Protesti u Americi.

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#176 Re: Protesti u Americi.

Post by Velkoski »

http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/111010020

ne znaju oni ni za sta protestuju :D
Leftist

#177 Re: Protesti u Americi.

Post by Leftist »

Naravno, u interesuje da se pokazu hipici, hipsteri i kojekakvi probisvijeti dok nigdje na sa-x nisam vidio neki preneseni intervju organizatora protesta i sl.
piatc

#178 Re: Protesti u Americi.

Post by piatc »

Vezano za to, evo čovjek sve rekao:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#179 Re: Protesti u Americi.

Post by corolla02 »

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#180 Re: Protesti u Americi.

Post by corolla02 »

im in, are you!?

Last edited by corolla02 on 10/10/2011 13:56, edited 1 time in total.
karanana

#181 Re: Protesti u Americi.

Post by karanana »

ako moram birati izmedju ovih pro chomsky orijentisanih nadrogiranih anarhista ili zidovsko-masonskih vladara svijeta, bankara i vlasnika korporacija......ja bih ipak izabrao ove druge.
corolla02

#182 Re: Protesti u Americi.

Post by corolla02 »

karanana wrote:ako moram birati izmedju ovih pro chomsky orijentisanih nadrogiranih anarhista ili zidovsko-masonskih vladara svijeta, bankara i vlasnika korporacija......ja bih ipak izabrao ove druge.
ako mogu birati manje zlo, ja cu ga birati i to na lijevoj strani, tj. intelekt prije materijalizma!
karanana

#183 Re: Protesti u Americi.

Post by karanana »

ovakvi ljudi meni ne trebaju da vode bilo kakve proteste.
gdje je srednja klasa ljudi? gdje su radnici, sluzbenici, porodicni ljudi koji su izgubili poslove?
ovi ni u mcdonaldsu ne bi ni dobili posao nit bi htjeli da rade.

sa ovakvima nece nista odo ovog biti. ali naravno ovo su ubaceni elementi koliko sam skontao a mrsko mi bilo citati onaj referat za koji je postavljen link gore.
corolla02

#184 Re: Protesti u Americi.

Post by corolla02 »

karanana wrote:ovakvi ljudi meni ne trebaju da vode bilo kakve proteste.
gdje je srednja klasa ljudi? gdje su radnici, sluzbenici, porodicni ljudi koji su izgubili poslove?

sa ovakvima nece nista odo ovog biti. ali naravno ovo su ubaceni elementi koliko sam skontao a mrsko mi bilo citati onaj referat za koji je postavljen link gore.
svi su tu i sluzbenici i radnici, naravno samo oni koji su shvatili da su diskrimirani u svemu od 2008; korporacije leze na parama ko nikad do sad a ne zaposljavaju, i to nezadovoljstvo se ispoljava prvo kod onih najhrabrih koji nemaju sta izgubiti a poslje i onih drugih istina sporo ali vrlo moguce
corolla02

#185 Re: Protesti u Americi.

Post by corolla02 »

face to face
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#186 Re: Protesti u Americi.

Post by -LIBERO- »

karanana wrote:ovakvi ljudi meni ne trebaju da vode bilo kakve proteste.

Pa pogledaj i druge osvrte na ove proteste,nemoj po 10setak slika na kojima su neki beskucnici i slicno etiketirati cijelu ideju oko koje su se mase okupile.
Povrsno je.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#187 Re: Protesti u Americi.

