Zar neko stvarno vjeruje da oni smiju sad nešto.Kad nam nisu dohakali s JNA neće nikadIt_is_a_Leclerc wrote:Policijski komesar USK tvrdi da se na ulazu u RS nalazi policija sa dugim cijevima, i da se nešto valja iza brda. Pozvao je zastupnike da ispune zahtjeve i da zamole građane da ne idu nikud, jer je situacija vrlo "opasna".
PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Goldenhand
#3576 Re: PROTESTI!!!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3577 Re: PROTESTI!!!
raspušta se, obično aktom izvršne vlasti (predsjednika, monarha)stihija wrote:
A kako skupština podnosi ostavku? Sami sebi izglasaju nepovjerenje, ili?
I šta onda? Vanredni izbori?
Ne poznajem naš sistem, al' zadnjih dana me nekako zanima...
- kamen spoticanja
#3578 Re: PROTESTI!!!
Sta ba?It_is_a_Leclerc wrote:Policijski komesar USK tvrdi da se na ulazu u RS nalazi policija sa dugim cijevima, i da se nešto valja iza brda. Pozvao je zastupnike da ispune zahtjeve i da zamole građane da ne idu nikud, jer je situacija vrlo "opasna".
- nasa
#3579 Re: PROTESTI!!!
hahaha eto bas je smijesno....ultima_palabra wrote:Hoće li taj treći?Najjadniji spin koji se pojavio zadnjih 20 godina...
Pa daj Boze da mi budemo sposobni pa okrenemo u svoju korist i da je postaviti pitanje kako ce se ovi protesti odraziti na pitanja koja se ticu dalje organizacije BIH zaista odraz neupucenosti i na kraju i smijesno....
Ali sta ces ljudi koje ja znam nemaju ni pojma sta ce biti sutra, a kamoli koji je konacni cilj ili moguce posljedice...e vidis meni je i to smijesno....
i dok se sve ovo ne konkretizuje, uz svu podrsku protestima kao odrazu siromastva, ocaja i beznadazne situcije u kojoj su mnogi, malo sam i skepticna...
-
Bodkin
#3580 Re: PROTESTI!!!
It_is_a_Leclerc wrote:Policijski komesar USK tvrdi da se na ulazu u RS nalazi policija sa dugim cijevima, i da se nešto valja iza brda. Pozvao je zastupnike da ispune zahtjeve i da zamole građane da ne idu nikud, jer je situacija vrlo "opasna".
-
Symantec
#3581 Re: PROTESTI!!!
Bogami me je uplasio ovaj ministar ili komesar USK sa izjavom da policija RS-a kontrolise ulazak u RS sa dugim cijevima. Nije ovo dobro.
-
kolegione
#3582 Re: PROTESTI!!!
Gladna djecaDr. Kuca wrote:Ova slika me podsjeca na '92,kad su nam carapari s brda blokirali grad, izgleda da sada carapare imamo u svojim redovima,aferim!ocaj wrote:ova slika ispod je daleko tuznija jer ONO (petorica) je naslo praviti BARIKADE u sred Sarajeva
Eto vam izbora pred vraima,pa da vidim za koga ce te sada glasati. Opet se sirotinja i primitivci glasati za svoje nacionalne stranke pa ce se opet buniti da nemaju sta jesti..
Primitivizam nam je na nivou, a Dodik i Covic gledaju sa stane i trljaju tuke,kako je samo narod glup i naivan ...daj boze da ista na dobro izadje! Podjela Bosne je na pomolu!
Ako ce podijelu tj pokusaj i novi rat spriječiti glad onda dajte rat molim vas
- stihija
#3583 Re: PROTESTI!!!
gdje pratiš?It_is_a_Leclerc wrote:Policijski komesar USK tvrdi da se na ulazu u RS nalazi policija sa dugim cijevima, i da se nešto valja iza brda. Pozvao je zastupnike da ispune zahtjeve i da zamole građane da ne idu nikud, jer je situacija vrlo "opasna".
@Chmoljo
Al' kantoni nemaju predsjednike? To me buni
- Dr. Kuca
#3584 Re: PROTESTI!!!
Sandzacko sjeme mu se zatrlo. A njegovi nisu glasali o ovome zakonu. HahahahaStupskaBitanga wrote:Fahro nastavlja
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... u-gradjani
-
staradis
#3585 Re: PROTESTI!!!
