Protesti u Americi.

Post Reply
Avetinho

#2351 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

occupylove wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
occupylove wrote: nema vise RT ili Al Lazire i slicnih sto i jeste takodjer novi fenomen nezavisnoga zurnalizma
U jednom postu objavi vijest i link sa RT.com, u drugom "nema vise". Koliko vas "korisnika koristi isti nalog"?
samo mir i pozitiva moj care ili carice :D
{itd}
Ono sto ti ne shvatas jeste da se OWS lazno predstavlja kao predstavnik 99% protiv 1% (u zadnje vrijeme vidim i cifre kao 99.99% vas protiv kao 0.01% njih). Odjednom ti nadje svakodnevne ljude koji rade u granapima, skolama, policiji (ove nazivate placenicima oligarhije), vojsci (ove nazivate ubicama), kao sekretarice za banke i finasijske kompanije (ovi su po vama teska oligarhija), sitnu raju koji rade za proizvodjace i preradjivace gasa i nafte (ovi su po vama zagadjivaci okoline), automobilskoj industrijiji, s proizvodjacima i prodavacima parketa i itisona, restoranima, hotelima i skijalistima. Pa ko vam onda preostaje?

Ovi ljudi su po politickom ubjedjenju toliko raznovrsni kao i industrije u kojima rade, od anarhista i komunista, liberala, preko demokrata, republikanaca, liberarijanaca i tipartiista, do militantnih nacista. MRD ce ih nazvati rednecima i glupim Amerikancima, a ovi ljudi bas kao i svugdje drugo zele najvise od zivota, isto kao i Kubanci koji plivaju s Kube na Floridu, Pakistanci koji prodaju sve da dodju i uspostave zivot u SAD ili Bosanci koji nigdje ne idu i nadaju se najboljem.

Vas pokret, ovakav kakav je -- propao je. Ja ne govorim da je ideja losa, ali je realizacija katastrofalna. Osnujte stranku, napravite program, izadjite na izbore -- mozda sta i bude. Na vasu silu, drzava ce odgovoriti silom, i podrzace je 99% onih za koje vi mislite da su vasi.
Last edited by Avetinho on 16/03/2013 01:41, edited 2 times in total.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#2352 Re: Protesti u Americi.

Post by Hame_ »

Cheese :D

Image
occupylove

#2353 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

Hame_ wrote:Cheese :D

Image
Ja Sam Odavle
prvi konstruktivan post sa tvoje strane , imas pravo u odredjenim segmentima , to je Matrix

Hame

Brisel i 'majmuni " iz Occupy Evropa , a sta bi ti uradio da dovuku vodeni top oklopnjak a tek se raja pocela skupljati za mars , nema ih oko 50-80 i dodje preko 200 policajaca , a tek kao pripreme
jah !
Brisel 14 Marta , za pocetak Evropskoga proljeca a odgovor je masa drotova uz vodeni top ( koji je mirovao srecom ) i 'Polite " hebem ih u glavudzu , nisu se zezali kada su objavili zabranu okupljanja , udarise svom snagom i hapse , i ne mogu se sve bitke dobiti , ali polako , samo polako :D , hebala vas Evropska trojka i Medjunarodni monetarni fond i svjetska banka i evropska banka i mars ! ;

Avetinho

#2354 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

occupylove wrote: Ja Sam Odavle
prvi konstruktivan post sa tvoje strane , imas pravo u odredjenim segmentima , to je Matrix
Bas kao i cijeli OWS, dajes sebi pravo da nesto procjenjujes i ocjenjujes. Mene nije briga da li ces ti reci kako je "ovo prvi konstruktivan post". OWS je jedan narcisoidni pokret (bas kao sto si i ti) koji misli da ce svijet igrati kako OWS svira. Nije svaki protest OWS i nije svaki protest u skladu s vasom idejom. Imas desetine protesta svakodnevno u SAD koji bi "trazili nezavisnoist Teksasa", drugi bi trpali Obamu u zatvor ne zbog onoga sto sto ti mislis da treba, nego zato sto je crn, koji bi ukidali abortuse i koji bi ih podrzavali.

