PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Mister Yes

#3651 Re: PROTESTI!!!

Post by Mister Yes »

Chmoljo wrote:EKSKLUZIVNO, SLIKA AUTOBUSA KOJI SU KRENULI ZA BANJA LUKU :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

http://www.preetindersodhi.com/wp-conte ... anbus4.jpg
:lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#3652 Re: PROTESTI!!!

Post by sabina1 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ponavljam - izjava nije moja, već komesara USK.
Čuli su je svi koji gledaju RTVUSK i prijenos skupštine.
Vi ste leclerc dovoljno inteligentan i cijenjen forumaš da ne prenosite gluposti raznih policijskih komesara zar ne :wink: ?
Pozdrav :thumbup:
julisiz es grant

#3653 Re: PROTESTI!!!

Post by julisiz es grant »

hhaarree wrote:Sto nafuraste bodkina sad lik da ide ccc

haj javi cim dodjes kakva je situejšn :D
Neka ba, neću moć zaspat :D
A Klix će ga navesti kao izvor informacija :D
Begovica

#3654 Re: PROTESTI!!!

Post by Begovica »

Da se malo odmorite od spinovanja spinova, minder politike i ostalog mahalskog mudrovanja:

'Važno je da protesti ne postanu objekt političkih manipulacija, koje su već započele. Važno je da građani BiH shvate da su raznorazni dodici, čovići, izetbegovići, lagumdžije itd. obični neodgovorni manipulatori koji su izgubili kontakt sa stvarnošću, i da ce sutra, ako pritisak gradjana popusti, nastaviti sa istom politikom kao i do sada. Trenutačne BiH političke stranke i njihovi lideri su imali gotovo 20 godina vremena da pokažu da umiju i žele da vode ovu zemlju. Rezultat je zemlja u agoniji, zemlja koja odumire. Potrebni su potpuno novi ljudi, novi etos u državi i društvu, nova svijest da je moguća drugačija i bolja BiH.'

http://h-alter.org/vijesti/europa-regij ... ti-krivaca
Last edited by Begovica on 09/02/2014 23:02, edited 1 time in total.
Dr. Kuca

#3655 Re: PROTESTI!!!

Post by Dr. Kuca »

Lasta92 wrote:IZJAVE PRETUČENIH I MUČENIH MOMAKA/DJECE

http://--- NO LINKS ---/clanak/71546591811 ... a-je-%2792

Pa gdje su te povrede? Ovaj prvi ima 30-ak godina i nikad nije pokuso raditi.
Last edited by Dr. Kuca on 09/02/2014 22:59, edited 1 time in total.
Lasta92

#3656 Re: PROTESTI!!!

Post by Lasta92 »

ultima_palabra wrote:Najgore je što kod nas nema nikakve odgovornosti... kad se ispostavi da taj komesar laže, neće snositi nikakvu odgovornost.
Evo ja pitam sad kolegu preko fb. koji je specijalac u I.Sarajevu, jesu li pojacanje kod njih aktivnosti, ima li komesanja itd. kaze momak bukvalno boli nas kurko, radite sta hocete, pitam ga za ovu izjavu, kaze da se po zakonu MUP-a kako u FBIH tako i u RS-u ne smije duz linije entiteta patrolirati dugim cijevima !!

DAKLE JOŠ JEDNA LAŽ U POKUŠAJU REMECENJA NASTAVKA DEMONSTRACIJA !!!
VjecitiStudent

#3657 Re: PROTESTI!!!

Post by VjecitiStudent »

Sad kad Zara čuje za duge cijevi :D
denimb

#3658 Re: PROTESTI!!!

Post by denimb »

hhaarree wrote:Sto nafuraste bodkina sad lik da ide ccc

haj javi cim dodjes kakva je situejšn :D

Rece da ce javit za 10 min. a sta ako se ne javi? Zarobljen? :roll:
visocicaguy

#3659 Re: PROTESTI!!!

Post by visocicaguy »

jedna osoba poginula prilikom pokusaja nasilnog prelaska medjuentitetske linije na dobrinji

PS.: samo se zajeba*am :D
Breathless

#3660 Re: PROTESTI!!!

Post by Breathless »

Mister Yes wrote:
Havatar wrote:
:thumbup:
Uz duzno postovanje, prof. Durakovic je itekako blizak minderu, tako da je time i njegovo misljenje kompromitovano, tim vise sto za ovih 20 godina ni on, niti ljudi poput njega, a duznost im je bila, nisu ucinili nista da se zaustavi unistavanje ove zemlje i njenih stanovnika, od strane kleptokratije.

Za razliku od radnicke solidarnosti koju su unistili sijanjem nacionalizma i mrznje, medju kapitalistima i mocnicima postoji itekakva solidarnost, bili oni u Sarajevu ili Banja Luci ili Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, tako da ne cude ove apokalipticke patke ni sva pojacana zapaljiva nacionalisticka retorika s ciljem pumpanja dodatnog straha. Meni je zao jedino ljudi u RS-u koji su u istom polozaju kao i mi, ako ne i gorem, a sute i pustaju da im oligarhija i dalje dere kozu, prodajuci im price kako im se nezadovoljstvo uvozi iz FBiH i u isto vrijeme predstavljajuci RS kao najsavrseniju utopiju, ali kad dogori, ni to nece moci dugo.
potočanka

#3661 Re: PROTESTI!!!

