Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
animus wrote:Kontrarevolucionari na sve strane pokusavaju da razbiju proteste pa I na ovom forumu, kakav treci entitet I kakvo otcjepljenje, ne pricajte vise o zavjerama jer vise niko ne vjeruje u te vase teorije zavjera, odnosno obmane. Ko ne vjeruje u ovo nek jedan dan ode I poprica sa ljudima da vidi o cemu se radi pa nije tako daleko. Vidi se da su mediji pod kontrolom kao I vecina udruzenja boraca I svega ostalog koji zavise od politicara. Kad se jednom ovo zavrsi treba preispitat ulogu medija I ovih udruzenja I svrhu njihovog postojanja.
Država koja ne može kontrolisati haos i na čijem teritoriju zavlada anarhija gubi svoju suverenost i svoju sudbinu prepušta u ruke međunarodne zajednice koja će imati zadatak ne samo da prekine anarhiju i zavede mir već i da uspostavi novo društveno uređenje koje će moći funkcionisati. Iste one međunarodne zajednice koja je nekidan izglasala rezoluciju kojom se kao glavni problem BiH navodi unitarizacija i Bošnjačka tvrdoglavost da obezbjedi reprezentativnost za sva tri naroda.
Protesti moraju:
a) imati jasno prepoznatljive lidere sa kojima se može pregovarati
b) imati ciljeve koji su kompaktibilni sa ustavom države
U suprotnom će protesti dovesti do anarhije.
Recimo cilj "smanjenje plata" je kompaktibilan sa ustavom. Isto tako cilj "vanredni izbori". Ali cilj "ukidanje kantona" nije. Nije ni cilj "formiranje vlade mimo legalno izabranih predstavnika vlasti". Uopšte svaki cilj kojim se teži promjeniti vlast na bilo koji drugi način osim izborima je cilj koji nije kompaktibilan sa ustavom i vodiće ka anarhiji.
BLOKADA : RASKRSNICE KOD HIGIJENSKOG ZAVODA
RASKRSNICE NA SKENDERIJI U OBA PRAVCA
ULICA ISPRED CENTRA SKENDERIJA U OBA PRAVCA
ZAKONSKO I GRAĐANSKO PRAVO JE PROTESTVOVATI I BLOKIRATI ULICE I SAOBRAĆAJ !!!
ZAKON O JAVNOM OKUPLjANjU (Objavljeno u "Sl. novinama Kantona Sarajevo", br. 32 od 23 novembra 2009, 11/11)
Član 3.
(1) Prostor prikladan za javni skup je javno mjesto pristupačno i prikladno za okupljanje lica čiji broj i identitet nije unaprijed određen i na kome okupljanje građana ne dovodi do ugrožavanja prava i sloboda drugih lica, zdravlja ljudi, sigurnosti ljudi i imovine i ometanja javnog saobraćaja.
A kad je gras blokirao komplet grad to nije ometanje javnog saobracaja onda jel, sigurno su ih primorali da nastave saobracati? ili sam ja u dubokom snu bio pa usnio drugaciji razvoj dogadjaja
Na čelo protesta bi trebali stati intelektualci ili ono malo nezavisne akademske zajednice, jer bi sve moglo otići u neku stvar. Moraju pokušati uobličiti i artikulirati zahtjeve građana. Još koji dan i sve će biti poistovjećeno sa destrukcijom.
To je trenutno njihova dužnost i obaveza prema Bosni i Hercegovini.
Što napisa @north, glavni problem ove države su djeca koja guraju kontejnere.
Inače, Bosna i Hercegovina je El Dorado, baca se zlato na sve strane, primamo imigrante iz Švice.
ZAKON O JAVNOM OKUPLjANjU (Objavljeno u "Sl. novinama Kantona Sarajevo", br. 32 od 23 novembra 2009, 11/11)
Član 3.
(1) Prostor prikladan za javni skup je javno mjesto pristupačno i prikladno za okupljanje lica čiji broj i identitet nije unaprijed određen i na kome okupljanje građana ne dovodi do ugrožavanja prava i sloboda drugih lica, zdravlja ljudi, sigurnosti ljudi i imovine i ometanja javnog saobraćaja.
I ???
Zašto nisi sve boldirao , piše ne dovodi do ugrožavanja prava i sloboda drugih lica ..
Rob_Atl wrote:Pitanje za ove sto nazivaju ljude huliganima itd. Kako bi nazvali ove ljude u ukrajini, egiptu, libiji sto su rusili i palili sve ispred sebe za bolje sutra? Ili su oni za vas normalni protestanti?
