Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dobro ba dijasporac, prestani usmjeravati problem građana sa prave adrese i usmjeravati ih na nekoliko maskiranih balavaca..šta želiš dokazati, oni su krivi za nesreću naroda, kotrljanje kontejnera po ulici je problem ove države? Glavni problem države su crvena i zelena banda lopovska koja 20 godina karaju narod koji nema za hljeba, opustošili su sve firme širom države, nakrali se na tenderima i dan danas ne prestaju krasti i ako će ta bagra otići u vječita lovišta neka kotrljaju kontejnere po vazdan ..ruka im se pozlatila..
Još sinoć da je imao morala Nermin Nikšić je trebao podnjeti ostavku, kao i kompletna federalna vlada.
I SDA i HDZ i SDP imaju apsolutno idetnicnu pricu. "ako mi odemo, ode sve u kolaps". To je samo znak da su im dobro uzdrmani temelji. Ne odustajati do kraja!
Nije mi jasno zašto Aida nije pitala Bakira da li treba da ide na klinku za liječenje od patološkog laganja... I da li je svjestan da mu niko ne vjeruje.
Maloprije gledam TV I vidim kako se Lipovaca prosipa I pokazuje kakav je pravnik. Kaze da je krivicno djelo podstrekavanje I da su mediji odgovorni. Profesor krivicnog bi ga odmah obrio na ispitu da to cuje. PODSTREKAVANJE JESTE KRIVNICNO DJELO ALI MORA BITI KONKRETNO PREMA NEKOJ OSOBI I MORA BITI USMJERENO NA NJEMU POZNATE OSOBE. NEMA PODSTREKAVANJA KADA SE PREKO INTERNETA POZIVA NA RUSENJE VLASTI. PISANJE NA OVOM FORUMU NIJE PODSTREKAVANJE SAMO DA ZNATE. NEMOJ DA VAS PLASE.
Ako ovi protesti dovedu do stvaranja trećeg entiteta ili ne do bog do nečega još goreg, da li ćete se samobanirati sa ovog foruma? Hoće li vam biti žao što se bili ovce? Kako ćete se gledati u ogledalo?
Zar zaista više vjerujete Šćepi nego svim ljudima koji su sa druge strane? Evo danas profesor Duraković objasnio da je ovo organizovano iz vana u cilju stvaranja trećeg. Je li i njemu ne vjerujete? Krug 99 isto. I oni sada ne valjaju? Komšić? Senad Hadžifejzović? Sve ljudi koji su najomraženiji na četničkim i ustaškim forumima. I sad svi oni ne valjaju? Sve đubrad a samo Šćepo dobar? Životinjska farma uživo.
Žali bože 20 godina patnje. Mogli smo odmah dogovoriti podjelu na 3 dijela a ne da se 20 godina patimo i onda sami sebi ovako zabijemo nož u leđa.
Pa to je vise pitanje da li je sve ovo bar u Sarajevu toliko neorganizovano da bas nismo ni sigurni kako je pocelo....
Licno mislim da je zaista pocelo spontano ali ko zna kako se moze okrenuti i ne bih iskljucila da se pokusa iskoristiti i u takvom pravcu....
Znate sta je najljepse bilo povodom ovih protesta? 2 dana nigdje ni na tv'u ni na portalima se nije cuo ni jedan politicar, bas sam ono odmorio dusu ko da je avion s ledja mojih odletio. A ako su se kojim culi to su uglavnom bili ili: Dajem otkaz, Nemojte ljudi nisam ja kriv
Danas vec druga stvar, misevi se vratili iz rupa da nam sole pamet
StupskaBitanga wrote:O kakvom trećem entitetu vi pticate
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pričaju budzetlije i svi oni koji su poharali ovu temu sa jasnim instrukcijama iz svojih stranačkih centrala. Imali smo nekoliko sati raspravo i o Fashion spremi demonstranata, ko kave tene nosi, jesu li original ili nisu, da li je legitimno protestvovati ukoliko se imaju air max tenisice, ili ako neko ima kafic ili restoran i sl.
Strašno njima izgleda nije Izetbegović omogućio da ima kravu i ovcu
Pitanje za ove sto nazivaju ljude huliganima itd. Kako bi nazvali ove ljude u ukrajini, egiptu, libiji sto su rusili i palili sve ispred sebe za bolje sutra? Ili su oni za vas normalni protestanti?
Sto rece policajac sam je skocio.... isto kao i Bris Taton kad je skocio sa zida dok su ga ganjali navijaci partizana jedina razlika je sto je 5 navijaca dobilo oko 50 godina zatvora i u ovom slucaju covjek na srecu nije poginuo.
