PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

hhaarree

#3401 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

guber90 wrote:
charrrmed wrote:Evo na dnevniku kazu da se grupa u Bijeljini okupila i vikala: "Ovo je Srbija" :-?
Vidis u kakvoj losoj situaciji nam je obrazovanje, ljudi ne znaju ni gdje zive :D.
x_lecter wrote:tokom protesta u Travniku, vecina demonstranata završila fakultet :)
:lol: :lol: giganti :mrgreen:
north

#3402 Re: PROTESTI!!!

Post by north »

Dobro ba dijasporac, prestani usmjeravati problem građana sa prave adrese i usmjeravati ih na nekoliko maskiranih balavaca..šta želiš dokazati, oni su krivi za nesreću naroda, kotrljanje kontejnera po ulici je problem ove države? Glavni problem države su crvena i zelena banda lopovska koja 20 godina karaju narod koji nema za hljeba, opustošili su sve firme širom države, nakrali se na tenderima i dan danas ne prestaju krasti i ako će ta bagra otići u vječita lovišta neka kotrljaju kontejnere po vazdan ..ruka im se pozlatila..
Capsicum

#3403 Re: PROTESTI!!!

Post by Capsicum »

iPod wrote:SDP je definitivno izgubio kompas:

Image

Još sinoć da je imao morala Nermin Nikšić je trebao podnjeti ostavku, kao i kompletna federalna vlada.
I SDA i HDZ i SDP imaju apsolutno idetnicnu pricu. "ako mi odemo, ode sve u kolaps". To je samo znak da su im dobro uzdrmani temelji. Ne odustajati do kraja!
SMRT-SDASBBSDP

#3404 Re: PROTESTI!!!

Post by SMRT-SDASBBSDP »

Nije mi jasno zašto Aida nije pitala Bakira da li treba da ide na klinku za liječenje od patološkog laganja... I da li je svjestan da mu niko ne vjeruje.

Bolje grob nego rob. :bih:
velikonja

#3405 Re: PROTESTI!!!

Post by velikonja »

Lasta92 wrote:SUTRA NOVI PROTESI U 12H !

BLOKADA : RASKRSNICE KOD HIGIJENSKOG ZAVODA
RASKRSNICE NA SKENDERIJI U OBA PRAVCA
ULICA ISPRED CENTRA SKENDERIJA U OBA PRAVCA

ZAKONSKO I GRAĐANSKO PRAVO JE PROTESTVOVATI I BLOKIRATI ULICE I SAOBRAĆAJ !!!
Po kojem zakonu bilo ko ima pravo blokirati ulice?
animus

#3406 Re: PROTESTI!!!

Post by animus »

Maloprije gledam TV I vidim kako se Lipovaca prosipa I pokazuje kakav je pravnik. Kaze da je krivicno djelo podstrekavanje I da su mediji odgovorni. Profesor krivicnog bi ga odmah obrio na ispitu da to cuje. PODSTREKAVANJE JESTE KRIVNICNO DJELO ALI MORA BITI KONKRETNO PREMA NEKOJ OSOBI I MORA BITI USMJERENO NA NJEMU POZNATE OSOBE. NEMA PODSTREKAVANJA KADA SE PREKO INTERNETA POZIVA NA RUSENJE VLASTI. PISANJE NA OVOM FORUMU NIJE PODSTREKAVANJE SAMO DA ZNATE. NEMOJ DA VAS PLASE.
Logovan

#3407 Re: PROTESTI!!!

Post by Logovan »

k1ks wrote: Nema potrebe da mi ti sta dajes a tebi u zivotu zelim jos toliko postova jer vidim samo to u zivotu imas ;)
Eee jadniče jedan, idi bolan iz ove države kad je mrziš i pljuješ. :wink:
nasa

#3408 Re: PROTESTI!!!

Post by nasa »

Mister Yes wrote:Pitanje za revolucionare:

Ako ovi protesti dovedu do stvaranja trećeg entiteta ili ne do bog do nečega još goreg, da li ćete se samobanirati sa ovog foruma? Hoće li vam biti žao što se bili ovce? Kako ćete se gledati u ogledalo?

