vade_mecum wrote: zato sto je gospodin napisao da je demokratsko i gradjansko pravo blokirati saobracajnice
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
L u c i f e r
#3476 Re: PROTESTI!!!
- Mister Yes
#3477 Re: PROTESTI!!!
Nisam na budžetu. Chmoljo vjerovatno može po IP adresi provjeriti u kojoj firmi radim to jest sa koje IP adrese pišem radnim danima od 8 do 16. Firma jeste djelimično u državnom vlasništvu ali sami sebi zarađujemo plate i ne ovisimo od budžeta.don vito wrote: Budzetlijo, ako si toliko zabrinut
sutra cim dodjes u kacelariju na posao, trk kod SDA-ovskog (ili SDP-ovskog) direktora koji te zaposlio i reci: "odmah ispuni zahtjeve ove raje za kresanjem nasih budzetskih primanja, nemoj da neprijatelji iskoriste ovu trakavicu".
Ali ti to neces uraditi jer si licemjeren i od drugih trazis da se zrtvuju a tebi kad umanje platu za 4 posto tuzices tu istu drzavu za koju si ko fol zabrinut.
Osim toga nisam član ni jedne stranke i nikada nisam ni bio.
Samo više vjerujem ljudima kao što su Esad Duraković i Senad Hadžifejzović nego ljudima kao što je Fahrudin Šćepo Radončić.
Mislim da bi bilo dosta sa napadima ad hominem ako se slažeš?
- kanocale
#3478 Re: PROTESTI!!!
da li je tacna informacija da je sutra nastava obustavljena? 
-
palermo
#3479 Re: PROTESTI!!!
Dobro druže.StupskaBitanga wrote: Ništa od toga
Sent from my iPhone using Tapatalk
Namah mi je lakše.
Nemoj samo bogati poslije pisati o zlim ustašama iz Mostara. Ili ako mi ovdje dole pokušamo se braniti, onda dođi da pomogneš.
Mada ne znam više ni što bi, svakako smo otpisani.
-
Nokian808
#3480 Re: PROTESTI!!!
Index forum (Hrvat iz Hrvatske)
Poruka koja se isto čita u cijeloj regiji
Igra u kojoj etno-elite 'svoje narode' štite od prijetnje drugih naroda, a zauzvrat apsolutno neodgovorno raspolažu društvenim bogatstvom je gotova zahvaljujući hrabrosti bosanaca.
Kažu da je Zhou Enlai na pitanje šta misli o Francuskoj buržoaskoj revoluciji rekao: „Prerano je da se kaže“.
Dobro zvuče te istočnjačke mudrosti. Teško da će pogriješiti onaj ko se suzdrži od komentarisanja tekućih događaja – naročito onih koji su, još dok se dešavaju, to je jasno, epohalni. A bosanskohercegovačka revolucija koja je u toku, to svakako jeste.
Ali čovjek bi mogao založiti ruku i nogu, a zašto ne i glavu, da suština bosanskohercegovačkih protesta iz februara 2014. nije ništa barbarsko niti retrogradno, kako danas možemo pročitati u medijskim jadikovkama nad spaljenim zgradama i arhivima.
Poruka koja se isto čita u cijeloj regiji
Igra u kojoj etno-elite 'svoje narode' štite od prijetnje drugih naroda, a zauzvrat apsolutno neodgovorno raspolažu društvenim bogatstvom je gotova zahvaljujući hrabrosti bosanaca.
Kažu da je Zhou Enlai na pitanje šta misli o Francuskoj buržoaskoj revoluciji rekao: „Prerano je da se kaže“.
Dobro zvuče te istočnjačke mudrosti. Teško da će pogriješiti onaj ko se suzdrži od komentarisanja tekućih događaja – naročito onih koji su, još dok se dešavaju, to je jasno, epohalni. A bosanskohercegovačka revolucija koja je u toku, to svakako jeste.
