacija kao kod nas u BiH. Imaju elitu multi-milionera na vlasti koji ih vode bez suosjećanja i najniži sloj fukaru. Srednjeg sloja nemaju. Imam osjećaj gledajući i analizirajući snimke da je ljudima na ulici sasvim svejedno ko stoji iza ovih protesta. Mislim da su ljudi čekali moment da ustanu i da kažu ''Dosta ste nas eksploatirali. Dosta je vašeg robovlasništva i mi smo ljudska bića kao vi i imamo iste egzistencijalne potrebe''.
ali nisu,znaju da ce Erdo opet pobjediti
- kamen spoticanja
#263 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
de bolan pusti...tako oni cijelo jutro sebi naduvavaju testise...samo propaganda...kakav park ba kakva stabla...pa samo je u zadnjih 10 godina u istanbulu posadjeno stabala vise nego je CHP na zadnjim lokalnim izborima uzeo glasovabregano wrote:Maraton definitivno..kamen spoticanja wrote:
propaganda?
ili protestni maraton![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Danguba
#264 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Sta traze, hljeba preko pogace?
-
Krushna mrva
#265 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Mescini da su i Erdoganovi mislili bas to da je procenat nizakkamen spoticanja wrote:=
ima naravno kao i svugdje...samo to u procentima nije dovoljno da pije vode...pa onda malo razbijaju gradove
i to je do prije 10tak godina prolazilo jer je vojska na svaki mig sekulariticke elite palila tenkove...zadnji pokusaj bio je je u julu 2007 i tad je turska bila na ivici gradjanskog rata...i zbog toga robija 32 od 47 turskih novinara...i gomila turskih oficira i generala...
- kamen spoticanja
#266 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
jah samo sto iza erdogana stoji sirotinja a ovo sto vidis na ulicama su gospodska djeca koja kenjaju o kemalizmu i sekularizmu i redovno skijaju na autrijskim glecerima...Krushna mrva wrote: Sta je to "pucanstvo u Turskoj"? Nikad nigdje pucanstvo nije bilo sto i vladar, posebno u TR gdje su podjele mnogobrojne i cesto duboke, a frustracija izrabljivanjem i kapitalizmom ogromni
- kamen spoticanja
#267 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
bolan ja sam u turskoj vidio mitinge od preko dva miliona ljudi...to je dole folklor...uostalom sacekaj uskoro se budu pojavili i oniKrushna mrva wrote:Mescini da su i Erdoganovi mislili bas to da je procenat nizakkamen spoticanja wrote:=
ima naravno kao i svugdje...samo to u procentima nije dovoljno da pije vode...pa onda malo razbijaju gradove
- bregano
#268 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Ovi demostranti tebi djeluju kao mirni? Pogledaj malo kakav su nered napravili, ulice unistene- paljevine na sve strane.basar wrote:Gdje su sad oni što su jaukali i govorili da assad napada mirne demonstrante, da je koljač da nema slobode...
Bagra divljacka...Erdogane sad Assadovim stopama !!!
Deratizacija pod hitno
- kamen spoticanja
#269 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
ovo su mi najjaci "argumenti"...kao amerika drzi erdogana iznad vode a razbijaci se cijeli dan pozivaju na nezavisne i slobodarske izvore tipa CCN,BBC...citiraju oste osude europske unije i americke vlade zbog ostrine policijskih akcija...Challenger__ wrote:- Turska je decenijama, ali decenijama taoc: 1. prevaziđenog hladnoratovskog naslijeđa, 2. neoliberalne ekonomske strukture društva, 3. primitivizma i bahatosti političkih elita, potpuno nedoraslih izazovima vremena. ___ Turski narod(i) i njegove stvarne elite (koje nisu na vlasti) su ovo odavno prevazišle. Ne žele da žive u vječnoj prošlosti, projektovanoj izvan Turske.antimobbing wrote:Ukoliko pogledate snimke sa Protesta vidjet ćete jednu masu mladih obrazovanih ljudi intelektualaca koji predvode običan naroda. Pretpostavljam da su skoro svi su iz najnižeg sloja jer kod njih je ista situacija kao kod nas u BiH. Imaju elitu multi-milionera na vlasti koji ih vode bez suosjećanja i najniži sloj fukaru. Srednjeg sloja nemaju. Imam osjećaj gledajući i analizirajući snimke da je ljudima na ulici sasvim svejedno ko stoji iza ovih protesta. Mislim da su ljudi čekali moment da ustanu i da kažu ''Dosta ste nas eksploatirali. Dosta je vašeg robovlasništva i mi smo ljudska bića kao vi i imamo iste egzistencijalne potrebe''.
