Protesti u Americi.

Post Reply
bogoljub

#751 Re: Protesti u Americi.

Post by bogoljub »

TREBA POLAHKO SA TIM DEMONSTRANTIMA, LJUDI IMAJU PRAVO DA PROTESTIRAJU, KOME SMETA, ZAŠTO HAPŠENJE, ĆEMU SVE TO? PA OVO JE DEMOKRATSKA ZEMLJA KOJA DEMOKRATIJU PROSIPA PO ARAPSKIM I SVIM DRUGIM ZEMLJAMA, GDJE STIGNE. :?:
gilbert

#752 Re: Protesti u Americi.

Post by gilbert »

Neka protestuju samo neka neblokiraju saobracajnice ima nas sa obavezama .
jefferson

#753 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

bogoljub wrote:TREBA POLAHKO SA TIM DEMONSTRANTIMA, LJUDI IMAJU PRAVO DA PROTESTIRAJU, KOME SMETA, ZAŠTO HAPŠENJE, ĆEMU SVE TO? PA OVO JE DEMOKRATSKA ZEMLJA KOJA DEMOKRATIJU PROSIPA PO ARAPSKIM I SVIM DRUGIM ZEMLJAMA, GDJE STIGNE. :?:
Stvar je sto ovdje ne mozes zatvoriti saobracajnicu kao u BiH i jebat druge ljude. Bio sam u NYC kada suih hapsili, i sve je bilo ok dok nisu htjeli zatvoriti aveniju, i tu je bio kraj.
simpozijum delirijum

#754 Re: Protesti u Americi.

Post by simpozijum delirijum »

ma samo nas hapsite ,...ima nas oko 3 miliona ! OWS ( jako slab rezultat za zemlju od 310 miliona )
moje licno misljenje ,......???... nema sumnje
ali proljece dolazi ,
Last edited by simpozijum delirijum on 10/02/2012 05:44, edited 1 time in total.
simpozijum delirijum

#755 Re: Protesti u Americi.

imamo ljubav i dobru muziku a policija i sistem kapitalista.. neka nam pusi ...???? :lol:
:D
gilbert

#756 Re: Protesti u Americi.

Post by gilbert »

3 miliona neradnika i entitled derista . Nije njima niko duzan platiti kredite niti dati posao koji starta u nizih 100 00 dolara. Lijepa nasa policija . Nista ljepse nego kada mlate one entitled kretene . :D
jefferson

#757 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:ma samo nas hapsite ,...ima nas oko 3 miliona ! OWS ( jako slab rezultat za zemlju od 310 miliona )
ali proljece dolazi ,
hahahahaha
NAS? moze kad budu hapsili zbog toga sto previse glasno tipkas :lol: :lol: :lol: :lol:
Pravi si internet komandos :lol: :lol: :lol: :lol:
gilbert

#758 Re: Protesti u Americi.

Post by gilbert »

Jeffersone nije njemu lako , dosao na FL . da nakupi para pa ako ne ide moze se vratiti u Bosnu da bude gazda . Onda ga pukla reala da para nece skupiti , ovo mu je zadnja nada da ce sistem da se promjeni pa ce i njemu da svane .
A nada zadnja umire. Zar ne ?
Last edited by gilbert on 10/02/2012 06:00, edited 1 time in total.
gilbert

#759 Re: Protesti u Americi.

Post by gilbert »

Nego sada ce povrat tax-e ima da se broj smanji za jedno dva miliona bar par sedmica . :lol:
gilbert

#760 Re: Protesti u Americi.

Post by gilbert »

jefferson wrote:
simpozijum delirijum wrote:ma samo nas hapsite ,...ima nas oko 3 miliona ! OWS ( jako slab rezultat za zemlju od 310 miliona )
ali proljece dolazi ,
hahahahaha
NAS? moze kad budu hapsili zbog toga sto previse glasno tipkas :lol: :lol: :lol: :lol:
Pravi si internet komandos :lol: :lol: :lol: :lol:
Image
gilbert

#761 Re: Protesti u Americi.