Svaki tvoj post bio je u stilu da svi protestuju zbog OWS. Nije. Grci ne protestuju zbog OWS, ni Spanci, ni Sirijci, ni Egipcani. Njihov protest, njihovi problemi.
occupylove

#2355 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

Ja Sam Odavle wrote:
Bas kao i cijeli OWS, dajes sebi pravo da nesto procjenjujes i ocjenjujes. Mene nije briga da li ces ti reci kako je "ovo prvi konstruktivan post". OWS je jedan narcisoidni pokret (bas kao sto si i ti) koji misli da ce svijet igrati kako OWS svira. Nije svaki protest OWS i nije svaki protest u skladu s vasom idejom. Imas desetine protesta svakodnevno u SAD koji bi "trazili nezavisnoist Teksasa", drugi bi trpali Obamu u zatvor ne zbog onoga sto sto ti mislis da treba, nego zato sto je crn, koji bi ukidali abortuse i koji bi ih podrzavali.

Svaki tvoj post bio je u stilu da svi protestuju zbog OWS. Nije. Grci ne protestuju zbog OWS, ni Spanci, ni Sirijci, ni Egipcani. Njihov protest, njihovi problemi.
Ljudi protestuju zbog pravde i ravnopravnosti ne

kao 1992
Avetinho

#2356 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

occupylove wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Ljudi protestuju zbog pravde i ravnopravnosti ne

kao 1992
Previse kentaki burbona od konobarice sa velikim cicima?
Tea Party protestuje jer im je predsjednik crnac, a ne za pravdu i ravnopravnost.
occupylove

#2357 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

u pitanju je ideja ,
do sada sam 100 puta ponovio da je 0ccupy , samo ideja i metod budjenja
nazovite se ; " udruzenjem za zastitu gmizavaca Miljacke " :D
nije bitno , samo je okvir da se lakse koordiniraju akcije , samo kao koordinator
rEvolucija , od sebe samoga do kolektiva ; Revolucija - Evolucija do boljega sistema
ne stranka ili partija ( ja nikada nisam niti cu biti clan bilo koje partije ili stranke )
a vi budite ovce i cekajte "lidera " da vas iscupa iz govana , samo sami sebe mozete to
nema lidera , nece niti Tito ili Alija izaci iz groba
moja licna opredeljenja po stavu su samo moja licna (Marxista -Anarhista )
ali imamo stotine drugih sa i religioznim i demohriscansko liberalnim ili ljevica ili sta god da ko zeli da bude i Muslimana i Budista i svih koje mozete pojmiti
cilj zajednicki;
Humanizam i anti-kapitalizam ,protiv malobrojnih krvoloka koji nam o glavi rade ( i vama u BiH , dogovaraju se na minderu , kao da ste svi vi stoka >?) u 21 vijeku mislim da zasluzujemo bolje
sa svom tehnologijom , znanjem
zasluzujemo mnogo bolje
samo treba stisnuti petlju i krenuti
poput ovih Amerikanaca , ljudi poput nas , vas ? koji citate ovaj forum i svih ostalih , protiv mocne narko-kartel banke Wels Fargo o njihove "skupstine dionicara ";

http://www.informationclearinghouse.inf ... e34327.htm
Avetinho

#2358 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

occupylove wrote: ...
Stvarno si fulio drzavu u koji ces pobjeci iz Bosne.

OWS nije "tesko ranjen", kao sto ti svako malo-malo zakukas, zabog brutalnosti policije, nego zato sto su Amerikanci odavno odustali od toga da im maksisti-anarhisti "otvaraju oci" koji nacin zivota zele. U Americi Amerikanci zele udoban zivot, skole za djecu, godisnje odmore, krstarice i putovanja, kina i pozorista, skupa auta, velike televizore, dobre restorane. Sve ovo dolazi sa skolovanjem i marljivim radom, ne sa socijalnim davanjima. U nas je bilo "besplatbo obrazovanje". Jeste, mogla se i sirotinja obrazovati (doduse, svi bili sirotinja osima guzonja i njihovih), ali smo zato imali nesposobnog i neukog "kadra" ko blata, koji je na kraju bio toliko neproduktivan da je drzavna stamparija novca bila daleko najproduktivnija fabrika.

S marksistima-anarhistima koji bi Amerima odredjivali kako do ovoga gore da dodju ne bi daleko odmakli.

U Americi ima otprilike 1% marksista-anarhista, i to su uglavnom "napredna" raja koja se drogira po "avantgardnim" zabavama i smislja velike planove o buducnosti, npr. gdje ce se napusiti sutra i napiti burbona uz velike cice.