Evo ja ću ti reći. Po njima u Ukrajini, Egiptu, itd, ne ruše i ne pale huligani, nego doktori nauka, profesori, advokati, itd.
VjecitiStudent wrote:Dobro obaviješteni izvori javljaju da Darko Brkan pokušava stupiti u kontakt sa organizatorima protesta u Sarajevu, a da oni od njega ko od kuge bježe
Protesti su neartikulisanih zahtjeva, zasto protestanti ne odu na razgovore u Klub intelektualaca 99 i zatraze od njih da naprave lisu svih zahtjeva, kako bi svima bilo kristalno jasno sta se trazi.
Mi smo na rubu anarhije, građanskog ili nekog drugog rata, a ovdje klošari još uvijek podržavaju ljude koji napadaju na državu i sigurnosne snage istih.
hhaarree wrote:
Po tome sto ne zivimo u diktaturi niti u policijskoj drzavi. Ako vecina gradjana smatra da ce na taj nacin nesto postic onda hladno to i mogu uradit. Zakone su pisali ljudi na kraju krajeva, nisu nam pali s neba ni objavljeni od strane bozanstva
ma razumijem bijes, ali se pozivati na ove nebuloze, wtf. sta ako grupa ljudi sutra na protestu pomisle da ce svoj tezak polozaj rijesiti na taj nacin da ti konfiksuju objekat u kejm zivis da naprave teretanu?
to bi bilo ok?
sto prije shvatimo da se trebamo uklopite u prihvatljive, civilizacijske norme ponasanja prije ce stati uz nas oni koji mogu rijesiti nase probleme ( ne mislim na nas establisment, jer niti jednom ne vjerujem )
pemanapemani wrote:Na čelo protesta bi trebali stati intelektualci ili ono malo nezavisne akademske zajednice, jer bi sve moglo otići u neku stvar. Moraju pokušati uobličiti i artikulirati zahtjeve građana. Još koji dan i sve će biti poistovjećeno sa destrukcijom.
To je trenutno njihova dužnost i obaveza prema Bosni i Hercegovini.
očekivati da će neki pemanapemani ili Chmoljo stati na čelo je glupo i kontraproduktivno.
može i neko od kulturnjaka... izuzev Rileta i Alme Čardžić.
Po kojem zakonu bilo ko ima pravo blokirati ulice?
Po tome sto ne zivimo u diktaturi niti u policijskoj drzavi. Ako vecina gradjana smatra da ce na taj nacin nesto postic onda hladno to i mogu uradit. Zakone su pisali ljudi na kraju krajeva, nisu nam pali s neba ni objavljeni od strane bozanstva
DANAS SU ZA MENE ZAVRSNI PROTESTI, NEDJELJA , NERADNI DAN, A JEDVA HILJADU SE LJUDI SKUPILO OD 400.000 U OVOM GRADU. PA SRAMOTAAAAA A TRAZIMO NEKE PROMENE E KURAC CE BITI PROMENA A VOLIO BI DA NE BUDE
Ako ovi protesti dovedu do stvaranja trećeg entiteta ili ne do bog do nečega još goreg, da li ćete se samobanirati sa ovog foruma? Hoće li vam biti žao što se bili ovce? Kako ćete se gledati u ogledalo?
Zar zaista više vjerujete Šćepi nego svim ljudima koji su sa druge strane? Evo danas profesor Duraković objasnio da je ovo organizovano iz vana u cilju stvaranja trećeg. Je li i njemu ne vjerujete? Krug 99 isto. I oni sada ne valjaju? Komšić? Senad Hadžifejzović? Sve ljudi koji su najomraženiji na četničkim i ustaškim forumima. I sad svi oni ne valjaju? Sve đubrad a samo Šćepo dobar? Životinjska farma uživo.
Žali bože 20 godina patnje. Mogli smo odmah dogovoriti podjelu na 3 dijela a ne da se 20 godina patimo i onda sami sebi ovako zabijemo nož u leđa.
Znam da nisi glup ali odakle ti ovo?
Dobro znas na koji nacin se moze dobiti treci a nikako nekim protestima.
p.s. vidim ja danas odose kamioni sa krecom prema Mostaru...
Rob_Atl wrote:Pitanje za ove sto nazivaju ljude huliganima itd. Kako bi nazvali ove ljude u ukrajini, egiptu, libiji sto su rusili i palili sve ispred sebe za bolje sutra? Ili su oni za vas normalni protestanti?
Evo ja ću ti reći. Po njima u Ukrajini, Egiptu, itd, ne ruše i ne pale huligani, nego doktori nauka, profesori, advokati, itd.