Post by gilbert »

ali proljece dolazi ,
Image
simpozijum delirijum

#762 Re: Protesti u Americi.

ma ne brinem se oko vas , "uspavanih ljepotica ", koji zderete hamburgere i gledate utakmice , i mislite sve je OK !
u "super perfektnom kapitalizmu'
svadja se OWS sa "Black Bloc " bracom i sestrama i potukli se OWS sa njima i u njujorku i vasingtonu DC i dalje
moramo biti zajedno , proljecna ofanziva se blizi , pakleno proljece u USA ( strajkovi i demonstracije jos nevidjene )
"black Bloc" poziva na zestoku revoluciju , OWS poziva na taktiku , a zajedno smo ..i potukli se par puta izmedju sebe
glupo i nije fazon
nema nasilja i unistavanje imovine i divljanja , samo samoodbrana od sigurnosnih snaga kada prvi napadnu
samo represivnome aparatu i korporacijskim medijima dajemo hranu za propagandu ..
Oakland ? racunam na vas ! smirite strasti ! tukli su vas jebeno ( i bojevom municijom ), i najzesci ste , dogovorite se ...sa Anarhistima koji vas vole do groba ...
teska ljubav :roll:
i ispravka; OWS ima oko 20 % podrske u USA a kongres oko 9 % , Obama oko 40 % zadnji podaci , mi se ne predajemo :D
http://www.adbusters.org/blogs/adbuster ... -bloc.html
Static-X

#763 Re: Protesti u Americi.

Post by Static-X »

gilbert wrote:
ali proljece dolazi ,
Image
Fakat ovo nekontam uopste. Trebali su goli i bosni izaci ? :-)
Tensai

#764 Re: Protesti u Americi.

Post by Tensai »

gilbert wrote:
ali proljece dolazi ,
Image

Jako glup pokušaj diskreditovanja ovog pokreta.Nisu korporacije odgovorne za proizvodnju dobara koje koristimo,čak šta više mislim da korporacije koče napredak tehnologije.Za razvoj tehnologije je zaslužna ljudska ingenioznost i potreba za povećanjem kvalitete života.Mislim da su za razvoj ovih uređaja zaslužniji Tesla Einstein ili Faradey nego korporacije.
ahuseino

#765 Re: Protesti u Americi.

Post by ahuseino »

gilbert wrote:
ali proljece dolazi ,
Image
Ne vjeruje sit gladnom cini se...
Ovakvog Foxerskog materijala butum na internetSima, penny a pound. Nego je meni vise smijesno kako ljudi "kupuju" te gluposti, nego materijal sam. Trebali su se ogrnut krznom svjeze ubijenog medzeda, komunicirati dimnim signalima, luk i strijelu opasat, koplje pa u lov - white collar tenderized pork - organically grown on Wall St... mljac, mljac...

Koma...

Main stream ismijavanje OWS, je upravo to - main stream. Medije su jace, sta ces, za ocekivat' je. Treba razumjeti gdje se drustvo nalazi u razvojnom tranzientu, pa da se shvati da umiruca middle class (RADNICKA KLASA), nosi to drustvo od kojeg beneficiraju oni jednopostotasi... i OWS je JEDINO sto pokusva da raise awareness na neke stvari. Podsmijeh ili ne, dijalog se vodi, i glas se cuje. Neka ih, meni licno ne trebaju, ali ima milioni ljudi kojima trebagu ove grlatice.

Ismijavati ih meni znaci poricati da postoje inherent economic problems in this system; a poricati ovo je... pa - delusional... or characteristic of the one percent.