Ljudima je pukao film, ne ide više ovako, sada je svima jasno.
-
Krushna mrva
#270 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Kenjaju o Kemalizmu?kamen spoticanja wrote:jah samo sto iza erdogana stoji sirotinja a ovo sto vidis na ulicama su gospodska djeca koja kenjaju o kemalizmu i sekularizmu i redovno skijaju na autrijskim glecerima...Krushna mrva wrote: Sta je to "pucanstvo u Turskoj"? Nikad nigdje pucanstvo nije bilo sto i vladar, posebno u TR gdje su podjele mnogobrojne i cesto duboke, a frustracija izrabljivanjem i kapitalizmom ogromni
- kamen spoticanja
#271 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
cega bolan...koja djeca sirotinje...pola mojih kolega danas je palilo po istanbulu i ankari...i na koncu ciji je Vehbi Koc?Krushna mrva wrote:Kenjaju o Kemalizmu?kamen spoticanja wrote:jah samo sto iza erdogana stoji sirotinja a ovo sto vidis na ulicama su gospodska djeca koja kenjaju o kemalizmu i sekularizmu i redovno skijaju na autrijskim glecerima...Krushna mrva wrote: Sta je to "pucanstvo u Turskoj"? Nikad nigdje pucanstvo nije bilo sto i vladar, posebno u TR gdje su podjele mnogobrojne i cesto duboke, a frustracija izrabljivanjem i kapitalizmom ogromniNemoj zajebavati, meni vise lice na djecu sirotinje za koju se unaprijed zna gdje ce bit do kraja zivot, bez obzira na fakultet: Na kraju "lanca ishrane", naravno na pocetku je Koch ili Shabandzi
erdoganov? jes al u limburgu
-
sandokann
#272 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Odradio je Libiju i u potpunosti zadovoljio mentore zapada. U Siriji je stanje kakv jeste, posebno nakon otvorene podrske Moskve Asadu, Obama i Izrael ne vide nikakvu korist od Erdogana i lagane ga pustaju niz vodu. Par dana i tip je samo proslost, koja je nazalost mnoge neduzne u crno zavila.
-
Krushna mrva
#273 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
sve se svodi na to da "ti znas"....peke, pratimo. Samo cu podsjetiti da ste danas govorili da ovo nije nista. Ispade nestokamen spoticanja wrote: bolan ja sam u turskoj vidio mitinge od preko dva miliona ljudi...to je dole folklor...uostalom sacekaj uskoro se budu pojavili i oni
- cyprus
#274 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Kako vam nije više mrsko trabunjat ovakve budalaštine... Dešava li se išta na ovoj planeti, a nema veze sa Obamom i Izraelom?sandokann wrote:Odradio je Libiju i u potpunosti zadovoljio mentore zapada. U Siriji je stanje kakv jeste, posebno nakon otvorene podrske Moskve Asadu, Obama i Izrael ne vide nikakvu korist od Erdogana i lagane ga pustaju niz vodu. Par dana i tip je samo proslost, koja je nazalost mnoge neduzne u crno zavila.
- Challenger__
#275 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
- Pustiće ga niz vodu, vrlo moguće, jer oni u Turskoj imaju desetak džokera, marioneta u rezrvi. Samo "problem" je u tome što - dugoročno - neće samo izgubiti Erdogana, nego i Tursku.sandokann wrote:Odradio je Libiju i u potpunosti zadovoljio mentore zapada. U Siriji je stanje kakv jeste, posebno nakon otvorene podrske Moskve Asadu, Obama i Izrael ne vide nikakvu korist od Erdogana i lagane ga pustaju niz vodu. Par dana i tip je samo proslost, koja je nazalost mnoge neduzne u crno zavila.
Kao što im se sirijska interesna sfera svela na pola Kusajra, sve sa kanibalima.