U zahtjeve obavezno uvrstiti i to da se da sansa onima koji sa unistavanjem ove drzave i ovod naroda zadnjih dvadeset i kusur godina nemaju nikakve veze... npr. nezavisnom kandidatu iz Tarcina, Bakiru Izetbegovicu.
Jako mi se dopao njegov osvrt na sve ovo. Covjek je bez dlake na jeziku i pogadja u sridu... nema okolisanja i javno kaze da je narod nezadovoljan jer je pokraden, a onda i zapostavljen od strane vlasti.
Bakir Izetbegovic, covjek koji je prozreo vladajuce stranke!
Last edited by Chisum on 09/02/2014 21:34, edited 1 time in total.
Željko i Bakir su imali jako dobar nastup na FTV-u. Sad su se doveli u vrlo odgovornu situaciju, izbori su relativno blizu a puno se dobrih ideja izložili. Pa vidjećemo...
Drago mi je da se fokus vraća na suštinska pitanja. Mislim da se svi možemo polako odmoriti od diskusija o ovoj balavurdiji...svi smo vidjeli ko su i šta su na TV-u, i jasno je da je to sporedno pitanje na koje se ne treba osvrtati.
BLOKADA : RASKRSNICE KOD HIGIJENSKOG ZAVODA
RASKRSNICE NA SKENDERIJI U OBA PRAVCA
ULICA ISPRED CENTRA SKENDERIJA U OBA PRAVCA
ZAKONSKO I GRAĐANSKO PRAVO JE PROTESTVOVATI I BLOKIRATI ULICE I SAOBRAĆAJ !!!
Po kojem zakonu bilo ko ima pravo blokirati ulice?
Po tome sto ne zivimo u diktaturi niti u policijskoj drzavi. Ako vecina gradjana smatra da ce na taj nacin nesto postic onda hladno to i mogu uradit. Zakone su pisali ljudi na kraju krajeva, nisu nam pali s neba ni objavljeni od strane bozanstva
BLOKADA : RASKRSNICE KOD HIGIJENSKOG ZAVODA
RASKRSNICE NA SKENDERIJI U OBA PRAVCA
ULICA ISPRED CENTRA SKENDERIJA U OBA PRAVCA
ZAKONSKO I GRAĐANSKO PRAVO JE PROTESTVOVATI I BLOKIRATI ULICE I SAOBRAĆAJ !!!
ZAKON O JAVNOM OKUPLjANjU (Objavljeno u "Sl. novinama Kantona Sarajevo", br. 32 od 23 novembra 2009, 11/11)
Član 3.
(1) Prostor prikladan za javni skup je javno mjesto pristupačno i prikladno za okupljanje lica čiji broj i identitet nije unaprijed određen i na kome okupljanje građana ne dovodi do ugrožavanja prava i sloboda drugih lica, zdravlja ljudi, sigurnosti ljudi i imovine i ometanja javnog saobraćaja.
kemalba wrote:Željko i Bakir su imali jako dobar nastup na FTV-u. Sad su se doveli u vrlo odgovornu situaciju, izbori su relativno blizu a puno se dobrih ideja izložili. Pa vidjećemo...
Drago mi je da se fokus vraća na suštinska pitanja. Mislim da se svi možemo polako odmoriti od diskusija o ovoj balavurdiji...svi smo vidjeli ko su i šta su na TV-u, i jasno je da je to sporedno pitanje na koje se ne treba osvrtati.
vela havle, polahko pocinjem shvatat sto zivimo u ovakvoj situaciji. pretpostavljam da vecina gradjana razmislja ko i ti, ako je tako zbogom okrutni svijete ja se odoh okacit na prvu banderu
Chisum wrote:U zahtjeve obavezno uvrstiti i to da se da sansa onima koji sa unistavanjem ove drzave i ovod naroda zadnjih dvadeset i kusur godina nemaju nikakve veze... npr. nezavisnom kandidatu iz Tarcina, Bakiru Izetbegovicu.
Jako mi se dopao njegov osvrt na sve ovo. Covjek je bez dlake na jeziku i pogadja u sridu... nema okolisanja i javno kaze da je narod nezadovoljan jer je pokraden, a onda i zapostavljen od strane vlasti.
Ako ovi protesti dovedu do stvaranja trećeg entiteta ili ne do bog do nečega još goreg, da li ćete se samobanirati sa ovog foruma? Hoće li vam biti žao što se bili ovce? Kako ćete se gledati u ogledalo?
Zar zaista više vjerujete Šćepi nego svim ljudima koji su sa druge strane? Evo danas profesor Duraković objasnio da je ovo organizovano iz vana u cilju stvaranja trećeg. Je li i njemu ne vjerujete? Krug 99 isto. I oni sada ne valjaju? Komšić? Senad Hadžifejzović? Sve ljudi koji su najomraženiji na četničkim i ustaškim forumima. I sad svi oni ne valjaju? Sve đubrad a samo Šćepo dobar? Životinjska farma uživo.
