Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A U.S. resident is considered poor if their yearly income is less than 11,113.
Record 46.2 Million Americans Now Live in Powerty
Vidis, ja se slazem da je tesko zivjeti sa $11,000 godisnje ($22,000 za bracni par jelde). Ali ovi brojevi su smijurija za Banglades, Portugal, Grcku, Obalu Slonovace, Gruziju, i sve one druge zemlje ciji stanovnici sebe smatraju pametnima a Amerikance glupima, ukljucujuci i Bosnu. Stvarno su glupi, u njih je 11 iljada simromastina, u nas bogatstvo. Sto ti je srednja klasa, stalno pomijeraju granice. 11 hiljada dolara -- ja bih na nevidjeno potpisao za dozivotno u Bosni hiljadudevetstoosamdesetih, a da ne govorimo sada.
Zato valjda Mehosi preplivavaju Rio Grande, napustaju zemlju od 120 miliona stanovnika i meksicko bogatsto e ne bi li i oni sudjelovali u americkom siromastvu.
A U.S. resident is considered poor if their yearly income is less than 11,113.
Record 46.2 Million Americans Now Live in Powerty
Vidis, ja se slazem da je tesko zivjeti sa $11,000 godisnje ($22,000 za bracni par jelde). Ali ovi brojevi su smijurija za Banglades, Portugal, Grcku, Obalu Slonovace, Gruziju, i sve one druge zemlje ciji stanovnici sebe smatraju pametnima a Amerikance glupima, ukljucujuci i Bosnu. Stvarno su glupi, u njih je 11 iljada simromastina, u nas bogatstvo. Sto ti je srednja klasa, stalno pomijeraju granice. 11 hiljada dolara -- ja bih na nevidjeno potpisao za dozivotno u Bosni hiljadudevetstoosamdesetih, a da ne govorimo sada.
Zato valjda Mehosi preplivavaju Rio Grande, napustaju zemlju od 120 miliona stanovnika i meksicko bogatsto e ne bi li i oni sudjelovali u americkom siromastvu.
Vidis, ovdje ti je 11k godisnje ko u Bosni 3k godisnje. Smijesan si.Takvim je sevap dati vizu da dodju i poslati ih da zarade tih 11k. Teebi ako nije lijepo u BiH i ako nisi zadovoljan nece ti nigdje biti. Ko nece da radi u Bossni za 400KM nece ni u Americi za 20k godisnje.Recimo da bracni par ima 22k godisnje, to je upitno, jer zasto bi uzimali bracni par u razmatranje. Recimo mlada osoba, hoce da zivi samau jednom prosjecnom Californijskom gradu. Samo stand auzme, jednosoban, nemas se gdje okrenuti u njemu, treba joj 9-10k godisnje.
A ti pricas da bi radio cijeli zivot za 11k, hajd idi spavaj molim te. kad bi radio za te pare onda radi u Bosni za 400KM, bolje ti je.
Mislis li da je lako naci posao nekvalifikovanoj radnoj snazi ovdje? aha, jeste jeste, idi predaj u neku radnju da te zaposle da slazen hranu po policama pa ces vidjeti sta ce ti reci.Joj sto ne mogu ove lehomudare bosanske sto pametuju a sjedi u Bosni i nije ni izasao da vidi hoce li mu ko dati posao da radi.
Melami wrote:
Recimo mlada osoba, hoce da zivi samau jednom prosjecnom Californijskom gradu. Samo stand auzme, jednosoban, nemas se gdje okrenuti u njemu, treba joj 9-10k godisnje.
A ti pricas da bi radio cijeli zivot za 11k, hajd idi spavaj molim te. kad bi radio za te pare onda radi u Bosni za 400KM, bolje ti je.
Mislis li da je lako naci posao nekvalifikovanoj radnoj snazi ovdje? aha, jeste jeste, idi predaj u neku radnju da te zaposle da slazen hranu po policama pa ces vidjeti sta ce ti reci.Joj sto ne mogu ove lehomudare bosanske sto pametuju a sjedi u Bosni i nije ni izasao da vidi hoce li mu ko dati posao da radi.
