PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

salik79

#5526 Re: PROTESTI!!!

Post by salik79 »

Janjicar wrote:Eto hellue ljudi su ti odgovorili ;)

Policija izaziva jos veci gnjev gradjana i hoce da ih neko stvarno polomi kao prvog dana

Druze Janjicaru, sta ti mislis, da li bi nam ovaj razbijac Dzeka, da kojim slucajem ovako naleti na Belca, mogao potvrditi, ili osporiti, da postoji brzina veca od svjetlosti?! :D Mislim, ako bi jos bio u stanju :D
ExNihilo

#5527 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ExNihilo »

Je li ovo najbrže rastuća tema na forumu ikad? :D

Manje od 3 dana, 230 stranica. Još ako se uključi ona zatvorena. :D
Paranoid

#5528 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

Image

..i onda kažu, ljudi nisu informisani.. :mrgreen:
daxon

#5529 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by daxon »

Da nije bilo nasilja i paljevine, za ove proteste niti bi se znalo, niti čulo. Mirni protesti su kao sjedenje u ferhadiji i ispijanje kafe.
Ovi protesti će dugo odjekivati u glavama političara, plašit će se slijedećih i toga šta im mogu donijeti, jer oni dobro znaju da su ovi protesti nastali spontano, dobro znaju da je ovo samo, najava, light verzija onoga što dolazi...
U svakom slučaju, ovi protesti su neka vrsta mentalne prekretnice i sigurno nešto najpozitivnije i najbolje što se desilo BiH od rata pa na ovamo.
Last edited by daxon on 11/02/2014 08:53, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#5530 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

ExNihilo wrote:Je li ovo najbrže rastuća tema na forumu ikad? :D

vrlo vjerovatno :D

citaju je uhljebljeni kojim radi guza... i citaju je oni koji bi da se uhljebe... dakle cca 75% foruma :D (preostalih 25% je dijaspora)
mO k3

#5531 Re: PROTESTI!!!

Post by mO k3 »

ZPP wrote:
hellue wrote:
Zasto lazete ba i spinujete?????
Dzeka Muminovic i jos par momaka pretukli i rasterali one koji su blokirali raskrsnicu!!!

http://www.ekskluziva.ba/vijest-1476
Ovaj Džeka? ;-)

Image

Kriminalac u službi policije ;-)
Cudna li je ova zemlja bosna .... pa u ovoj zemlji se nezna ko koga hebe :shock: i jos uz to da ostane covjek pametan
Šveđanin

#5532 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Šveđanin »

Janjicar

#5533 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

salik79 wrote:

Policija izaziva jos veci gnjev gradjana i hoce da ih neko stvarno polomi kao prvog dana

Druze Janjicaru, sta ti mislis, da li bi nam ovaj razbijac Dzeka, da kojim slucajem ovako naleti na Belca, mogao potvrditi, ili osporiti, da postoji brzina veca od svjetlosti?! :D Mislim, ako bi jos bio u stanju :D
Mogu ti reci samo da bi se dobro proveo :D Sreca pa u TZ nema ovakvih budala jer dzabe bi pala mrtva glava mada kod ovakvih i kad bi pala ne bih se saosjecao s njima. Uspio si u zivotu, vozas dobro auto OK svaka cast ali pusti ljude nek se bore za svoje... Nadam se da ce ga neko izdegenecit ebo ga njegov K1 :D
salik79

#5534 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by salik79 »

Alfons Kauders wrote:

citaju je uhljebljeni kojim radi guza... i citaju je oni koji bi da se uhljebe... dakle cca 75% foruma :D (preostalih 25% je dijaspora)
U koju ti skupinu spadas?! :D
Alfons Kauders

#5535 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Šveđanin wrote:
:lol: 8-)
tako se implementira presuda sejdic - finci na terenu :D :lol:
salik79

#5536 Re: PROTESTI!!!

