Protesti u Americi.

Post Reply
jefferson

#2051 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

occupylove wrote:Jeffersone

izvinjavam se na nervozi :-) ne mislim nikoga vrijedjati

samo neka ovaj dan prodje mirno u Grckoj i Spaniji , te Portugalu ili u Frankfurtu
Evropski strajk , tacnije experiment , o koordiniranom djelovanju sindikata , narodnih pokreta je u toku
na zalost u Spaniji sukobi vec zabiljezeni sa policijom

obratiti paznju na Jordan , demonstracije zbog rasta cijena , mnogo desavanja danas ;
http://globalrevolution.tv/
De ti meni samo reci sta tebi daje kredibilitet da pises u smislu kao da si ti vodja neke revolucije ili kao da eto sva briga ovog svijeta na tebe pada?
Mislim znam da je forum, ali brate dragi smiri dozivljaj!
Kad ce tebi psotati jasno da je ova kao i sve teme sprdancija kada ne znamos ta cemo od sebe na poslu?
Ali nerviras sa svojom dvolicnoscu. Ono Kina, Rusija, vamo tamo, a sjedis u mrskoj imperijalistickoj americi.
Sto bi se reklo: gladujte za mene, ja cu samo kritikovati jer eto ja sam predodredjen da vas prosvjetlim.
Sto se tice pameti, ne boj se, Jefferson je dobro iskoristio :D
occupylove

#2052 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

nije revolucija vec pobuna , cudi me da narod nije jos bjesniji
i sa dobrim razlogom , ovaj Europski strajk je samo pocetak , sljedeca faza je rusenje vlada i evo vec se poziva na 22 Novembra ( i studentski strajk , na poziv iz Montreala ) i pravi totalni Evropski strajk , nema zeljeznice nema saobracaja i sve staje
Jeffersone

podsjecas me na jednoga bivsega predsjednika koji je rekao; "ma rata nece biti " dok par kilometara dalje sela gore
nema krize ? a jok nema ; 16 triliona dolara deficita u USA , EU ista gofna , korupcija divlja , militarizacija drustva i sigurnosnih snaga , paranoje i skandali , sistem ti se rusi pred tvojim nosom
40 % diplomaca nema posla ,( 45 % u Spaniji ) plate se smanjuju , minimalne nadnice a elita se bogati lopatom

i ne traze ljudi socijalu vec pravdu , i zaustavljanje korupcije i mahinacija i pravednije drustvo
niko te ne tjera da ucestvujes ili da pomazes ljudima i komsiluku ( kao borci iz Occupy Sandy evo CNN tvrdi; spasise 30 000 ljudi jebote :thumbup: )
svaciji licni izbor
i ja imam karijeru takodjer ali nisam sebican, ne volim kada ljudi pate , i stradaju, tako sam odgojen a i u ratu naucio sta su prave vrijednosti , dolar ili euro mi nije bog ( kao nekima :D ) ;

a brutalnost Spanske policije dozivjela je novo dno , a i u Portugalu ( Grcka vec standardno nasilje rezima )
nema EU jos puno sanse , a efekat na USA ?
strah me je i pomisliti kada ovdje narod pobudali u ekonomskom kolapsu , koji dolazi iznenada , samo jedno jutro ? krah berzi , i "Bank Holiday" objasni ljudima sta to znaci Jeffersone ( nemaju struje i benzina 10 dana ? spremni da ubiju sve zivo oko sebe );

jefferson

#2053 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

occupylove wrote:nije revolucija vec pobuna , cudi me da narod nije jos bjesniji
i sa dobrim razlogom , ovaj Europski strajk je samo pocetak , sljedeca faza je rusenje vlada i evo vec se poziva na 22 Novembra ( i studentski strajk , na poziv iz Montreala ) i pravi totalni Evropski strajk , nema zeljeznice nema saobracaja i sve staje
Jeffersone

podsjecas me na jednoga bivsega predsjednika koji je rekao; "ma rata nece biti " dok par kilometara dalje sela gore
nema krize ? a jok nema ; 16 triliona dolara deficita u USA , EU ista gofna , korupcija divlja , militarizacija drustva i sigurnosnih snaga , paranoje i skandali , sistem ti se rusi pred tvojim nosom
40 % diplomaca nema posla ,( 45 % u Spaniji ) plate se smanjuju , minimalne nadnice a elita se bogati lopatom

