Protesti u Americi.

Post Reply
occupylove

#2001 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

jefferson wrote:Pa frajer konstantno daje lazne nformacije. Izvini ali ja sam u SAD i vrjedja moju i inteligenciju svih nas kada otvoreno laze.
To sto ti smatras da on govori istinu, samo zato sto odgovara tvojoj ideologiji je jaro tvoj problem, i ja ti tu ne mogu pomoci.
moj care , narod i humanizam nema ideologije , nema profita , nije sve u parama moj care
a Bijelac si u USA i kontam te ( nikada nisi imao Afro-Amerikanca za raju ? zar ne ? )
i vidis i desetine miliona ostalih su Amerikanci takodjer , moj care, a nisu povlasceni Bijelci ..
prenos uzivo cirkusa koje nazivamo ; 'Americki predsjednicki izbori "
koji kostaju ove sezone oko 1.2 milijarde dolara :
a oko 6 miliona ljudi se i dalje bori za zivot poslije oluje Sandy :x bez struje i grijanja, dok nova zimska mecava dolazi
prenos izbora uzivo :

http://www.democracynow.org/live/live_e ... 2_coverage
jefferson

#2002 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

occupylove wrote:
jefferson wrote:Pa frajer konstantno daje lazne nformacije. Izvini ali ja sam u SAD i vrjedja moju i inteligenciju svih nas kada otvoreno laze.
To sto ti smatras da on govori istinu, samo zato sto odgovara tvojoj ideologiji je jaro tvoj problem, i ja ti tu ne mogu pomoci.
moj care , narod i humanizam nema ideologije , nema profita , nije sve u parama moj care
a Bijelac si u USA i kontam te ( nikada nisi imao Afro-Amerikanca za raju ? zar ne ? )
i vidis i desetine miliona ostalih su Amerikanci takodjer , moj care, a nisu povlasceni Bijelci ..
prenos uzivo cirkusa koje nazivamo ; 'Americki predsjednicki izbori "
koji kostaju ove sezone oko 1.2 milijarde dolara :
a oko 6 miliona ljudi se i dalje bori za zivot poslije oluje Sandy :x bez struje i grijanja, dok nova zimska mecava dolazi
prenos izbora uzivo :

http://www.democracynow.org/live/live_e ... 2_coverage
I sta si rekao?
Humanizam nema ideoogije? Kakve veze to ima sa tvojim izjavama da OWS pomaze vise ljudi nego crveni krst ili da nacionalna garda eto pa skoro samo se oslanja na OWS?
Pusti se demagogije, nego kako bi na poslu? Jesils e prijavio na neke poslove u kini ili rusiji?
occupylove

#2003 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

evo chataj sa rajom na Global Rev ( Global RevolutionTV )

dernek ce trajati cijelu noc , Romni vodi WTF ! ?
ili Obama ? :D
raja se nacugala malo i ima provala od strane OWS da se odvalis u vezi ove komedije od "izbora "! :lol:

http://globalrevolution.tv/
Avetinho

#2004 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

occupylove wrote:evo chataj sa rajom na Global Rev ( Global RevolutionTV )

raja se nacugala malo i ima provala od strane OWS da se odvalis u vezi ove komedije od "izbora "! :lol:
Komedija od izbora?

Ovo dolazi od lika koji pripada pokretu koji ne bi da osniva politicku stranku (jer ih ne bi bilo na mapi na izborima), a rugaju se demokratiji u kojoj na glasanje izadje ~120,000,000 biraca.

U kojem ti paralelnom svemiru zivis?
jefferson

#2005 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

Ja Sam Odavle wrote:

Komedija od izbora?

Ovo dolazi od lika koji pripada pokretu koji ne bi da osniva politicku stranku (jer ih ne bi bilo na mapi na izborima), a rugaju se demokratiji u kojoj na glasanje izadje ~120,000,000 biraca.

Ni on ne zna u kojoj dimenziji zivi. Covjek ide da pije pa na posao! To se ni u samoupravljanju nije radilo a on se jos zali!
Avetinho

#2006 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

jefferson wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Komedija od izbora?

