mislim da smo na to pitanje odgovorili prije 473 straniceR2D2_SA wrote: A neki bi da Sarajevo sutra bude kao Kijev! Jeste li normalni!?
al eto, nije politicki korektno reci da takve budale treba izdegeneciti i zatvoriti u sobicak s mehkim zidovima
mislim da smo na to pitanje odgovorili prije 473 straniceR2D2_SA wrote: A neki bi da Sarajevo sutra bude kao Kijev! Jeste li normalni!?
Zna li se ime ovog lipicanera.Zavatoni wrote:arshavin wrote:A ko je reko da ce biti nova Ukrajina,ime i prezime tog debila ako moze.
Hvala
100% ...L u c i f e r wrote:budući nobelovciDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Društveno odgovorni i hrabri ljudi.
2014
Sinoć na Federalnoj televiziji u emisiji “Odgovorite ljudima” gostovali su Šeherzada Delić (Bosansko proljeće – Bihać), Muhidin Šiljak- Plenum, Dževad Hodžić, Muhamed Šadić, Senaid Begić.
2013
protestu koji su organizovali Feđa Štukan, Darko Brkan i Muhidin Šiljak zbog usvajanja trajnog Zakona o JMBG.
2010
Centar za promociju civilnog društva je u okviru realizacije inicijative vezano za institucionalno uređenje odnosa između vlasti i NVO sektora u Kantonu Sarajevo kroz proces izrade, usvajanja i primjene Sporazuma o saradnji između vlasti i NVO sektora u Kantonu Sarajevo, pokrenuo i nekoliko konkretnih akcija kako bi se i u praksi pokazale prednosti saradnje predstavnika vlasti i NVO sektora u rješavanju konkretnih pitanja od interesa za sve građane Kantona.
U.G. Akcija građana
Muhidin Šiljak
2008
Grupa nevladinih organizacija jučer je u Sarajevu, na trgu ispred Narodnog pozorišta, organizirala miting podrške nadležnim institucijama i medijskim kućama u njihovoj borbi protiv organiziranog kriminala.
Povod za skup, kojem je prisustvovalo skoro 200 ljudi, bile su sve češće prijetnje medijima i ljudima u policiji i tužilaštvu koji su se suprotstavili organiziranom kriminalu. Podršku skupu dali su i potpredsjednik FBiH Misad Kebo i predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, ali i urednik TV emisije "60 minuta" Bakir Hadžiomerović.
- Sigurni smo da među političarima ima čestitih ljudi i vjerujemo da će i oni uprti prste prema onima koji su korumpirani i u vezi s mafijom - rekao je Muhidin Šiljak, predsjednik UG "Akcija građana".
skontoFeđa Štukan, Darko Brkan i Muhidin Šiljak
koja smijurijaMinistar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac potvrdio je u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) kako se vlast i policija u Sarajevu nalaze u ćorsokaku, te da oni ne mogu riješiti problem grupice od stotinjak demonstranata koji već nekoliko dana blokiraju saobraćaj u glavnom gradu BiH.
- Ovdje se policija nalazi u jednom nezahvalnom položaju. Mi te demonstrante možemo maknuti iz Titove ulice danas, ali će se oni vratiti u Alipašinu ulicu već sutra – rekao je Pećanac, dodajući da problem nezadovoljnih demonstranata trebaju riješiti veći nivoi vlasti, a ne policija.
- Tačno je da grupa građana ne bi trebala zaustavljati saobraćaj u gradu dok rješavaju određene probleme, ali u ovoj zemlji je sve moguće – izjavio je Pećanac.
O tome da li je sigurnosna situacija u Sarajevu narušena, ministar nije želio govoriti, kako kaže prije zvaničnog saopštenja MUP-a, kojeg građani mogu očekivati tokom dana.
inšallahemmir1 wrote: Ako se kojim slučajem krene u nerede to će da bude 100-tinjak ljudi , možda koja ubačena grupa .
