PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

kingofsnake

#14426 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

dječak sa šibicama wrote:Mene samo zanima ko je ovaj alfons, jebote lik tako gorljivo brani vladajuce, da nema sanse da nije na njihovim jaslama :D
Ma nema šta drugo biti, ne odgovaraju mu protesti nelegalnih taksista, smiješni su mu nebulozni zahtjevi kojekakvih magova direktne demokratije, ne slaže se sa paljevinom nego zagovara legalnu borbu.... Nema druge nego da je Bakir/Zlatko himself.
say_cheese

#14427 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

Havatar wrote: Da si ovako kao sto pises protiv sadasnje vlasti pisala protiv tadasnje vlasti zavrsila bi na Golom Otoku .

Ejs, sto si bolan takav? :D Oni se ubise glumeci mucenike koji iz politckog uvjerenja svjesno podnose patnju, pa su cak spremni i na smrt, a ti im se mrtvo hladno pokakis na cejf :lol:

Predlazem da se odabere demonstrant godine i da mu se kao nagrada uruci vaucer za godisnji u Sjevernoj Koreji, kao neka vrsta studijskog putovanja. Prizivas diktaturu i modrice, bujrum, uzivaj jarane.
Lasta92

#14428 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Lasta92 »

Masovna hapsenja demonstranata kod Higijenskog zavoda koji su pokusali blokirati saobracaj, pristize sve veci broj pripadnika specijalne policije, na dva sluzbena vozila koja su bila parkirana kod bivseg kina Radnik, izbusene sve cetiri gume.

Buši, buši :lol: :lol:
Styling

#14429 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

Alfons Kauders wrote:
to je razmjena studenata na bosanski nacin

ti si ucio, iz travnika dolazio u sarajevo na faks, pa opet ucio i polagao pravosudni, pa dobio poslic i opet ucio da ga zadrzis

oni su iz sarajeva isli u travnik da studiraju... tako da sad umjesto u vstvu rade u "radnim grupama" na plenumu
Fakultet u Travniku je, prije svega, osmisljen kao instiucija koja ce uhljebljenim partijcima pomoci da preko stele i bez plaho zalaganja dodju do zeljene diplome kako bi mogli nastaviti uspjesnu karijeru u na drzavnim jaslama.
kingofsnake

#14430 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Lasta92 wrote:Masovna hapsenja demonstranata kod Higijenskog zavoda koji su pokusali blokirati saobracaj, pristize sve veci broj pripadnika specijalne policije, na dva sluzbena vozila koja su bila parkirana kod bivseg kina Radnik, izbusene sve cetiri gume.

Hapsi, hapsi :izet: :izet:
vade_mecum

#14431 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vade_mecum »

Lasta92 wrote:Masovna hapsenja demonstranata kod Higijenskog zavoda koji su pokusali blokirati saobracaj, pristize sve veci broj pripadnika specijalne policije, na dva sluzbena vozila koja su bila parkirana kod bivseg kina Radnik, izbusene sve cetiri gume.

izvor??
kingofsnake

#14432 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Styling wrote:
Alfons Kauders wrote:

ti si ucio, iz travnika dolazio u sarajevo na faks, pa opet ucio i polagao pravosudni, pa dobio poslic i opet ucio da ga zadrzis

oni su iz sarajeva isli u travnik da studiraju... tako da sad umjesto u vstvu rade u "radnim grupama" na plenumu
Fakultet u Travniku je, prije svega, osmisljen kao instiucija koja ce uhljebljenim partijcima pomoci da preko stele i bez plaho zalaganja dodju do zeljene diplome kako bi mogli nastaviti uspjesnu karijeru u na drzavnim jaslama.
Ma nije ni to baš tako, taj akademski odron u Travniku uglavnom ne priznaju. Pa imaš bizarnu situaciju da ljudi iz Travnika, koji su završili fax u Travniku, ne mogu dobbiti bilo kakav javni posao u Travniku :-) :-) :-)
Styling

#14433 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

kingofsnake wrote:
Styling wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ma nije ni to baš tako, taj akademski odron u Travniku uglavnom ne priznaju. Pa imaš bizarnu situaciju da ljudi iz Travnika, koji su završili fax u Travniku, ne mogu dobbiti bilo kakav javni posao u Travniku :-) :-) :-)
U Sarajevu ne postoji taj problem. Ovdje tu diplomu priznaju bez zadrske.
Forsaken

#14434 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Forsaken »

Šef Misije USAID-a u BiH David Barth obratio se novinarima i kazao da podržava narod i da čuje glas naroda. Izrazio je nezadovoljstvo što policija ne dozvoljava demonstrantima da na demokratski način izražavaju svoje nezadovoljstvo koje je opravdano.
- Blokiranje saobracaja je ok u prciji zvanoj BiH al da ovo proba u New Yorku svi znamo kako bi zavrsio
vade_mecum