Tu ne bi smio imati nikakvih zabluda.
occupylove

#2359 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

Ja Sam Odavle wrote:

OWS nije "tesko ranjen", kao sto ti svako malo-malo zakukas, zabog brutalnosti policije, nego zato sto su Amerikanci odavno odustali od toga da im maksisti-anarhisti "otvaraju oci" koji nacin zivota zele. U Americi Amerikanci zele udoban zivot, skole za djecu, godisnje odmore, krstarice i putovanja, kina i pozorista, skupa auta, velike televizore, dobre restorane. Sve ovo dolazi sa skolovanjem i marljivim radom, ne sa socijalnim davanjima. U nas je bilo "besplatbo obrazovanje". Jeste, mogla se i sirotinja obrazovati (doduse, svi bili sirotinja osima guzonja i njihovih), ali smo zato imali nesposobnog i neukog "kadra" ko blata, koji je na kraju bio toliko neproduktivan da je drzavna stamparija novca bila daleko najproduktivnija fabrika.

S marksistima-anarhistima koji bi Amerima odredjivali kako do ovoga gore da dodju ne bi daleko odmakli.

U Americi ima otprilike 1% marksista-anarhista, i to su uglavnom "napredna" raja koja se drogira po "avantgardnim" zabavama i smislja velike planove o buducnosti, npr. gdje ce se napusiti sutra i napiti burbona uz velike cice.

znas li sta je najveci problem kod nas probudjenih ?
da vas opijene i izmanipulisane ne povrijedimo brutalnom istinom
da totalno ne dozivite nervni slom ili slicno
ozbiljno

sada i zvanicni podaci za USA ( a o EU 'juzni ogranak' ne treba vise niti trositi tastaturu; Grcka Spanija sada najnovija vijest Kipar ! Bugarska Slovenija , ...)
brojke , fakti , cinjenice ;
i znate sta ?
sami guglajte ( da ne ispada; "Occupy anarho marxisticka banda siri propagandu ")
siromastvo u USA
nezaposlenost . minimalne nadnice
isto za EU
deficit
skandali velikih banaka
korupcija
policijska represija
izvrtanje informacija i manipulacija najvecih medija ( CNN, BBC, Al Dzazira , itd itd )
i na nasim jezicima
to vam jedino sto vam mogu reci
a sada gledamo Bruklin , Njujork , srecom mirno je , takve emocije , duhovnost ?
takva strast i zelja za pravdom ?
radjanje novoga Afro-Americkoga pokreta !
Occupy samo suti i snima svojim mocnim video i komunikacijskim mrezama , da cijeli svijet vidi
izgleda da cemo imati novoga Martina Lutera Kinga , ali u zenskome izdanju u ovim trenuci,ma drzi inspirirajuci govor , pun borbenosti i duhovnosti
i bilo je vrijeme
preko pola miliona ljudi gleda samo u USA :D
global revolution TV i jos oko 200 stotine drugih kanala
nema linka lijen sam ( jer ih ima stotine )
imate linkove par spratova iznad
Avetinho

#2360 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

occupylove wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

znas li sta je najveci problem kod nas probudjenih ?
ozbiljno

sada i zvanicni podaci za USA ( a o EU 'juzni ogranak' ne treba vise niti trositi tastaturu; Grcka Spanija sada najnovija vijest Kipar ! Bugarska Slovenija , ...)
brojke , fakti , cinjenice ;
i znate sta ?
sami guglajte ( da ne ispada; "Occupy anarho marxisticka banda siri propagandu ")
siromastvo u USA
nezaposlenost . minimalne nadnice
isto za EU
deficit
skandali velikih banaka
korupcija
policijska represija
izvrtanje informacija i manipulacija najvecih medija ( CNN, BBC, Al Dzazira , itd itd )
i na nasim jezicima
to vam jedino sto vam mogu reci
a sada gledamo Bruklin , Njujork , srecom mirno je , takve emocije , duhovnost ?
takva strast i zelja za pravdom ?
radjanje novoga Afro-Americkoga pokreta !
Occupy samo suti i snima svojim mocnim video i komunikacijskim mrezama , da cijeli svijet vidi
izgleda da cemo imati novoga Martina Lutera Kinga , ali u zenskome izdanju u ovim trenuci,ma drzi inspirirajuci govor , pun borbenosti i duhovnosti
i bilo je vrijeme
preko pola miliona ljudi gleda samo u USA :D
global revolution TV i jos oko 200 stotine drugih kanala
nema linka lijen sam ( jer ih ima stotine )
imate linkove par spratova iznad
Opa okjupaj.
Nasla se zenka. Cestitamo.