Kau u Bosni su stanovi za samce dzaba. Gdje je to pa da odmah idem. U Bosni nekvalifikovani ranici mlate pare preko noci, svi bogatasi.
Ti su u Kaliforniji, vidim tesko ti je. Pa trebao bi ti biti prvi u redu za nazad u Bosnu, velika je to para $4,000. Ili i ti ipak vise volis americko siromastvo.
Melami wrote:
Recimo mlada osoba, hoce da zivi samau jednom prosjecnom Californijskom gradu. Samo stand auzme, jednosoban, nemas se gdje okrenuti u njemu, treba joj 9-10k godisnje.
Kau u Bosni su stanovi za samce dzaba. Gdje je to pa da odmah idem. U Bosni nekvalifikovani ranici mlate pare preko noci, svi bogatasi.
Ti su u Kaliforniji, vidim tesko ti je. Pa trebao bi ti biti prvi u redu za nazad u Bosnu, velika je to para $4,000. Ili i ti ipak vise volis americko siromastvo.
Ne zivim u americkom siromastvu jer smo i ja i zena zavrsili koledze ovdje. U Bosni vecina ljudi ima naslijedjen stan ili kucu tako da rentu uopste ne moraju platiti, znaci u startu su daleko ispred amera, zaradis nesto malo, imas da jedes i zivis normalno. Ako nemas posla, jos uvijek imas kucu, zivjeces nekako,pa pomognu starci, zivi se kako tako dok s eposao ne nadje. Ovdje, nemas posla, nemas kuce, bujrum na ulicu ili u neki javni smjestaj dok ne nadjes posao.
Zaboravio sam ti dodati na tih 11k koje spominjes da ces platiti najmanje 3k poreza.
Da se mene licno pita, ja bi svima odobrio vizu kao sto si ti, pa doveo ih da rade ovdje, ako im je lijepo meni bi jos ljepse bilo, al garantujem ti da bi vecina odustala nakon prvog mjeseca. Na kraju krajeva, drugo su ti ameri koji su ovdje odrasli i poznaju sistem, a drugo je kad neko dodje iz Bosne, mnogo stvari ima da nauci i da se prilagodi.Amerima je jos i lijepo, jer su navikli na kreditima da zive i ne smeta im uzeti hranu na kredit, vjeruj mi.
Melami wrote:
Ne zivim u americkom siromastvu jer smo i ja i zena zavrsili koledze ovdje. U Bosni vecina ljudi ima naslijedjen stan ili kucu tako da rentu uopste ne moraju platiti, znaci u startu su daleko ispred amera, zaradis nesto malo, imas da jedes i zivis normalno. Ako nemas posla, jos uvijek imas kucu, zivjeces nekako,pa pomognu starci, zivi se kako tako dok s eposao ne nadje. Ovdje, nemas posla, nemas kuce, bujrum na ulicu ili u neki javni smjestaj dok ne nadjes posao.
Zaboravio sam ti dodati na tih 11k koje spominjes da ces platiti najmanje 3k poreza.
Da se mene licno pita, ja bi svima odobrio vizu kao sto si ti, pa doveo ih da rade ovdje, ako im je lijepo meni bi jos ljepse bilo, al garantujem ti da bi vecina odustala nakon prvog mjeseca. Na kraju krajeva, drugo su ti ameri koji su ovdje odrasli i poznaju sistem, a drugo je kad neko dodje iz Bosne, mnogo stvari ima da nauci i da se prilagodi.Amerima je jos i lijepo, jer su navikli na kreditima da zive i ne smeta im uzeti hranu na kredit, vjeruj mi.
Morao bi se opredijeliti o cemu diskutujes: o nekvalifikovanom samcu u Bosni koji bi htio da zivi sam, ili o bracnom paru u Americi s fakultetskim diplomama koji pristaju da neko vrijeme zive s mamam i tatama, ili bilo koja druga kombinacija. Nebo - zemlja.
Melami wrote:
Uh sto ti izvali svasta nesta.
Ali sto generalisete u picku materinu "ameri glupi"... "amerima kredit"... "ameri siromasni"
Pa bolan JESTE LI VI NORMALNI????