Post by -LIBERO- »

Naomi Klein: Onih 1% mnogo vole krizu

Piše: Naomi Klein, Guardian

Naš pokret se razlikuje od ranijih antiglobalizacijskih protesta. Da bismo promijenili društvene vrijednosti moramo se zajedno boriti godinama.
Ako išta znam, onda je to da onih 1% vole krizu. Kada su ljudi u panici i kada su očajni, to je idealno vrijeme da ovi proguraju politiku koja ide u prilog korporacijama: privatizacija obrazovanja i socijalne zaštite, ukidanje javnih usluga, uklanjanje posljednjih prepreka korporativnoj moći. Usred ekonomske krize, ovo se dešava širom svijeta.
Samo jedna stvar može osujetiti ovu taktiku, a na sreću, to jako velika stvar: onih 99%. A tih 99% je izašlo na ulice od Medisona do Madrida kako bi kazali: "Ne. Nećemo plaćati zbog vaše krize."
Taj slogan je počeo u Italiji 2008. godine. Odjeknuo je u Grčkoj, Francuskoj i Irskoj, a na kraju je došao do trga gdje je kriza i započela.
Mnogi ljudi povlače paralele između Okupirajmo Wall Street i takozvanih antiglobalizacijskih protesta koji su privukli pažnju svijeta u Sijetlu 1999. godine. To je bio posljednji put da je globalni, omladinski, decentralizovani pokret bio usmjeren direktno protiv moći korporacija. Ponosna sam što sam bila dio onoga što smo nazivali “pokret nad pokretima”.
Ali postoje i značajne razlike. Mi smo izabrali samite za naše mete: Svjetsku trgovinsku organizaciju, MMF, G8. Samiti su prolazni, traju samo sedam dana. To je i nas učinilo prolaznima. I u ludilu hiperpatriotizma i militarizma koje je uslijedilo nakon 9/11, bilo nas je lako potpuno pomesti, barem u Sjevernoj Americi.
Sa druge strane, Okupirajmo Wall Street je izabrao fiksiranu metu. Bez roka trajanja. To je mudro. Tek kada ste prisutni dovoljno dugo, možete pustiti korijen. To je ključno. Činjenica je da u eri informacija previše pokreta nikne kao prekrasno cvijeće, ali ubrzo uvene. To je zbog toga što nema korijene. I nemaju dugoročne planove kako će se održati. Pa kada dođu oluje, odnese ih bujica.
Divno je što ovaj pokret ima horizontalnu strukturu i što je istinski demokratski. Ovi principi su u skladu sa teškim radom na izgradnji struktura i institucija koje su dovoljno čvrste da izdrže nalete oluja. Uvjerena sam da će se to desiti.
Postoji još nešto što ovaj pokret radi ispravno: Obavezali ste se na nenasilje. Odbili ste dati medijima slike razbijenih prozora i uličnih borbi kojih su očajnički željni. A ta ogromna disciplina sa vaše strane, opet je naišla na sramotnu i ničim izazvanu brutalnost policije.
Ali najveća razlika u odnosu na deceniju ranije jeste to što smo 1999. godine napadali kapitalizam na vrhuncu vrtoglavog ekonomskog buma. Nezaposlenost je bila niska, berzanski portfoliji su bili ogromni. Mediji su bili opijeni lako zarađenim novcem. Tada su se preduzeća pokretala, a ne zatvarala.
Mi smo tada isticali da deregulacija u pozadini te euforije ima svoju cijenu. Da nanosi štetu radnim standardima. Da je štetna po ekološke standarde. Korporacije su postajale moćnije od vlada, a to je štetilo našim demokratijama. Ali biću iskrena, dok su bila dobra vremena, ljudima je bilo teško povjerovati u priču o ekonomskom sistemu zasnovanom na pohlepi, barem u bogatim zemljama.
Deset godina kasnije, čini se da više nema bogatih zemalja. Samo gomila bogatih ljudi Ljudi koji su se obogatili pljačkajući javno bogatstvo i iscrpljujući prirodne resurse širom svijeta.
Poenta je da danas svako može vidjeti da je sistem duboko nepravedan i da izmiče kontroli. Nezajažljiva pohlepa je uništila globalnu ekonomiju. A uništavamo i prirodni svijet. Vadimo previše ribe iz naših okeana, zagađujemo vodu naftnim bušotinama, okrećući se najprljavijim izvorima energije na Planeti. Atmosfera ne može apsorbovati količinu karbona koju ispuštamo u nju, što dovodi do opasnog zagrijavanja. Ono što je sada postalo normalno su serijske katastrofe: ekonomske i ekološke.
To su činjenice na terenu. One su toliko očigledne da je sada mnogo lakše uspostaviti konekciju sa publikom nego 1999. godine, i brzo izgraditi pokret.
Svi znamo, ili barem osjećamo, da je svijet okrenut naopačke: ponašamo se kao da nema kraja onome što je zapravo ograničeno: fosilna goriva i atmosferski prostor koji apsorbuje njihove emisije. Sa druge strane, ponašamo se kao da postoje stroge i fiksirane granice onome čega zapravo ima u izobilju: finansijski resursi za izgradnju društva kakvo nam je potrebno.
Zadatak našeg vremena je da ovo preokrenemo: da opovrgnemo ovu lažnu oskudnost. Da insistiramo na tome da možemo priuštiti da izgradimo pristojno, inkluzivno društvo – istovremeno poštujući stvarne granice onoga što Zemlja može podnijeti.
Klimatske promjene znače da za ovaj posao imamo rok. Ovoga puta naš pokret ne smije biti ometen, podijeljen, ne smije sagorjeti ili nestati pred drugim događajima. Ovoga puta moramo uspjeti. I ne govorim o regulisanju banaka i povećanju poreza bogatima, mada je i to važno.
Govorim o promjeni vrijednosti na kojima počiva naše društvo. To je teško sročiti u jedan zahtjev koji će biti zgodan za medije, i teško je smisliti kako to izvesti. Ali iako je teško, to ne znači da nije hitno. To je ono što se dešava na ovom trgu. U načinu na koji hranite jedni druge, grijete jedni druge, dijelite informacije besplatno i pružate zdravstvenu njegu, časove meditacije i obuke osnaživanja. Moj omiljeni znak ovdje kaže "Brinem o tebi ". U kulturi koja trenira ljude da izbjegavaju da pogledaju jedni druge u oči, da kažu “Neka umru”, to je duboko radikalna izjava.
Ušli smo u borbu sa najmoćnijim ekonomskim i političkim silama na Planeti. To je zastrašujuće. A kako ovaj pokret bude rastao u snazi, to će postati još strašnije. Uvijek imajte na umu da će biti iskušenja da se preusmjerite na manje mete, – na primjer, na osobu do vas. Odolite iskušenju. Ovoga puta, hajde da se ponašamo jedni prema drugima kao da planiramo da se borimo rame uz rame u borbi koja će trajati mnogo, mnogo godina. Jer to zahtijeva zadatak koji je pred nama. Hajde da tretiramo ovaj divni trenutak kao da je najvažnija stvar na svijetu. Jer to je zaista tako.
simpozijum delirijum