i ne traze ljudi socijalu vec pravdu , i zaustavljanje korupcije i mahinacija i pravednije drustvo
niko te ne tjera da ucestvujes ili da pomazes ljudima i komsiluku ( kao borci iz Occupy Sandy evo CNN tvrdi; spasise 30 000 ljudi jebote :thumbup: )
svaciji licni izbor
i ja imam karijeru takodjer ali nisam sebican, ne volim kada ljudi pate , i stradaju, tako sam odgojen a i u ratu naucio sta su prave vrijednosti , dolar ili euro mi nije bog ( kao nekima :D ) ;

a brutalnost Spanske policije dozivjela je novo dno , a i u Portugalu ( Grcka vec standardno nasilje rezima )
nema EU jos puno sanse , a efekat na USA ?
strah me je i pomisliti kada ovdje narod pobudali u ekonomskom kolapsu , koji dolazi iznenada , samo jedno jutro ? krah berzi , i "Bank Holiday" objasni ljudima sta to znaci Jeffersone ( nemaju struje i benzina 10 dana ? spremni da ubiju sve zivo oko sebe );

I eto razloga da s eodselis u kinu ili rusiju posto je tamo policija miroljubiva i slicno.
Boze sacuvaj :lol:
occupylove

#2054 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

da ne crnjacimo pred skori kraj 2012 ( Majanski kalendar buahahaha ! :lol: )
ako bude kolaps , moze biti samo ekonomski i ekoloski izazvan ljudskom gluposcu i pohlepom
nova blesava ideja Occupy genijalaca , poslije mjeseci sastancenja , expertnih grupa , uz pomoc advokata , i itd ?
skontali su novi fazon :D
nije mi jos sve jasno ali ako ugledne novinske kuce poput Telegrapha ili Guardiana i na mnogobrojnim web stranicama bruje o ovome ? i nazivaju jednom od najboljih ideja 2012 ?
u pitanju je otkup dugova ( debt ), sve provjereno legalno ( cak su pitali i experte iz IRS )
a zatim ? jednostavno ga ponistiti , jer kada si vlasnik duga mozes raditi sta hoces sa njim !
naime , cijena je 1 na prema 40 !
detalji sa statistikom trenutne situacije , u pitanju su i experti i prebjezi na stranu OWS sa Wall Street ( da Jeffersona hercika ne udari i ostale hiper Amerikance )
ne bojte se, ima sanse da se iscupa jos uvijek :D

samo akcija mora biti masivna za uspjeh , ali svaki pocetak je takav :

http://rollingjubilee.org/
occupylove

#2055 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

malo scena deasavanja 14 Novembra 2012 u 'zapadnim dekoracijama demokracije" :-)

parlamenti u Lisabonu , Madridu , Atini su poput tvrdjava , okruzeni barikadama i policijskim vozilima i trupama za suzbijanje nerede evo vec skoro godinu dana
od Belgije do Atine , od Koventrija do Firence a policijske snage nemaju milosti , biju radnike i penzionere da su i postidili i policajce u Bjelorusiji i Iran i Kineze,
politicari brbljaju dok na ulicama milioni protestuju ;

Avetinho

#2056 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

occupylove wrote:nije revolucija vec pobuna , cudi me da narod nije jos bjesniji i sa dobrim razlogom , ovaj Europski strajk je samo pocetak...
...16 triliona dolara deficita u USA , EU ista gofna...
Tipican primjerak anarhiste koji ne zna sta hoce.

Ovamo place o socijalnoj pravdi, ovamo onda place jos malo vise sto vlada ne ulaze jos vise u socijalne programe, a onda na kraju place kako je vlada duzna 16 triliona.

Simpozijum, hoces li da vlada placa za besplatno skolovanje, besplatno zdravstvo, besplatne vrtice, besplatne godisnje odmore, ili hoces da vlada nije u dugovima?