Posebno ovi u BEHA, ne gledajte ove gluposti jer one imaju jednu svrhu u USA domacoj sceni, a vi je pogresno tumacite. Valjda vam lakse zaspat navece. Tastina je jebena.
Melami wrote:
Da se mene licno pita, ja bi svima odobrio vizu kao sto si ti, pa doveo ih da rade ovdje, ako im je lijepo meni bi jos ljepse bilo, al garantujem ti da bi vecina odustala nakon prvog mjeseca.
Zadnji put kad sam provjerio, u Americi se tebe pita svaki put kad izadjes na izbore.
A onda i bujrum, kandiduj se sa ovim programom. Bojim se da ne bi daleko dotjerao, a cak i ako bi, odmah bi te uhapsilo zbog zloupotrebe javne funkcije.
Mozes ti istjerat Bosnju iz Bosne, ali ne mozes Bosnu iz Bosnje.
Bedanec wrote:
Morao bi se opredijeliti o cemu diskutujes: o nekvalifikovanom samcu u Bosni koji bi htio da zivi sam, ili o bracnom paru u Americi s fakultetskim diplomama koji pristaju da neko vrijeme zive s mamam i tatama, ili bilo koja druga kombinacija. Nebo - zemlja.
Da ne bi bilo kakve zabune, ja ne zivim ni sa kakvom mamom. Dalje nema potrebe da raspravljamo. Dodacu samo da smi mi koji smo nesto stekli u USA, stekli smo to casnim i teskim radom. Vi koji mislite da dodjete u USA i dobijete odmah 100k za godinu varate se. Treba tu puno vise truda i rada, jer niko ovdje ne baca pare sa neba kao sto neki misle.
ahuseino wrote:
Ali sto generalisete u picku materinu "ameri glupi"... "amerima kredit"... "ameri siromasni"
Posebno ovi u BEHA, ne gledajte ove gluposti jer one imaju jednu svrhu u USA domacoj sceni, a vi je pogresno tumacite. Valjda vam lakse zaspat navece. Tastina je jebena.
Sta? Koliko ce neko platiti poreza na 11k u USA?? To hoces da kazes da nije istina?
ahuseino wrote:
Sta? Koliko ce neko platiti poreza na 11k u USA?? To hoces da kazes da nije istina?
Nije istina. Siromasni ne placaju porez, ili ako ista plate, to je vrlo malo.
ahuseino wrote:
Nije istina. Siromasni ne placaju porez, ili ako ista plate, to je vrlo malo.
KO zaradi do $3000 za godinu ne placa nista poreza. tacnije, sve sto je platio vratice mu. Ako radis neki poso koji zaradis samo $500 godisnje ne trebas prijaviti, tako da ne moras ni platiti porez.
Srednja klasa placa vise poreza nego bogati. Bogatima je porez 8% dok je srednoj i nizoj klasi 20-35%, to je odokativno, ako si u braku placaces oko 20%, ako nisi u braku placas preko 30%. Ako imas dijete, koje dokazes da izdravas dobices nesto nazad, naravno ne nesto previse. Ako zivis sa mamom i ona ne radi, ti je izdrzavas dobices nesto nazad para. Ako si u braku i izdrazavas nekog(mamu) neces nista dobiti nazad./
Melami wrote:Srednja klasa placa vise poreza nego bogati. Bogatima je porez 8% dok je srednoj i nizoj klasi 20-35%, to je odokativno, ako si u braku placaces oko 20%, ako nisi u braku placas preko 30%. Ako imas dijete, koje dokazes da izdravas dobices nesto nazad, naravno ne nesto previse. Ako zivis sa mamom i ona ne radi, ti je izdrzavas dobices nesto nazad para. Ako si u braku i izdrazavas nekog(mamu) neces nista dobiti nazad./
Hajde ti provjeri koliko placa poreza neko sa primanjima od 11 hiljada. Sad je u vas vrijeme takse, jelde.