:skoljka:
jefferson

#766 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:ma ne brinem se oko vas , "uspavanih ljepotica ", koji zderete hamburgere i gledate utakmice , i mislite sve je OK !
u "super perfektnom kapitalizmu'
svadja se OWS sa "Black Bloc " bracom i sestrama i potukli se OWS sa njima i u njujorku i vasingtonu DC i dalje
moramo biti zajedno , proljecna ofanziva se blizi , pakleno proljece u USA ( strajkovi i demonstracije jos nevidjene )
"black Bloc" poziva na zestoku revoluciju , OWS poziva na taktiku , a zajedno smo ..i potukli se par puta izmedju sebe
glupo i nije fazon
nema nasilja i unistavanje imovine i divljanja , samo samoodbrana od sigurnosnih snaga kada prvi napadnu
samo represivnome aparatu i korporacijskim medijima dajemo hranu za propagandu ..
Oakland ? racunam na vas ! smirite strasti ! tukli su vas jebeno ( i bojevom municijom ), i najzesci ste , dogovorite se ...sa Anarhistima koji vas vole do groba ...
teska ljubav :roll:
i ispravka; OWS ima oko 20 % podrske u USA a kongres oko 9 % , Obama oko 40 % zadnji podaci , mi se ne predajemo :D
http://www.adbusters.org/blogs/adbuster ... -bloc.html
Kakva bolan ofanziva sa 8.3% nezaposlenih i tendencijom pada? Ti pod hitno moras naci ensto da radis!
90% tih OWS bi odmah napustilo proteste za kakav posao na Wal Streetu!
Ofanzive se desavaju kada sistem potpuno kolabrira i kada se nasilno mjenja vlast.
Smiri dozivljaj ili idi u zemlje gdje se stvarno prave ofanzive i bori se protiv kapitalistickog "imperijalizma" i slicnih gluposti.
ahuseino

#767 Re: Protesti u Americi.

Post by ahuseino »

jefferson wrote:
Kakva bolan ofanziva sa 8.3% nezaposlenih i tendencijom pada? Ti pod hitno moras naci ensto da radis!
Ofanzive se desavaju kada sistem potpuno kolabrira i kada se nasilno mjenja vlast.
Smiri dozivljaj ili idi u zemlje gdje se stvarno prave ofanzive i bori se protiv kapitalistickog "imperijalizma" i slicnih gluposti.
Da, da opada nezaposlenost... relativno dobro (u odnosu na juce, ne na prekjuce). Sta se desava sa nadnicama? Kada pomnozis ovo dvoje, sta dobijes - rast ili opadanje srednje klase? Kakav je rast bio recimo poslije WWII, a kakav je danas? Ko raste onomad, a ko danas, kolike su taxe bile tada, a kolike su danas? itd...

Drugim rijecima, zaposli ih da su DOVOLJNO sretni (sto imaju ista), nek imaju Ljeb na stolu da ne prave probleme, a ovamo maximiziraj profit, minimiziraj taxe, uplati (lobistu) za corporate welfare i nek se dolazi na svjedocenje u kongresu privatnim avionom i prave lavish partiis sa bailout parama ovih istih taxpayera blentovina.

Corporate welfare je cudo...

P.S. Ne branim komandosa :mrgreen: , nego tebi velim.
simpozijum delirijum

#768 Re: Protesti u Americi.

eh ! sada sam i "komandos"
jesam ali miroljubivi i pacifisticki :D
evo linkovi pa mozete se ukljuciti u raspravu , OWS je potpuno otvoren za razmjenu misljenja a i mala donacija ne bi bila na odmet
[email protected]
Press Inquiries: [email protected]
+1 (347) 292-1444
Emergency SMS Loop:
Text "@occupyalert" to 23559 to receive alerts in the event of imminent emergency.
Watch: The world we're building
Read: This call to action
gilbert

#769 Re: Protesti u Americi.

Post by gilbert »

Eto i oni poceli iskat donacije .
ahuseino

#770 Re: Protesti u Americi.

Post by ahuseino »

simpozijum delirijum wrote:eh ! sada sam i "komandos"
jesam ali miroljubivi i pacifisticki :D
evo linkovi pa mozete se ukljuciti u raspravu , OWS je potpuno otvoren za razmjenu misljenja a i mala donacija ne bi bila na odmet
[email protected]
Press Inquiries: [email protected]
+1 (347) 292-1444
Emergency SMS Loop:
Text "@occupyalert" to 23559 to receive alerts in the event of imminent emergency.
Watch: The world we're building
Read: This call to action
WWW Navy Seals. :wink: :P

Image

'Navy' as in color navy... :P
gilbert

#771 Re: Protesti u Americi.

Post by gilbert »

ahuseino wrote:
gilbert wrote:
ali proljece dolazi ,
Image
Ne vjeruje sit gladnom cini se...
Ovakvog Foxerskog materijala butum na internetSima, penny a pound. Nego je meni vise smijesno kako ljudi "kupuju" te gluposti, nego materijal sam. Trebali su se ogrnut krznom svjeze ubijenog medzeda, komunicirati dimnim signalima, luk i strijelu opasat, koplje pa u lov - white collar tenderized pork - organically grown on Wall St... mljac, mljac...