E onda očekujem brutalnu i silovitu reakciju policije
Katarina pametnije bi ti bilo da se malo obrazuješ da nebi lupala gluposti. O kakvoj administraciji pričaš. Prvo nauči šta se iz čega financira.KatarinaKosaca wrote:Prosječna plaća u FBIH je cca. 850KM. Na 850KM je 670KM poreza i doprinosa. Ovo je teret poslodavcu i nikakav stimulans zapošljavanju. Gdje ide? Jel imamo neku kvalitetnu administraciju? Ne, samo glomaznu. Jel imamo dobro zdravstvo? Ne. Itd.madner wrote:Jeste, samo bh radnik ima jednu od najnizih poreskih stopa u Evropi.
Pa onda bude bh radnik ispod prosjeka porezi + doprinosi.
Znam iz koje publikacije je ovaj grafikon izvadjen, 3 stranice dalje je zbir.
Kao neko ko pozdravlja sve vrste protesta i demonstracija gdje sugrađani traže svoja prava, kažem ti da od toga nema ništa.emmir1 wrote:Mislim da je ovo što policija najavljuje samo patka kojom sebi daju malo prostora.
Energija se izgubila , ovi protesti više ne mogu da skupe 1000 ljudi pod uslovom da je lijep i sunčan dan.
Policija ovim najavama nereda će da prorijedi još više protestante ta vrlo moguće da sutra razjebu 50-100 ljudi koji će da se skupe.
Jednostavno građanima su dopizdile blokade grada i sve su glasnije zamjerke na policiju kako dozvoli više ovaj cirkus.
Očekujem da večeras plenumaši bježe od odgovornosti te da se lagano okrenu u defanzivu .
Takođe policija više nema kalkuliranja , oni su svjesni da većina građana je zamjerila to što nisu upotrijebili veću silu kada se palilo i pljačkalo , osjetili su da su građani na njihovoj strani.
Ako se kojim slučajem krene u nerede to će da bude 100-tinjak ljudi , možda koja ubačena grupa .
ma pecanac se pravi budala, jasno je sta se radiO'zone wrote:Kao neko ko pozdravlja sve vrste protesta i demonstracija gdje sugrađani traže svoja prava, kažem ti da od toga nema ništa.emmir1 wrote:Mislim da je ovo što policija najavljuje samo patka kojom sebi daju malo prostora.
Energija se izgubila , ovi protesti više ne mogu da skupe 1000 ljudi pod uslovom da je lijep i sunčan dan.
Policija ovim najavama nereda će da prorijedi još više protestante ta vrlo moguće da sutra razjebu 50-100 ljudi koji će da se skupe.
Jednostavno građanima su dopizdile blokade grada i sve su glasnije zamjerke na policiju kako dozvoli više ovaj cirkus.
Očekujem da večeras plenumaši bježe od odgovornosti te da se lagano okrenu u defanzivu .
Takođe policija više nema kalkuliranja , oni su svjesni da većina građana je zamjerila to što nisu upotrijebili veću silu kada se palilo i pljačkalo , osjetili su da su građani na njihovoj strani.
Ako se kojim slučajem krene u nerede to će da bude 100-tinjak ljudi , možda koja ubačena grupa .
Pećanac me opet čudi (mada ne znam zašto) kad kaže da policija nije u stanju da odblokira ulice na kojima stoji 100 ljudi. Pa kakva je to policija? Od koga on dobija naredbe?
Sve je ovo smijurija koja pokazuje da nam je sve ali apsolutno SVE u raspadu i da su na svim pozicijama ljudi koji nisu u stanju da čuvaju dvije nacrtane ovce.
daemmir1 wrote:Ne razumijem .
Zahtjevi prihvaćeni a njima opet nešto ne odgovara.