Žali bože 20 godina patnje. Mogli smo odmah dogovoriti podjelu na 3 dijela a ne da se 20 godina patimo i onda sami sebi ovako zabijemo nož u leđa.
Budzetlijo, ako si toliko zabrinut
sutra cim dodjes u kacelariju na posao, trk kod SDA-ovskog (ili SDP-ovskog) direktora koji te zaposlio i reci: "odmah ispuni zahtjeve ove raje za kresanjem nasih budzetskih primanja, nemoj da neprijatelji iskoriste ovu trakavicu".
Ali ti to neces uraditi jer si licemjeren i od drugih trazis da se zrtvuju a tebi kad umanje platu za 4 posto tuzices tu istu drzavu za koju si ko fol zabrinut.
Još sinoć da je imao morala Nermin Nikšić je trebao podnjeti ostavku, kao i kompletna federalna vlada.
I SDA i HDZ i SDP imaju apsolutno idetnicnu pricu. "ako mi odemo, ode sve u kolaps". To je samo znak da su im dobro uzdrmani temelji. Ne odustajati do kraja!
Apsolutno ali hajde ti narodu to objasni. Za stečajnog upravnika u Krivaji, SDP je upravo doveo Suada Dzindu i sta je napravio, napravio je jedno veliko NIŠTA. Valjda mu je to bila nagrada dok je službovao u SBiH i dok je krčmio skenderiju i dom mladih....
Povraća mi se od SDP-a i napuhanih kurtona Nikšića, Lagumdzije, Hadzića, Selimovića ali i svih ostalih labuda iz SDA, SBB, HDZ i kojekakvih fašističkih stranaka.
Pa bolan niko nema razuma i zdrave pameti, Lijanović večeras govori za Hayat kako ostavke nikome ne bi odgovarale?! Pa koga *ebe taj ludak.... Pokrao je milione i on ima pravo da kaže bilo šta?!
Dobro ljudi ja ne znam za sta je sada policija kriva, pa tim ljudima treba skinuti kapu za ono sto su u petak podnijeli.
Svaka cast protestima, srce mi je ko planina bilo kad sam vidio da se i kod nas svijet zna dici i reci ne, ali sam se prestravio kad sam vidio slike iz Zenice,Tuzle, Sarajeva...
Sta da je policija pukla skroz, sta mislite dokle bi dogurale one "fantomke", pa ti ljudi nam trebaju isto kao sto nam treba glava na ramenima!
Uredu,protesti, organizacija, trazenje ostavki, zakon o prijevremenim izborima, zatvaranje lopova, kriminalaca, ponistavanje propalih privatizacija...ali sve to treba raditi na pametniji nacin, ne smije se narusiti imunitet drzave u svemu tome, pogotovo u vremenu kad nam toliko lesinara oblijece oko nje.
Ne dizite ruku na policiju koja je tu da nas stiti, nisu tu da stite lopove, nego su tu da stite institucije koje nam trebaju da bi drzava opstala, i uklonite one "fantomke" koje non-stop idu u prvi plan ispred normalnog naroda koji je dosao tu da promijeni nesto na bolje.
Pa to je vise pitanje da li je sve ovo bar u Sarajevu toliko neorganizovano da bas nismo ni sigurni kako je pocelo....
Licno mislim da je zaista pocelo spontano ali ko zna kako se moze okrenuti i ne bih iskljucila da se pokusa iskoristiti i u takvom pravcu....
Nemože se spontano zapaliti predsjedništvo i zgrada kantona. Nemože spontano biti tona kamenja na skenderiji. Od 300 građana koji se vrte njih 200 jeste vjerovatno spontano, sa najboljim i najdivnijim namjerama. Njih 50 sa fantomkama je tu jer ih belaj loži. Ostali su tu spontano ko srpski miting 1990-e.
Kad ljudi iz Svjetske banke najave socijalne nemire, onda u tome ništa spontano.
Last edited by Ricken on 09/02/2014 21:38, edited 1 time in total.
Chisum wrote:U zahtjeve obavezno uvrstiti i to da se da sansa onima koji sa unistavanjem ove drzave i ovod naroda zadnjih dvadeset i kusur godina nemaju nikakve veze... npr. nezavisnom kandidatu iz Tarcina, Bakiru Izetbegovicu.
Nemoj zaboraviti na njegov doprinos oko dovedenih 200 miliona u državu i to što postoji mogućnost da Zara ne uđe u tržni centar zbog svega ovoga...ali da zaključimo, glavni problem države su maskirani huligani koji kotrljaju kontejnere po ulicama