PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

O'zone
Globalni moderator

#5351 Re: PROTESTI!!!

Post by O'zone »

Lakat Jebić wrote:
O'zone wrote:Jel neko primjetio jednu dobru stvar otkako je ovo počelo? Tačnije od sinoć.

Ima vode nisu je ugasili evo i sad 1:35 vode ima na Grbavici a i sinoć je bilo negjde do 1:00

Još jedan + za demonstracije
cekaj jel to i zimi traju redukcije u novom gradu i novom sarajevu?
Aha
Lakat Jebić

#5352 Re: PROTESTI!!!

Post by Lakat Jebić »

O'zone wrote:
Lakat Jebić wrote:
O'zone wrote:Jel neko primjetio jednu dobru stvar otkako je ovo počelo? Tačnije od sinoć.

Ima vode nisu je ugasili evo i sad 1:35 vode ima na Grbavici a i sinoć je bilo negjde do 1:00

Aha
boze sacuvaj, sto je najgore ljudi se prestali i zalit
Kikibombona

#5353 Re: PROTESTI!!!

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:
Hehehe

Tu sam, tu sam.

Što se tiče Patkovića, žao mi je zaista ovakve reakcije. I on i skoro pa svi ovi naši proislamski ljudi ili građani (ja ga tako doživljavam) su na strani budžetlija :mrgreen:

Ali ne treba zaista čuditi.Islamska zajednica je vrh priramide, i ona generira ovakvu svijest među narodom. Šuti, trpi, šta ti znaš. Vidi Egipta, je li im bilo bolje dok je bio Mubarak itd.

IZ je školski primjer jedne elitističke organizacije, jednog sistema koji je napravljen za one koji su u njemu.Svi ostali služe ovima koji su u sistemu, IZ je glavni bastion bosanskih budžetaaša.Samo kada bi organizovao demonstracije pred rijasetom, proglasili bi te islamofobom, islamomrzcem itd.

A uopšte nisu van ovih dešavanja, i te kako snose odgovornost za ovakvu situaciju u društvu.
Pusti islam na ovoj temi, samo nam jos i ti momenti fale.

Radi se o kriminalcima na vlasti. Te bandite treba mijenjati ljudima koji do sada nisu bili na vlasti.

Mene samo plasi Mostar. Tamo treba biti posebno obazriv. Ako vlast imalo ima pameti trebaju preduhitriti proteste i na miran nacin odstupiti sa pozicija. Svi znamo da je taj grad bure baruta. Nista nije vrijednije od ljudskih zivota.
denimb

#5354 Re: PROTESTI!!!

Post by denimb »

O'zone wrote:
Lakat Jebić wrote:

Aha
I vi niste do sada protestvovali, ko ba jos ima restrikcije vode u januaru :-)
hrastov žižak

#5355 Re: PROTESTI!!!

Post by hrastov žižak »

Goldenhand

#5356 Re: PROTESTI!!!

Post by Goldenhand »

Magnus Fahrus ne da na nas :lol:
Platformas

#5357 Re: PROTESTI!!!

Post by Platformas »

Pogledati prilog iz RS-a
:thumbup:
Ne slušati samo ono što režimske kuće puštaju.

https://www.youtube.com/watch?v=OBJDsq6JWWg

Sve muče isti problemi, svi su protiv vlasti, samo neki ne smiju da 'ustanu'.
Pogledati do kraja, na 01:05 lik pokidao :D
Na 02:25 isto :thumbup:
Last edited by Platformas on 11/02/2014 01:51, edited 3 times in total.
jalijas74

#5358 Re: PROTESTI!!!

Post by jalijas74 »

Evo ga
Last edited by jalijas74 on 11/02/2014 01:48, edited 1 time in total.
sekiracija

#5359 Re: PROTESTI!!!

Post by sekiracija »

Ovi sa portala mi nedozvoljavju da dam svoje misljenje,sta ces privatni portal,a vi se pitajte ko vam ga je stavio.
O'zone
Globalni moderator

#5360 Re: PROTESTI!!!

Post by O'zone »

Lakat Jebić wrote: boze sacuvaj, sto je najgore ljudi se prestali i zalit
Ej Nemoj sa da ti postavljam Zeljkovicev snimak na kome kaže da je u Sarajevu sve super i da se ljudi nemaju na što da žale :mrgreen:
todd_smith

#5361 Re: PROTESTI!!!