Ni on ne zna u kojoj dimenziji zivi. Covjek ide da pije pa na posao! To se ni u samoupravljanju nije radilo a on se jos zali!
i jos ide piti da proslavi pobjedu "svog" kandidata za kojeg je maloprije tvrdio da je ubica i zlocinac, i kako je glasanje za njega isto sto i opalit se maljem u glavu.
Jack Be Nimble

#2007 Re: Protesti u Americi.

Post by Jack Be Nimble »

Citao par clanaka, slusao NPR izgleda da occupy govori istinu. Svako hvali Occupy kao organizaciju u poredjenju sa Crvenim Krstom i kako su bili bolje organizovani i dali vise prihoda.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2008 Re: Protesti u Americi.

Post by UnscarD »

Jack Be Nimble wrote:Citao par clanaka, slusao NPR izgleda da occupy govori istinu. Svako hvali Occupy kao organizaciju u poredjenju sa Crvenim Krstom i kako su bili bolje organizovani i dali vise prihoda.
Michael Moore u svojoj cestitki Obami, ide jos i dalje i smatra da je upravo pojava occupy pokreta i parola "we are the 99% " dala oblik i promjenila ton Obamine kampanje sto je na kraju i dovelo do pobjede.
Mozda malo pretjeruje ali Occupy sigurno nije bas nebitan....

Sa druge strane reakcija npr. Donalada Trumpa koji je bjesan govori sama za sebe ...mislim u nekim stvarim je Trump u pravu ... glasacki sistem u USA je katastrofa i u tom smislu (a i u mnogim drugim) USA bi mogli da nauce puno toga od Venecuele....
occupylove

#2009 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

priznajem da pretjerujem :D ponekada
sa jedne strane kao i svakoga normalnoga rastuzuje me kada ljudi stradaju i pate iz bilo kojega razloga a a druge strane vidimo i svijetlu stranu ljudskosti , sto daje nadu , pogotovo mladoj generaciji u ovoj dubokoj krizi
ovo je definitivno za Occupy "revolucija 2.0 "
poslije mnogo lutanja , gresaka u taktici i rapidnoga gubitka podrske poslije jeseni 2011 kada je OWS mogao izvuci na ulice milione ljudi i stvorio novu paradigmu pod parolom ; "Mi smo 99 %"?
sada bez mnogo galame , pripadnici OWS su sazrijeli , i duhovno i organizacijski , sada tu parolu i konkretno primjenjuju
lijepo je vidjeti ovu i naivnu , i pomalo djetinjastu ali osvijestenu i doista hrabru mladost
u ruzicastim rukavicama , laganim cizmicama :lol: , nasminkane curice , i Hipsteri , se bogami uhvatili lopate ,
hodaju od vrata do vrata i u najgorim ulicama Geta , i dijele pomoc
evo jedan ob bezbrojnih blogova sa fotkama , tih divnih i hrabrih mladih ljudi u akciji i ruzicasti blog curetka aka' "mawa maca " koja se takodjer uhvatila lopate :mrgreen: i spasava ljude
Occupy je pronasao sebe ( napokon ), i odziv je fenomenalan ( samo u uzoj regiji NY oko 5000 dobrovaljaca ) ;

http://dangerdame.com/2012/11/07/the-ne ... dy-relief/
Avetinho

#2010 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

occupylove wrote: Occupy je pronasao sebe ( napokon ), i odziv je fenomenalan ( samo u uzoj regiji NY oko 5000 dobrovaljaca ) ;
Koji je ovo put pronasao sebe dosad? Zijev... :zzzz:
jefferson

#2011 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

occupylove wrote:priznajem da pretjerujem :D ponekada
zasto me sa jedne strane kao i svakoga normalnoga rastuzuje kada ljudi stradaju i pate iz bilo kojega razloga a a druge strane vidimo i svijetlu stranu ljudskosti
poslije mnogo lutanja , gresaka u taktici i rapidnoga gubitka podrske poslije jeseni 2011 kada je OWS mogao izvuci na ulice milione ljudi i stvorio novu paradigmu pod parolom ; "Mi smo 99 %"?
sada bez mnogo galame , pripadnici OWS su sazrijeli , i duhovno i organizacijski , sada tu parolu i konkretnu primjenjuju
lijepo je vidjeti ovu i naivnu , i pomalo djetinjastu ali osvijestenju i doista hrabru mladost
u ruzicastim rukavicama , laganim cizmicama :lol: , nasminkane curice , i Hipsteri , se bogami uhvatili lopate ,
evo jedan ob bezbrojnih blogova sa fotkama , tih divnih i hrabrih mladih ljudi u akciji i ruzicasti blog curetka aka' "mawa maca " koja se takodjer uhvatila lopate :mrgreen: i spasava ljude
Occupy je pronasao sebe ( napokon ), i odziv je fenomenalan ( samo u uzoj regiji NY oko 5000 dobrovaljaca ) ;

Ovdje niko ne spori da je taj pokret dao neku novu dimenziju u svoj toj prici oko onih koji imaju i onih koji nemaju.
Michael Moore pretjeruje kada kze da je Occupy pokret iznio 99%. To nije tacno, jer argument o 99% stanivnostva se vrti u americi jos od industrijske revolucije i pravilno bi bilo reci da je ta ideja preuzeta od strane Occupy pokreta, ali da je Occupy ponovo zapoceo debatu.
Medjutim, mnogi su bili upravu kada su rekli da je Occupy podbacio tamo gdje npr. Tea Party nije, a to je organizacija. Pusti se morala, brace i sestre i sl, jaro ti se boris protiv Wall Streeta i tu mora postojati organizovanost i hijerarhija. Koliko je Occupy pokret pomogao kandidata da se izabere u Kongres? Niti jednog!!! U isto vrijeme, oni ludjaci vodjeni Michelle Buchmann rasturise kongres, izbacise Richarda Lugara iz senata, jednog od najboljih republikanaca, i nominovase Richarda Mourdocka za kandidata za Lugarovo mjesto u Indiani (i srecom izgubise jer se Mourdock duva ljepilom ili sta li vec u slobodno vrijeme so obzirom na izave).
Stoga, da Occupy je obnovio tu pricu oko 99% i sta sad? Nista! Gdje je njihov kandidat za kongres? Nema, nego samo parole, gitara i pijanka i hasis i trava. pusti se toga, tako se ne mjenja politika danas.
Pogledaj odluku vrhovnog suda Citizens United. Kada je vrhovni sud dozvolio nekontrolisan upliv novca u izbore ko je tu trebao najebat? Demokrate! Da se Occupy pitao oni bi sjedili, svirali gitare i eto, kukali mi smo 99%.
Ne, ljudi kao sto su Paul Begala su rekli: OK, znaci tako, e sad cemo Vas sjebat. Ono sto je Obama napravio republikancima na ovim izborima (a posebno onoj svinji Karl Rove-u) je za anala. Romney je potrosio oko 250 miliona dolara vise, dok je od ukupno potrosenog novca, cak 40% doslo od Super PAC-ova kao sto je Rove-ov Crossroads koji je potrosio sam 325 miliona dolara.
Medjutim, Obama je rasturio republikance jer je prvo, skupio daleko vise "malih" donacija (prosjecna donacija obaminoj kampanji je 23 dolara) sto znaci da su ljudi ukljuceni u proces, dok su demokratski Super PAC-ovi skupljali od bogatasa. Obama je svoje pare trosio na organizaciju kampanje na terenu, a Super PAC-ovi su tresli Romney-ja TV porukama. Na kraju se ispostavilo da ljudi i nisu toliko glupi, da prate ko kome daje pare i da ce mnogi republikanci, a pogotovo Karl Rove morati dati dobra opravdanja za poraz ovim ljudima koji su milione ulozili.
Problem Occupy je sto previse kukaju a malo rade na organizaciji. Occupy je bio totalno mrtav tokom ove kampanje. Uopste nije bilo njihovih poruka kada su u pitanju izjave Todd Akina i slicnih idiota. Ispada Occupy je tu da clanovi dobiju posao i onda hajmo dalje.
Jarane, vrijeme francuskih revolucija i slicno je proslo. Vrijeme ne stoji, drustvo evoluira, i ako OWS hoce da bude relevantan, dobro bi bilo da skontaju kako da preuzmu od republikanaca House of Representatives 2014 godine. Inace ako nastave ovako, sve vise ljudi ce iznervirati svojom nebitnoscu!
Avetinho

