Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
-
Juliuscezar
#1326 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Jbg bezveze turirali tenkove u Tuzli da ulete u pravom trenutku. Valjda se sljedeci put pokolju u maniru kako samo oni znaju.
- sinuhe
- seln
#1328 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Mileta za dozivotnog preCednika!
Kad je mogao onaj ustasa Tito, moze i Mile.
Kad je mogao onaj ustasa Tito, moze i Mile.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1329 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Iskreno ja nisam ni očekivao da će biti nereda danas ali sam očekivao nerade prije ovih skupova. Društvo u kojem propadnu tri banke i pritom nestane pola milijarde maraka u tim bankama sigurno ima ozbiljan problem samo sa sobom ako se ne zapita ko je kriv za to. Eto barem zbog toga sam očekivao da barem jedan prozor bude razbijen ako ništa drugo jer u svakom demokratskom društvu, koje nije sputano policijskim režimom, to bi se sigurno desilo. Prostor RS to odavno nije što pokazuju i ovi protesti.Kikibombona wrote:Pa dobro, iz oba tabora su sa bina porucili da su oni u parku i oni na trgu braca i da nikakvih incidenata ne smije biti. Svi su to porucili u vise navrata. Cak su sa trga aplaudirali onima u parku.hAZNADAR wrote:
Ta pamet je zahvaljujuci policiji koja je riknula od posla i priprema. Cujem i neke letve za marisanu oduzimali pri samom ulasku u autobuse.
Ako na stadionu imas svije grupe navijaca odvojeno i ne bude marisane - to nije pamet navijaca vec pamet obezbjedjenja.
Podsjecam da se radi o narodu koji se zbog politike zna pobiti na po ulice, u po parlamenta i ubijati predsjednike.
Policija je odradila posao kako treba, dala sve od sebe i zasluzuju svaku pohvalu.Dosta je i to umirilo masu...
Al' slazem se, i policija je odradila dobar posao, blokirala grad...
- banjaluka078
#1330 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
RTRS laže o broju u parku, kad kaže da ih je bilo 5000, Vasković laže kad kaže da ih je bilo 15000.
Drugari koji su bili tamo na novinarskim zadacima mi kažu da je parku bilo užasno dosadno, da su ljudi zijevali, da je energija bila na nuli.
Baja zapalio trg prije nego što je i prišao, trans kad je zapjevao.
Sve u svemu, krkanluk i seljakluk. Očekivano.
Drugari koji su bili tamo na novinarskim zadacima mi kažu da je parku bilo užasno dosadno, da su ljudi zijevali, da je energija bila na nuli.
Baja zapalio trg prije nego što je i prišao, trans kad je zapjevao.
Sve u svemu, krkanluk i seljakluk. Očekivano.
- Alfons Kauders
#1331 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Pa kad vidim kako je lako mobilisati narod, i na kakve se gluposti pale, ne mogu reci da sam siguran da rata nece biti... Do njih je, nije do mene.hAZNADAR wrote: Ali imaju i dalje majcicu u susjedstvu. A rata biti nece.
Evo recimo za 20 god imas u Foci populaciju siromasnih penzionera koji jedva prezivljavaju. Ali na izborima samo oni glasaju - nidje Bosnjaka da tu zive i poprave prosjek. Kakvu onda prednost imas od slabijeg suparnika ako rata nece biti.
- Alfons Kauders
#1332 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Samo sto je slika RTRS...sinuhe wrote:
Drugim rijecima, moze pokazivati SNSD skup u spicu, i pocetak SDS skupa...
- Drvosjeca iz Dejcica
#1333 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Meanwhile u Bleiburgu...
Austrijska policija zaustavila Počasno-zaštitnu bojnu, oružje morali ostaviti u autobusu
- General War
#1334 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
De ba odvadi malo, narod nema nikakve veze sa ovim performansom...vec kako vec neko rece; cetnici bez para protiv cetnika sa parama.Point. wrote:
Definitivno bolestan narod, sklon mitomaniji, velicanju zla i lazima. Kakva 'rpa seljacina sa dna kace.