Post by todd_smith »

Ako ovako nastavi da se silji i spinuje i raja levati, i da jedni drugima govore paranoja, dok se njima upravlja vrlo uskoro cemo dobiti novog Fikreta Abdica, upamtite to. Ako vam to samo od sebe nije upozorenje, ja ne znam sta bi trebalo biti.
ExNihilo

#5362 Re: PROTESTI!!!

Post by ExNihilo »

todd_smith wrote:Ako ovako nastavi da se silji i spinuje i raja levati, i da jedni drugima govore paranoja, dok se njima upravlja vrlo uskoro cemo dobiti novog Fikreta Abdica, upamtite to. Ako vam to samo od sebe nije upozorenje, ja ne znam sta bi trebalo biti.
Imamo mi x Abdića, već.
Platformas

#5363 Re: PROTESTI!!!

Post by Platformas »

hrastov žižak wrote:https://www.youtube.com/watch?v=bScbKDxqs08#t=15
savršen klip. znači deda alah.
i više od toga

todd_smith

#5364 Re: PROTESTI!!!

Post by todd_smith »

ExNihilo wrote:
todd_smith wrote:Ako ovako nastavi da se silji i spinuje i raja levati, i da jedni drugima govore paranoja, dok se njima upravlja vrlo uskoro cemo dobiti novog Fikreta Abdica, upamtite to. Ako vam to samo od sebe nije upozorenje, ja ne znam sta bi trebalo biti.
Imamo mi x Abdića, već.
Dobiti cemo onog koji ce napraviti napokon pravi (ne)uspjeh
sekiracija

#5365 Re: PROTESTI!!!

Post by sekiracija »

Papci u znali razbit prozor ,a nisu znali da skinu onu PLAVOZUTU KPU SRAMA sa prozora.
biske

#5366 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

ExNihilo wrote:
Imamo mi x Abdića, već.
xy

digla se i kuka i motika protiv obezgllavljenih demonstranata. kad su potrošili sve kvaziargumente, prešli su na prijetnje ratom, silom, ovim onim. uz sve to kvazipoštenjačina hoće da usmjeri raju u svoju ličnu korist... pa j*b*t*, da smo normalni poludili bismo.
Last edited by biske on 22/02/2014 01:25, edited 1 time in total.
denimb

#5367 Re: PROTESTI!!!

Post by denimb »

Platformas wrote:Pogledati prilog iz RS-a
Ne slušati samo ono što režimske kuće puštaju.

https://www.youtube.com/watch?v=OBJDsq6JWWg

Sve muče isti problemi, svi su protiv vlasti, samo neki ne smiju da 'ustanu'.
Pogledati do kraja, na 01:05 lik pokidao :D
Na 02:25 isto :thumbup:

Svaka cast ovim ljudima :thumbup:

P.S. kako sve dede znaju kolika je plata Spiricu :D
Last edited by denimb on 11/02/2014 02:00, edited 1 time in total.
ZaraFashion

#5368 Re: PROTESTI!!!

Post by ZaraFashion »

Zdravo ljudi novi sam. Nisam nikad bio ni u kakvoj stranci, da me ne etiketirate!

Pitanje za one nepristrane: zamislite da Fahro stvarno ovdje kolo vodi, i da - neka su mu mentori Amerikanci, Sjeverno Koreanci ili bica iz galaksije Andromeda. Da li je opet bolje prepustiti sve svom toku, nek sve ode u onu stvar ali da samo ova druzina bude porazena i ponizena.

Neko je imao provalu neki dan: kao ovi imbecili na vlasti su ako nista bolji od Fahre jer je Fahro spreman prodati drzavu.
Pa sta rade od 92. nego prodaju drzavu - SDA je prodala 70% drzave, ZaBiH prirodne resurse sve redom, SDP nam je prodao svu nadu u nadu! To su svi redom moralni otpadi kojih se stidi i vlastiti odraz u ogledalu.

Da ne bude da branim Fahru, drag mi je ko i ovi svi drugi... Samo sam postavio hipoteticko pitanje: ako je izrezirano, da li biti za ili protiv?
MyTao

#5369 Re: PROTESTI!!!

Post by MyTao »

Bilo je krenulo odlicno, al' sada izgleda da su mafijasi ubacili svoje spijune i sve se rusi.