Post by potočanka »

Chmoljo wrote:EKSKLUZIVNO, SLIKA AUTOBUSA KOJI SU KRENULI ZA BANJA LUKU :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

:lol:
x_lecter

#3662 Re: PROTESTI!!!

Post by x_lecter »

cojek ce rat izazvat :D
aewi

#3663 Re: PROTESTI!!!

Post by aewi »

It_is_a_Leclerc wrote:Policijski komesar USK tvrdi da se na ulazu u RS nalazi policija sa dugim cijevima, i da se nešto valja iza brda. Pozvao je zastupnike da ispune zahtjeve i da zamole građane da ne idu nikud, jer je situacija vrlo "opasna".
Auuu :o
A puska mi zahrdjala :cry: Neam za nove :oops:
gagy06

#3664 Re: PROTESTI!!!

Post by gagy06 »

Evo krenuli i paketi:Radnici aerodroma u Frankfurtu poslali pakete pomoći u BiH
Mister Yes

#3665 Re: PROTESTI!!!

Post by Mister Yes »

biske wrote:
ultima_palabra wrote:Najgore je što kod nas nema nikakve odgovornosti... kad se ispostavi da taj komesar laže, neće snositi nikakvu odgovornost.
upravo se protiv ovoga borimo...

slago na skupštini?! noga!
Čekajte ljudi, da li bi to vas zaista iznenadilo od Dodika? Pa imao je spremne specijalce na Zlatištu u vrijeme JMBG situacije. Čovjek obožava da ovako iskorištava bilo kakav problem u Federaciji.
_mufljuz_

#3666 Re: PROTESTI!!!

Post by _mufljuz_ »

Lasta92 wrote:
Evo ja pitam sad kolegu preko fb. koji je specijalac u I.Sarajevu, jesu li pojacanje kod njih aktivnosti, ima li komesanja itd. kaze momak bukvalno boli nas kurko, radite sta hocete, pitam ga za ovu izjavu, kaze da se po zakonu MUP-a kako u FBIH tako i u RS-u ne smije duz linije entiteta patrolirati dugim cijevima !!

ja sam ovo objasnio uvecanim slovima i kretenoid mi poce psovat al ajd 8-) 8)
hhaarree

#3667 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

Jebla vas duga cijev vise pritisak mi beze skace u ova doba, haj mrs tamo svi odoh citat neke laganije stvari :mrgreen:
julisiz es grant

#3668 Re: PROTESTI!!!

Post by julisiz es grant »

Lasta92 wrote:

:D
mO k3

#3669 Re: PROTESTI!!!

Post by mO k3 »

tvsabina wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ponavljam - izjava nije moja, već komesara USK.
Čuli su je svi koji gledaju RTVUSK i prijenos skupštine.
Vi ste leclerc dovoljno inteligentan i cijenjen forumaš da ne prenosite gluposti raznih policijskih komesara zar ne :wink: ?
Pozdrav :thumbup:
Sta ako nije laz?
emmir1

#3670 Re: PROTESTI!!!

Post by emmir1 »

Neko reče da duge cjevi nisu policiji dozvoljene

Ja sam danas svojim očima vidio jedinicu Zorana Čegara sa dugim cjevima , dosta ih je imalo sačmare na leđima a napred su imali bojevu municiju.

To je bilo ispred MUP-a na Marin Dvoru
StupskaBitanga

#3671 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Nije šala škole obustavili a ti isti će sutra pred Vladu
north

#3672 Re: PROTESTI!!!

Post by north »

Pa kad može član predsjedništva i premijer FBiH javno reći kako je kod demonstranata pronađeno 12 kg droge, pa MUP to kasnije demantuje, šta tek očekivati od nekog anonimnog komesara..

Inače, ovo o čemu priča prof.Duraković potencirajći namjere protesta u cilju stvaranja trećeg entiteta, naravno akademik uman čovjek, samo on na početku reče da je to njegova pretpostavka pa kasnije uđe u elaborat i ispriča kao da je to siguran scenario...pa je li ima te informacije ili je to samo njegov zaključak gledajući sa strane? ovo je priča koju odavno potencira SDAi SDP, nije isključeno je da je njihov čovjek, ne znači da ako je akademik da ne mora biti politički pristrasan onako neofirno..... a ove dvije oligarhije sa Čovićem godinama žarili i palili FBiH...ne znam kakve veze ima protest pred kantonalnom vladom i Općinom Centar i njihovo demoliranje koje stalno ponavljam osuđujem sa stvaranjem trećeg eniteta..nije katedrala zapaljena ne do bog...ali eto, vrijeme će pokazato šta se iz brda valjalo...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3673 Re: PROTESTI!!!

Post by Chmoljo »

_mufljuz_ wrote:

puno je kume :lol:
ja rek'o Edhemu da se ne vješa, a on opet. ko da nije dovoljno što se jednom zbližio sa banderom. valja biti priseban za diverzantske akcije, a ne ovako... :roll:

ovo je sve bez namjere da pravim cirkus, nemojmo paničiti da će se neke stvari odigrati preko noći. ili u dva-tri dana :)
agnostic_front

#3674 Re: PROTESTI!!!

Post by agnostic_front »

VjecitiStudent wrote:Sad kad Zara čuje za duge cijevi :D

:lol: :lol:
x_lecter

#3675 Re: PROTESTI!!!

Post by x_lecter »

visocicaguy wrote:jedna osoba poginula prilikom pokusaja nasilnog prelaska medjuentitetske linije na dobrinji

PS.: samo se zajeba*am :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply