Protesti u Americi.

Post Reply
simpozijum delirijum

#1476 Re: Protesti u Americi.

Post by simpozijum delirijum »

rhez wrote:
Bobi wrote:Klix obavjestajac :D
Image
Ma to su vjerovatno samo glasine i ako se dešava, onda možda na zapadu...naši obavještajci sigurno imaju previše domaćih problema, da bi se time bavili.

Valjda.
kao prvo ;
nema straha , ideju ne mozes ubiti , tijelo mozes , i da postoji mogucnost mada je to pomalo paranoicno da nas sve prate (prate nas u USA definitivno i svaki korak i to je zvanicno , i sta ? :lol: samo trose milione dolara .. ), ali u BiH ? uglavnom ? mnogo probudjenih ce nastaviti borbu
sta god da bude i sta god da se desi, prekasno je ... :thumbup:
prekasno je da nas zaustave
mnogo je glasina i dezinformacija , Occupy pokret je direktan pokret , , lice u lice , svi zajedno , nemamo lidera , ideja zajednistva , zato se tako boje , panicno se boje ..
prekasno je sada, oko 40 'okupiranih" lokacija u Rusiji !!!
mi smo jebeni virus a vakcine nema :lol:
rhez

#1477 Re: Protesti u Americi.

Post by rhez »

simpozijum delirijum wrote: prekasno je da nas zaustave

uh, sad mi je laknulo.
simpozijum delirijum

#1478 Re: Protesti u Americi.

rhez wrote:

uh, sad mi je laknulo.
GlobalrevolutionTV pokusavaju odrzavati veze sa Rusijom ( Ruske sigurnosne sluzbe imaju dobre hakere ali ne tako dobre kao Occupy :D )
veze padaju i uspostavljaju se , i nije zabavno jer direktni video-link je jedini nacin zastite , kakve-takve protiv brutalnosti represivnoga aparata ( nije im ipak svejedno da ubiju ili prebiju kada znaju da se snima , i da se to moze pojaviti na svjetskim TV stanicama u sekundi ..)
cyber revolucija i sretno Sant Petesburg i Moskva , i aktivistiknja Occupy Rusija je uhapsena i jos ne znaju sta je sa njom , jednostavno je nestala !! , nema advokata , nema kontakta , nista !!..cura nestala , zgrabljena od strane maskiranih lica ..( idu u protestni mars ka zloglasnome zatvoru u centru Moskve danas po Evropskome vremenu )
OWS USA budno prati sa ljubavlju nasu Slavensku bracu i sestre ,i sta god treba ,i cekamo :x , nadam se, i ocekujemo dobre vijesti..
muzicki predah ;

rhez

#1479 Re: Protesti u Americi.

Post by rhez »

Jao kako si kul...gdje izlaziš u Miami-u? Imam nekih prijatelja tamo, možda se znate.
rhez

#1480 Re: Protesti u Americi.

Post by rhez »

Šta se dešava sa braćom i sestrama u Rusiji? Cijeli dan nikakvih vijesti i linkova, uh uh, javi se simpozijum da te nisu upecali phisheri sa foruma, ovi moji u Majamiju će haman revoluciju podić' ako se uskoro ne javiš, ne mogu ih još dugo obuzdati.

peace
rhez

#1481 Re: Protesti u Americi.

Post by rhez »

Šta je ovo, gotova klix revolucija po Americi...

Izgleda da su ono ipak bile dezinformacije, kao što sam i pretpostavio... nema šanse da bi naši obavještajci izigravali hipike na forumu radi prikupljanja informacija o protestima na drugom kontinentu, pa nisu toliko besposleni. :bih:
Melami

#1482 Re: Protesti u Americi.

Post by Melami »

simpozijum delirijum wrote:
rhez wrote:

uh, sad mi je laknulo.
GlobalrevolutionTV pokusavaju odrzavati veze sa Rusijom ( Ruske sigurnosne sluzbe imaju dobre hakere ali ne tako dobre kao Occupy :D )
veze padaju i uspostavljaju se , i nije zabavno jer direktni video-link je jedini nacin zastite , kakve-takve protiv brutalnosti represivnoga aparata ( nije im ipak svejedno da ubiju ili prebiju kada znaju da se snima , i da se to moze pojaviti na svjetskim TV stanicama u sekundi ..)
cyber revolucija i sretno Sant Petesburg i Moskva , i aktivistiknja Occupy Rusija je uhapsena i jos ne znaju sta je sa njom , jednostavno je nestala !! , nema advokata , nema kontakta , nista !!..cura nestala , zgrabljena od strane maskiranih lica ..( idu u protestni mars ka zloglasnome zatvoru u centru Moskve danas po Evropskome vremenu )
OWS USA budno prati sa ljubavlju nasu Slavensku bracu i sestre ,i sta god treba ,i cekamo :x , nadam se, i ocekujemo dobre vijesti..
muzicki predah ;

Jesi vidio buraz sto ti je amerika, nema na TVu nista, sve normala, da nema tebe ja ne bi ni znao da se to desava.
simpozijum delirijum

#1483 Re: Protesti u Americi.