Moze li mi neko napisati sta nam je Bakir to rekao za ZARU
-
Peryton_
#3586 Re: PROTESTI!!!
It_is_a_Leclerc wrote:Policijski komesar USK tvrdi da se na ulazu u RS nalazi policija sa dugim cijevima, i da se nešto valja iza brda. Pozvao je zastupnike da ispune zahtjeve i da zamole građane da ne idu nikud, jer je situacija vrlo "opasna".
Da nije i on bacio patku ?
- Corto Maltese
#3587 Re: PROTESTI!!!
Nema potrebe da išta drugo rade osim što sa dugim cijevima stoje na entitetskoj granici. Taman su dobili izvrsno opravdanje da kontrolišu promet.Goldenhand wrote:Zar neko stvarno vjeruje da oni smiju sad nešto.Kad nam nisu dohakali s JNA neće nikadIt_is_a_Leclerc wrote:Policijski komesar USK tvrdi da se na ulazu u RS nalazi policija sa dugim cijevima, i da se nešto valja iza brda. Pozvao je zastupnike da ispune zahtjeve i da zamole građane da ne idu nikud, jer je situacija vrlo "opasna".
- It_is_a_Leclerc
#3588 Re: PROTESTI!!!
I mene, da ti iskren budem.Symantec wrote:Bogami me je uplasio ovaj ministar ili komesar USK sa izjavom da policija RS-a kontrolise ulazak u RS sa dugim cijevima. Nije ovo dobro.
Čovjek ne djeluje kao da laže. I na strani je naroda i pozvao je zastupnike da ispune sve zahtjeve kako bi se situacija smirila.
-
kolegione
#3589 Re: PROTESTI!!!
Sta ste se usrali ba pa ako hoce da se odcijepe neka probaju mi cemo ih pregaziti jer rezervnu drzavu nemamoPeryton_ wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Policijski komesar USK tvrdi da se na ulazu u RS nalazi policija sa dugim cijevima, i da se nešto valja iza brda. Pozvao je zastupnike da ispune zahtjeve i da zamole građane da ne idu nikud, jer je situacija vrlo "opasna".
Da nije i on bacio patku ?
- kamen spoticanja
#3590 Re: PROTESTI!!!
Hoce li uskoro i pasos trazitCorto Maltese wrote:Nema potrebe da išta drugo rade osim što sa dugim cijevima stoje na entitetskoj granici. Taman su dobili izvrsno opravdanje da kontrolišu promet.Goldenhand wrote:Zar neko stvarno vjeruje da oni smiju sad nešto.Kad nam nisu dohakali s JNA neće nikadIt_is_a_Leclerc wrote:Policijski komesar USK tvrdi da se na ulazu u RS nalazi policija sa dugim cijevima, i da se nešto valja iza brda. Pozvao je zastupnike da ispune zahtjeve i da zamole građane da ne idu nikud, jer je situacija vrlo "opasna".
-
hhaarree
#3591 Re: PROTESTI!!!
Imamo li kakve potvrde da je mile policiju rasporedio
ako jeste onda bi se svi zajedno trebali uozbiljiti fakat
- _mufljuz_
#3592 Re: PROTESTI!!!
AKO JE POLICIJA SA DUGIM CIJEVIMA NA LINIJI RAZGRANICENJA I OBAVLJA PRETRES ONDA TO NULIRA DEJTONSKI SPORAZUM I TO JE DIREKTNA OBJAVA RATAIt_is_a_Leclerc wrote:Policijski komesar USK tvrdi da se na ulazu u RS nalazi policija sa dugim cijevima, i da se nešto valja iza brda. Pozvao je zastupnike da ispune zahtjeve i da zamole građane da ne idu nikud, jer je situacija vrlo "opasna".
-
ratamahatta
#3593 Re: PROTESTI!!!
Je li ima neke sanse da se ovo provjeri.....It_is_a_Leclerc wrote:I mene, da ti iskren budem.Symantec wrote:Bogami me je uplasio ovaj ministar ili komesar USK sa izjavom da policija RS-a kontrolise ulazak u RS sa dugim cijevima. Nije ovo dobro.