To je normalan svijet kome je dosta ponižavanja i siromaštva i koji je odlučio da uzme stvar u svoje ruke...
pa mozda bi ih i ja nazivao da sam uhljebljeni budzetlija, nikad se ne zna. njima ovo stanje ne odgovara i svaki vid demonstracija gledaju da uguse.
almir1977 wrote:Mi smo na rubu anarhije, građanskog ili nekog drugog rata, a ovdje klošari još uvijek podržavaju ljude koji napadaju na državu i sigurnosne snage istih.
Jeblo me sve ako vi grama mozga imate.
Pogresno si razumio,ovdje je postignut konsenzus o "podrzaju" legitimno
izabranih kleptomana tako da mozes mirno da spavas, trafike su sigurne Zok
ih brani preko zute trake
shminka wrote:DANAS SU ZA MENE ZAVRSNI PROTESTI, NEDJELJA , NERADNI DAN, A JEDVA HILJADU SE LJUDI SKUPILO OD 400.000 U OVOM GRADU. PA SRAMOTAAAAA A TRAZIMO NEKE PROMENE E KURAC CE BITI PROMENA A VOLIO BI DA NE BUDE
Ovdje sada treba biti svjestan cinjenica koje su nekakve ovakve...
Narod se sam organizovao i pokrenuo, prvo mirno, a onda i malo nasilnije nego je trebalo. Ali, to nije nuzno tako lose.
Politicari su se nasli u vakuumu jer nisu mogli shvatiti sta se zaista desava. Kako oni sve rade zajedno i protiv naroda, vrlo brzo su shvatili da niko od njih nije organizator i onda su zajedno krenuli sa istim optuzivackim pricama u kojima su poceli optuzivati jedni druge, ali tako da niko nikoga eksplicitno ne optuzi.
Sada se vec u sve uveliko ubacuju etnicki elementi, pa Dodik u Beogradu RS naziva drzavom, Federaciju provlaci kao da je samo ona BiH, a Vucic ne eksplicitno, ali i te kako jasno daje do znanja da podrzava Dodika. Tenzije zajednicki dizu tako sto vec sada samo Bosnjake optuzuju za sve, ubacujuci i detalje poput toga da Bosnjaci iz Tuzle idu u Bijeljinu da tamo prenesu proteste, a Srbi navodno to uopste ne rade i nisu za to. Valjda je Srbima u RS dobro, pa oni nemaju potrebe da se bune sami od sebe, nego im to trebaju reci Bosnjaci. Nadasve glupa i providna prica, a vidjecemo da li ce narod u RS nasjesti na to, klepiti usima i usutiti se.
Po Dodiku, i one proteste u Banja Luci su organizovale bosnjacke organizacije(!?), a ne Srbi. Sve se dodatno veze za arapsko proljece, aludirajuci na muslimane i time dizuci etnicke i vjerske tenzije, a tako pokusavaju startu Srbe odvojiti od ostalih, prvenstveno Bosnjaka, da slucajno ne bi doslo do ujedinjenja nezadovoljstva.
Ocigledno je nastupila velika panika u svim politickim redovima.
Last edited by Deleter on 09/02/2014 21:48, edited 1 time in total.
O kojem trecem entitetu se ovdje govori,kad mi u FBIH vec imamo 10 mini entiteta i u svakom se politicari ponasaju kao Dodik u RS-u?
Koga to hocete da uplasite???
Ovaj narod jest uzimao po 20km na izborima i sutio 20 godina,al ne sto je glup,vec sto je trpeciv i zeljan mira,a vi pomislili trajat ce to vjecno.Podcjenjujete narod svih 20 godina i to tako drsko,bahato,kao s nekim pravom,al dosta vise!
Vis a vi ubacivanja price o ukidanju entiteta,promjeni ustava,vracanju ustava SR BIH,to ste trebali pricati onim u parlamentu,a ne ovom narodu gladnom hljeba i gladnom pravde.OVI PROTESTI SU PRIMARNO SOCIO-EKONOMSKE PRIRODE I NEMOJTE UBACIVATI TE UBLEHASKE TEME,ZA KOJE SE ZNA DA SE NE RJESAVAJU NA OVAJ NACIN.KAD SE NAHRANIMO I EKONOMSKI USTABILIMO,ONDA MOZEMO PRECI I NA DRUGE TEME.NI NJEMACKOJ NIJE SMETALO DA SE ZAPADNA RAZVIJA MNOGO PROGRESIVNIJE NEGO ISTOCNA I NE SERITE DA NAM JE DEJTON KRIV ZA SVE.ZA SVE JE KRIVA LOPOVSKA VLAST KOJA DECENIJAMA RADI SAMO ZA SEBE,A NA STETU NARODA!!!