#2012 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

jefferson wrote: Problem Occupy je sto previse kukaju a malo rade na organizaciji. Occupy je bio totalno mrtav tokom ove kampanje. Uopste nije bilo njihovih poruka kada su u pitanju izjave Todd Akina i slicnih idiota. Ispada Occupy je tu da clanovi dobiju posao i onda hajmo dalje.
Odlicno to oni znaju i sami! Zato je cijela prica oko osnivanja partije oko OWS cak i za njih same uzaludna. Odlicno oni znaju da bi totalno ispusili na izborima na bilo kom nivou. Eto ne mora na nacionalnom, jer jelde, "ne bi im korporacijski mediji dopustili", ali sto ne probaju na najnizim lokalnim nivoima. Ispusili bi 'ladno i tamo, jer tih istih 99% koje OWS bez pardona prisvaja, vise vole ici na posao i u skole i u kino i u restoran, nego dizat destruktivne revolucije.

Zato OWS vise voli galamit, svirat gitare, uvaljivat se mladim trebama i pusit travu, a onda svakih 15 dana pustat pricu kako se "preporadjaju", "obnavljaju", "redefinisu", "bacaju pod tenkove" ;) .
occupylove

#2013 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

napokon mudro zboris Jeffersone :thumbup:
sve si tacno rekao , i ponavljam da je Occupy napravio takticke greske , negirajuci potpuno postojeci sistem i ignorirajuci ga , te opijen doista masovnom podrskom na pocetku ( oko 400 kampova samo u USA i milioni ljudi ukljuceni )
te se zaletio previse
te se sa vremenom pod velikim pritiskom sigurnosnih snaga ( i masa ubacenih provokatora ) radikalizirao u pogresnome smijeru
izgubio rapidno podrsku i previse skrenuo i Anarho-ljevicu sa Black Block ,

mora se ici kroz postojeci sistem , da bi promijeniuo sistem , vrijeme "revolucija" je proslo u smislu jurisanja na barikade i rusenje silom postojecega sistema
jer Revolucije jedu svoju djecu , nece se mijenjati jedni oligarsi drugima , vec stvaranje nenasilnim akcijama i organiziranjem boljega drustva
ovo je sada evolucija -revolucija i to je proces
OWS je ipak svhatio te fakte , i sada cini konkretne akcije , mnogo mudrije , i da treba mnogo vremena
ocekujem za izbore 2016 jos najmanje dvije partije u USA i bar 5 ravnopravnih predsjednickih kandidata
mozda jedan od njih bude i iz Occupy :D ili pod neki drugim imenom

jos jedan video-prilog i Occupy uci iz svojih gresaka i jako mnogo posla je ostalo , i polako se oslobadja radikalnih elemenata ( oni koji se ne zele uhvatiti lopate i raditi u narodnoj kuhinji i sa narodom , vec samo juriti po ulici i razbijati izloge banaka izigravajuci "revolucionare ")

jefferson

#2014 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

occupylove wrote:napokon mudro zboris Jeffersone :thumbup:
sve si tacno rekao , i ponavljam da je Occupy napravio takticke greske , negirajuci potpuno postojeci sistem i ignorirajuci ga , te opijen doista masovnom podrskom na pocetku ( oko 400 kampova samo u USA i milioni ljudi ukljuceni )
te se zaletio previse
te se sa vremenom pod velikim pritiskom sigurnosnih snaga ( i masa ubacenih provokatora ) radikalizirao u pogresnome smijeru izgubio rapidno podrsku i previse skrenuo i Anarho-ljevicu sa Black Block ,

mora se ici kroz postojeci sistem , da bi promijeniuo sistem , vrijeme "revolucija" je proslo u smislu jurisanja na barikade i rusenje silom postojecega sistema
jer Revolucije jedu svoju djecu , nece se mijenjati jedni oligarsi drugima , vec stvaranje nenasilnim akcijama i organiziranjem boljega drustva
OWS je ipak svhatio te fakte , i sada cini konkretne akcije , mnogo mudrije , i da treba mnogo vremena
ocekujem za izbore 2016 jos najmanje dvije partije u USA i bar 5 ravnopravnih predsjednickih kandidata

jos jedan video-prilog i Occupy uci iz svojih gresaka i jako mnogo posla je ostalo , i polako se oslobadja radikalnih elemenata ( oni koji se ne zele uhvatiti lopate i raditi u narodnoj kuhinji i sa narodom , vec samo juriti po ulici i razbijati izloge banaka izigravajuci "revolucionare ")

