PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

O'zone
Globalni moderator

#6276 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Dozer wrote:@O'Zone
U potpunosti se ja slazem sa zahtjevima, samo sam "malo" skeptik po pitanju njihove implementacije, tj. prihvatanja i implementacije od strane vlastodrzaca.
Kažem ti uz legitimne zahtjeve nema niko muda da kaže ja to neću uraditi. Posebno kad mu 10 000 ljudi stoji pod prozorom i ostavi mu jasnu poruku da sve tačke moraju biti ispunjene ili će biti ono "Ahmo nać'u te na kraj svijeta" ili u mišijoj rupi u ovom slučaju.

Niko nije rekao da neće biti opriranja aliu ga treba sasjeći u startu.

Kad vlada ispuni svoj dio onda ide pritiska na "neovisno" susdstvo i tužiteljstvo da odrade svoj posao i procesiraju odgovorne.

A onda napraviti otvorenu pritvorsku jedinicu (pod vedrim nebom) u kojoj će biti zatvoreni svi koji su krivi za privatizaciju i uništavanje privrede čuvani od vještih snajperista (eto ti odmah radno mjesto :mrgreen: ) gdje će biti osuđeni na radnu kaznu obnavljanja fabrika koje su uništili, a ne sjedenja u pritvorskim jedinicama.
mO k3

#6277 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mO k3 »

Paranoid wrote:Prijedlog Tuzle: Svetlana Cenić za premijerku ..
Cenicka , hmm sjećam se ja nje iz 2006 onda ružan je riječnik imala , danas ..... Vidjecemo
emigrazione

#6278 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by emigrazione »

Ako im PRIORITET ne bude rjesavanje problema trovanja grada onim govnima iz zeljezare, onda je jasno da je sve ovo jedna ooogromna farsa izrezirana sa ciljem da malo murta zajase i nista drugo...
daxon

#6279 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by daxon »

Znači SDS-ov škart za premijera :-)
vee-jay

#6280 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vee-jay »

mO k3 wrote:
House wrote:Turska kontrira hrvatskoj i srbiji ;-)
U ovome slučaju pozdravljam da turkiye se miješa , jer oni papci se takodje mjesaju u unutrašnje poslove bih
Ovi pokazuju time samo da su i oni jadni papci.
L u c i f e r

#6281 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote:
L u c i f e r wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Oooo evo nam glavnog režimca, welcome back. :mrgreen:
nisam bogme
i meni milina što im se tresu gaće
to je i najveći domet ovih protesta

samo što ja malo stvari gledam realnije
jbg, šta ću kad sam taki
star cojk :D
Image
bullmastiff

#6282 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by bullmastiff »

ima li gdje snimak sa BBI kad prikazuje specijalce kako sprintaju sa uhapsenim huliganom? :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6283 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

hellue wrote:Ima li kraja ovom licemjerstvu....
Image
mojne tako u pitanju je istinska emocija...suza za foteljom iz Jupine vile :D
DaffyDuck

#6284 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by DaffyDuck »

Ja sam za to da Jasmila izadje ispred gradjana :D
Pismo Jasmile Žbanić objavljujemo u cijelosti:

"Poštovani građani Hrvatske,

U trenutku kada se u BiH konačno rađa sveopšta pobuna protiv vladajućih, kriminalnih i korumpiranih struktura, premijer Hrvatske obilazi zapaljene kancelarije HDZ-a sa Draganom Čovićem (zapaljene su kancelarije SDA odmah u blizini) kao znak da Hrvatska stoji iza vladajuće strukture, koja je zemlju dovela do potpunog siromaštva.

Dragan Čović, Milanovićev domaćin, za vrijeme svoje političke karijere stekao je: stan u Mostaru vrijedan 200 tisuća maraka, vikendicu od pola milijuna maraka, dva stana u Hrvatskoj vrijedna 550 tisuća maraka, te automobile vrijedne 140 tisuća maraka. Kuću vrijednu 320 tisuća eura ima Čovićev punac koji prima mirovinu od 300 maraka.