Ali čovjek bi mogao založiti ruku i nogu, a zašto ne i glavu, da suština bosanskohercegovačkih protesta iz februara 2014. nije ništa barbarsko niti retrogradno, kako danas možemo pročitati u medijskim jadikovkama nad spaljenim zgradama i arhivima.
Last edited by Nokian808 on 09/02/2014 21:52, edited 1 time in total.
-
shminka
#3481 Re: PROTESTI!!!
zeko071 wrote:shminka wrote:zeko071 wrote: jebem ti mater,imao sam 18 godina kada sam se rokao i branio grad i ti bi da ga sada palis,jebem ti mater balavu ili mrtvu,kakva god bila
Odjebi majmune, pleme ti jebem ,boli me kurac sto si branio drzavu, sebi si je branio, majmune napaceni, retardirani
-
kemalba
#3482 Re: PROTESTI!!!
Moderatori bi trebali podijeliti ovaj forum na više thread-ova:
PROTESTI - Aktuelna dešavanja na terenu
PROTESTI - Šta su zahtjevi? Ko, šta i od koga traži?
PROTESTI - Kontekst, političke posljedice
PROTESTI - Šta vladajuće stranke rade?
, jer je sa ovim brojem postova u sekundi nemoguće održati raspravi ni na jednu temu. Izmješane i zbučkane i teme i profili forumaša.
, jer je sa ovim brojem postova u sekundi nemoguće održati raspravi ni na jednu temu. Izmješane i zbučkane i teme i profili forumaša.
-
hhaarree
#3483 Re: PROTESTI!!!
evo taksisti talasaju
kad ce onaj gras nesretni u proteste, jel prekosutra il sljedeceg utorka?
-
Lasta92
#3484 Re: PROTESTI!!!
Neuko, nepismeno i krajnije neznanje sa tvoje strane, socijalni bunt građana uvod u rat !? građanski rat? pa nisu napadali policiju u I. Sarajevu i plaili opstinu I.Sarajevo, isto kao sto ovi iz I. Mostara nisu napadali ove u Z. Mostarualmir1977 wrote:Mi smo na rubu anarhije, građanskog ili nekog drugog rata, a ovdje klošari još uvijek podržavaju ljude koji napadaju na državu i sigurnosne snage istih.
Jeblo me sve ako vi grama mozga imate.
Niko ne napada državu, da je neko htio izvesti drzavnu udar ili napasti drzavu, okupirao bi predsjednistvo, kidnapovao ili likvidairao celne ljude u drzavi itd. itd. za rat treba dvoje a kod nas bgm i troje
Još nesto .... Inckova poruka o slanju EU trupa u BIH, je namjerno pogresno prenijeta od strane režimskih medija, EU trupe nemogu i nesmiju reagovati u slucaju ustanka - revolucije ili socijalnog bunta, vec samo u slucaju etnickih sukoba, kojih ovih dana nije bilo a niti ce ih biti, namjerno preokretanje teza sa odg. ciljem - PRESTANKOM I RUSENJEM PROTESTA !!
- Lakat Jebić
#3485 Re: PROTESTI!!!
sinoc o tome pisem, nevjerovatno je da se totalno ignorisu ti aspekti i dimenzije, na stranu sva opravdanost protestanasa wrote:
Ne znam ali znam da nam je stanje takvo da je nevjerovatno kako ljudima nije prekipilo ranije ali opet s druge strane ne razumijem ni ovo forumsko potpuno odbijanje, ignorisanje cak i mogucnosti da dodje do pritiska u pravcu treceg entiteta....
Last edited by Lakat Jebić on 09/02/2014 21:54, edited 1 time in total.
-
velikonja
#3486 Re: PROTESTI!!!
hhaarree wrote:evo taksisti talasajukad ce onaj gras nesretni u proteste, jel prekosutra il sljedeceg utorka?
Kad je bal nek` i hala gori
- animus
#3487 Re: PROTESTI!!!
zeko071 wrote: jebem ti mater,imao sam 18 godina kada sam se rokao i branio grad i ti bi da ga sada palis,jebem ti mater balavu ili mrtvu,kakva god bila
Odjebi majmune, pleme ti jebem ,boli me kurac sto si branio drzavu, sebi si je branio, majmune napaceni, retardirani[/quote]
pusti ga vidis da je provokator, on bi da sve ostane ko do sada jer mu je ocigledno dobro, mozda se preziva Izetbegovic ili Niksic.