Post by salik79 »

Janjicar wrote:
salik79 wrote:

Mogu ti reci samo da bi se dobro proveo :D Sreca pa u TZ nema ovakvih budala jer dzabe bi pala mrtva glava mada kod ovakvih i kad bi pala ne bih se saosjecao s njima. Uspio si u zivotu, vozas dobro auto OK svaka cast ali pusti ljude nek se bore za svoje... Nadam se da ce ga neko izdegenecit ebo ga njegov K1 :D
Ipak, mene u svemu tome najvise interesira ovo oko brzine fotona :D
Alfons Kauders

#5537 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

salik79 wrote:
Alfons Kauders wrote:

U koju ti skupinu spadas?! :D
moji su u promilima - izvozno orijentirana privreda :D
Black111

#5538 Re: PROTESTI!!!

Post by Black111 »

Janjicar wrote:
Black111 wrote:
Janjicar wrote: Da nisi Bosanski Srbin ili Bosanski hrvat pa imas toliku paranoju?
Hrvat stari. :D Al paranoja, ja bih rekao mozda oprez. :D
i javljas se iz lipe vaše ?
Jok. :D Javljam se iz Zapadne Njemacke. :D

I ne znam cemu taj zajedljiv ton, da me nije nimalo briga jednostavno se ne bih ni javljao ovdje na temu.
DonVitoN

#5539 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by DonVitoN »

Image

Brazilci žele bolje živote, ne nogometne utakmice
Nogomet nije poželjan u zemlji nogometa
O'zone
Globalni moderator

#5540 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Iskonski bunt naroda
Paljenje državnih institucija je izrežirala „balijska udba“

Iskreno, bilo mi je „s noge“, jer sam poslije džuma-namaza šetao obalom Miljacke prema Skenderiji. Zateko sam relativno malobrojne skupine demonstranata i ćaskao s njima. Zadržao sam se sve dok jedna veća grupa iz pravca Marijin Dvora nije silovito krenula na kordone policije. Povukao sam se preko mosta i udaljio se prema Vilsonovom. Već se izdizao crn dim iznad zgrade Kantona.

Osobno sam doživio satisfakciju da me ljudi prepoznaju i da im je bilo veoma drago što sam među njima. Zadirkivali su me, ja sam im uzvraćao. Nakon svega što sam vidio i čuo, a to je vrijeme negdje do 16 sati kad sam se povukao, jer sam shvatio da se i sam neću moći kontrolirati kad tuku tinejdžere, a i mladi ljudi, poput najvijačkih skupina, nosili su odsjećene kablove i plastične cijevi, šlaufe za vodu, dužine jednog metra sa sobom, čega sam se bojao.

Dakle, kad nekoliko ljudi u civilu uhvati tinejdžera dok baca kamenje i preda ga unifomisanoj policji, a ovi ga, njih 4-5, brutalno premlate, čovjek ne može stajati skrštenih ruku. Bio sam iznenađen, zatečen, šokiran i nisam uspio odbraniti tinejdžera. Bio sam izvan sebe od bijesa. Doduše, i drugi su me spriječavali da se umješam u tuču. Upozorili su me na „civile“ koji su uhvatili dječaka. Građani su ih zvali „balijskom udbom“. Mislim da su to bili policajci u civilu, ili agenti.

Podvale našoj omladini

Također, očekivao sam radnike "Hidrogradnje", koje sam viđao kako demonstriraju na tim mjestima, te da sa njima dajemo podršku onim radnicima u Tuzli. U početku je bila većina takvih demonstranata. Sad mogu tvrditi da se policija ponašala vrlo čudno, da je ova tzv. „balijska udba“ bila vrlo ažurna i mnogobrojna. Stavio sam šal preko lica dok sam se povlačio, jer su puno i napadno slikali svakoga. Ono što mi nije bilo jasno, i zbog čega mogu sumnjati je da ima neko ko je dobro poznavao ove navijačke skupine, i da je stoga dobro predvidio njihovo ponašanje, pa se po takvom scenariju ponašala pocija.

Oni su ih pustili, mirno gledajući kako ulaze u zgradu Općine. Dva kordona policajaca bila su „šćućurena", uz zid pored ulaza, dok su kroz prozor, policajcima iznad glava, pljačkaši uzvikivali kako su našli viski u kancelarijama... I kad je izbio požar, pasivno su posmatrali. Mislim da nisu htjeli ništa poduzeti da se požar gasi. Suviše puno je toga „zakazalo“ kod „odbrambenih“ snaga da bi se pripisalo samo nemoći, neznanju i neopremljenosti.