I dokad cete vise opet iznova pocinjati s pocecima, da mozda probate opet pocet ispocetka?
jefferson

#2057 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

Ja Sam Odavle wrote:
occupylove wrote:nije revolucija vec pobuna , cudi me da narod nije jos bjesniji i sa dobrim razlogom , ovaj Europski strajk je samo pocetak...
...16 triliona dolara deficita u USA , EU ista gofna...
Tipican primjerak anarhiste koji ne zna sta hoce.

Ovamo place o socijalnoj pravdi, ovamo onda place jos malo vise sto vlada ne ulaze jos vise u socijalne programe, a onda na kraju place kako je vlada duzna 16 triliona.

Simpozijum, hoces li da vlada placa za besplatno skolovanje, besplatno zdravstvo, besplatne vrtice, besplatne godisnje odmore, ili hoces da vlada nije u dugovima?

I dokad cete vise opet iznova pocinjati s pocecima, da mozda probate opet pocet ispocetka?
Frustracije su gadna stvar. On ne zna bil s... ili p..., tako ti je to.
occupylove

#2058 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

mogu samo citirati Dzordza Orvela ;
"kada vidim policijsku cizmu kako gazi ? ne pitajte me na cijoj sam strani "

smrt zapadne demokratije ;

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... W2BMVBxc08
jefferson

#2059 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

occupylove wrote:mogu samo citirati Dzordza Orvela ;

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... W2BMVBxc08
Kazem ja, vrijeme je da bjezis u kinu, s. koreju ili rusiju, nista ti drugo ne preostaje!
Avetinho

#2060 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

occupylove wrote:mogu samo citirati Dzordza Orvela ;

Sumnjam da je Orvel gurao upitnike i tacka-zareze gdje god stigne, a zaboravljao velika slova i tacke.
occupylove

#2061 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

predsjednik dron Obama ( odron ) je upravo odrzao srceparajuci govor na Staten Island , jednom od najteze pogodjenih podrucja poslije oluje Sandy
samo stotinjak metara dalje , uz cestu koja je blokirana vozilima predsjednickoga konvoja nalazi se jedna od Occupy Sandy baza

isprazni govori politicara
izazvao je nervozu OWS i gadjenje zbog njegove idiotske posjete jer par stotina ljudi kasni na topli obrok i kamion sa pomoci blokiran ceka da se guzonje maknu sa ceste
realnost u USA
i rekao da ce privatne kompanije preuzeti obnovu :shock: , dakle siromasni i niza klasa nece se nikada vratiti svome domu
dakle Katrina II i novi Nju Orleans
http://globalrevolution.tv/
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#2062 Re: Protesti u Americi.

Post by Hame_ »

:sleep:
Avetinho

#2063 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

occupylove wrote:predsjednik dron Obama ( odron ) je upravo odrzao srceparajuci govor na Staten Island , jednom od najteze pogodjenih podrucja poslije oluje Sandy
samo stotinjak metara dalje , uz cestu koja je blokirana vozilima predsjednickoga konvoja nalazi se jedna od Occupy Sandy baza

isprazni govori politicara
izazvao je nervozu OWS i gadjenje zbog njegove idiotske posjete jer par stotina ljudi kasni na topli obrok i kamion sa pomoci blokiran ceka da se guzonje maknu sa ceste
realnost u USA
i rekao da ce privatne kompanije preuzeti obnovu :shock: , dakle siromasni i niza klasa nece se nikada vratiti svome domu
dakle Katrina II i novi Nju Orleans
Ono svoje pa svoje. URAGAN! Kuce se potopile i porusile. Vlada moze uciniti samo koliko je moguce. Pa eto vas OWS dole, pa sta radite. Dijelite tople obroke? Pravac u NJ, zasucider rukave i pravi ljudima nove kuce, ako ti se cini da vlada ne cini dovoljno.

