Ono sto ti ne shvatas jeste da se OWS lazno predstavlja kao predstavnik 99% protiv 1% (u zadnje vrijeme vidim i cifre kao 99.99% vas protiv kao 0.01% njih). Odjednom ti nadje svakodnevne ljude koji rade u granapima, skolama, policiji (ove nazivate placenicima oligarhije), vojsci (ove nazivate ubicama), kao sekretarice za banke i finasijske kompanije (ovi su po vama teska oligarhija), sitnu raju koji rade za proizvodjace i preradjivace gasa i nafte (ovi su po vama zagadjivaci okoline), automobilskoj industrijiji, s proizvodjacima i prodavacima parketa i itisona, restoranima, hotelima i skijalistima. Pa ko vam onda preostaje?occupylove wrote:samo mir i pozitiva moj care ili cariceJa Sam Odavle wrote:U jednom postu objavi vijest i link sa RT.com, u drugom "nema vise". Koliko vas "korisnika koristi isti nalog"?occupylove wrote: nema vise RT ili Al Lazire i slicnih sto i jeste takodjer novi fenomen nezavisnoga zurnalizma![]()
{itd}
Ovi ljudi su po politickom ubjedjenju toliko raznovrsni kao i industrije u kojima rade, od anarhista i komunista, liberala, preko demokrata, republikanaca, liberarijanaca i tipartiista, do militantnih nacista. MRD ce ih nazvati rednecima i glupim Amerikancima, a ovi ljudi bas kao i svugdje drugo zele najvise od zivota, isto kao i Kubanci koji plivaju s Kube na Floridu, Pakistanci koji prodaju sve da dodju i uspostave zivot u SAD ili Bosanci koji nigdje ne idu i nadaju se najboljem.
Vas pokret, ovakav kakav je -- propao je. Ja ne govorim da je ideja losa, ali je realizacija katastrofalna. Osnujte stranku, napravite program, izadjite na izbore -- mozda sta i bude. Na vasu silu, drzava ce odgovoriti silom, i podrzace je 99% onih za koje vi mislite da su vasi.