Pusti se izgovora. Ovi nas tukli (doduse mnogi su i zasluzili) i slicno. Eno i republikanci na FOX-u kukaju kako su ih liberalni mediji zajebali i sl.
Kao sto je Ja Sam Odavle rekao: gdje su bili kada je u pitanju grass root organizacija? Nigdje! Nije ih bilo NIGDJE! Totalno su irelevantni bili na midterm izborima 2010 godine kada je Tea Party uzela kongres (sto bi Occupy trebao sprjeciti) a pogotovo na ovim.
Ovi izbori su pokazali jedno: Liberalna misao uopste ne treba Occupy i sve mi se vise cini da mnoge karakterizacije od strane republikanaca kada je u pitanju Occupy stoje na mjestu.
Sto bi se reklo: get a fcking job!
jefferson

#2015 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

jefferson wrote:
occupylove wrote:napokon mudro zboris Jeffersone :thumbup:
te se zaletio previse
te se sa vremenom pod velikim pritiskom sigurnosnih snaga ( i masa ubacenih provokatora ) radikalizirao u pogresnome smijeru izgubio rapidno podrsku i previse skrenuo i Anarho-ljevicu sa Black Block ,

Pusti se izgovora. Ovi nas tukli (doduse mnogi su i zasluzili) i slicno. Eno i republikanci na FOX-u kukaju kako su ih liberalni mediji zajebali i sl.
Kao sto je Ja Sam Odavle rekao: gdje su bili kada je u pitanju grass root organizacija? Nigdje! Nije ih bilo NIGDJE! Totalno su irelevantni bili na midterm izborima 2010 godine kada je Tea Party uzela kongres (sto bi Occupy trebao sprjeciti) a pogotovo na ovim.
Ovi izbori su pokazali jedno: Liberalna misao uopste ne treba Occupy i sve mi se vise cini da mnoge karakterizacije od strane republikanaca kada je u pitanju Occupy stoje na mjestu.
Sto bi se reklo: get a fcking job!
Ovdje s eotprilike vidi da ama bas nikad neces imati sanse dobiti posao kao politicki konsultant :lol: :lol: :lol: :lol:
occupylove

#2016 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

sistem se mora mijenjati , tezak zadatak , nije u pitanju samo USA , vec globalno
21 vijek je , ima se tehnoloskih kapaciteta i znanja
danasnji sistem je totalno korumpiran , i koliko je naroda uopste izaslo na izbore?
bar 40 % uopste ne ucestvuje jer ne vidi svrhu i u USA i Evropi
2 miljarde dolara je potroseno na cirkus predsjednickih izbora u USA
i eto ! manje zlo je pobijedilo ; Obama , i hajde da vidimo sada ?
hoce li poceti hapsiti bankare ?
( novi skandali samo stizu jedan iz drugoga , linkovi uskoro )
Wall street je pobjednik u svakome slucaju a to nije demokracija
necu da vas prepadam , ali jako malo vremena je ostalo , Grcka ide ka haosu , ( po zadnjim vijestima )
Spanija , takodjer , EU je gotova to je definitivno , ( sljedece godine na proljece po svim prognozama strucnjaka )
stampanjem novca i nabijanjem kredita na kredit se ne mozes izvuci iz krize i to upravo rade
neoliberalni-kapitalizam srlja u propast
narod se organizira , samo-organizira ( a sta su cekali cijelo ljeto >? )
ni meni nije Occupy jasan nekada :lol:
pozitivne budaletine

akcija iz Firence , medjunarodni samit Occupy i slicnih pokreta , sat otkucava , mora se pozuriti ;