Melami wrote:Srednja klasa placa vise poreza nego bogati. Bogatima je porez 8% dok je srednoj i nizoj klasi 20-35%, to je odokativno, ako si u braku placaces oko 20%, ako nisi u braku placas preko 30%. Ako imas dijete, koje dokazes da izdravas dobices nesto nazad, naravno ne nesto previse. Ako zivis sa mamom i ona ne radi, ti je izdrzavas dobices nesto nazad para. Ako si u braku i izdrazavas nekog(mamu) neces nista dobiti nazad./
Hajde ti provjeri koliko placa poreza neko sa primanjima od 11 hiljada. Sad je u vas vrijeme takse, jelde.
vrijeme takse je od januara do aprila, znaci da je pri kraju. BAs cu projeriti pa ti javim. Ja znam samo da se do 3k ne placa porez al to ostalo provjerim bas i napisem ovdje ubrzo.
vrijeme takse je od januara do aprila, znaci da je pri kraju. BAs cu projeriti pa ti javim. Ja znam samo da se do 3k ne placa porez al to ostalo provjerim bas i napisem ovdje ubrzo.
Ma ne lupetaj hajd sto se ne laca nego dobijes kredit nazad zbog male zarade. A jes ti siguran da si koledz zavrsio -
mali predah i otvorite svoju dushu i Oci . nikakvi 'hipici ' i 'cudaci" ,vec normalni ljudi koji gledaju ispred sebe
dalje od svoga nosa ...i nisu sebicni..
nismo sebicni i ima nas na stotine milona koji dizemo glavu , ne gledajte CNN i slicne TV stanice ... ?
iznenadjenje ce biti pod vasim prozorom
pridruzite se !
Posto sam ostao ovom gore duzan informaciju napisacu mu, i def to ce biti to od mene, jer ocigledno ima pametnjakovica koji znaju vise a koji idu u crkvu da im rade takse, garantujem vam, jer sami ne znaju uraditi. Ja ne radim sam sebi takse jer zena to zna i to joj je zanimanje izmedju ostalog.
Pogrijesio sam kad sam rekao ono da ljudi do 3k ne placaju porez, placaju samo manje vrlo malo.
Granica do 55k godisnje je jedna stopa poreza, naredna granica je 85k i tako dalje, sve sto se vise zaradjuje veca stopa poreza do neke odredjene granice, to ne znam tacno, mozda 300k, od te granica kada je Bush bio predsjednik, smanjio je stopu mnogo, tacno ne znam koliko al je smajnio dok je ostalim ostala ista.
Uglavnom svako placa porez, da li ces dobiti pare nazad i koliko, to zavisi koga si prijavio na papirima da izdrzavas, da li si glava kuce i tako to. Naravno, ako stavis za izdravas 3 osobe i na kraju godine stvarno stanje je da izdrzavas 1 osobu, tokom godine ces placati malo poreza al na kraju ces dugovaati drzavi velike pare.
Jedna bitna stvar je i skola i da li si ozenjen/udata.
uglavnom, ako si u braku, ne ides u skolu i ne izdrzavas nikoga procenat je negdje od oko 18% ako zaradjujes oko 30k godisnje pa do 22% ako zaradjujes 60k godisnje i tako dalje.
Ako si single, ides u skolu, izdrzavas nekoga (mamu), znaci da si glav kuce, placas oko 12% na godisnju zaradu ko 60k.
Ako si single, nemas nikog da izdrzavas, ne ides u skolu, zaradjujes 60k, placaces oko 30% poreza, pa i vise.
Ko god kaze da nemam pojma i da lupetam neka dokaze to, a ja ovo sto govorim mogu dokazati ako treba.
Eh sad, mozda ovi sto kazu da lupetma zive u nekim drzavama gdje se ne placa taxa kao sto je Oregon. U CA placas 8.5% taxe sta god da kupis, dok u vecini drzava toga nema, sto mi u BiH zovemo PDV.
Ja pricam uglavnom za CA, i sve zavisi od drzave do drzave. Jbg mozes ti otici u neke rupetine, gore od BOsne i placati minimalnu taxu ako ti je to cejf.