-
Juliuscezar
#1335 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Plus sto je totalno slaba rezolucija ko da su peglom slikali, cini mi se da su tamo na Trgu Krajine prilicno siroko staje, tj. guzva je tamo oko bine a ovamo mi se cini da su ljudi prilicno razmaknuti.Alfons Kauders wrote:Samo sto je slika RTRS...sinuhe wrote:
Drugim rijecima, moze pokazivati SNSD skup u spicu, i pocetak SDS skupa...
- GeeTnT
#1336 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
sinuhe wrote:
Kad se uveca i bolje pogleda...sve intelektualne glave...

Procvat je neminovan, samo smetaju onih deset imena o kojima gusla Galijasevic.
-
zrakomlat
#1337 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Alfons Kauders wrote:Evo nas prosli Gracanicu.KB9 wrote:kako teku zavrsne pripreme? hoce bit stream?
Dio Fukara je vec u Doboju.
Zavisi hoce li ugasiti 3G ili ne.![]()
Sent from my SorosPhone
- @mba
#1338 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
sve u svemu, ne smiju oni pisnuti tamo od baje, baja ko bivsa udba, tamo i zidovi usi imaju, nek ih i dalje levate i narednih 20g, nije do njih do nas je!
- tataćusak
#1339 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Mnogi se ovdje ismijavaju rsu a i u pederaciji isto stanje .
Kad su bili protesti u sarajevu potpuno ista prica je bila kao dodikova. Rusite drzavu, cetnici se spremaju, policija dodikova sa dugim cijevima, novi rat, poklace nas. Potpuno isto i tamo, vehabije, turci, bosnjaci, ostasmo bez rsa traktorijada itd.
Sve isto a mi ni za hljeba nemamo, zivimo u strahu jedni od drugih
Kad su bili protesti u sarajevu potpuno ista prica je bila kao dodikova. Rusite drzavu, cetnici se spremaju, policija dodikova sa dugim cijevima, novi rat, poklace nas. Potpuno isto i tamo, vehabije, turci, bosnjaci, ostasmo bez rsa traktorijada itd.
Sve isto a mi ni za hljeba nemamo, zivimo u strahu jedni od drugih
- banjaluka078
#1340 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Ko zna trg i park, zna da RTRS laže. Park je mnogo širi i prostraniji, plus od krošanja se ne vidi pola naroda. Da je u pitanju slika s koncreta na trgu, uz sliku bi stajalo da nije bio dobro posjećen. Ovo nije ni pola cifre koju oni tvrde.sinuhe wrote:
-
Zgoljo
#1341 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Drago mi je da su Bosnjaci proleteri,kosmopolite,regionalci,Vučićevi prijatelji opet mogli vidjeti sta je glavna preokupacija onih kojima bi oni pruzali ruku pomirenja.Dakle,takmicenje u tome ko vise mrzi BiH,Bosnjake,Tursku,Bakira.....I onih koji za i onih koji su protiv Dodika.
Takodje mi je drago i sto je omiljenja televizija bosnjakcih proletera Pink tv uprilicila program gdje se nekoliko stotina puta PC nazvala drzavom koja nema nista sa BiH.
Takodje mi je drago i sto je omiljenja televizija bosnjakcih proletera Pink tv uprilicila program gdje se nekoliko stotina puta PC nazvala drzavom koja nema nista sa BiH.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1342 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
A to je poseban fenomen...sutra bi svi ponovo na koncert Marije Šerifović.Zgoljo wrote:Drago mi je da su Bosnjaci proleteri,kosmopolite,regionalci,Vučićevi prijatelji opet mogli vidjeti sta je glavna preokupacija onih kojima bi oni pruzali ruku pomirenja.Dakle,takmicenje u tome ko vise mrzi BiH,Bosnjake,Tursku,Bakira.....I onih koji za i onih koji su protiv Dodika.