Zar zaista više vjerujete Šćepi nego svim ljudima koji su sa druge strane? Evo danas profesor Duraković objasnio da je ovo organizovano iz vana u cilju stvaranja trećeg. Je li i njemu ne vjerujete? Krug 99 isto. I oni sada ne valjaju? Komšić? Senad Hadžifejzović? Sve ljudi koji su najomraženiji na četničkim i ustaškim forumima. I sad svi oni ne valjaju? Sve đubrad a samo Šćepo dobar? Životinjska farma uživo. :run:

Žali bože 20 godina patnje. Mogli smo odmah dogovoriti podjelu na 3 dijela a ne da se 20 godina patimo i onda sami sebi ovako zabijemo nož u leđa. :sad:
Pa to je vise pitanje da li je sve ovo bar u Sarajevu toliko neorganizovano da bas nismo ni sigurni kako je pocelo....

Licno mislim da je zaista pocelo spontano ali ko zna kako se moze okrenuti i ne bih iskljucila da se pokusa iskoristiti i u takvom pravcu....
lajkujMe

#3409 Re: PROTESTI!!!

Post by lajkujMe »

Znate sta je najljepse bilo povodom ovih protesta? 2 dana nigdje ni na tv'u ni na portalima se nije cuo ni jedan politicar, bas sam ono odmorio dusu ko da je avion s ledja mojih odletio. A ako su se kojim culi to su uglavnom bili ili: Dajem otkaz, Nemojte ljudi nisam ja kriv :D

Danas vec druga stvar, misevi se vratili iz rupa da nam sole pamet :D
StupskaBitanga

#3410 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

iPod wrote:
StupskaBitanga wrote:O kakvom trećem entitetu vi pticate

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pričaju budzetlije i svi oni koji su poharali ovu temu sa jasnim instrukcijama iz svojih stranačkih centrala. Imali smo nekoliko sati raspravo i o Fashion spremi demonstranata, ko kave tene nosi, jesu li original ili nisu, da li je legitimno protestvovati ukoliko se imaju air max tenisice, ili ako neko ima kafic ili restoran i sl.
Strašno njima izgleda nije Izetbegović omogućio da ima kravu i ovcu

Sent from my iPhone using Tapatalk
zvonar

#3411 Re: PROTESTI!!!

Post by zvonar »

Čuvajte se lažnih informacija i na forumima i među demonstrantima!

http://www.kontrapress.com/clanak.php?r ... onstranata
Rob_Atl

#3412 Re: PROTESTI!!!

Post by Rob_Atl »

Pitanje za ove sto nazivaju ljude huliganima itd. Kako bi nazvali ove ljude u ukrajini, egiptu, libiji sto su rusili i palili sve ispred sebe za bolje sutra? Ili su oni za vas normalni protestanti?
Fantassin

#3413 Re: PROTESTI!!!

Post by Fantassin »

spinel_ wrote:Sanela napusi se crnca garavog

Image
Sto rece policajac sam je skocio.... isto kao i Bris Taton kad je skocio sa zida dok su ga ganjali navijaci partizana jedina razlika je sto je 5 navijaca dobilo oko 50 godina zatvora i u ovom slucaju covjek na srecu nije poginuo.
Chisum

#3414 Re: PROTESTI!!!

Post by Chisum »

U zahtjeve obavezno uvrstiti i to da se da sansa onima koji sa unistavanjem ove drzave i ovod naroda zadnjih dvadeset i kusur godina nemaju nikakve veze... npr. nezavisnom kandidatu iz Tarcina, Bakiru Izetbegovicu.

Jako mi se dopao njegov osvrt na sve ovo. Covjek je bez dlake na jeziku i pogadja u sridu... nema okolisanja i javno kaze da je narod nezadovoljan jer je pokraden, a onda i zapostavljen od strane vlasti.

Bakir Izetbegovic, covjek koji je prozreo vladajuce stranke! :thumbup:
Last edited by Chisum on 09/02/2014 21:34, edited 1 time in total.
kemalba

#3415 Re: PROTESTI!!!

Post by kemalba »

Željko i Bakir su imali jako dobar nastup na FTV-u. Sad su se doveli u vrlo odgovornu situaciju, izbori su relativno blizu a puno se dobrih ideja izložili. Pa vidjećemo...