Čovjek ne djeluje kao da laže. I na strani je naroda i pozvao je zastupnike da ispune sve zahtjeve kako bi se situacija smirila.
-
Peryton_
#3594 Re: PROTESTI!!!
Nek raspoređuje sta hoce, sva sreca pa kasarna kilometar od kuce.
- denimb
#3595 Re: PROTESTI!!!
Pa do svega ovoga i jeste doveo onaj debilni premijer u Tuzli, kojeg arogancija toliko pukla pa je mislio da je dovoljno poslati specijalce na narod i staviti prst u uho...hvala njemu na tome.guber90 wrote:Slazem se da ne treba dirati policiju dok ista tebe ne dira, kada ista odluci suzavcima i pendrecima mirne proteste rastjerati ne mozes brate mili sutiti nikako na to. Ja pricam o Tuzli, jer sam za istu informisan, sta se desilo u drugim gradovima nisam 100% siguran, tako da cu ostaviti gradjanima tih gradova da diskutuju oko toga.denimb wrote:Dobro ljudi ja ne znam za sta je sada policija kriva, pa tim ljudima treba skinuti kapu za ono sto su u petak podnijeli.
Svaka cast protestima, srce mi je ko planina bilo kad sam vidio da se i kod nas svijet zna dici i reci ne, ali sam se prestravio kad sam vidio slike iz Zenice,Tuzle, Sarajeva...
Sta da je policija pukla skroz, sta mislite dokle bi dogurale one "fantomke", pa ti ljudi nam trebaju isto kao sto nam treba glava na ramenima!
Uredu,protesti, organizacija, trazenje ostavki, zakon o prijevremenim izborima, zatvaranje lopova, kriminalaca, ponistavanje propalih privatizacija...ali sve to treba raditi na pametniji nacin, ne smije se narusiti imunitet drzave u svemu tome, pogotovo u vremenu kad nam toliko lesinara oblijece oko nje.
Ne dizite ruku na policiju koja je tu da nas stiti, nisu tu da stite lopove, nego su tu da stite institucije koje nam trebaju da bi drzava opstala, i uklonite one "fantomke" koje non-stop idu u prvi plan ispred normalnog naroda koji je dosao tu da promijeni nesto na bolje.
Samo sto ove demonstracije ne smiju postati borba protiv policije, nije to agresor nikakav, to su nasi ljudi.
Uvijek ce naroda biti vise od policije, ali dovesti njih do sloma, znaci mnogo opasne stvari...
Treba im pruziti ruku, neka rade svoj posao...a svijet neka nastavi sa svojim, cvrsto sam ubijeđen da nemaju naređenje da napadaju protestante, jer su i sami svjesni da to dovodi samo do vecih problema koji nisu u cilju nijednoj strani.
-
StupskaBitanga
#3596 Re: PROTESTI!!!
-
ratamahatta
#3597 Re: PROTESTI!!!
Je li ima neke sanse da se ovo provjeri.....It_is_a_Leclerc wrote:I mene, da ti iskren budem.Symantec wrote:Bogami me je uplasio ovaj ministar ili komesar USK sa izjavom da policija RS-a kontrolise ulazak u RS sa dugim cijevima. Nije ovo dobro.
- Mister Yes
#3598 Re: PROTESTI!!!
Tačno. Samo jedna od mogućih stvari ako su dovoljno maštoviti.Corto Maltese wrote:Nema potrebe da išta drugo rade osim što sa dugim cijevima stoje na entitetskoj granici. Taman su dobili izvrsno opravdanje da kontrolišu promet.Goldenhand wrote:Zar neko stvarno vjeruje da oni smiju sad nešto.Kad nam nisu dohakali s JNA neće nikadIt_is_a_Leclerc wrote:Policijski komesar USK tvrdi da se na ulazu u RS nalazi policija sa dugim cijevima, i da se nešto valja iza brda. Pozvao je zastupnike da ispune zahtjeve i da zamole građane da ne idu nikud, jer je situacija vrlo "opasna".
Protesti su super stvar sve dok su u okviru sistema. Kada narušavaju sistem u državi kao što je ova onda je to velika opasnost. Rekoh to još u srijedu.
-
StupskaBitanga
#3599 Re: PROTESTI!!!
-
ratamahatta
#3600 Re: PROTESTI!!!