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
jefferson

#2017 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

occupylove wrote:sistem se mora mijenjati , tezak zadatak , nije u pitanju samo USA , vec globalno
21 vijek je , ima se tehnoloskih kapaciteta i znanja
danasnji sistem je totalno korumpiran , i koliko je naroda uopste izaslo na izbore?
bar 40 % uopste ne ucestvuje jer ne vidi svrhu i u USA i Evropi
2 miljarde dolara je potroseno na cirkus predsjednickih izbora u USA
i eto ! manje zlo je pobijedilo ; Obama , i hajde da vidimo sada ?
hoce li poceti hapsiti bankare ?
( novi skandali samo stizu jedan iz drugoga , linkovi uskoro )
Wall street je pobjednik u svakome slucaju a to nije demokracija
necu da vas prepadam , ali jako malo vremena je ostalo , Grcka ide ka haosu , ( po zadnjim vijestima )
Spanija , takodjer , EU je gotova to je definitivno , ( sljedece godine na proljece po svim prognozama strucnjaka )
stampanjem novca i nabijanjem kredita na kredit se ne mozes izvuci iz krize i to upravo rade
neoliberalni-kapitalizam srlja u propast
narod se organizira , samo-organizira ( a sta su cekali cijelo ljeto >? )
ni meni nije Occupy jasan nekada :lol:
pozitivne budaletine

akcija iz Firence , medjunarodni samit Occupy i slicnih pokreta , sat otkucava , mora se pozuriti ;

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
jaro, Grcka i Spanija idu u haos zbog politike koju ti zagovaras kao i OWS~!
occupylove

#2018 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

Jeffrsone
stavi se u poziciju obicna covjeka , koji ide na posao , obicna familija , slusa sta mu "vlast" kaze , uzima kredite kako mu ministar financija kaze , poslusan gradjanin
sve regularno
obicni gradjanin
i buum ! ode dom pod stecaj , ode posao , otkaz ( posao ide u Kinu i Indiju , jeftiniji robovi )
daj pare ! kriza je , daj pare ! kaze vlast bankara
nema socijale, nema nista , stegni kais , jer mi to kazemo :x
radili smo cijeli zivot i mi i nasi roditelji , stvarali generacijama
i onda se pojave Bankari i njihovi korumpirani politicari i uzmu nam sve
e pa necemo vise tako :x
Avetinho

#2019 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

occupylove wrote:Jeffrsone
stavi se u poziciju obicna covjeka , koji ide na posao , obicna familija , slusa sta mu "vlast" kaze , uzima kredite kako mu ministar financija kaze , poslusan gradjanin
sve regularno
obicni gradjanin
i buum ! ode dom pod stecaj , ode posao , otkaz ( posao ide u Kinu i Indiju , jeftiniji robovi )
Ja da vam vracam pare sto ste mi dali kredit da mogu sebi svasta fino kupit? E pa necemo vise tako! Bacajmo se pod tenkove i juris na bosanske banke koje nasim roditeljima nisu dale kredite, a ako jesu ko im je kriv. :D
jefferson

#2020 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

occupylove wrote:Jeffrsone
sve regularno
obicni gradjanin
Jarane, stavi se ti u polozaj tog covjeka koji je primao 14 plata, penzionisao se sa 55 godina, itd, itd. Jarane, pogledaj ti grcku vojsku. Znas onu staru: na svaki turski avion grcka kupi dva. Turaka 70 miliona, Grka 11!!! Ja znam dosta grckih oficira, jebo arapske oficire koja je to gospoda. Ali jaro sve je to od kredita bilo.
Grci su htjeli zivjeti njemacki standard ali na kredit. Sto god posudis moras i vratiti, pa eto sad, nek vracaju!
Znas li ti da je grcka toliko subvencionirala zemljeznicu da im je bilo isplatnije da svakom radniku plate taxi kada idu na posao i s posla? Ja ne vidje grke da protestuju kad su se krediti uzimali kapom i sakom.
Jbg jaro, i ti ides raditi da bi zaradio, i ti hoces da naplatis svoj rad. Problem je sto grci su bili placeni, a radili bogami nisu!
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2021 Re: Protesti u Americi.