#14435 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vade_mecum »

Forsaken wrote:
Šef Misije USAID-a u BiH David Barth obratio se novinarima i kazao da podržava narod i da čuje glas naroda. Izrazio je nezadovoljstvo što policija ne dozvoljava demonstrantima da na demokratski način izražavaju svoje nezadovoljstvo koje je opravdano.
- Blokiranje saobracaja je ok u prciji zvanoj BiH al da ovo proba u New Yorku svi znamo kako bi zavrsio
+1 :thumbup:
Treebeard

#14436 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Treebeard »

vade_mecum wrote:

izvor??
Pogledaj mu ostale postove, bolestan lik. Vala i Chmoljo je uzeo godisnji u nevrijeme :mrgreen:
kingofsnake

#14437 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Forsaken wrote:
Occupy Wall Street

Image
Last edited by kingofsnake on 07/03/2014 14:52, edited 1 time in total.
Havatar

#14438 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

Forsaken wrote:
A u njegovoj zemlji demonstranti mogu da protestuju samo na zakonom odredjenim mjestima , kilometrima udaljenim od zgrada u kojima su institucije drzave.
Alfons Kauders

#14439 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

dječak sa šibicama wrote:Mene samo zanima ko je ovaj alfons, jebote lik tako gorljivo brani vladajuce, da nema sanse da nije na njihovim jaslama :D
:D

vec sam rekao da sam pomocnik ministra

samo kojeg?
sarajevo63

#14440 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by sarajevo63 »

nastava u Tehnickoj skoli je obustavljena.
zbog čega se obustavlja nastava?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#14441 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:

samo kojeg?
sumnjam. Ono jesu kriterijumi nikakvi, ali baš toliko niski nisu :wink:
Alfons Kauders

#14442 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Havatar wrote:
Forsaken wrote:
A u njegovoj zemlji demonstranti mogu da protestuju samo na zakonom odredjenim mjestima , kilometrima udaljenim od zgrada u kojima su institucije drzave.
blokirali kampus, mirni skup

Forsaken

#14443 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Forsaken »

sarajevo63 wrote:
Prepali se za sigurnost demonstranata da ih ne zbodu ucenici :D
Alfons Kauders

#14444 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:

samo kojeg?
sumnjam. Ono jesu kriterijumi nikakvi, ali baš toliko niski nisu :wink:
imao sam mnogo jaku stelu :D
Alfons Kauders

#14445 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Forsaken wrote:
sarajevo63 wrote:
Prepali se za sigurnost demonstranata da ih ne zbodu ucenici :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
djes_ba

#14446 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by djes_ba »

neko je stavio u komentarima ovaj frajer sa crvenim rukavicama
jeko lik
policija u civilu ili ??
neki lozionicar???????? sta reci

http://static.klix.ba/media/images/vije ... 9.7_xl.jpg
kasnije stavlja kapu
http://static.klix.ba/media/images/vije ... .14_xl.jpg
vidim na slikama da je krenuo da blokira cestu ali
http://static.klix.ba/media/images/vije ... .29_xl.jpg
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#14447 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

kingofsnake wrote:Hahahahah o argumentima priča osoba kojoj je jedini argument, ako se neko ne slaže sa njom, budžetlija, režim i napaćeni narod. Ustvari sve više mislim da si ti negdje u nekoj kancelariji i na budžetu. Ono vas tri, jedna nokte, druga ukrštenicu a ti forum i opleti.
Čekaj, ba, zar nisam uz šporet? :razz: NIkako da se složite u jednoj stvari, ko stoji iza prosvjeda i čime se bavi forumski nik KK. Nego, sreća što reče da se nećeš baviti sa mnom, zamisli da se baviš :razz:
kingofsnake wrote:Što se tiče laži, ja sam rekao da ne znam, ali da sam čuo da svi ovde pričaju da ti najviše lažeš. I podastirali su ti dokaze, a ja samo u dokaze vjerujem :)
I ja sam čula da si ti papak, pa me to ne zanima i irelevantno je u diskusiji. :D
Belzebub

#14448 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Belzebub »

Image

:lol: Hapsi! :lol:
Nero Histrion

#14449 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nero Histrion »

Havatar wrote:
Forsaken wrote:
U njegovoj zemlji demonstranti i svi ostali imaju zagarantovanu mjesecnu socijalnu pomoc od koje se moze prezivjeti, a u ovom jadu od zemlje takvo sto je misaona imenica. Ali zato 200 nezadovoljnih gradjana dobije kordon specijalaca ... Bogu hvala pa je samo 200 ljudi nezadovoljno, treba njih sve u hapsanu, da ne kvare ovaj raj na zemlji. :P
kingofsnake

#14450 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Alfons Kauders wrote:
blokirali kampus, mirni skup

A i kod njih drotovima loše plate :D
Post Reply