#188 Re: Protesti u Americi.

Post by simpozijum delirijum »

jos jedna pobjeda solidarnosti i ljudskosti pobunjenika u Njujorku , uprkos nebuloznim zahtjevima da napuste Zucoti park ili Park Slobode tacnije , zbog :"komunalnih radnika koji moraju ocistiti park" po naredjenju gradonacelnika Blomberga
pobunjenici su se uhvatili metle i smrkova i sami ocistili park i jutros kada je gomila policije vec bila spremna za napad ?
8000 ljudi u zivom lancu stalo ispred organa rezima , uprkos kisi i hladnoci , cijelu noc ,i u Denveru i Sietlu hapsenja , sirom Amerike budno su se pratile vijesti iz Njujorka , narod je spreman da krene u stotinama hiljada ovoga jutra ako bi policija nesto pokusala ..
i policija je odustala :thumbup: ( navodno i medju policijom se stvara nezadovoljstvo , ne zele na svoj narod , ima glasina da policajci odbijaju naredjenja )
trenutno na hiljade gradjana u Njujorku cuva svoju sabracu od daljnih provokacija
velicanstvena pobjeda humanosti i solidarnosti !
nevjerovatno kako su dobro cuvaju od provokatora , kako se munjevito samoorganiziraju pred svim izazovima i nenasilno
jednostavno takozvanu elitu sada vec hvata panika i bijes ! :lol:
davna lekcija koju nijedan rezim da nauci ;
ne mozes protiv ujedinjenoga naroda
irvinx1

#189 Re: Protesti u Americi.