Sve u svemu, ovo je jos nize od Bosne, meni se cini da se dole placa 43.5% na platu i 17% je PDV.
et, pozz
Melami wrote:Posto sam ostao ovom gore duzan informaciju napisacu mu, i def to ce biti to od mene, jer ocigledno ima pametnjakovica koji znaju vise a koji idu u crkvu da im rade takse, garantujem vam, jer sami ne znaju uraditi. Ja ne radim sam sebi takse jer zena to zna i to joj je zanimanje izmedju ostalog. Pogrijesio sam kad sam rekao ono da ljudi do 3k ne placaju porez, placaju samo manje vrlo malo.
Granica do 55k godisnje je jedna stopa poreza, naredna granica je 85k i tako dalje, sve sto se vise zaradjuje veca stopa poreza do neke odredjene granice, to ne znam tacno, mozda 300k, od te granica kada je Bush bio predsjednik, smanjio je stopu mnogo, tacno ne znam koliko al je smajnio dok je ostalim ostala ista.
Uglavnom svako placa porez, da li ces dobiti pare nazad i koliko, to zavisi koga si prijavio na papirima da izdrzavas, da li si glava kuce i tako to. Naravno, ako stavis za izdravas 3 osobe i na kraju godine stvarno stanje je da izdrzavas 1 osobu, tokom godine ces placati malo poreza al na kraju ces dugovaati drzavi velike pare.
Jedna bitna stvar je i skola i da li si ozenjen/udata.
uglavnom, ako si u braku, ne ides u skolu i ne izdrzavas nikoga procenat je negdje od oko 18% ako zaradjujes oko 30k godisnje pa do 22% ako zaradjujes 60k godisnje i tako dalje.
Ako si single, ides u skolu, izdrzavas nekoga (mamu), znaci da si glav kuce, placas oko 12% na godisnju zaradu ko 60k.
Ako si single, nemas nikog da izdrzavas, ne ides u skolu, zaradjujes 60k, placaces oko 30% poreza, pa i vise.
Ko god kaze da nemam pojma i da lupetam neka dokaze to, a ja ovo sto govorim mogu dokazati ako treba. Eh sad, mozda ovi sto kazu da lupetma zive u nekim drzavama gdje se ne placa taxa kao sto je Oregon. U CA placas 8.5% taxe sta god da kupis, dok u vecini drzava toga nema, sto mi u BiH zovemo PDV.
Ja pricam uglavnom za CA, i sve zavisi od drzave do drzave. Jbg mozes ti otici u neke rupetine, gore od BOsne i placati minimalnu taxu ako ti je to cejf.
Sve u svemu, ovo je jos nize od Bosne, meni se cini da se dole placa 43.5% na platu i 17% je PDV.
et, pozz
Ima pametnjakovica sto sebi poslije moraju pisati text kako nisu prije znali o cemu pricaju, i sto je najgore nastave lupetat i pridikovati. Jesi li ti mako iz CA ikad?
Sales tax postoji u vecini drzava osim u pet slobodarzkih... Oni imaju drugi nacin da to nadoknade (skupe im realestate taxe).
Svasta nesto pricas bez potrebe i veze neke velike. Placam taxe evo 17 godnia pa ne nalazim za potrebno da se naprdjujem, ali mi nesto ofirno slusat' gluposti sto pricas i siris dezinformacije a ovi domicilni se fataju na ovake stvari, uzimaju zdravo za gotovo i ljepe nekakve jutub videe kao dokaze da to nisu njihovi komplexi nego istina. Ne bi bilo problema da im dajes istinu - Konciznu!!! nego nekakve informacije nepovezane (sto ih onda cini glupostima). Prave tax brackets mozes lako uzeti sa IRS sajta a da ne opterecujes mozak i tastaturu bezze. Ja placam 30%... state income tax mi je 5.8%, sales tax mi je 6.25%. Smatram da ljudi ili familije kao moja izdrzavaju ovo drustvo putem najvecih taxi bez da su u tom wealthy krugu. Familije manjih prihoda placaju manje, takodze mogu 'otpisati' neke stvari koje ja ne mogu. Ovi iz malo viseg kruga po primanjima placaju manje taxi jer su upravo zbog nacina primanja u mogucnosti 'otpisati' stvari koje ja nisam. Ali opet, more se izdurat nije tesko. Barem mogu otpisati troskove na djecu... Ali ima videa na jutubu da dokazu da sam u krivu, siguran sam.