Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post Reply
motorola01

#376 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by motorola01 »

Sta ima sa onom uredbom iz RS-a, odnosno nakon sto se SDA obratila Ustavnom sudu povodom te odredbe? Dobise li ikad odgovor od suda? Takodjer slicno su uradili Tokic i Halilovic.

Radi li uopste Ustavni sud ili su na godisnjem :oops:
Krushna mrva

#377 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Krushna mrva »

melac wrote:
Hajvan wrote:
Krushna mrva wrote:Sta se desava na protestima, jesu li iznijeli zahtjeve, zna li se koji su? Ne zna se!
Je li se iko sjeca JMBG i koji je zatjev glede JMBG? Ne sjeća se ni(t)ko
Je li Darko Brkan jus uvijek ucestvuje? Vjerovatno. A (t)ko je Brko Darkan!?!
Kak da ga je neko ucio relativiziranju.

Sent from my HUAWEI U8815 using Tapatalk 4 Beta
Evo prodje nekoliko dana, vidim da pratite, pa da jos jednom upitam: Ima li sta novo i dokle se stiglo?
Jesu se definisali zahtjevi, zna li se ista danas?

I sta vam znaci ovo "(t)ko", to valjda nesto znaci?
Danguba

#378 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Danguba »

Danguba wrote:Ima li gdje objavljena privremena odluka VM???
-To nikada nije bila praksa u ovom parlamentu i to je bilo neprihvatljivo za SDS i žalimo što ti zaključci nisu usaglašeni - kazao je Govedarica u izjavi novinarima nakon posebne sjednice NSRS na kojoj su glasovima skupštinske većine usvojeni njihovi zaključci.

On ističe da je danas “potpuno jasno” da iza svega što se dešavalo stoje političke partije u BiH, te da su i mjere obezbjeđenja “problematične” i da se boji da bi se moglo ponoviti dešavanje od 6.juna.

-Jedino je dobro da smo se usaglasili da polazna osnova kada je u pitanju usvajanje JMBG-a u BiH treba da bude privremeno usvojena odluka Vijeća ministara BiH, koja uvažava ustavnu strukturu BiH. (FENA)
Znaci po eresovom, znaci suprotno odluci Ustavnog suda.
Kome je bio naklonjen pritisak javnosti da se donese privremena odluka? Poslanicima iz genocidnog entiteta. Opet su ucjenjivali.

To je manje bitno jer treba se boriti dalje (ako ima ko) a najbitnije je da je beba prebacena na dalnje lijecenje i da su druge bebe dobile JMB.
palermo

#379 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by palermo »

Liberalism wrote:
Corto Maltese wrote:
akcid wrote: JMBG Kriza nije nastala u četvrtak, ona je nastala danom objave Odluke Ustavnog suda BiH o neusklađenosti člana 5. Zakona o JMB, tačnije - istekom odobrenog 6-mjesečnog roka u kojem su parlamentarci BiH MORALI donijeti Izmjene i dopune ovog zakona.

"Četvrtak" je posljedica. Četiri protekla mjeseca neaktivnosti i javašluka parlamentaraca su uzrok, a glavni krivac je Visoki predstavnik, jer nije iskoristio mandat i ovlasti i nametanjem uskladio član 5. Naravno, uz sličan javašluk Tužilaštva BiH, koji su se tek u četvrtak sjetili da imaju u ladicama prijavu Ustavnog suda BiH za obavezno neusklađivanje Zakona.

Ovo što ti na ovoj temi pokušavaš je razračunavanje sa SDP, tvoje osobno ili iz drugih razloga, svejedno. I ja smatram da je SDP sukrivac za kompletno stanje u državi s podjednakom odgovornošću i da i SDP u paketu sa svim političkim strankama koje participiraju vlast, mora odgovarati, odnosno - svi njihovi čelnici i istaknute osobe, ali SDP nije tema ove rasprave, niti je tema političko razračunavanje jednih protiv drugih.

