Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post Reply
AkHolic

#251 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by AkHolic »

Krushna mrva wrote:I sta znaci?... nastavak, mozda, 30. juna?
Trenutni presjek rezultata? Nula, tj. ima rezultata samo za Dodika i Covica.... Vidjecemo poslije 30. juna. Mozda.
Poslije svega 10 000 okupljenih na današnjem skupu nitko se neće ni usuditi da ponovo nešto slično organizira."Bosansko proljeće" treba što prije zaboravit a odgovorni za ugrožavanje sigurnosti zastupnika i stranaca moraju biti procesuirani.
occupylove

#252 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by occupylove »

AkHolic wrote:
Krushna mrva wrote:I sta znaci?... nastavak, mozda, 30. juna?
Trenutni presjek rezultata? Nula, tj. ima rezultata samo za Dodika i Covica.... Vidjecemo poslije 30. juna. Mozda.
Poslije svega 10 000 okupljenih na današnjem skupu nitko se neće ni usuditi da ponovo nešto slično organizira."Bosansko proljeće" treba što prije zaboravit a odgovorni za ugrožavanje sigurnosti zastupnika i stranaca moraju biti procesuirani.

dobro je tebi , ti si se uhljebio zavalio na poziciji
pa naravno da ti i vama slicnim na grbaci gradjana bilo kakvi protesti ne odgovoraju , ili radis za "institucije " ( zderes burek i ispijas kahve cijeli dan )
ili za NVO
u udobnim kancelarijama
( ispijas kapucino i zderete McDonalds sa 'Visokim penisima od medjunarodnih predstavnika ")
sve isti Ku..ac
:lol:
Valentin Inzcko i ti si ku.ac , najveci ..'visoki kur..c predstavnika "
vec 15 godina se shupci smijenjuju ( i klepaju lovu, ogromnu lovu ! zaboli njih za vas i BiH )
:lol:
koliko je love zaradio i kada mu istekne mandat ? kolika mu je plata ( veca od predsjednika USA !!!)

koliko je potrpao u svoj dzep ?
i koliko je prostitutki sa svojom ekipom "opalio " u mandatu ?
a sa druge strane ? ljepota i neunistivi duh BiH

lijepe scene iz Sarajeva ;

Gandalf

#253 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Gandalf »

Grof Đuraz podržao proteste: Stoka treba da bude u štali, a ne da riče u skupštinskoj sali
:thumbup:
ReXX

#254 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by ReXX »

Ljiljani nepoželjni na sarajevskim demonstracijama

Mnoštvo antifa zastava, ljevičarske parole, zastave SFRJ te drugi sadržaji slične tematike zatiču nas ispred Parlamenta.
Veličina slova: Smanji slova Povećaj slova
(Foto: akos.ba)

Piše: Vejsil Karamujić

Prateći situaciju vezanu za proteste o donošenju zakona o jedinstvenom matičnom broju poželio sam kao savjestan građanin da se odazovem istim i dam svoj doprinos u težnjama onih koji protestvuju i žele da se taj zakon riješi na nivou države kako i priliči jednoj normalnoj zemlji.

Prije nego li se pridružim protestima želio sam da saznam ko je organizator i kakvi su im zahtjevi. Listajući elektronsku štampu i prateći medije shvatio sam da organizatora u biti i nema. Spominjale su se tu pojedine osobe, ali konkretnost je izostala, što mi je u prvi mah izgledalo čudno. Nešto što nema organizatora i onoga ko jasno može reći šta želi u osnovi nema ni smisao postojanja. No opet pomislim da je red odazvati se jer me se tiče i svakako po najavama skup ima plemenit cilj. Sa nekoliko prijatelja stižem na mjesto događaja i ono sto sam mislio prethodnih dana vezano za organizaciju pada u vodu.

Mnoštvo antifa zastava, ljevičarske parole, zastave SFRJ te drugi sadržaji slične tematike zatiču nas ispred Parlamenta. Sve ukazuje na činjenicu da neko ipak stoji iza svega i da mu je cilj potpuno suprotan od onoga što predstavlja javnosti. Čemu promovisanje ljevičarskih stavova i ideala na skupu koji ima za cilj rješavanje problema o jedinstvenom matičnom broju? Bez obzira na sve što smo vidjeli ipak ostajemo dati podršku ljudima koji su tu sa iskrenim i čistim namjerama.

U međuvremenu dižemo našu zastavu sa ljiljanima i eto ti problema. Prilaze pojedini ”organizatori” zahtjevajući da istu uklonimo jer vrijeđa druge i drugačije, protestante koji su došli iz Banja Luke, jer Bogme svi smo drugovi i drugarice i nije red da se ističe bilo šta mimo toga.