Post by irvinx1 »

Vrlo zanimljiv sastav ljudi koji protestuju. Tu su ljudi bez posla, ljudi koji traze povlacenje sa ratista, ljudi koji su kivni na visoke troskove zivota, ljudi koji su protiv Obaminih reformi. Tu su i anarhisti, zeleni,... Razlicite grupacije su na ulicama...
Dakle, moja podrska tim ljudima. Ndam se da ce konkretni rezultati iz svega ovoga nekad izroditi... Iako, sumnjam.
simpozijum delirijum

#190 Re: Protesti u Americi.

irvinx1 wrote:Vrlo zanimljiv sastav ljudi koji protestuju. Tu su ljudi bez posla, ljudi koji traze povlacenje sa ratista, ljudi koji su kivni na visoke troskove zivota, ljudi koji su protiv Obaminih reformi. Tu su i anarhisti, zeleni,... Razlicite grupacije su na ulicama...
Dakle, moja podrska tim ljudima. Ndam se da ce konkretni rezultati iz svega ovoga nekad izroditi... Iako, sumnjam.
ili jednostavnije receno; narod ! svi zajedno
jeste li svjesni ( imam informacije iz prve ruke ) da je policija u Njujorku krenula u napad ovoga jutra na pobunjenike ?
izbio bi veliki belaj sirom USA , tacnije zesci nemiri u oko 50 gradova !!
govorim o stotinama hiljada ljudi !!
( i u mojoj regiji , koja je selendra , ili betonsko selo , ojacane patrole policije sinoc a par desetina srednjoskolaca je bilo na ulici cijelu noc , cekalo jutro )
a to niko ne zeli ? zar ne ? ovo je bilo za dlaku ! :roll:
asurbanipal

#191 Re: Protesti u Americi.

Post by asurbanipal »

Ovo je sve režirano u kuhinji Zbigniewa Brzezinskog i ekipe...Ne bi me čudilo da naredni korak bude i upotreba sile od strane policije, pendrečenje, pa čak i pucanje po demonstrantima...Što se tiče vanjske politike, moguće je stvaranje novih kriznih žarišta, pa i izazivanje jednog velikog sukoba, jer je očito da su kola krenula niz brdo...
MuaDib

#192 Re: Protesti u Americi.

Post by MuaDib »

A jedan wrote:
asurbanipal wrote:Ovo je sve režirano u kuhinji Zbigniewa Brzezinskog i ekipe...Ne bi me čudilo da naredni korak bude i upotreba sile od strane policije, pendrečenje, pa čak i pucanje po demonstrantima...Što se tiče vanjske politike, moguće je stvaranje novih kriznih žarišta, pa i izazivanje jednog velikog sukoba, jer je očito da su kola krenula niz brdo...
ajde objasni kako je ovo izrezirano od brzezinskog i ekipe molim te?
Ne trebamo letiti sa procjenama ko i šta stoji iza ovoga. Ali trebamo biti otvoreni za sve analize i procjene, pa evo malo materijala za razmišljanje:

http://2012-transformacijasvijesti.com/ ... tka-1-dio/

http://2012-transformacijasvijesti.com/ ... da-na-nwo/

http://2012-transformacijasvijesti.com/ ... g-poretka/

http://2012-transformacijasvijesti.com/ ... tiv-nwo-a/

http://2012-transformacijasvijesti.com/ ... -opasnost/
severin

#193 Re: Protesti u Americi.

Post by severin »

kapitalizam ,demokratija i monetarni sistem = bolest nasega doba i ovo je sve bilo za ocekivati citav sistem ne valja mora puci kad tad... a sigurno para nema da svi na svijetu budu milioneri :lol: sto niko ne prica o novcu pravu vrijednost novca i vrijednost covjekovoga rada

Samo par natuknica mozda i offtopic, mozda i zaradim ban.