Drago mi je da se fokus vraća na suštinska pitanja. Mislim da se svi možemo polako odmoriti od diskusija o ovoj balavurdiji...svi smo vidjeli ko su i šta su na TV-u, i jasno je da je to sporedno pitanje na koje se ne treba osvrtati.
hhaarree

#3416 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

velikonja wrote:

Po kojem zakonu bilo ko ima pravo blokirati ulice?
Po tome sto ne zivimo u diktaturi niti u policijskoj drzavi. Ako vecina gradjana smatra da ce na taj nacin nesto postic onda hladno to i mogu uradit. Zakone su pisali ljudi na kraju krajeva, nisu nam pali s neba ni objavljeni od strane bozanstva
vade_mecum

#3417 Re: PROTESTI!!!

Post by vade_mecum »

ZAKON O JAVNOM OKUPLjANjU (Objavljeno u "Sl. novinama Kantona Sarajevo", br. 32 od 23 novembra 2009, 11/11)

Član 3.
(1) Prostor prikladan za javni skup je javno mjesto pristupačno i prikladno za okupljanje lica čiji broj i identitet nije unaprijed određen i na kome okupljanje građana ne dovodi do ugrožavanja prava i sloboda drugih lica, zdravlja ljudi, sigurnosti ljudi i imovine i ometanja javnog saobraćaja.
hhaarree

#3418 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

kemalba wrote:Željko i Bakir su imali jako dobar nastup na FTV-u. Sad su se doveli u vrlo odgovornu situaciju, izbori su relativno blizu a puno se dobrih ideja izložili. Pa vidjećemo...

Drago mi je da se fokus vraća na suštinska pitanja. Mislim da se svi možemo polako odmoriti od diskusija o ovoj balavurdiji...svi smo vidjeli ko su i šta su na TV-u, i jasno je da je to sporedno pitanje na koje se ne treba osvrtati.
vela havle, polahko pocinjem shvatat sto zivimo u ovakvoj situaciji. pretpostavljam da vecina gradjana razmislja ko i ti, ako je tako zbogom okrutni svijete ja se odoh okacit na prvu banderu
velikonja

#3419 Re: PROTESTI!!!

Post by velikonja »

Chisum wrote:U zahtjeve obavezno uvrstiti i to da se da sansa onima koji sa unistavanjem ove drzave i ovod naroda zadnjih dvadeset i kusur godina nemaju nikakve veze... npr. nezavisnom kandidatu iz Tarcina, Bakiru Izetbegovicu.

Jako mi se dopao njegov osvrt na sve ovo. Covjek je bez dlake na jeziku i pogadja u sridu... nema okolisanja i javno kaze da je narod nezadovoljan jer je pokraden, a onda i zapostavljen od strane vlasti.

:lol: :bih:
don vito

#3420 Re: PROTESTI!!!

Post by don vito »

Ako ovi protesti dovedu do stvaranja trećeg entiteta ili ne do bog do nečega još goreg, da li ćete se samobanirati sa ovog foruma? Hoće li vam biti žao što se bili ovce? Kako ćete se gledati u ogledalo?

Zar zaista više vjerujete Šćepi nego svim ljudima koji su sa druge strane? Evo danas profesor Duraković objasnio da je ovo organizovano iz vana u cilju stvaranja trećeg. Je li i njemu ne vjerujete? Krug 99 isto. I oni sada ne valjaju? Komšić? Senad Hadžifejzović? Sve ljudi koji su najomraženiji na četničkim i ustaškim forumima. I sad svi oni ne valjaju? Sve đubrad a samo Šćepo dobar? Životinjska farma uživo. :run:

Žali bože 20 godina patnje. Mogli smo odmah dogovoriti podjelu na 3 dijela a ne da se 20 godina patimo i onda sami sebi ovako zabijemo nož u leđa. :sad:
Budzetlijo, ako si toliko zabrinut
sutra cim dodjes u kacelariju na posao, trk kod SDA-ovskog (ili SDP-ovskog) direktora koji te zaposlio i reci: "odmah ispuni zahtjeve ove raje za kresanjem nasih budzetskih primanja, nemoj da neprijatelji iskoriste ovu trakavicu".
Ali ti to neces uraditi jer si licemjeren i od drugih trazis da se zrtvuju a tebi kad umanje platu za 4 posto tuzices tu istu drzavu za koju si ko fol zabrinut.
iPod

#3421 Re: PROTESTI!!!