Post by UnscarD »

jefferson wrote:
occupylove wrote:priznajem da pretjerujem :D ponekada
zasto me sa jedne strane kao i svakoga normalnoga rastuzuje kada ljudi stradaju i pate iz bilo kojega razloga a a druge strane vidimo i svijetlu stranu ljudskosti
sada bez mnogo galame , pripadnici OWS su sazrijeli , i duhovno i organizacijski , sada tu parolu i konkretnu primjenjuju
lijepo je vidjeti ovu i naivnu , i pomalo djetinjastu ali osvijestenju i doista hrabru mladost

Ovdje niko ne spori da je taj pokret dao neku novu dimenziju u svoj toj prici oko onih koji imaju i onih koji nemaju.
Michael Moore pretjeruje kada kze da je Occupy pokret iznio 99%. To nije tacno, jer argument o 99% stanivnostva se vrti u americi jos od industrijske revolucije i pravilno bi bilo reci da je ta ideja preuzeta od strane Occupy pokreta, ali da je Occupy ponovo zapoceo debatu.
Medjutim, mnogi su bili upravu kada su rekli da je Occupy podbacio tamo gdje npr. Tea Party nije, a to je organizacija. Pusti se morala, brace i sestre i sl, jaro ti se boris protiv Wall Streeta i tu mora postojati organizovanost i hijerarhija. Koliko je Occupy pokret pomogao kandidata da se izabere u Kongres? Niti jednog!!! U isto vrijeme, oni ludjaci vodjeni Michelle Buchmann rasturise kongres, izbacise Richarda Lugara iz senata, jednog od najboljih republikanaca, i nominovase Richarda Mourdocka za kandidata za Lugarovo mjesto u Indiani (i srecom izgubise jer se Mourdock duva ljepilom ili sta li vec u slobodno vrijeme so obzirom na izave).
Stoga, da Occupy je obnovio tu pricu oko 99% i sta sad? Nista! Gdje je njihov kandidat za kongres? Nema, nego samo parole, gitara i pijanka i hasis i trava. pusti se toga, tako se ne mjenja politika danas.
Pogledaj odluku vrhovnog suda Citizens United. Kada je vrhovni sud dozvolio nekontrolisan upliv novca u izbore ko je tu trebao najebat? Demokrate! Da se Occupy pitao oni bi sjedili, svirali gitare i eto, kukali mi smo 99%.
Ne, ljudi kao sto su Paul Begala su rekli: OK, znaci tako, e sad cemo Vas sjebat. Ono sto je Obama napravio republikancima na ovim izborima (a posebno onoj svinji Karl Rove-u) je za anala. Romney je potrosio oko 250 miliona dolara vise, dok je od ukupno potrosenog novca, cak 40% doslo od Super PAC-ova kao sto je Rove-ov Crossroads koji je potrosio sam 325 miliona dolara.
Medjutim, Obama je rasturio republikance jer je prvo, skupio daleko vise "malih" donacija (prosjecna donacija obaminoj kampanji je 23 dolara) sto znaci da su ljudi ukljuceni u proces, dok su demokratski Super PAC-ovi skupljali od bogatasa. Obama je svoje pare trosio na organizaciju kampanje na terenu, a Super PAC-ovi su tresli Romney-ja TV porukama. Na kraju se ispostavilo da ljudi i nisu toliko glupi, da prate ko kome daje pare i da ce mnogi republikanci, a pogotovo Karl Rove morati dati dobra opravdanja za poraz ovim ljudima koji su milione ulozili.
Problem Occupy je sto previse kukaju a malo rade na organizaciji. Occupy je bio totalno mrtav tokom ove kampanje. Uopste nije bilo njihovih poruka kada su u pitanju izjave Todd Akina i slicnih idiota. Ispada Occupy je tu da clanovi dobiju posao i onda hajmo dalje.
Jarane, vrijeme francuskih revolucija i slicno je proslo. Vrijeme ne stoji, drustvo evoluira, i ako OWS hoce da bude relevantan, dobro bi bilo da skontaju kako da preuzmu od republikanaca House of Representatives 2014 godine. Inace ako nastave ovako, sve vise ljudi ce iznervirati svojom nebitnoscu!
:thumbup: za veliku vecinu.
Avetinho