I sam si svjestan da je tek na pomolu onaj mali embrion građanskog osvješćenja, njihovog buđenja iz apatije i letargije, prominjanje glave ispod debelih naslaga klero-etničkog mulja, zašto uvođenjem u tvoju raspravu sve vraćaš na početak, zašto se ne pridružiš građanima Sarajeva i BiH? Zašto i ti ne budeš dio "bosanskog proljeća"...
Parola glasi "Misli globalno, djeluj lokalno!"
U tom svjetlu, ti si globalno u pravu, lokalno si u krivu. Razlog, ili globalna JMBG kriza, jeste počela davno, ali povod, to jest lokalna kriza, bila je Belmina Ibrišević. Njena priča je u javnost dospjela prošlog utorka, počevši lančanim pismima, facebook grupama i svim drugim oblicima poziva za pomoć u toj konkretnoj situaciji. Nekoliko pisama je cirkulisalo, a ono koje sam ja napisao i uputio ministrima u VM BiH, je glasilo ovako:
Predmet: Mali broj za deset ministara, veliki za jednu djevojčicu
Molim Vas da na današnjoj sjednici Vijeća Ministara riješite problem s jedinstvenim matičnim brojevima u BiH.
Evo kako. Dovoljno je da tokom rasprave o ovom problem, ispred svega stavite interes jednog djeteta, bez obzira na to kako se zove i u kojem dijelu zemlje živi. Sve ostale važne i velike ideje, i sva opšta mjesta, dileme… danas sklonite u stranu. Neka ovaj put jedno jedino djete bude ono o kome brinete, zbog koga donosite odluke, i zbog kojega zakoni postoje.
Donesite tu odluku za našu Belminu, baš kao da je Vaša.
Iz ovog pisma je prilično jasno koji je problem koji ja zahtijevam da se riješi, i u skladu sa tim, jasno je bilo čiju ću odgovornost tražiti u slučaju sabotaže. Rješenje, u vidu privremene odluke je doneseno sljedećeg dana, i, što se mene tiče taj dio priče je bio završen. Valjalo je početi raditi na tome da se obezbjedi novac za operaciju.
Međutim, slijedilo je novo poglavlje u kojem neko, u četvrtak, sabotira namjeru da se privremeno rješenje pretvori u trajni zakon. Iz svega gore navedenog, jasno je da je taj neko, u ovom slučaju SDP BiH, tim činom postao moj neprijatelj. Nije da smo se ranije voljeli, ali što se tiče mene, ovo će da ih košta, Tita mi!
Ne sporim tvoje pravo da vodiš svoje globalne ratove, nemoj me ometati u ovom mom, lokalnom.
Pa ako je to samo problem onda ce se to lako rjesiti.

Dovoljno je da se zakaze sjednica i da se usvoji prijedlog izmjena zakona kako se predlaze iz RS.

Ali odgovara li?
Pa rekao ti je da njemu odgovara ? Veliki dobročinitelj i branilac dječjih prava
semirizsvemira

#380 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by semirizsvemira »

melac wrote:
semirizsvemira wrote:A Darko Brkan je placenik i predsjednik nakve udruge koja ce da nauci Bosnjake da nisu Bosnjaci vec Bosanci i Hercegovci . Naravno njegova usljiva udruga nema isturenih jedinica u Sirokom i Banja Luci da nauce Hrvate da nisu Hrvati niti Srbe da nisu Srbi vec Bosanci i Hercegovci . Sve nam je jasno ko ih placa i za koga rade samo to Bosnjaci ne kontaju . Sve dok se politicari bude djelili na one i ove protesti nece uspjeti . Podjednako su za sve krivi i SDP i SDA i Fahrina stranka i SBiH i desne i lijeve i centar . Kada tako budu nastupili protesti ce biti masovniji i ucinkovitiji
Dragi švedu, fino se spakuj i pravac rajvosa nisu avio karte skupe, i izloži svoj stav da Darko Brkan na može predstavljati ove proteste i da si ti za to bolji. Ovako palamuđenje iz Švecke je neozbiljno.
Ja sam se borio za BiH kad se ti nisi ni rodio mozda . Drugo ne mislim se nikad vratit u BiH dok god se ljudi smiju djeci koja su prekrivena . Ima vise muslimana u ovom mjestu gdje zivim nego u cijeloj BiH . Trece je da u BiH razbojnik ubije muslimana , finog covjeka rahm Magdija Dizdarevica i bude optuzen za svoju vlastitu smrt od strane vlasti , sudova i policije a onaj ludjak ispali dva metka i rani policajca i dobije 20 godina . Cetrvrt je da su Bosnjaci totalno skrenuli sa pameti i sada su vece ovce za klanja nego 1992 . Sa strane se to lijepo vidi . Pa vidi ko im soli pamet neki Darko Brkan , ne zan dvije sastavit . Na sta su spali jadna majko . Onda smo imali Harisa , rahm Aliju , rahm Turajlica , Ganica a danas im nakav Brkan soli pamet
Hajvan

#381 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Hajvan »

Krushna mrva wrote:
Hajvan wrote:
Krushna mrva wrote:Sta se desava na protestima, jesu li iznijeli zahtjeve, zna li se koji su? Ne zna se!
Je li se iko sjeca JMBG i koji je zatjev glede JMBG? Ne sjeća se ni(t)ko
Je li Darko Brkan jus uvijek ucestvuje? Vjerovatno. A (t)ko je Brko Darkan!?!
melac wrote:Kak da ga je neko ucio relativiziranju.

Sent from my HUAWEI U8815 using Tapatalk 4 Beta
Evo prodje nekoliko dana, vidim da pratite, pa da jos jednom upitam: Ima li sta novo i dokle se stiglo?
Jesu se definisali zahtjevi, zna li se ista danas?

I sta vam znaci ovo "(t)ko", to valjda nesto znaci?
(t)ko ne znači ništa..
Post Reply