pogledaj prvo dokumetarac BBC koji sam postao "siromasan u USA", USA nikada nije imala u zadnjih 100 i vise godina rat na svojoj teritoriji, najjaca sila sa svim tim miljardama koje se obrcu kako tvrdis , a 1.5 miliona djece ( rodjenih Amerikanca i puno bijele djece takodjer ) je gladno ?zahvalan wrote:u Bosni kahvenise ko moze,ko ne moze kahvenisati po cijeli dan on Radi od zvijezde do zvijezde
Mi nemamo Apple,Nike,Coca Colu, FBI,CIA, kod nas se ne vrte Trilijarde ili Bilijarde po drzavi
Kod nas rijetki jako rijetki vozaju Lamborghini,Ferrari i djipove kubikaze 8.0 to je za nas standrad
i ove sto si vidio da kahvenisu su pretezno studenti i Omladina tako da ti to nije neko mjerilo
Pa samo Holywood unese novca u Ameriku kao sto cijela Evropa zaradi za cijelu Godinu
Imate svu zivu tehnologiju u Drzavi i opet nesto kukate
Nego da se zamijenimo ja i ti ?
zasto ?
samo jedan od primjera , da ne idemo u globalnu politiku da se svi Humeri i auta velike kubikaze placaju krvlju miliona neduznih zrtava sirom planete u borbi za jeftine resurse i radnu snagu
inace Humer se sada proizvodi u Kini
slicno je sa i Apple ( niti jedan jedini mobilni telefon nije napravljen u USA 2011 ) i "Nike patike" se proizvode u Indoneziji i sada i u Meksiku ( rade djeca i od 12 godina , za 2 dolara dnevno )
te silne milijarde nisu raspodijeljene nikako , mrvice su za ostatak 99 % naroda
razumijem ja zaludjenost 'Americkim snom " i masom propagande i masovne kulture i ( turbo-folk )
i Holivudom
ali to je samo film , samo sarena laza , slike na TV -u i slike sisatih glumica u novinama , 90% ljudi ne zivi tako i ne vozaju Ferarije
pa ne budite djeca pobogu
problem je globalni sa ovom potrosackom i pohlepnom kulturom kapitalizma danas , tacnije korporacijske plutokracije , i vidimo da se svaka kritika takvoga sistema gusi i silom i prijetnjama
a to nije demokracija !
http://www.alternet.org/world/154453/Wh ... age=entire