Post by iPod »

Capsicum wrote:
iPod wrote:SDP je definitivno izgubio kompas:

Image

Još sinoć da je imao morala Nermin Nikšić je trebao podnjeti ostavku, kao i kompletna federalna vlada.
I SDA i HDZ i SDP imaju apsolutno idetnicnu pricu. "ako mi odemo, ode sve u kolaps". To je samo znak da su im dobro uzdrmani temelji. Ne odustajati do kraja!
Apsolutno ali hajde ti narodu to objasni. Za stečajnog upravnika u Krivaji, SDP je upravo doveo Suada Dzindu i sta je napravio, napravio je jedno veliko NIŠTA. Valjda mu je to bila nagrada dok je službovao u SBiH i dok je krčmio skenderiju i dom mladih....

Povraća mi se od SDP-a i napuhanih kurtona Nikšića, Lagumdzije, Hadzića, Selimovića ali i svih ostalih labuda iz SDA, SBB, HDZ i kojekakvih fašističkih stranaka.

Pa bolan niko nema razuma i zdrave pameti, Lijanović večeras govori za Hayat kako ostavke nikome ne bi odgovarale?! Pa koga *ebe taj ludak.... Pokrao je milione i on ima pravo da kaže bilo šta?!
howdy

#3422 Re: PROTESTI!!!

Post by howdy »

momak, banuj se sa planete.....
denimb

#3423 Re: PROTESTI!!!

Post by denimb »

Dobro ljudi ja ne znam za sta je sada policija kriva, pa tim ljudima treba skinuti kapu za ono sto su u petak podnijeli.

Svaka cast protestima, srce mi je ko planina bilo kad sam vidio da se i kod nas svijet zna dici i reci ne, ali sam se prestravio kad sam vidio slike iz Zenice,Tuzle, Sarajeva...
Sta da je policija pukla skroz, sta mislite dokle bi dogurale one "fantomke", pa ti ljudi nam trebaju isto kao sto nam treba glava na ramenima!

Uredu,protesti, organizacija, trazenje ostavki, zakon o prijevremenim izborima, zatvaranje lopova, kriminalaca, ponistavanje propalih privatizacija...ali sve to treba raditi na pametniji nacin, ne smije se narusiti imunitet drzave u svemu tome, pogotovo u vremenu kad nam toliko lesinara oblijece oko nje.

Ne dizite ruku na policiju koja je tu da nas stiti, nisu tu da stite lopove, nego su tu da stite institucije koje nam trebaju da bi drzava opstala, i uklonite one "fantomke" koje non-stop idu u prvi plan ispred normalnog naroda koji je dosao tu da promijeni nesto na bolje.
Ricken

#3424 Re: PROTESTI!!!

Post by Ricken »

nasa wrote:

Pa to je vise pitanje da li je sve ovo bar u Sarajevu toliko neorganizovano da bas nismo ni sigurni kako je pocelo....

Licno mislim da je zaista pocelo spontano ali ko zna kako se moze okrenuti i ne bih iskljucila da se pokusa iskoristiti i u takvom pravcu....
Nemože se spontano zapaliti predsjedništvo i zgrada kantona. Nemože spontano biti tona kamenja na skenderiji. Od 300 građana koji se vrte njih 200 jeste vjerovatno spontano, sa najboljim i najdivnijim namjerama. Njih 50 sa fantomkama je tu jer ih belaj loži. Ostali su tu spontano ko srpski miting 1990-e.

Kad ljudi iz Svjetske banke najave socijalne nemire, onda u tome ništa spontano.
Last edited by Ricken on 09/02/2014 21:38, edited 1 time in total.
north

#3425 Re: PROTESTI!!!

Post by north »

Chisum wrote:U zahtjeve obavezno uvrstiti i to da se da sansa onima koji sa unistavanjem ove drzave i ovod naroda zadnjih dvadeset i kusur godina nemaju nikakve veze... npr. nezavisnom kandidatu iz Tarcina, Bakiru Izetbegovicu.

:D Nemoj zaboraviti na njegov doprinos oko dovedenih 200 miliona u državu i to što postoji mogućnost da Zara ne uđe u tržni centar zbog svega ovoga...ali da zaključimo, glavni problem države su maskirani huligani koji kotrljaju kontejnere po ulicama :thumbup:
Post Reply