Melami

korporacijski smradovi su dobro naucili lekciju , ispocetka su izvjestavali korumpirani mediji, ( dok su mislili da je samo trenutni fazon i da ce ih snage represije brzo ugusiti)
a sada ?
sute ko' p..ke :lol:
sute i o Kanadi , tacnije Kvebeku i Montrealu , neki dan pitam jaranicu iz Toronta jel' ista cula o desavanjima i 110 dana revolucije tamo , sa stotinama hiljada ljudi na ulici , sa suzavcem i gumenim mecima koji lete svaku noc od strane policije , sa solidarnoscu koja stize i ovih trenutaka iz oko 50 gradova ( ukljucujuci Pariz )
jok ! cula je nesto malo na Kanadskim vijestima prikazala snimak od 10 sekundi , i rekli ;"par stotina studenata demonstrira "
poslije joj dam linkove nezavisnih medija sa snimcima iz helikoptera i 350 000 ljudi demonstrira , i zena zamalo pala u nesvijest i pozvala neke poznanike tamo i potvrde ;"svi smo na ulici , ovo je revolucija !!" :thumbup:
jos sebi dolazi od shoka a zivi u Kanadi a pojma nema
korporacijska mashinerija propagande je vrlo mocna , efikasno pranje mozga narodu a na zalost to i funkcionira , sindrom zombija , umrtvljena masa sa zelatinom umjesto mozga
ugasite TV , tu istine nema . samo alternativni mediji
izvjestaj iz Kvebeka ud ucesnika i svjedoka i solidarnost u 50 gradova od veceras i ubuduce i na dalje , neka nam ga popuse lagano , :lol: , a sve je krenulo sa samo stotinjak hrabrih prije koji mjesec !;
http://occupywallst.org/
rhez

#1484 Re: Protesti u Americi.

Post by rhez »

Gdje si simpozijum, ja se zabrinuo za tebe...da ti nisu kakav virus ubacili...
simpozijum delirijum

#1485 Re: Protesti u Americi.

rintam , radim i pokusavam zaraditi platu :D uprkos uobicajenoj propagandi da su "besposlicari i lijencine i ..." vec znate sve propagadne trikove , vecina "Okupatora" je zaposlena ili su solidni studenti , raja regularna nikakvi fanatici ili basibozuci ( iam i takvih kao i u svakome pokretu )
Dzulijan Asanz je izgubio bitku sa Londonskim sudom i trebao bi biti isporucen Svedskoj
problem je sto se za osnivaca Wikileaks , zainteresovale i USA obavjestajci i pravosudje
tako da u slucaju extradikcije u Svedsku ?
mogao bi ga progutati mrak ,nestati negdje "usput" kao sto je oko 20 000 nestalo u zloglasnim konc-logorima pod kontrolom USA
Abu -Graib, Guantanamo , Bagram i mnoge tajne lokacije ( cak navodno i u Tuzli ??? dok je IFOR bio tamo )
dakle ? za podrsku Kvebeku i Montrealu , marsira se u ovim trenutcima u ne znam koliko gradova i na zalost u Njujorku situacija postaje malo napeta , policija se ponasa jalijaski , vrijedjaju i guraju , nazivaju djevojke "komunistickim kurvama "i slicno , i cak pljuju demonstrante :x imace se sve na video snimcima , i sve ce biti prikazano , koji jadni papci !!
http://globalrevolution.tv/
rhez

#1486 Re: Protesti u Americi.

Post by rhez »

Neka, samo radi, bolje to nego tući se na demonstracijama. I pazi šta klikaš na forumu, navodno ih ima sa po više različitih nickova, stavljaju linkove da iščitaju ip adresu ili ubace virus, ko će ti ga znati. Ja iskreno ne vjerujem u to, kome je klix forum tako interesantan da bi se time bavio... :?

A ti nam nastavi javljati šta se događa, ništa ovo ne bismo znali bez tvojih postova na forumu...evo još sam u šoku nakon što sam pročitao u tvom postu da je Assange izgubio bitku sa sudom, to kod nas nigdje nije bilo na vijestima...idem se umiti da dođem sebi, kuku lele.
rhez

#1487 Re: Protesti u Americi.