Jok, lakse se pod tenkove bacat iza monitora na Floridi.
occupylove

#2064 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

bez ljutnje , listaj temu , ljudi pomazu naveliko
ako su 2008 imali 800 milijardi dolara da izvuku bankare sa Wall Street iz njihovih govana za koje obicni gradjani ne snose nikakvu odgovornost ?
samo zato sto su se 'malo igrali "spekulacija i lihvarili okolo , kao da je ekonomija video-igrica ?
te srokali USA kreditni rejting , izazvali inflaciju , ljude gube posao i domove ?
i globalno takodjer
a ne mogu munjevito pomoci zrtvama ma kako velike oluje u super sili koja ima 11 nosaca aviona , 6000 borbenih aviona i 50 nuklearnih podmornica i sva moguca cuda ?> uz najveci vojni budzet na planeti
a ljudi nemaju struje 3 sedmice i grijanja i hrane ?
a mogu uletjeti sa keshom bankarima uvijek na prvi skok ?
samo pitam , kako to ?
Avetinho

#2065 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

occupylove wrote:bez ljutnje , listaj temu , ljudi pomazu naveliko
ako su 2008 imali 800 milijardi dolara da izvuku bankare sa Wall Street iz njihovih govana za koje obicni gradjani ne snose nikakvu odgovornost ?
samo zato sto su se 'malo igrali "spekulacija i lihvarili okolo , kao da je ekonomija video-igrica ?
te srokali USA kreditni rejting , izazvali inflaciju , ljude gube posao i domove ?
i globalno takodjer
a ne mogu munjevito pomoci zrtvama ma kako velike oluje u super sili koja ima 11 nosaca aviona , 6000 borbenih aviona i 50 nuklearnih podmornica i sva moguca cuda ?> uz najveci vojni budzet na planeti
a ljudi nemaju struje 3 sedmice i grijanja i hrane ?
a mogu uletjeti sa keshom bankarima uvijek na prvi skok ?
samo pitam , kako to ?
Agencija FEMA ima budzet i sigurno ce potrositi koliko joj je kongres odobrio.
Ako joj kongres odobri vise od budzeta, potrosice i vise.
Bas kao i u slucaju bail-outa banaka i auto-industrije.

Ako ne odobri, predlazem ti da o tome pises svom kongresmenu. Od pisanja po klix.ba/forum neces izvuci ni od koga ni banke, jer sumnjam da tvoj kongresmen cita klix.
occupylove

#2066 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

blokiran pa deblokiran muzicki video :D
hvala borcima "Anonimusa " ( vazda cuvaju ledja Occupy na cyber frontu kao i ekipa Dzulijan Asanz i Wikileaks )

occupylove

#2067 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

globalna mreza funkcionira odlicno
bez obzira na prijetnje Izraelske vrhuske i pokusaje da se Gaza totalno medijski izolira ?
nece im uspjeti :D

Occupy je kao i uvijek kada je u pitanju spasavanje ljudskih zivota u punome "pogonu "

u Londonu vec drugi dan protesti , Nesvile , Njujorlk , Vasington DC i dalje ..
i za Izraelce i za Palestince
za mir , za razum
svjezi izvjestaj iz Palestine ;

PEACE!
occupylove

#2068 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

Amerika , USA ? i divna je to zemlja , ogromna ,puna proturjecnosti i tenzija i sa druge strane ?
uvijek neke nove ideje
Sestre i Braca govore
ovo su Amerikanci koje svi vole, i reci po milion puta ! Occupy !:
svjesni , probudjeni ,humani i ljudi , lideri slobode , dugotrajni proces , nista preko noci , budjenje ide dalje ;

jefferson

#2069 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

occupylove wrote:globalna mreza funkcionira odlicno
bez obzira na prijetnje Izraelske vrhuske i pokusaje da se Gaza totalno medijski izolira ?
nece im uspjeti :D

Occupy je kao i uvijek kada je u pitanju spasavanje ljudskih zivota u punome "pogonu "

u Londonu vec drugi dan protesti , Nesvile , Njujorlk , Vasington DC i dalje ..
i za Izraelce i za Palestince
za mir , za razum
svjezi izvjestaj iz Palestine ;

PEACE!
Imas svjezi izvjestaj iz Anaheima :lol:
occupylove

#2070 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

svjezi izvestaji stizu , po zelji
ovo je samo mala lista od oko 500 video -linkova
bolji su od CNN :D i 100 % bez cenzure
naravno sada je stradanje i tragedija Palestine na prvome mjestu
video-link iz Gaze takodjer , te protesti u nekoliko gradova

http://citizenstreams.com/
jefferson

#2071 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

occupylove wrote:svjezi izvestaji stizu , po zelji

Ja ti kazem imas. tj. imas mahanje iz Aneheima u kojem se ama bas nista ne desava :lol:
occupylove