- Šunj
#1343 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
http://www.otisak.ba/banja-luka/33939-n ... ravde.html
NA PROTESTIMA OPOZICIJE OTPJEVANA HIMNA SRBIJE 'BOŽE, PRAVDE'
Ista govna kao i Mile Ronhil!

Tačno u podne je u parku "Mladen Stojanović" u Banjoj Luci počeo protest opozicije pod nazivom "Oslobodimo Srpsku". Skup je monologom "Pomrčina zahvatila naše dane" otvorio Nikola Dronjak aktivista mladih Partije demokratskog progresa (PDP), prenosi Klix.ba.
Nakon njegovog govora, uslijedila je himna Srbije "Bože pravde", koju su pjevali Mladen Ivanić, Aleksandra Pandurević, Mladen Bosić, Mirko Šarović, Dragan Čović, Igor Crnadak i drugi.
"Republika Srpska danas se treba osloboditi od lopova i kriminalaca, Kada padne vlast, čistit ćemo vas gvozdenom metlom. Sa nama su danas prisutni ljudi iz Trebinja, Nevesinja, Gackog, Istočnog Sarajeva, Zvornika i Bijeljine. Posebno želimo da pozdravimo Laktaše koje ćemo uskoro zauzeti, a koji drži Dodik i njegovi saradnici", izjavio je Nikola Dronjak u obraćanju na početku protesta.
On je izjavio kako danas u parku "Mladen Stojanović" ima mnogo više pristalica nego na Trgu Krajine, gdje su okupljene pristalice aktuelne vlasti.
Tačno u podne je u parku "Mladen Stojanović" u Banjoj Luci počeo protest opozicije pod nazivom "Oslobodimo Srpsku". Skup je monologom "Pomrčina zahvatila naše dane" otvorio Nikola Dronjak aktivista mladih Partije demokratskog progresa (PDP), prenosi Klix.ba.
Nakon njegovog govora, uslijedila je himna Srbije "Bože pravde", koju su pjevali Mladen Ivanić, Aleksandra Pandurević, Mladen Bosić, Mirko Šarović, Dragan Čović, Igor Crnadak i drugi.
"Republika Srpska danas se treba osloboditi od lopova i kriminalaca, Kada padne vlast, čistit ćemo vas gvozdenom metlom. Sa nama su danas prisutni ljudi iz Trebinja, Nevesinja, Gackog, Istočnog Sarajeva, Zvornika i Bijeljine. Posebno želimo da pozdravimo Laktaše koje ćemo uskoro zauzeti, a koji drži Dodik i njegovi saradnici", izjavio je Nikola Dronjak u obraćanju na početku protesta.
On je izjavio kako danas u parku "Mladen Stojanović" ima mnogo više pristalica nego na Trgu Krajine, gdje su okupljene pristalice aktuelne vlasti.
-
dezurni_ucenik
#1344 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Da ima dovoljno kapaciteta, Dodik bi sigurno pokrenuo rat, i bio bi gori od Karadzica. A zna da nema te snagu, i samo mu je preostalo da pjeva da mu ne moze niko nista. A nece ni to vjecno trajati.
-
Tipicoti
#1345 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Banja Luka 14.05.2016

-
dezurni_ucenik
#1346 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Šunj wrote:http://www.otisak.ba/banja-luka/33939-n ... ravde.html
Pa ljudi doveli scer od Jadovana. Sta si ocekivao da ce zapjevat "digni se iz pepela, ko sto put do sada..."