Post by rhez »

Da te upitam još nešto simpozijum...imam jednog jarana, normala lik, ne bi muhu zgazio...ispričao mi nešto o nekom hakiranju, prisluškivanju, doxiranju, nisam baš najbolje razumio, ali kaže da su mu neki obavještajci upali u konekciju, računar, mailove i da ga sad prate i peglaju...kaže ako ga ne puste na miru da će napraviti aferu neviđenih razmjera, čak je nešto spominjao i sud za ljudska prava. Ja ga znam dobro, nije nikad lagao i izmišljao, kamo li takve stvari, ali mi opet to čudno...da njega tako poštenog neki obavještajci peglaju, zvuči nevjerovatno. Šta da mu savjetujem?
simpozijum delirijum

#1488 Re: Protesti u Americi.

Brus Spingstin je odrzao veliki koncert na Olimpijskome stadionu u Berlinu , svjetska turneja povodom njegovoga novoga albuma ; "Wrecking ball"
po njegovim intervjuima i indirektno a i direktno inspirisan borbom radnoga covjeka u globalnoj ekonomskoj krizi i desavanjima na ulicama USA i sire.. , kratko odgovara kada ga pitaju za Occupy pokret ,samo kaze sa smijeskom: 'hrabri ljudi "! i to je to ! nema dalje komentara, lukavi Brus :D , covjek zna koliki su ulozi ..
album koji je politicki motivisan i angaziran , i pred Njemackom publikom i na njemackom jeziku izmedju pjesama odrzao je zestoki politicki govor i napao sistem "debelih bankara " i mahinacija svjetskih burzovnih mesetara ili 1 % elite
62 godisnji Brus Springstin je "tezak " oko 500 miliona dolara , ali da li "Boss" kako ga zovu u USA ima pravo da kaze sta misli ?
ima ! zaradio je kroz decenije muzickoga stvaranja i ima godina u dupetu , i mozemo raspravljati o tome zasto i bogati podrzavaju promjene sistema ili slavne licnosti ; poput Son Pena, Susan Sarandon , Mat Damona i itd ..
vijesti ima gomila , dolazi jos jedan vikend , i sretno Kanada , sada su oni na "tapetu" globalnoga ustanka , iznenadjujuce doista , vode se vrlo zestoke rasprave sta i kako dalje iskoristiti energiju probudjenih .. :thumbup:
clanak korporativnih medija o "skandalu " na Berlinskome koncertu od strane Boss-a :dance: ;
http://news.yahoo.com/springsteen-lashe ... 19185.html
rhez

#1489 Re: Protesti u Americi.

Post by rhez »

:sax:
Bedanec

#1490 Re: Protesti u Americi.

Post by Bedanec »

simpozijum delirijum wrote: sute i o Kanadi , tacnije Kvebeku i Montrealu , neki dan pitam jaranicu iz Toronta jel' ista cula o desavanjima i 110 dana revolucije tamo , sa stotinama hiljada ljudi na ulici , sa suzavcem i gumenim mecima koji lete svaku noc od strane policije , sa solidarnoscu koja stize i ovih trenutaka iz oko 50 gradova ( ukljucujuci Pariz )
jok !
A da je izasla na ulicu, imala bi sta i vidjeti.

Stotine hiljada ljudi marljivo idu na posao da zarade hljeb nas svagdasnji.
simpozijum delirijum

#1491 Re: Protesti u Americi.

zadnji izvjestaj UNICEF o djeci koja zive u siromastvu u razvijenim i drzavama u razvoju ;
USA je 25 tek ispred Rumunije
svaki komentar je suvisan , svaka rasprava sa trolovima i provokatorima je besmislena
brojke sve govore , i sta cemo sada ?
http://www.commondreams.org/headline/2012/05/30-6
Bedanec

#1492 Re: Protesti u Americi.

Post by Bedanec »

simpozijum delirijum wrote:zadnji izvjestaj UNICEF o djeci koja zive u siromastvu u razvijenim i drzavama u razvoju ;
USA je 25 tek ispred Rumunije
svaki komentar je suvisan , svaka rasprava sa trolovima i provokatorima je besmislena
brojke sve govore , i sta cemo sada ?
http://www.commondreams.org/headline/2012/05/30-6
Koliko ih ima na spisku?
Koja je Bosna?
insomnia78

#1493 Re: Protesti u Americi.

Post by insomnia78 »

Ti fakat ali fakat pretjerujes.
Kakve veze imaju kanadjani sa "vama"?
Ljudi protestvuju iz desetih razloga.
Drugo reko sam ti vec poslom sam cesto u Parizu, o kakvim ti protestima pricas?
Trece furas nas tu o nekoj revoluciji a sam kazes ranije da si bio na samo tri-cetiri skupa.
Mislim sta internet revolucija?