Novinari su meni gori od ovih politicara. Ljudi nemaju sta da jedu oni pricaju o ratu, tenkovima na granici :-) :-)

a tako malo fali da se nesto promjeni.
biske

#5370 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

sekiracija wrote:Papci u znali razbit prozor ,a nisu znali da skinu onu PLAVOZUTU KPU SRAMA sa prozora.
prepostavjam da misis na zstavu na presjeništvu

bio prazan jarbol u minusu 45 stepeni, sutradan (juče) stavili novu.
todd_smith

#5371 Re: PROTESTI!!!

Post by todd_smith »

ZaraFashion wrote:Zdravo ljudi novi sam. Nisam nikad bio ni u kakvoj stranci, da me ne etiketirate!

Pitanje za one nepristrane: zamislite da Fahro stvarno ovdje kolo vodi, i da - neka su mu mentori Amerikanci, Sjeverno Koreanci ili bica iz galaksije Andromeda. Da li je opet bolje prepustiti sve svom toku, nek sve ode u onu stvar ali da samo ova druzina bude porazena i ponizena.

Neko je imao provalu neki dan: kao ovi imbecili na vlasti su ako nista bolji od Fahre jer je Fahro spreman prodati drzavu.
Pa sta rade od 92. nego prodaju drzavu - SDA je prodala 70% drzave, ZaBiH prirodne resurse sve redom, SDP nam je prodao svu nadu u nadu! To su svi redom moralni otpadi kojih se stidi i vlastiti odraz u ogledalu.

Da ne bude da branim Fahru, drag mi je ko i ovi svi drugi... Samo sam postavio hipoteticko pitanje: ako je izrezirano, da li biti za ili protiv?
Sve stoji i slazem se za prodaju, ali Fahro ce ti prodati KARTU Bosne i Hercegovine, ne preduzece iste.

Ako se sve nastavi razvijati bice ti da ovi idu, super nema ih onda ce ti doci Fahro i likovi tipa Esko Omerbasic. Sa magarca na mrtvog magarca ides.

Skidaj sve, ali ne vracaj nikoga od ovih pa makar onaj sto kopa kanale morao voditi drzavu.
MyTao

#5372 Re: PROTESTI!!!

Post by MyTao »

ZaraFashion wrote:Zdravo ljudi novi sam. Nisam nikad bio ni u kakvoj stranci, da me ne etiketirate!

Sve vise vjerujem da je fahro umjesan :)

Vjerovatno da nije on poceo, al je vidio dobru priliku za hijack, i tako dobije koji poen na izborima.
biske

#5373 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

MyTao wrote:Bilo je krenulo odlicno, al' sada izgleda da su mafijasi ubacili svoje spijune i sve se rusi.

Novinari su meni gori od ovih politicara. Ljudi nemaju sta da jedu oni pricaju o ratu, tenkovima na granici :-) :-)

a tako malo fali da se nesto promjeni.
teško je očekivati neku aman zaman promjenu bez realnog prvobitnog plana. krenulo je stihijski i rušilački i dobacilo se dokle se moglo. svaki dan političari dobijaju na vremenu da osmisle svoje poteze. raja se nametnula kao faktor i to je dobro. šta god da se ušićari zauhar je.
todd_smith wrote:

Sve stoji i slazem se za prodaju, ali Fahro ce ti prodati KARTU Bosne i Hercegovine, ne preduzece iste.

Ako se sve nastavi razvijati bice ti da ovi idu, super nema ih onda ce ti doci Fahro i likovi tipa Esko Omerbasic. Sa magarca na mrtvog magarca ides.

Skidaj sve, ali ne vracaj nikoga od ovih pa makar onaj sto kopa kanale morao voditi drzavu.

ruši sve, pa i šabana!!!
SMRT-SDASBBSDP

#5374 Re: PROTESTI!!!

Post by SMRT-SDASBBSDP »

hrastov žižak wrote:
:thumbup: :bih:
sarajevoxxxx

#5375 Re: PROTESTI!!!

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
Pusti islam na ovoj temi, samo nam jos i ti momenti fale.

Radi se o kriminalcima na vlasti. Te bandite treba mijenjati ljudima koji do sada nisu bili na vlasti.

Mene samo plasi Mostar. Tamo treba biti posebno obazriv. Ako vlast imalo ima pameti trebaju preduhitriti proteste i na miran nacin odstupiti sa pozicija. Svi znamo da je taj grad bure baruta. Nista nije vrijednije od ljudskih zivota.
Ne radi se o islamu, već samo konstatacija na Patkovićevu izjavu.

U svakom slučaju zašto ne, ako mogu pred predsjedništvom mogu i pred zgradom rijaseta :mrgreen:
Post Reply