#2072 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

jefferson wrote:

Ja ti kazem imas. tj. imas mahanje iz Aneheima u kojem se ama bas nista ne desava :lol:

odoh provjeriti sa dezurnome ekipom :D u redakciji Occupy news
svi su zauzeti Spanijom i agresijom na Gazu i protestima za mir, pa moze biti da im je promaklo !
ipak je u pitanju i po 30-40 video stream istovremeno a kapaciteti kokuza iz OWS nisu kao CNN ili BBC
uz hiljade email i raznih poruka sa socijalnih mreza
hvala na informaciji
jefferson

#2073 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

occupylove wrote:
jefferson wrote:

odoh provjeriti sa dezurnome ekipom :D u redakciji Occupy news
svi su zauzeti Spanijom i agresijom na Gazu i protestima za mir, pa moze biti da im je promaklo !
ipak je u pitanju i po 30-40 video stream istovremeno a kapaciteti kokuza iz OWS nisu kao CNN ili BBC
uz hiljade email i raznih poruka sa socijalnih mreza
hvala na informaciji
hahaha, bogami ja vise vjerujem svojim ocima!
occupylove

#2074 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

mjesec dana bez interneta , jer je glupa birokracija iz korporacije AT&T greskom izbrisala moj account kada sam se selio na novu lokaciju po njihovom priznanju , i shebala mi sve komunikacije i passworde , koje sam sada 'ispovracao" :D
uglavnom masovne zalbe na birokraciju iz AT&T i njihov servis za musterije je kao da su Balkanska kompanija a ne jedna od najmocnijih svjetskih telekomunikacijskih korporacija , nisam jedini , poslije malo istrazivanja i komunikacije sa ostalim 'zrtvama " njihove nesposobnosti potvrdio sam te sumnje kao i ocajno tretiranje jedinih profesionalaca u toj kompaniji koji rade na terenu prekovremeno da odrze reputaciju firme
mada lijep odmor od ovisnosti zvane internet
uglavnom ?
evo me nazad , pripadnici OWS nisu u zimskoj hibernaciji , od protesta i akcija protiv Walmart pa do Viskonsina
ali ipak tragedija u Sandy hook osnovnoj skoli i dalje zaokuplja srca i emocije svakoga normalna covjeka
tragedija koja nas je sve potresla ovdje u USA i dalje
ovakve tragedije se desavaju precesto
USA drustvo je previse zatrovano kaubojstinom i macizmom i u medijima te u brutalnom kapitalistickom nadmetanju "covjek je covjeku vuk",uz non-stop vojne intervencije i nasilnistvo
o tome se sada vode rasprave kao i strogoj kontroli licnoga naoruzanja , ocigledno da je municija i oruzje lako dostupna raznim bolesnim likovima
lista vojnih intervencija USA, propagiranje nasilja i militarizacije odnosi zrtve i u USA , i ne samo u USA;

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Un ... _conflicts
occupylove

#2075 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

tuzan dan u USA , mnogo suza , mnogo tuge , sahrana pobijene djece i ucitelja iz Sand Hook osnovne skole
saucesce rodbini kao i cijeloj USA i predsjedniku Obami stizu iz cijeloga svijeta
ovo je treci masovni masakr nevinih ljudi u ovoj 2012, uz jos par pucnjava u zadnjoj sedmici sa manjim zrtvama od poludjelih i dobro naoruzanih ludjaka
sta se desava ?
zasto ?
ta pitanja dominiraju danas Americkim medijima , svi su ozbiljni i odjeveni u crno na TV kanalima
jedan blog uz izraze saucesca od brace i sestara sa Tahrir trga , Egipt , ne zaboravimo da su djeca u svakome ratu ili aktu nasilja bilo porodicnome ili ratnome ili kriminalnome jedne od najvecih zrtava
od Sand Hook , pa do Libije ili Palestine ili Izraelske djece pod naletima Hamasovih raketa ili djece Meksika ili Sirije i dalje
cuvajmo nasu djecu od zla poludjelih i krvolocnih mocnika koji se igraju zivotima nevinih zbog svojih ciljeva

PEACE

http://www.globalresearch.ca/gather-lit ... en/5316052
Post Reply