"Daj mi kontrolu nad dobavom i distribucijom novaca i nije me briga tko donosi zakone ni tko je na vlasti.", rekao je neki Iluminati davnih dana. Novac je stvoren i izmišljen zato da ljude baci u dužničko robstvo. Prije su se ljudi i države porobljavale silom, a sad se dobrovoljno porobe kad uzmu kredit.

FED je privatna organizacija i nema veze sa Federal. To je privatna banka koja kroji američku i svjetsku politiku. Na čelu iste su Rostchild i Rockfeler i još par obitelji, odnosno poznati Iluminatiji i zagovornici NWO sranja.FED tiska novac iz "čistog zraka" na temelju papira "Modern money mechanic" kojim je ukinut zlatni standard. U američkom ustavu piše da kongres ima vlast tiskati novac, ali oni su to pravo prenjeli na privatni FED. Uvijek je količina novaca koji je država dužna FED-u veća od trenutne količine novaca u opticaju, zbog kamate. Taj sustav je izmišljen zato da se nikada ne može vratiti dug. Da bi vratio novac koji nije u opticaju moraš ga posudit od FED-a naravno uz kamatu. Novo tiskan novac uzima vrijednost onom uopticaju a to se zove inflacija. Sve to nužno vodi ka tome da se dug nikada ne može vratiti te nakon toga slijedi bankrot a tome smo i sad svjedoci. Od kad je osnovan FED dolar je devalvirao 97 %. I još jedna stvar, FED od kad je osnovan nikad nije imao reviziju niti je ikome odgovoran. Sad se u američkom parlamentu trude (kongresmen Ron Paul) da proguraju zakon da napokon naprave reviziju FED-a i javnosti objasne neke očite nebuloze u radu FED-a. Welcome to matrix

Na svijetu ima u novcu i VP oko 1000 puta više vrijednosti nego što se može pokriti u materijalnim dobrima.

FED, IMF, Svijetska banka su samo dobra metoda da se stvori jedna svijetska valuta, jedna svijetska vlada i NWO. Svjedoci toga smo danas, NAU (North American Union - kladim se da nitko od vas ne zna da postoji NOA), EU, radi se na uniji afričkih zemalja, radi se na uniji Istočnih zemalja, kine, rusije, japana. I onda se sve to spoji u jednu veliku svjetsku uniju. Kad imaš kontrolu nad svjetskom valutom onda si doslovno BOG. Američki, europski, ruski, čak i irački predsjednik je rekao da je nužno stvoriti New World Order. A vjerujte mi to nije ništa simpatično

Dakle odgovor na pitanje na temelju čega se tiska novac. Novac se tiska kad se neki tamo Iluminatiji dogovore da će tiskat novac.

Za zaključak, srušim ovaj sustav temeljen na novcu i izgradimo novi temeljen na tehnologiji i resursima.
vivaldi

#194 Re: Protesti u Americi.

Post by vivaldi »

asurbanipal wrote:Ovo je sve režirano u kuhinji Zbigniewa Brzezinskog i ekipe...
Meni se cini da je sve zakuho facebook jer danas imas kanale komunikacije kao nikad prije. U svakoj zemlji danas isti transparenti. Skoro sam siguran da 99% posto ovih galamdzija nema pojma ni sta hoce sem nekih opstih floskula. Visak slobodnog vremena i manjak posla pa ljudi demonstiraju.

asurbanipal wrote:Što se tiče vanjske politike, moguće je stvaranje novih kriznih žarišta, pa i izazivanje jednog velikog sukoba,

Ovo si vjerovatno u pravu. Nakon one navodne iranske zavjere neki dan, mislim da rat je fakticki najavljen posto su obecali zestok odgovor pa sumnjam da misle uvoditi sankcije na sankcije.
simpozijum delirijum