Koma...

Main stream ismijavanje OWS, je upravo to - main stream. Medije su jace, sta ces, za ocekivat' je. Treba razumjeti gdje se drustvo nalazi u razvojnom tranzientu, pa da se shvati da umiruca middle class (RADNICKA KLASA), nosi to drustvo od kojeg beneficiraju oni jednopostotasi... i OWS je JEDINO sto pokusva da raise awareness na neke stvari. Podsmijeh ili ne, dijalog se vodi, i glas se cuje. Neka ih, meni licno ne trebaju, ali ima milioni ljudi kojima trebagu ove grlatice.

Ismijavati ih meni znaci poricati da postoje inherent economic problems in this system; a poricati ovo je... pa - delusional... or characteristic of the one percent.

@ ahuseino Pazi kada se je pridruzim OWS negdje u mjesecu Linburgu onda cu sigurno doci u onoj majici sto ih frajer pravi kod mene na glavnoj ulici , kupi ih iz Dollar Family i ofarba ih , frajer stari hipik ja sam par stvari kupi od njega fola radi a i da pomognem lokalnu ekonomiju . I u sorcu koji on sije i papucama koje on pravi .
Otisao sam je kada je sve ovo pocelo da vidim za sebe ove OWS i sta sam zateko gomilu entitled derista ( ja zavrsio fakultet a nemam posla , drzava treba platit moju skolu ) ono daji im poslove neka pocinju u nizih 80 000- 90 000 dollara i otpisi im kredite i oni ce biti protiv 99%. Druga grupa su bili oni sto su tu jer im neide u zivotu pa moraju negdje ispoljiti svoje frustracije ( jedan se ubio tu istu noc) a ostali su tu onako neznaju jesu li dosli ili su posli ili su kao ja promatraci .
jefferson

#772 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

ahuseino wrote:
jefferson wrote:
Da, da opada nezaposlenost... relativno dobro (u odnosu na juce, ne na prekjuce). Sta se desava sa nadnicama? Kada pomnozis ovo dvoje, sta dobijes - rast ili opadanje srednje klase? Kakav je rast bio recimo poslije WWII, a kakav je danas? Ko raste onomad, a ko danas, kolike su taxe bile tada, a kolike su danas? itd...

Drugim rijecima, zaposli ih da su DOVOLJNO sretni (sto imaju ista), nek imaju Ljeb na stolu da ne prave probleme, a ovamo maximiziraj profit, minimiziraj taxe, uplati (lobistu) za corporate welfare i nek se dolazi na svjedocenje u kongresu privatnim avionom i prave lavish partiis sa bailout parama ovih istih taxpayera blentovina.

Corporate welfare je cudo...

P.S. Ne branim komandosa :mrgreen: , nego tebi velim.
Prave partije itd? Sta ima lose u tome? Party, partijanerke jbg, ko ne bi? Svi bi u ameriku zbog niskih poreza ovog onog, e pa jaro niski porezi znace i manji welfare.
Svi bi extra nadnice, extra posao a u Juznoj karolini 53% djece ne zavrsi srednju skolu! Sto? jesul korporacije krive za to? Drzava? Sto u kini djeca zavrsavaju srednju skolu?
Sto se tice bailouta, jeste, upravu si, jebeno je. isto tako koliko krivim banke za housing bubble krivim i kretene koji su poletili za tim kreditima. Mojne te price jadni kupci, a kada su krediti sa svih strana padali po kamatama nikad nizim svi su kontali da ce oni zajebat banke!
Nista, sve ce se ovo izbalansirati, vraiti na staro, a OWS moze cekati novi model Macbook-a ili iphone-a!
Gomila kretena i derista koji su sebi utuvili u glavu da ako zavrse Harvard ili Yale odmah moraju imati extra posao, i ja koji sam radio tri posla da bi se skolova i sl trebam jos da im to platim. Jos upoznam par tipova iz OWS koji mi se zale da ih je policija uhapsila jer su telepatski htjeli s policijom komunicirati, i da to nije uredu jer je to alternativa. Pa buraz od ovog jednog od vodja placa izlazak iz zatvora, advokate jer je ovaj skonto da je OWS dobra zajebancija.
Last edited by jefferson on 10/02/2012 20:12, edited 2 times in total.
simpozijum delirijum

#773 Re: Protesti u Americi.

jedan od razloga da se pridruzite pokretu OWS !
:D :sax:
sta ces bolje kombinacije ; revolucionarke i ljepotice i vrlo inteligetne i borbene 8-)
mali predah od rasprava
PEACE& Love
gilbert

#774 Re: Protesti u Americi.