E neće moći, odbijamo u isti mah da uklonimo zastavu pri čemu nam se priključuje nekoliko istomišljenika, ljudi koji su tu radi problema o kojemu se govori a nikako zbog izopačenih ideologija. ”Organizator” poziva policiju pri čemu nam organi reda jasno daju do znanja da je zastava legitimna i da je možemo držati. Logično, zar ne?

Svima jeste sem ovim ”organizatorima” koji i dalje pokušavaju da nas nagovore na uklanjanje ljiljana. Naravno, sve pritiske smo odbili. Zamislite na šta su sve spremni ti agresivni ljevičari, naše ljiljane u sred Sarajeva da nam zabrane.

Zbog toga, neka svaki građanin razmisli zbog čega ide i sa kim se bori, te koji su ustvari pravi razlozi djelovanja ”organizatora” na protestima. Da li je to borba za donošenje zakona o jedinstvenom matičnom broju na nivou države ili promovisanje ljevičarskih ideologija od strane sarajevskih plaćeničkih ubleha kao jedinih ispravnih i prihvatljivih našem društvu i građanima.
hocu ja da dijelim

#255 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by hocu ja da dijelim »

Image

i meni su protesti pomali čudni, moram priznati.
akcid

#256 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by akcid »

hocu ja da dijelim wrote:i meni su protesti pomali čudni, moram priznati.

Nisu protesti čudni, čudni su ljudi koji ih doživljavaju čudno 8-)
hocu ja da dijelim

#257 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

E, zato me i ne čudi da su protesti, po svoj prilici, ispali totalno kontraproduktivni:

Jedinstveni matični brojevi koji se trenutno određuju su trajni

http://www.klix.ba/vijesti/bih/jedinstv ... /130612063

Ja ovo vidim kao totalnu kapitulaciju bošnačkih političara a mogu još samo dodati, hvala Bogu da protestanti nisu u paketu sa JMBG tražili i Sejdić-Fincija jer bi sad dobili i "treći entitet" :roll:

Ćorak totalni, znao sam ja to od početka.
kakavdanakneiskustvu

#258 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by kakavdanakneiskustvu »

hocu ja da dijelim wrote:Image

bolesno,bolesno je ovo
simonese

#259 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by simonese »

volim i ja RS,Audi RS
hocu ja da dijelim

#260 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

simonese wrote:volim i ja RS,Audi RS
Onda u Ingolstadt pa tamo protestuj !

A ovi protestani, ako opet dođu, sve ih fino potovariti na autobuse i odvesti Dodiku pod prozor pa neka njemu prave pičvajz ! Ako šta postignu, dobro je a ako ne postignu barem neće više tjerati bošnjačke političare da nas upucaju u koljeno.

Ma kakvi, velim ja fino, nije ni demostriranje za svakoga :roll:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#261 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by -LIBERO- »

Gandalf wrote:
Grof Đuraz podržao proteste: Stoka treba da bude u štali, a ne da riče u skupštinskoj sali
:thumbup:

Kantautor iz Banja Luke...bravo Grofe :thumbup:

Gandalf

#262 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Gandalf »

:thumbup: dobra pjesma i poučna :thumbup:
hocu ja da dijelim

#263 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Gandalf wrote: :thumbup: dobra pjesma i poučna :thumbup:
Od danas mi je Stairvay to heaven na drugom mjestu ali ostaje činjenica da su protesti bili totalno kontraproduktivni i da bi neko trebao odgovarati za to !

Debeli Darko, Nermin sa velikom glavom ili neko treći ali ovakvi autogolovi se više ne bi smjeli dešavati, nadam se da je bar to svakom jasno!
Corto Maltese

#264 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Corto Maltese »

hocu ja da dijelim wrote: Jedinstveni matični brojevi koji se trenutno određuju su trajni
Već par puta ponavljam pitanje, a niko da mi odgovori. U čemu je problem?
semirizsvemira

#265 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by semirizsvemira »

Kao sto sam i rekao da je ovo komunisticka farsa i da iza svega stoje mracni umovi . Naivni ljudi su ponovo nasjeli . Cuj moze jugoslovenska zastava na protestima , ista zastava ispod koje su nas kebali cetri godine a ne moze slobodarska zastava ljiljana pod kojom su pali mnogi sehidi i borci za BiH . Fuuuj . Koga moze uvrijediti zastava sa ljiljanima koja ne istice ni etnicku ni vjersku pripadnost a koju su nosili s ponosom i Siber i Divjak . Fuuuj . Zato samo 10 hiljada , ljudi skontali ko stoji iza toga . Ista ona djubrad koja su nas htjeli predati u veliku Srbiju . Evo i novinari navijaju na to . Mimi Sahinpasicu poluamaterom u sferi novinarstva u sred protesta su zasmetale dzamije koje se prave po Sarajevu jer eto za bolesnu djecu se novci skupljaju po ulicama .Ko da samo ateisti i mrzitelji islama daju novac za bolesne i siromasne jadnice Mimo Pa sto mu njegov vozd Zlajo sta ne dadne para koje je namlatio i izreketario . Sto njega nikad ne kritikuje . Samo mu muslimani smetaju . Bolesni islamofob . Kao sto sam rekao , narod je prepoznao ko stoji iza ovih protesta i da su ljudi uglavnom izmanipulisani i da nemaju pojma sta se krije iza ovoga . Zato pozivam sve one koji vole BiH i smatraju je svojom domovinom da ne nasjedaju na ovakve provokativne skupove . Danas skupovi sutra opet cetnicke linije oko Sarajeva .
hocu ja da dijelim