#195 Re: Protesti u Americi.

ne bih podcjenjivao ove dogadjaje danas kao neko pomodarstvo , mada realno ima ( kao u Rimu ) raznih budala koji koriste priliku i za belaj i za vlastitu promociju i provokatora i profitera kao i u svakoj revoluciji
definitivno dan koji je usao u istoriju covjecanstva , bez pretjerivanja i dan kada su maske pale
ponasanje policije i vlastodrzaca od Njujorka i Vasingtona Berlina Rima i Atene i tako dalje dokazuje da smo zivjeli u iluziji "demokratije i slobode"
mozda eventualno male oaze kakve-takve slobode su u Skandinavskim zemljama , i to je to ...
borba za pravu slobodu i demokratiju od temelja tek pocinje
neka nam je svima sa srecom :thumbup: :bih: :sax:
severin

#196 Re: Protesti u Americi.

Post by severin »

simpozijum delirijum wrote:ne bih podcjenjivao ove dogadjaje danas kao neko pomodarstvo , mada realno ima ( kao u Rimu ) raznih budala koji koriste priliku i za belaj i za vlastitu promociju i provokatora i profitera kao i u svakoj revoluciji
definitivno dan koji je usao u istoriju covjecanstva , bez pretjerivanja i dan kada su maske pale
ponasanje policije i vlastodrzaca od Njujorka i Vasingtona Berlina Rima i Atene i tako dalje dokazuje da smo zivjeli u iluziji "demokratije i slobode"
mozda eventualno male oaze kakve-takve slobode su u Skandinavskim zemljama , i to je to ...

To vam je kapitalizam. Dok se stvari rade isključivo za profit na ovoj planeti neće biti napredka, a veliki svjetski ratovi su neizbježni da bi se takav ekonomski sustav održao.
simpozijum delirijum

#197 Re: Protesti u Americi.

severin wrote:
simpozijum delirijum wrote:ne bih podcjenjivao ove dogadjaje danas kao neko pomodarstvo , mada realno ima ( kao u Rimu ) raznih budala koji koriste priliku i za belaj i za vlastitu promociju i provokatora i profitera kao i u svakoj revoluciji

To vam je kapitalizam. Dok se stvari rade isključivo za profit na ovoj planeti neće biti napredka, a veliki svjetski ratovi su neizbježni da bi se takav ekonomski sustav održao.
i mene brine taj vec oprobani scenarij kapitalistickih rezima u doba krize , prijete Iranu kao nikada prije
samo im treba neki bolji povod koji je lako iscenirati ( potapanje Americkoga ili NATO broda u Persijskome zalivu ili lafo' teroristicki napad , stara metoda naravno , sve iscenirano )
tada prava igranka pocinje a protesti gradjana i u USA i Evropi bit ce guseni tenkovima i mitraljezima !
zvuci paranoicno , ali korporacijske krvopije su spremne na sve kada osjete frku za svoju guzicu
GandalfSivi

#198 Re: Protesti u Americi.

Post by GandalfSivi »

Bio danas na Wall Streetu, nakva arapska tv stanica pravi prilog o protestima u Americi, nema dalje :)
simpozijum delirijum

#199 Re: Protesti u Americi.

GandalfSivi wrote:Bio danas na Wall Streetu, nakva arapska tv stanica pravi prilog o protestima u Americi, nema dalje :)
i sta je tu problem ? ne kontam ! :-)
jeza u ledja

#200 Re: Protesti u Americi.

Post by jeza u ledja »

Oce covjek da kaze kako je ironicno kako arapska tv pravi prilog o protestima u SAD, na slican nacin kako su americke tv pravile priloge na protestima u arapskim zemljama.

Citao sam negdje kako neki od ovih protestanata vide inspiraciju u protestima u Kairu, itd. Malo pateticno, jer jedni drugima ne mogu ni cipele zavezati. Da ne govorimo da protesti nemaju ni blizu slican cilj, odnosno jedni ga i nemaju.
Post Reply