Post by gilbert »

Moje je problem sto sve sto se desava odise Cloward-Piven strategijom i ucenjem Saula Alinsky-og .
Teorija po kojoj prepteretis sistem da bi se razvalio iznutra sto onda uslovljava da izgradis novi prema svome nahodjenju . Trenutno u vrhu sjedi previse ljudi koji su veoma familijarni sa gore navednim ucenjima.
ahuseino

#775 Re: Protesti u Americi.

Post by ahuseino »

gilbert wrote:

@ ahuseino Pazi kada se je pridruzim OWS negdje u mjesecu Linburgu onda cu sigurno doci u onoj majici sto ih frajer pravi kod mene na glavnoj ulici , kupi ih iz Dollar Family i ofarba ih , frajer stari hipik ja sam par stvari kupi od njega fola radi a i da pomognem lokalnu ekonomiju . I u sorcu koji on sije i papucama koje on pravi .
Otisao sam je kada je sve ovo pocelo da vidim za sebe ove OWS i sta sam zateko gomilu entitled derista ( ja zavrsio fakultet a nemam posla , drzava treba platit moju skolu ) ono daji im poslove neka pocinju u nizih 80 000- 90 000 dollara i otpisi im kredite i oni ce biti protiv 99%. Druga grupa su bili oni sto su tu jer im neide u zivotu pa moraju negdje ispoljiti svoje frustracije ( jedan se ubio tu istu noc) a ostali su tu onako neznaju jesu li dosli ili su posli ili su kao ja promatraci .

Slicno se vjerujem pisalo i mislilo o protestima '68. - sta znaju studenti balavurdija... ali eto imali su veliki utucaj na slijed dogadjaja.

Studenti jesu balavurdija, i vjerovatno nemaju pojma s koje strane su suplji, ali su iskreni i jedini koji imaju vremena, koji nisu u daily grind-u market kapitalizma (s koje god perpektive ti se svidza pogledati - karijere, kredita za kucu, auto, kupovine elektronike itd...).

Znaci ne mozes suditi po tome sto su oni clueless, nego pogledaj ima li tu imalo smisla. College tuition KONSTANTNO raste 5%-6%, ja bi rado ulago ako ikako moze u college (tuition) radije nego gubio pare u stock marketu; a to su ko fol non-profit organizacije, oslobodjene taksi. Slusam emisiju na radiju - cura radi u Walmartu na kasi, zavrsila filozofiju na Yale-u, i ima duga $120k. Kako ce ona to otplatiti, kada? Ko je njoj prodao tu glupost. Ko ce je zaposliti? Nejse, bilo bi lijepo da je fax besplatan, ne? Bilo bi lijepo samo da to ne vodi nekim drugim problemima... ali neki balans valjda moze... a ne izaci is skole u danasnji kijamet sa $100k duga (a prodata mu spika da ga ceka poso za $80,000/yr - da je inzenjer pa hajde :wink: ).

Ja polazim ovako, ako nam je sve potaman u danasnjim uslovima, i ako vidimo da napredujemo u nekom dekadnom vremenskom domenu, onda ih mozemo ismijavati i ne uzimati za ozbiljno. Ali ako ne, onda posto su oni JEDINO sto se OGLASAVA protiv nekakve kapitalisticke neo-opresije (samo pogledaj sta se desava sa income inequality u zadnjih par decenija), onda mislim da ih treba podrzati. Ako ne licno da ucestvujem, onda da im dajem moralnu podrsku, i eto, ne padam na medijske ismijavajuce propagande. Imal’ sta bolje na marketu od OWS? Ima li kakav pokret pametinijih ili bolje iskusnijih ljudi da se nesto organizuje?
Post Reply