#266 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Corto Maltese wrote:
hocu ja da dijelim wrote: Jedinstveni matični brojevi koji se trenutno određuju su trajni
Problem je što su bošnjački političari, pritisnuti demonstracijama, kapitulirali i što ćeš sada u matičnom broju imati kodiranu pripadnost entitetu. Pođemo li od, skoro pa činjenice, da između entitetske pripadnosti i nacionalnosti pojedinca, imaš znak jednakosti, dalje ti je valjda jasno...

pravilo za ubuduće, ispeci pa demonstriraj !
RATM56

#267 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by RATM56 »

Pa šta je sa ovim problem :?

Više ovakvih poruka pa će i veći broj Banjalučana izaći na ulice
semirizsvemira

#268 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by semirizsvemira »

hocu ja da dijelim wrote:
Corto Maltese wrote:
Problem je što su bošnjački političari, pritisnuti demonstracijama, kapitulirali i što ćeš sada u matičnom broju imati kodiranu pripadnost entitetu. Pođemo li od, skoro pa činjenice, da između entitetske pripadnosti i nacionalnosti pojedinca, imaš znak jednakosti, dalje ti je valjda jasno...

pravilo za ubuduće, ispeci pa demonstriraj !
Ali Mimo nece kritikovati SDP koja je vladajuca stranka vec ce napasti SDA . Znaci izdaja na djelu , hvala ti vozde Zlaja . Sigurno si se vec dogovorio sa svojim drugom Miletom
Corto Maltese

#269 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Corto Maltese »

hocu ja da dijelim wrote:
Corto Maltese wrote:
Mislio sam da je entitetska pripadnost već potvrđena entitetskim državljanstvom, a da se nacionalna određuje ličnim izjašnjavanjem, ali eto ispade da je JMBG i više od toga, četnik nad četnicima. Dakle svaka beba koja se u narednih 6 mjeseci rodi u Kozluku, Janji, Kozarcu, Srebrenici... je Srbin? Nepovratno?
Ništa ime, prezime, sunnet, izjašnjavanje... Samo JMBG od Srbina spašava?
kakavdanakneiskustvu

#270 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by kakavdanakneiskustvu »

RATM56 wrote:

voliti rs u sred sarajeva,grada kojeg je vojska rs 4 godine bombardovala,samo budala može nositi ovakav transparent,budala ili četnik
hocu ja da dijelim

#271 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

RATM56 wrote:

De mi još samo objasni jedno, trebamo li hiniti ljubav prema RSu ili bi trebali početi iskreno i stvarno voljeti RS ? Još samo nam to objasni i krećemo svi u akciju
muzicar_iz_parka

#272 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by muzicar_iz_parka »

Jebeš proljeće dok ne stigne 1. oklopna iz Stokholma, nema ko da nas predvodi.
semirizsvemira

#273 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by semirizsvemira »

Hvala protestantima sto se bosnjackoj djeci pisati da su srbi . Nedostajala je ta jedina karika , ta draga velikosrpska zastava a ne ti odvratni ljiljani koje sam i ja ponosno nosio . Bas sam djubre nacinalisticko , gdje je tu bratsvo jedinstvo
RATM56

#274 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by RATM56 »

kakavdanakneiskustvu wrote:

voliti rs u sred sarajeva,grada kojeg je vojska rs 4 godine bombardovala,samo budala može nositi ovakav transparent,budala ili četnik

Potpuno su razumljiva osećanja Sarajlija prema manjem BiH entitetu. Ali u svetlu zgroženosti nad jednim ovakvim transparentom izjave i utisci one Radonjićke..Radoševićke...(kako se zove ona prešminkana iz vlade RS?) dobijaju na težini.
hocu ja da dijelim

#275 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

muzicar_iz_parka wrote:Jebeš proljeće dok ne stigne 1. oklopna iz Stokholma, nema ko da nas predvodi.
Pa, ako misliš ubuduće ovako "mudro" demonstrirati, bolje nahrani Lesi i ništa ne diraj dok ne dođe 1. Stokholmska! Bez uvrede ali , da nije tragično, ličilo bi na dobar vic
Post Reply