- Corto Maltese
#3488 Re: PROTESTI!!!
Ako ti je većina argument razmisli dvaput. Sarajevo ima oko 350000 stanovnika. Deset puta više će ih sutra ujutro krenuti na posao Alipašinom ulicom nego što ukupno ima demonstranata.hhaarree wrote:Po tome sto ne zivimo u diktaturi niti u policijskoj drzavi. Ako vecina gradjana smatra da ce na taj nacin nesto postic onda hladno to i mogu uradit. Zakone su pisali ljudi na kraju krajeva, nisu nam pali s neba ni objavljeni od strane bozanstvavelikonja wrote:Po kojem zakonu bilo ko ima pravo blokirati ulice?Lasta92 wrote:SUTRA NOVI PROTESI U 12H !
BLOKADA : RASKRSNICE KOD HIGIJENSKOG ZAVODA
RASKRSNICE NA SKENDERIJI U OBA PRAVCA
ULICA ISPRED CENTRA SKENDERIJA U OBA PRAVCA
ZAKONSKO I GRAĐANSKO PRAVO JE PROTESTVOVATI I BLOKIRATI ULICE I SAOBRAĆAJ !!!
Last edited by Corto Maltese on 09/02/2014 22:00, edited 1 time in total.
- zeko071
#3489 Re: PROTESTI!!!
Odjebi majmune, pleme ti jebem ,boli me kurac sto si branio drzavu, sebi si je branio, majmune napaceni, retardirani[/quote]
od takvog smrdljivog sjemena, vazda cu je braniti.bas bih te volio upoznati
od takvog smrdljivog sjemena, vazda cu je braniti.bas bih te volio upoznati
- biske
#3490 Re: PROTESTI!!!
meni lično najveće razočarenje, definitivno. svi nešto komentarišu i analiziraju, ali da se ponude da artikulušu zahtjeve - nema teorije.pemanapemani wrote:Na čelo protesta bi trebali stati intelektualci ili ono malo nezavisne akademske zajednice, jer bi sve moglo otići u neku stvar. Moraju pokušati uobličiti i artikulirati zahtjeve građana. Još koji dan i sve će biti poistovjećeno sa destrukcijom.
To je trenutno njihova dužnost i obaveza prema Bosni i Hercegovini.
za sve njih, ona žena iz bihaća što je predala zahtjeve je beton!
-
shminka
#3491 Re: PROTESTI!!!
pusti ga vidis da je provokator, on bi da sve ostane ko do sada jer mu je ocigledno dobro, mozda se preziva Izetbegovic ili Niksic.[/quote]animus wrote:zeko071 wrote: jebem ti mater,imao sam 18 godina kada sam se rokao i branio grad i ti bi da ga sada palis,jebem ti mater balavu ili mrtvu,kakva god bila
Odjebi majmune, pleme ti jebem ,boli me kurac sto si branio drzavu, sebi si je branio, majmune napaceni, retardirani
Ma nek odstrane budalu pormecenu sa foruma
-
zak187
#3492 Re: PROTESTI!!!
muminovic wrote:Treba ukinuti i ovu poziciju "SAVJETNIKA", sada savjetnik bude osoba od 30-40 godina (djete politicara), koji mu savjetuje KOLEGU, npr Nermina Niksica, i za to prima 4.000 KM mjesecno.
Ako imas 60 godina, ne treba te savjetovat "dijete" od 30 godina, nego osoba od 70 godina, i to mora raditi uz neku minimalnu naknadu od max 500 KM mjesecno.
BRAVO !!!!