#2022 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

UnscarD wrote:
jefferson wrote: Ovdje niko ne spori da je taj pokret dao neku novu dimenziju u svoj toj prici oko onih koji imaju i onih koji nemaju.
:thumbup: za veliku vecinu.
:thumbup: takodje.
occupylove

#2023 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

u drzavi od preko 312 miliona ljudi u politickome procesu ucestvuju samo dvije partije debelo podmazane korporacijskim lobijima
nezavisni kandidati su gurnuti u stranu i bez masovne podrske kapitala nemaju sanse da budu ozbiljan faktor
preko 86 % kongresmena su milioneri ili milijarderi
minimalan broj nezavisnih i senatora i kongresmena
to nema veze sa demokratijom
u USA tako velikoj drzavi postoje mnoge politicke opcije , koje u ovakvome sistemu nemaju sanse da ostvare neki uspjeh
kao sto vidjesmo u nedavno zavrsenim predsjednickim izborima
A Occupy radi i ne galami previse , 10 000 obroka dnevno u Njujorku , gdje je uvedena restrikcija na benzin par-nepar jer i dalje 75 % benzinskih pumpi nema goriva
a stigla je i zimska mecava i temperatura i dalje pada
vidimo posljedice po stanovnistvo kada divlji kapital i profit i samo profit cak i u slucaju prirodne katastrofe je jedini faktor , uskoro linkovi ( OWS sprema izvjestaj ) o masovnoj korupciji i zloupotrebama humanitarne pomoci od strane drzavnih struktura i privatnih kompanija
samo profit preko ledja naroda koji se smrzava
ali Occupy je tu da spasava i radi to nevjerovatno uspjesno, daje lekcije i Crvenom Krstu i Fema , kako se radi uz minimalan budzet i logistiku ;

Avetinho

#2024 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

occupylove wrote:u drzavi od preko 312 miliona ljudi u politickome procesu ucestvuju samo dvije partije debelo podmazane korporacijskim lobijima
nezavisni kandidati su gurnuti u stranu i bez masovne podrske kapitala nemaju sanse da budu ozbiljan faktor
preko 86 % kongresmena su milioneri ili milijarderi
minimalan broj nezavisnih i senatora i kongresmena
to nema veze sa demokratijom
u USA tako velikoj drzavi postoje mnoge politicke opcije , koje u ovakvome sistemu nemaju sanse da ostvare neki uspjeh
kao sto vidjesmo u nedavno zavrsenim predsjednickim izborima
A Occupy radi i ne galami previse , 10 000 obroka dnevno u Njujorku , gdje je uvedena restrikcija na benzin par-nepar jer i dalje 75 % benzinskih pumpi nema goriva
a stigla je i zimska mecava i temperatura i dalje pada
vidimo posljedice po stanovnistvo kada divlji kapital i profit i samo profit cak i u slucaju prirodne katastrofe je jedini faktor , uskoro linkovi ( OWS sprema izvjestaj ) o masovnoj korupciji i zloupotrebama humanitarne pomoci od strane drzavnih struktura i privatnih kompanija
samo profit preko ledja naroda koji se smrzava
ali Occupy je tu da spasava i radi to nevjerovatno uspjesno, daje lekcije i Crvenom Krstu i Fema , kako se radi uz minimalan budzet i logistiku ;
Simpozijum, patetican si.
occupylove

#2025 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

patetican sam

ljudi spasise i spasavaju oko 30 000 ljudi u Njujorku
to je tebi "pateticno "
ti sebe nazivas ( uz par ostalih ) Amerikancem :lol:
sa trolovima nema rasprave , samo djela se racunaju i konkretne akcije, FEMA i Crveni Krst USA imaju stotine milione dolara
Occupy ima koju stotinu hiljada dolara ( i ako i toliko )
nigdje drzave , ili jedva na mapi , kada su siromasne zajednice ili "oni drugi " u pitanju

http://occupywallst.org/
Post Reply