-
zrakomlat
#1347 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
dobra, dobradezurni_ucenik wrote:Uhljebljeni cetnici vs nezaposleni cetnici
- Kikibombona
#1348 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Pa gdje zivis ti covjece!??Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Iskreno ja nisam ni očekivao da će biti nereda danas ali sam očekivao nerade prije ovih skupova. Društvo u kojem propadnu tri banke i pritom nestane pola milijarde maraka u tim bankama sigurno ima ozbiljan problem samo sa sobom ako se ne zapita ko je kriv za to. Eto barem zbog toga sam očekivao da barem jedan prozor bude razbijen ako ništa drugo jer u svakom demokratskom društvu, koje nije sputano policijskim režimom, to bi se sigurno desilo. Prostor RS to odavno nije što pokazuju i ovi protesti.
I kod nas je propalo sve zivo, gola bijeda i goli ocaj. Ovdje vecinom tipkaju Sarajlije, gdje je situacija malo bolja u odnosu na bijedan prosjek, pa kontaju da je i u ostalim gradovima tako, jer iz Sarajeva nisu mrdnuli. Uprkos katastrofalnoj situaciji, na proteste se okuplja po par hiljada ljudi. Bio sam na nekoliko protesta. Nikakvog naboja, revolta, nista. Pa nije bilo ni onda kada se palilo i rusilo. Ljudi dodju da vide nesto, posto im je dosadno u zivotu. Belaj obicno naprave klinci kojima je u zivotu dobro, kojima je dosta 2km dnevno da se sa jaranima mogu skontati za paket trave ili dvolitru. Tako je bilo i na onim 'mega' protestima. RAZBIJALI SU KLINCI od kojih je malo ko bio punoljetan. Stariji su gledali sa strane, navijali ili se smijali. Policija isto gledala kako 20ak klinaca razvaljuje sjediste ZE-DO kantona. Da je organizacija postojala, bilo kakva, policija bi sa lakocom iskontrolisala situaciju.
U BL su organizovani stranacki protesti. Vecina prisutnih su clanovi partija. Mnoge su dovukli iz drugih gradova. Imali su vlastite redare i ljude u masi koji su kontrolisali situaciju. Dakle, belaja je moglo biti jedino da su stranke odlucile tako. Kao sto kaze Banjalucanka iznad, atmosfera je bila nikakva. Ljudi smoreni, bez ikakvog naboja. Dosli da ubiju dan, da vide nesto zanimljivo, da razbiju zivotnu kolotecinu.
Ovo danas je bio bal vampira dvije stranke. Evo, pogledaj sta govore gradjani Banjaluke i Istocnog Sarajeva. Pljuju i jedne i druge. 90% naroda ovo sranje ne zanima. Vidjelo se i po facama. Sve nekakve prikaze. Nijedan momak ili djevojka, neko moderno obucen, pristojnog izgleda. Sve nekakve spodobe, dziberi, najgori moguci sljam. Al' takvi su danas najglasniji.
-
Ripicipi
#1349 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Znaci fuj sve srpko?Drvosjeca iz Dejcica wrote:A to je poseban fenomen...sutra bi svi ponovo na koncert Marije Šerifović.Zgoljo wrote:Drago mi je da su Bosnjaci proleteri,kosmopolite,regionalci,Vučićevi prijatelji opet mogli vidjeti sta je glavna preokupacija onih kojima bi oni pruzali ruku pomirenja.Dakle,takmicenje u tome ko vise mrzi BiH,Bosnjake,Tursku,Bakira.....I onih koji za i onih koji su protiv Dodika.
Iako nit' slusam tu muziku, nit' nju, ali tvoja izjava je na granici sa danasnjim porukama iz Banjaluke.
- Point.
#1350 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Cuj nema narod? Pa ko je bio na skupEvima, hologrami?General War wrote:De ba odvadi malo, narod nema nikakve veze sa ovim performansom...vec kako vec neko rece; cetnici bez para protiv cetnika sa parama.Point. wrote:
Definitivno bolestan narod, sklon mitomaniji, velicanju zla i lazima. Kakva 'rpa seljacina sa dna kace.