Da li ima velike cice?
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#2361 Re: Protesti u Americi.

Post by Hame_ »

occupylove wrote:znas li sta je najveci problem kod nas probudjenih ?
ozbiljno
Iskreno brutalno :D
Avetinho

#2362 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

Hame_ wrote:
occupylove wrote:znas li sta je najveci problem kod nas probudjenih ?
ozbiljno
Iskreno brutalno :D
LOL
occupylove

#2363 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

samo jedna rijec : Kipar ! to je to o cemu mi :" teoreticari zavjere , Hipici i Anarhisti , Komunjare i ostali " govorimo vec godinama
raspad sistema , dok se analiticari za glavu hvataju , gradjane hvata bijes ( tip je na Kipru buldozerom krenuo na Banku da uzme svoje pare sa zamrznutoga racuna )
juris na Banke , zamrzavanje racuna gradjana , i ostalo :D , do vidjenja EU , bilo je lijepo dok je trajalo
mada nije nimalo smijesno
uglavnom ?
neka nam je sa srecom , sve dalje informacije na vec dobro poznatome linku , uz video prenose rEvolucije sirom planete ;
http://globalrevolution.tv/
occupylove

#2364 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

jedni od korijena Occupy i njima slicnih , bila je 1968 ali je sada jebena 2013 !
borba nikada nije stala , samo je trebala varnica , i samo moramo biti zajedno sada
jedan od sada milionskih linkova i videa probudjenih sirom planete , malo istorije , usporedjuju nas sa 1968 , , jedini problem je ?
1968 nije imala Cernobil i Fukushimu i katastrofu ekologije , 1968 nije imala problem bankara i pshihopata koje sebe nazivaju "liderima' i idu iz rata u rat
nema se vremena , jako malo vremena , aktivisti OWS i njima slicnih na vise od 200 lokacija u USA ( ukljucujuci i moju malenkost ) druzimo se i okupljamo ljude
ali ?
borba ima korijenje davno jos, 1968 ;

Hame_

#2365 Re: Protesti u Americi.

Post by Hame_ »

Ovaj otpor ljubavi se otego pravo i nemamo mi to kad vas čekat više...
occupylove

#2366 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

u Tunisu je konferencija Svjetskoga Socijalnoga Foruma , 12 po redu , svi pripadnici narodnih pokreta su tamo
probudjenih i ko0kuzi su :D
nema NVO donacija ili slicno , zahvaljujuci pravim i iskrenim revolucionarima Arapskoga Proljeca imaju hrane i vode i krov nad glavom , jer smo braca i sestre
a i Occupy i njima slicni i ne traze puno . poput limuzina sa zatamnjenim staklima i milione dolara i Eura kao internacionalni 'lafo " laznjaci iz post -ratnoga Sarajeva , :D dok se bore "lafo" za Humanizam
ekipa iz Global Revolution TV je tamo takodjer , policija ih malo ,maltetrira ( pripadnici Occupy nemaju zastitu Americke Ambasade mada Americki drzavljani
ko ih hebe , nemaju pojma sa kim imaju posla :D , hrabri i ponosni ljudi sirom planete . vidjecemo rezultate najboljih mozgova Revolucije Evolucije kada se sastanak zavrsi , mada lidera nema , samo ideje
sva izvijesca za sada na "tviteru " ;
https://twitter.com/search?q=%23WSF2013&src=hash
occupylove

#2367 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

kazu u USA 'stara skola ", Pearl Jam je legenda
uglavnom ??