Sent sa mog ultra, sexy, cool mobitela using tapatalk
simpozijum delirijum

#1494 Re: Protesti u Americi.

insomnia78 wrote:Ti fakat ali fakat pretjerujes.
Kakve veze imaju kanadjani sa "vama"?
Ljudi protestvuju iz desetih razloga.
Drugo reko sam ti vec poslom sam cesto u Parizu, o kakvim ti protestima pricas?
Trece furas nas tu o nekoj revoluciji a sam kazes ranije da si bio na samo tri-cetiri skupa.
Mislim sta internet revolucija?

opet ti isto ;"nema nas i nema njih " svi smo "Mi" zajedno , moras prelistati temu daleko unazad , postao sam video posjete Egipatskih aktivista ( fakticki aktivista koji se i zakuhali cijelo Arapsko proljece i uz Tunis naravno i oni su bili u Njujorku da podrze OWS ! :thumbup: u Oktobru prosle godine jer cilj je zajednicki )
bili su i Spanski aktivisti, pa oni su fakticki tvorci ako se tako moze reci pokreta u USA i logicno je da su kao raja odmah se pojavili i dali savjete i dalje suradjuju pogotovo sa Njujorkom i da iz Kanade i Kvebeka prosle sedmice je dosla delegecija studenata da razgovara sa pripadnicima OWS !
OWS je sada "ljubomoran " pomalo na Kvebek u pozitivnome smislu
evo pomalo anarhistickih i blesavih protesta protiv sastanka tajnovite grupe svjetskih mocnika Bildeberg !
Alex Jones i ostala ekipa "teoreticara zavjera " i alternativaca od gore matere i od zla oca
i zamolili su Occupy da im pomogne ( mada Alex Jones ima milione dolara i najpopularniji je "alternativac " u USA )
OWS je rekao ;"OK budaletine ! ":lol:
sastanak se odrzava kao i uvijek iz zatvorenih vrata , bez novinara , svake godine ( guglajte Bildeberg 2012 )
sastanak oko 150 najmocnijih licnosti planete ( bankara , politicara , ekonomista, pripadnika kraljevskih familija i slicno, fakat ? tu nesto puno smrdi ? puno govana na jednome mjestu )
i naravno, to se vidi na snimcima uzivo i internet se koristi za komunikaciju i razmjenu ideja , vrlo efikasno
a sta bi trebali koristiti ? Morzeovu azbuku ??
Bildeberg 2012 i gomila raznih likova sa kojim Occupy bas i nema puno veze ali dosli su da pomognu ;

http://www.ustream.tv/wearechange
rhez

#1495 Re: Protesti u Americi.

Post by rhez »

Jao hvala ti na svim tim informacijama, ako sretneš koga usput, prenesi im da smo u mislima sa američkim narodom dok se bore za slobodu i demokraciju. From Bosnia to the United States - We love you!
Tako im reci.
simpozijum delirijum

#1496 Re: Protesti u Americi.

rhez wrote:Jao hvala ti na svim tim informacijama, ako sretneš koga usput, prenesi im da smo u mislima sa američkim narodom dok se bore za slobodu i demokraciju. From Bosnia to the United States - We love you!
Tako im reci.

hvala i puna ljubavi osoba a ne mrznje :thumbup:
reci sta treba :D
korak po korak, tu smo ,, svi zajedno , ( ako treba pomoc bilo kome? tu smo , koliko god mozemo ..)
simpozijum delirijum

#1497 Re: Protesti u Americi.

simpozijum delirijum wrote:
rhez wrote:Jao hvala ti na svim tim informacijama, ako sretneš koga usput, prenesi im da smo u mislima sa američkim narodom dok se bore za slobodu i demokraciju. From Bosnia to the United States - We love you!
Tako im reci.

hvala i puna ljubavi osoba a ne mrznje :thumbup:
reci sta treba :D
korak po korak, tu smo ,, svi zajedno , ( ako treba pomoc bilo kome? tu smo , koliko god mozemo ..)
muzicki predah , i ne daj te provociraju trolovi, mrznja , kontate da poslije 8 mjeseci , > i ove teme na ovome od jednoga od stotina foruma ,,. ??
ajmo se pobiti '... :lol: a mogu se pobiti nije frka , :D
ali ' ? hajmo lagano ..

TRANCE

#1498 Re: Protesti u Americi.

Post by TRANCE »

Tema je legendarna, ovaj rhez fura ovog simpozijum dijasporca kroz tri stranice koji jadan ne konta mahalske folove iz Baznije :lol:
Opetja033

#1499 Re: Protesti u Americi.

Post by Opetja033 »

Nisam upucen, moze li mi neko objasniti sta je pozadina ovih protesta u Quebecu?
insomnia78

#1500 Re: Protesti u Americi.

Post by insomnia78 »

Opetja033 wrote:Nisam upucen, moze li mi neko objasniti sta je pozadina ovih protesta u Quebecu?
Hoce da im povecaju skolarinu
Post Reply