- McMoy
#3493 Re: PROTESTI!!!
shminka wrote:DANAS SU ZA MENE ZAVRSNI PROTESTI, NEDJELJA , NERADNI DAN, A JEDVA HILJADU SE LJUDI SKUPILO OD 400.000 U OVOM GRADU. PA SRAMOTAAAAA A TRAZIMO NEKE PROMENE E KURAC CE BITI PROMENA A VOLIO BI DA NE BUDE
JEDINO POZIVITNO SU ONE SPALJENE ZGRADE
Kakva ova ekavica priča o promenama i spaljenim zgradama?!
- mO k3
#3494 Re: PROTESTI!!!
Anarhija na forumu .......
-
kemalba
#3495 Re: PROTESTI!!!
Biću malo dosadan, slaže li se iko?kemalba wrote:Moderatori bi trebali podijeliti ovaj forum na više thread-ova:
-
StupskaBitanga
#3496 Re: PROTESTI!!!
A kako vi fkt mislite da se samo tako proglasi HB a da to ne dovede do sukoba?
-
L u c i f e r
#3497 Re: PROTESTI!!!
ej revolucionari
stvarno bi više mogli odjebat s tom blokadom saobraćajnica
jebe mi se i za vas i za vaše proteste
valja se ići šta zaraditi
a sigurno mi niko od vas neće donijeti koru hljeba
protestvujte po trgovima ko i sav normalan svijet
stvarno bi više mogli odjebat s tom blokadom saobraćajnica
jebe mi se i za vas i za vaše proteste
valja se ići šta zaraditi
a sigurno mi niko od vas neće donijeti koru hljeba
protestvujte po trgovima ko i sav normalan svijet
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3498 Re: PROTESTI!!!
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» shminka, zeko071
» shminka, zeko071
- DaffyDuck
#3499 Re: PROTESTI!!!
don vito wrote:Ignorisite ubuduce ovog budzetskog trola i njemu slicneDanguba wrote:Znam da nisi glup ali odakle ti ovo?Mister Yes wrote:Pitanje za revolucionare:
Ako ovi protesti dovedu do stvaranja trećeg entiteta ili ne do bog do nečega još goreg, da li ćete se samobanirati sa ovog foruma? Hoće li vam biti žao što se bili ovce? Kako ćete se gledati u ogledalo?
Zar zaista više vjerujete Šćepi nego svim ljudima koji su sa druge strane? Evo danas profesor Duraković objasnio da je ovo organizovano iz vana u cilju stvaranja trećeg. Je li i njemu ne vjerujete? Krug 99 isto. I oni sada ne valjaju? Komšić? Senad Hadžifejzović? Sve ljudi koji su najomraženiji na četničkim i ustaškim forumima. I sad svi oni ne valjaju? Sve đubrad a samo Šćepo dobar? Životinjska farma uživo.![]()
Žali bože 20 godina patnje. Mogli smo odmah dogovoriti podjelu na 3 dijela a ne da se 20 godina patimo i onda sami sebi ovako zabijemo nož u leđa.
Dobro znas na koji nacin se moze dobiti treci a nikako nekim protestima.
p.s. vidim ja danas odose kamioni sa krecom prema Mostaru...
Napraviti zahtjeve, ako treba prepisati od Biscana,
i onda budzetlije nece moci trolati o 3. entitetu.
Koliko mediji lazu to je cudo jedno, ja veceras u gradu, blokirana raskrsnica, sve mirno...kad me zovu, kao gdje si, sta si frka dole, haos, krenula policija... javljaju na tv-u
znaci nigdje veze
- mO k3
#3500 Re: PROTESTI!!!
To je problem , ubačeno ih je dosta da pale raju ....McMoy wrote:shminka wrote:DANAS SU ZA MENE ZAVRSNI PROTESTI, NEDJELJA , NERADNI DAN, A JEDVA HILJADU SE LJUDI SKUPILO OD 400.000 U OVOM GRADU. PA SRAMOTAAAAA A TRAZIMO NEKE PROMENE E KURAC CE BITI PROMENA A VOLIO BI DA NE BUDE
JEDINO POZIVITNO SU ONE SPALJENE ZGRADE
Kakva ova ekavica priča o promenama i spaljenim zgradama?!