Dragan Čović je prije rata bio komunist, zaposlen u Mostarskom sokolu, gdje je do 1992. servisirao avione JNA koji su napadali Hrvatsku, da bi kasnije postao veliki Hrvat, vjernik i zaštitnik interesa Hrvatskog naroda.

Svi predstavnici Hrvatske ili bilo koje druge zemlje koji koriste socijalnu pobunu građana za svoje interese i produbljuju podjele u BiH moraju shvatiti da će izazvati bijes! BiH se nalazi u važnom trenutku kada su građani rekli NE godinama pljačke i pokušavaju izgraditi pravednije društvo. Sve građane Hrvatske molim da nas podržite jer je borba protiv nepravednog sistema u kojem manjina živi odlično, a većina loše, naša zajednička borba."

S poštovanjem,
Jasmila Žbanić
guber90

#6285 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Mene sto se tice neka svi zajedno odj*ebu iz Bosne :).
House

#6286 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by House »

Image

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :D
L u c i f e r

#6287 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

daxon wrote:
L u c i f e r wrote:ja bih otišao na plenum
al sam član df-a :cry:
Odmah se i vidjelo da si njihov člana, isti kao i vođa vam, nit smrdiš nit mirišeš, puno sereš, a ništa ne kažeš.
upravo si dao definiciju diplomate
fala 8-)
Paranoid

#6288 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

Treba ovih glumica više angažovat, ali da se okrenu protestantima i da kroz plač sinhronizovano govore: "PREĐITE NA POLJINE"..
O'zone
Globalni moderator

#6289 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

-Smanjenje plaća izabranim dužnosnicima na maksimalno 2 prosječne plate u BiH
-Ukidanje voznih parkova i mogućnosti korištenja vozila za što padne na pamet
-Ukidanje službenih telefona
-Smanjenje paušala neprofesionalnim poslanicima za 50%
-Ukidanje regresa
-Smanjenjene troškova reprezenatcije i ostalih troškova vladinih službi po savjetu revizorskih agencija
-Sva sredstva prebaciti na jedinstveni račun iz koga će se servisirati podizanje proizvodnje u poduzećima u kojima je to još uvjek moguće kao i riješavanje statusa radnika koji su ostavljeni na ulici bez zdravstvenog i penzionog zbrinjavanja
-Hitna provjera poslijeratne privatizacije preduzeća od strane neovisne komisije (pod uslovom da čak bude instrana a ne lokalana)
-Procesuiranje svih koji su učestvovali u tim radnjama
-Zapljena imovine svim licima koja su nelegalno stekla istu
-Konstantno zasjedanje vlade do izbora u Oktobru koja u tom periodu mora kontinuirano raditi na razvoju privrede na području FBiH.
mO k3

#6290 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mO k3 »

vee-jay wrote:
mO k3 wrote:
U ovome slučaju pozdravljam da turkiye se miješa , jer oni papci se takodje mjesaju u unutrašnje poslove bih
Ovi pokazuju time samo da su i oni jadni papci.
Slažem se , svako miješanje u unutrašnje poslove od strane rs,hr,tr kategorično odbijam pogotovo sr i hr
Lakat Jebić

#6291 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Lakat Jebić »

O'zone wrote:-Smanjenje plaća izabranim dužnosnicima na maksimalno 2 prosječne plate u BiH
-Ukidanje regresa
-Smanjenjene troškova reprezenatcije i ostalih troškova vladinih službi po savjetu revizorskih agencija
-Sva sredstva prebaciti na jedinstveni račun iz koga će se servisirati podizanje proizvodnje u poduzećima u kojima je to još uvjek moguće kao i riješavanje statusa radnika koji su ostavljeni na ulici bez zdravstvenog i penzionog zbrinjavanja
-Hitna provjera poslijeratne privatizacije preduzeća od strane neovisne komisije (pod uslovom da čak bude instrana a ne lokalana)
-Konstantno zasjedanje vlade do izbora u Oktobru koja u tom periodu mora kontinuirano raditi na razvoju privrede na području FBiH.
i da se ukinu mjesne zajednice :D
hellue

#6292 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

daxon wrote:
Znači SDS-ov škart za premijera :-)
Nista bolje nam i ne treba
hellue