niko nece vasu buducnost stvarati osim vas samih , ugasite TV i manite se laznih proroka i manipulatora
mislite svojom glavom

occupylove

#2368 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

za Spaniju i revoluciju evolucija je ljepota , sloboda , divna i pozitivna , Braca & Sestre , video od Holandjanina koji je bio svjedok u Spaniji ;

occupylove

#2369 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

vikend je i uprkos belajima i teskoj borbi koja nas sve zajedno ocekuje ? , imamo pravo i na predah
naletih i na ovaj video na nasim divnim i slobodnim internet mrezama bez cenzure
Deborah Hari iz Blondie
i poslije vise od 25 godina ova kraljica majka i dalje rastura 8)
kraljica panka i novoga vala iz davnih 80-tih
zestoka baka koja i dalje drzi lekcije sta je prava muzika i energija ;

occupylove

#2370 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

velicanstvene scene iz Tunisa
Svjetski Socijalni forum i zajednicka skupstina narodnih pokreta , na istome mjestu gdje je prije dvije godine budjenje pocelo
napokon , rame uz rame , Sestre i Braca zajedno :thumbup:
'novi svjetski poredak " :D
sada smo nezaustavljivi i neka se krvozednoj eliti sledi krv u zilama
Occupy i Arapski revolucionari i Indignadosi iz Spanije , nasa braca i sestre iz Izraela , Egipta , Japana , i oko 70 drzava , marsirace danas
zajedno , zagrljeni , ruku pod ruku , srcem uz srce
nova historija u nastajanju , prenos uzivo !, neka san postane java !;

http://globalrevolution.tv/
insomnia78

#2371 Re: Protesti u Americi.

Post by insomnia78 »

Jesul vec koga silovali?

s' moje sokocalo
occupylove

#2372 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

insomnia78 wrote:Jesul vec koga silovali?

s' moje sokocalo

govoris o Muslimanskoj braci i slicnoj gamadi ?
da ! siluju , podrzani od strane petro-dolara
siluju cijele drzave , Palestinu .Siriju , Libiju Irak Jemen i ko zna gdje sve vec
silovane su i pripadnice Occupy na pocetku u kampovima dok nisu ratni veterani uskocili i uveli red i zastitili ih i nas sve ostale ( pravi Americki patrioti oko 30 % pripadnika Occupy jesu ratni veterani pa se vi zajebavajte :D )
naravno da siluju
kao i NATO I USA vojnici
silovanje je mocno oruzje u rukama genocidasa , ;

primjer iz Tahrira i poslije Svjetskoga Socijalnoga Foruma ? sada u Tunisu ?
formirane posebne 'jedinice ' za zastitu nasih sestara na prvim linijama ,i istraga UN o silovanjima 'Muslimanske brace" ' " kako ta pogan moze uopste uzimati sveto ime Islama u svoje prljave ciljeve ?' ;

amoninan

#2373 Re: Protesti u Americi.

Post by amoninan »

Haveru, jel ti to ozbiljno svoje tvrdnje potkrijeplješ prilogom JewsNeswOne, čiji su vlasnici cionistički oligarhi te stoga i iluminati, jele...? Uh jbti :lol:
occupylove

#2374 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

Svjetski Socijalni forum je zavrsio u Tunisu , 20 000 ucesnika iz masu drzava , te nezavisnih i 'zavisnih " intelektualaca posto je to organiziran i korumpiran samit od strane NGO , za koje znamo ko ih financira :D
uz ograde i zastitare , i masu policije , te naplacivanje clanarine :lol: vise narodnih pravih pokreta je zadnjega dana sa nekoliko hiljada ljudi okupiralo , kongresnu dvoranu i trg i te na ulici sazvali pravu narodnu skupstinu narodnih pokreta
sve se zavrsilo mirno uz zajednicku deklaraciju
delegacija Occupy i Spanskih 'indignadosa " pokreta M15 uz Italijane to nisu sljivili od prvoga dana i razapeli su satore
i uspjeli usmjeriti raspravu na goruca pitanja danasnjice , bez obzira na provokacije
goruca pitanja je izdaja ideja Arapskoga proljeca ,anti-kapitalizam , Palestina , Sirija ...i prava zena naravno
slijede detaljniji izvjestaji , kada se aktivisti vrate u svoje baze sa dragocjenim kontaktima i informacijama uz inicijative za globalne akcije , uz ipak optimizam i dokaz da je bez obzira na sve razlike ? zajednicki globalni front moguc , kao sto je velicanstvenim skupom zadnjega dana dokazano ;

http://spanishrevolution11.wordpress.co ... y-the-wsf/
occupylove

#2375 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

nova muzicka numera,
ljubav carevi i careci , ljubav , mada zestok video , jedino Occupy i Spanija uz Tunis i Egipt usmjerava protiv nasilje nezadovoljnih
kontate problem;, kontate ?

Post Reply