Ubijeđen sam da postoji neki „režiser“ koji je želio ovo da se desi, i da su demonstranti upali u njegovu klopku. Je li to bila ta „balijska udba“?!

Ove teze jesu hipotetičke, ali imaju više osnova od svih ovih populističkih, koje dolaze iz SDA-ovih i SDP-ovih tabora, o nekavoj zavjeri protiv države, samo na osnovu toga što su spaljene državne isntitucije.

I stoga, hvala Bogu da se ovdje nisu čuli tekbiri. Jer, prije ovih demonstarcija po Bosni su demonstrirali samo ljudi sa bradama, nekad opravdano, a više neopravdano. Demonstriralo se tamo zbog nekih problema u islamskom svijetu od Čečenije do Gaze. Tad se „tekbiralo“, napadali strani državnici, pa i palile zastave.

Stoga mislim da je ovo iskonski bunt naroda! Znam osobno Hadžiju Kurbu, naprimjer. Zar je njegov unuk Harun, koji je uhapšen na demonstracijama, drogeraš? E, to su htjeli podvaliti demonstrantima. Ti koji ovakvu našu omladinu, povezuju samo sa drogom i alkoholom, hrane bošnjačku omladinu, pa i cijeli narod, većim ideološkim opijumima od kanabisa.

Opasnije su prilično brojne ksenofobične grupe, makar se zvali i džematima, po ideju Bosne, i do sada su joj više štete nanijele, od ovih navodno, huliganskih navijačkih grupa. Njih bar tretira zakon, njih se, eto i hapsi. Ove ksenofobične grupe, koje liju suze za šehidima, brinu nad državom i Bosnom, plaše svijet Dodikom i zavjerama međunarodne zajednice, proglašavjau, licitiraju i prijete neistomišljenicima i „izdajicama islama i Bošnjaka“ po internetu, vide nekakve satanističke vizije nad Srebrenicom, pogane i zagađuju životni okoliš više od ovih što, kako ih optužuju, konzumiraju kanabis.

Pogubnost političara demagoga

Ovo govorim svjesno u kontrastima da bih ukazao na pogubnost demagoga politačara koji se služe nacrnjim populizmom, bez trunke stida i osječaja odgovornosti za sopstveno ponašanje, pa čak i ponašanje te i takve omladine. U njihovim rukama su sve poluge vlasti već tri decenije. Odgovrni su čak i za huliganstvo. To su naša djeca!
Ali, taj i takav patriotizam koji se hrani ideološkim i vjerskim ekstremizmom nemaju sućuti za gladne. Oni ideolozi, političari i njihovi agitatori, ne razumiju što savjetuje Poslanik Muhamed, da nije musliman onaj ko zaspi sit, a njegov komšija gladan. Njega ne sikira jeziv oblik korucije i lopovluka kod bošnjačkih lidera, ja ih zovem „zelena buržoazija, čiji se iznosi novca na bankovnim računima broje „ruskim nulama“, koliko ga sikira „kojom rukom njegov „brat“ uzima nož, a kojom vilicu“ dok jede. Takvi nisu došli na proteste gladnih da ih podrže tekbirima. Takvi će doći na proteste protiv tih gladnih i tuči će, kakve pozive čitam u komentarima po ksenofobičnim bošnjako-islamskim sajtovima.

Tako da, od sada i ubuduće, treba računati i na to da je ovaj bunt gladnih i obespravljenih definitivno napravio podjelu među Bošnjacima. Jedni su pokušali svojim buntom i bijesom osloboditi se krvopija, lijenčina, lopova i na koncu novih okupatora njihove nafake, da bi im, barem djeca imala za hljeb. I oni, koji su poltronstvom, nepotizmom, mitom i drugim oblicima „ispod žita“ uspjeli doći do nafake u ovoj i ovakvoj državi. Gladni su iskazali svoj bijes! A ovi, kako sam ih nazvao „zeleni termiti“, svim svojim , kukvičkim, hinjskim islamsko-bošnjakim puritanizmom, pokušati oblatiti ih i odbraniti svoje „zelene buržuje“ iza čijih skuta žderu svoju „nafaku“!

Od sada i ubuduće dajem im samo jedan svajet: Nahranite narod i onda mu pričajte o Bogu i državi!

