Alfons Kauders wrote:O'zone wrote:16:15 Demonstranti su blokirali raskrsnicu koja spaja ulice Titova i Kralja Tomislava. Skandiraju ''Hoćemo ostavke'' i transparentima poručuju: Ne dozvolite da nas podijele na: Bakir-ovce, Fahro-ovce, Željko-ovce, Dodik-ovce, Čović-ovce i Zlatko-ovce.
.
TAKO JEEEEEEEE! PUSTITE NAS A BUDEMO SAMO OVCEEEEE!!!!
sad sam prolazio dole, mirno izgleda, samo sto pizdi svijet radi blokade saobracaja, kraj radnog vremena
Ma bio sam i ja ali samo nekih pola sata nema mi ko čuvati dijete pa sam morao kući.
Većina raje su stvarno radnici ozbiljni ljudi, nema maskiranih niti razularenih omaldinaca ima studenata, ima nešto i ovih iz NVO-a dosta penzionera i starih mislim pravo dobar skup ljudi.
Ali zahtjeva osim ovog sa Nikšićem nigdje ako nećemo u zahtjeve podrazumjevati onaj list papira sa tri tačke koji su veze s vezom.
i da se citiram:
-Smanjenje plaća izabranim dužnosnicima na maksimalno 2 prosječne plate u BiH
-Ukidanje voznih parkova i mogućnosti korištenja vozila za što padne na pamet
-Ukidanje službenih telefona
-Smanjenje paušala neprofesionalnim poslanicima za 50%
-Ukidanje regresa
-Smanjenjene troškova reprezenatcije i ostalih troškova vladinih službi po savjetu revizorskih agencija
-Sva sredstva prebaciti na jedinstveni račun iz koga će se servisirati podizanje proizvodnje u poduzećima u kojima je to još uvjek moguće kao i riješavanje statusa radnika koji su ostavljeni na ulici bez zdravstvenog i penzionog zbrinjavanja
-Hitna provjera poslijeratne privatizacije preduzeća od strane neovisne komisije (pod uslovom da čak bude instrana a ne lokalana)
-Procesuiranje svih koji su učestvovali u tim radnjama
-Zapljena imovine svim licima koja su nelegalno stekla istu
-Konstantno zasjedanje vlade do izbora u Oktobru koja u tom periodu mora kontinuirano raditi na razvoju privrede na području FBiH.
Kakvo ukidanje kantona, ostavke i ostale karafeke? Ako su izabrani imaju i moraju da rade čak kad bi htjeli dati ostavku ne treba im je dopustiti jer su već i preplaćeni
Tu na sve ovo bi trebalo dodati
-Pojačan rad svih inspekcija na terenu (danas na ulici svako auto skoro ima taksi firmu na krovu

)
-Spriječavanje rada na crno
-Žestoka kontrola uposlenika carinske uprave i granične službe
-Kažnajvanje primanja i davanja mita odnosno korupcije
.... i hejbet još nekih stvari ali to su bitni zahtjevi.