#6293 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

JoseMujica wrote:
Image
mojne tako u pitanju je istinska emocija...suza za foteljom iz Jupine vile :D
Ona je iskrena, place za foteljom ali opet me strah da se ne ogrjesim o suze:)))
Man of steel

#6294 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Man of steel »

Styling wrote:Maloprije sam dosla iz grada. Od Higijenskog do Predsjednistva se k'o nesto protestvuje, od BBI do carsije kao da je drugi grad. Raja seta, sjedi u basticama i pije kafu, atmosfera k'o u najbolja vremena. Pun grad ljudi. Iako sam bila sumnjicava i ranije sad sam se definitivno uvjerila da od pompezno najavljivane revolucije nema nista.
Zapaljeno nekoliko zgrada, palo nekoliko vlada, i ti tvrdiš da nema ništa od "pompezno najavljene" revolucije!?

Ako ovo nije ozbiljna situacija onda vala ne znam šta je.

A možda tebi smeta što se onim, za koje agitiraš ovdje, ljulja stolica pa bi ti volila da od revolucije nema ništa, a?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6295 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

ratamahatta wrote:
House wrote:Ministar vanjskih poslova Republike Turske Ahmet Davutoglu doputovat će kasno večeras u glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo, gdje će se sutra sastati sa najvišim državnim zvaničnicima

:D

Jos da i Incku dodje delegacija iz Austrije i zatvorili smo krug :izet: :D :D
ma ne treba Incku pojačanje...on zadovoljno trlja ruke jerbo evo zicera za još godinu mandata po formuli 25k x 12m = dodatnih i neplaniranih 300k ojrića s leđa dilbera :roll:

ovo iz majke domovine Princ Neonko dovodi pojačanje...očekujte jedan grandiozni pres Neonka i ovog bivšeg okupatora na kome će se Neonko prikazati, haman ko Esso as, spasitelj napaćenih Bošnjaka-muslimana i branitelj države BiH smajlikojipovraćaIzmetbeglOviće

gledajući kako se situvacija razvija mislim da ga Tronjak lagano glaba u ovom predizbornom duelu sa Neonkom i Slučajnim Prolaznikom....no sve teče i sve se mijenja :D
Breathless

#6296 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Breathless »

House wrote:
Image

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :D
Kakvo ljudsko dno i sve opet preko radnika, opljackanih, gladnih i ponizenih! Fuj! SBB,SDA,SDP,NS,DP, sve je to isti sljam koji samo ceka da zaskoci u vlast, ukljucujuci i sljam iz SSS i NVO-a, i zato ih treba odmah detektovati i drzati sto dalje od plenuma.
O'zone
Globalni moderator

#6297 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

VREMENSKA PROGNOZA ZA BIH ZA SRIJEDU: Umjereno oblacno sa mjestimicnim protestima...
L u c i f e r

#6298 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

http://www.liveleak.com/view?i=25e_1392120807

stvarno nam ga niko ne može zabiberiti ko mi sami sebi :)
obratite pažnju na podnaslov, komentar sa najviše glasova i avatar trećeg komentara na taj komentar
Last edited by L u c i f e r on 11/02/2014 17:46, edited 1 time in total.
paraf

#6299 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by paraf »

..oš reć što više zapaljeni zgrada bolja revolucija.. :D
DaffyDuck

#6300 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by DaffyDuck »

Hugo Boss wrote:
O'zone wrote:-Smanjenje plaća izabranim dužnosnicima na maksimalno 2 prosječne plate u BiH
-Ukidanje regresa
iznesite to na plenumu sutra!!!!
-ukidanje njihovog tzv. bijelog kruha
- da niksic vrati stan koji je dobio u uniprometu u zamjenu da tamo iznajmi prostor i preseli ministarstva :wink: i da se ne lazemo svaka struktura je imala nekog da na isti nacin izvlaci novac! DAKLE, da institucije vise ne budu podstanari!!
- da tuzilastvo i sud pocnu raditi svoj posao
- kakav nam je zakon o sukou interesa?? ako ne valja, nek donesu novi
Post Reply