Autor teksta je Nedžad Latić, urednik portala The Bosnia Times
shibonja

#5541 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by shibonja »

Alfons Kauders

#5542 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Black111 wrote:
Janjicar wrote:
Black111 wrote:
Hrvat stari. :D Al paranoja, ja bih rekao mozda oprez. :D
i javljas se iz lipe vaše ?

I ne znam cemu taj zajedljiv ton, da me nije nimalo briga jednostavno se ne bih ni javljao ovdje na temu.
problem je kad se javi neko iz hrvatske, :D a kad se javi neko iz kanade da nam prica o socijalnoj situaciji u fbih, to je ok :D
salik79

#5543 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by salik79 »

Alfons Kauders wrote:
moji su u promilima - izvozno orijentirana privreda :D
Ejs, nema to :D
Janjicar

#5544 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

salik79 wrote: Ipak, mene u svemu tome najvise interesira ovo oko brzine fotona :D
Ono sto fizicari nisu mogli mozgom rijesiti on bi to dokazao eksperimentom i to u prvom licu :D
Labirint

#5545 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Labirint »

mO k3 wrote:
ZPP wrote:
hellue wrote:
Zasto lazete ba i spinujete?????
Dzeka Muminovic i jos par momaka pretukli i rasterali one koji su blokirali raskrsnicu!!!

http://www.ekskluziva.ba/vijest-1476
Ovaj Džeka? ;-)

Image

Kriminalac u službi policije ;-)
Cudna li je ova zemlja bosna .... pa u ovoj zemlji se nezna ko koga hebe :shock: i jos uz to da ostane covjek pametan
Ova slika je tako tuzna a istovremeno i tako oslikava drustvo u kojem zivimo, jedan
jalijas i okorijeli siledzija sibicarski u zastiti drzave i skotovoskog rezima :( :(
I onda kaze "nasa policija"...e pa moja NIJE!!!!
Janjicar

#5546 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

Black111 wrote:

Hvala vidis kako se razumijemo. Ne javljaj se vise, dosta je nama vase suplje koja na kraju rezultira da mi budemo spustenih gaća i naguženi. aj zdravo

EDIT: Chmoljo jedno pitanje ukoliko mu nije mjesto ovdje izbrisi i odg. na PP
Forsiras pricu niste rezimski mediji zasto ne kontaktirate nekog iz policije i pitate za ovu tucu sinoc, za ovog kriminalca u policiji ?
Last edited by Janjicar on 11/02/2014 09:05, edited 1 time in total.
mO k3

#5547 Re: PROTESTI!!!

Post by mO k3 »

Janjicar wrote:Image
Znaci ima istine u ovome sto je momak napisao ....

Image
salik79

#5548 Re: PROTESTI!!!

Post by salik79 »

Janjicar wrote:
salik79 wrote: Ipak, mene u svemu tome najvise interesira ovo oko brzine fotona :D
Ono sto fizicari nisu mogli mozgom rijesiti on bi to dokazao eksperimentom i to u prvom licu :D
:lol: :lol: :lol: Kao onomad (Veliki) Blek pred 6-ticom, tj trznim centrom. Jos je Belac tada, cini mi se, malo i cvrcnuo :D
ultima_palabra

#5549 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ultima_palabra »

Autor teksta je Nedžad Latić, urednik portala The Bosnia Times
Ne sumnjam da Latić vrlo dobro poznaje taj svijet o kojem govori... ubojiti su "svjedoci pokajnici" :D
Black111

#5550 Re: PROTESTI!!!

Post by Black111 »

Janjicar wrote:
Black111 wrote:

Hvala vidis kako se razumijemo. Ne javljaj se vise, dosta je nama vase suplje koja na kraju rezultira da mi budemo spustenih gaća i naguženi. aj zdravo
Mislim da se ne razumijemo. :D O cemu ti pricas? Pa ko sad politizira? Ko smo to "mi", "vi"? :D Kakve gace?

Dakle, ja sam ovdje na temi bio OK, i sak kad ispade da sam Hrvatic, vise nije tako OK. :D A tamo sam te napao iskljucivo zato sto sam razumio da prijetis ljudima (ono s ubijanjem) a ne politicarima.
Post Reply