Jel oni znaju šta hoće???
kojim promjenama?Istina boli wrote:Mene zivo interesuje, mozda i znam ali evo pitanje za vas nekoliko koji ste apsolutno protiv bilo kakve akcije koja vodi ka promjenama. Kako to da se nakon one "paljevine" i "huliganstva", kada su protesti postali mirni, broj demonstranata iliti protestanata nije povecao nego naprotiv se smanjuje iz dana u dan. Sta je sa; penzionerima, nezaposlenima kojih je pun biro, studentima, prosvjetarima i da ne nabrajam. Moze li biti da sam u pravu ako iznesem tezu da se u Sarajevu zivi vise nego dobro. Ali kako i od od cega???
Od prozvodnih firmi radi samo "Klas", mozda sarajevska pivara i cime se onda puni budjet i do kada ce se puniti.
Moje misljenje odkuda ta "lazna slika" mog nazalost rodnog grada. Vjerovatno na desetine hiljada zaposlenih u; drzavnim, federalnim, kantonalnim ustanovama i javnim firmama tipa BH Telekom, BH Gas, Elektroprivreda, sve bjelosvjetske i lokalne banke, leasing kuce, auto kuce, Mercatori, Konzumi, Interex-i iii td. Svi oni primaju platu, svi mi kupujemo u navedenim trgovackim lancima, svi manje vise imamo kredite. A NIGDJE PRIVREDE. Uh zaboravih reci silni priliv novca iz DIJASPORE, koju svi uredno pljujemo sa razlogom ili bez. E Ovo "NIDJE NEMA". Dragi moji koji pljujete po svemu sto neko pokusava uciniti da bi bilo bolje pitajte se kada ce neko zvanicno reci ono sto svi slutimo, "Bankrot"
Na zalost je Zeljkovic bio u pravu kada je rekao da je u Sarajevu dobro. Vise nego dobro rekla bih i sama.
Jarane i ti se nadovezao izjave koju je "dao" neki balavac na ulici koji ne zna ni dokle je šupalj. To sve pod uslovom da je je i dao jer su kod nas novinari poznati po svojim "ekskluzivnim" informacijama od "povjerljivih izvora"Alfons Kauders wrote:kojim promjenama?Istina boli wrote:Mene zivo interesuje, mozda i znam ali evo pitanje za vas nekoliko koji ste apsolutno protiv bilo kakve akcije koja vodi ka promjenama. Kako to da se nakon one "paljevine" i "huliganstva", kada su protesti postali mirni, broj demonstranata iliti protestanata nije povecao nego naprotiv se smanjuje iz dana u dan. Sta je sa; penzionerima, nezaposlenima kojih je pun biro, studentima, prosvjetarima i da ne nabrajam. Moze li biti da sam u pravu ako iznesem tezu da se u Sarajevu zivi vise nego dobro. Ali kako i od od cega???
Od prozvodnih firmi radi samo "Klas", mozda sarajevska pivara i cime se onda puni budjet i do kada ce se puniti.
Moje misljenje odkuda ta "lazna slika" mog nazalost rodnog grada. Vjerovatno na desetine hiljada zaposlenih u; drzavnim, federalnim, kantonalnim ustanovama i javnim firmama tipa BH Telekom, BH Gas, Elektroprivreda, sve bjelosvjetske i lokalne banke, leasing kuce, auto kuce, Mercatori, Konzumi, Interex-i iii td. Svi oni primaju platu, svi mi kupujemo u navedenim trgovackim lancima, svi manje vise imamo kredite. A NIGDJE PRIVREDE. Uh zaboravih reci silni priliv novca iz DIJASPORE, koju svi uredno pljujemo sa razlogom ili bez. E Ovo "NIDJE NEMA". Dragi moji koji pljujete po svemu sto neko pokusava uciniti da bi bilo bolje pitajte se kada ce neko zvanicno reci ono sto svi slutimo, "Bankrot"
Na zalost je Zeljkovic bio u pravu kada je rekao da je u Sarajevu dobro. Vise nego dobro rekla bih i sama.
skupstina udovolji zahtjevima, a isti dan se najavi blokada grada i prijeti ukrajinom
Istina boli wrote: Moze li biti da sam u pravu ako iznesem tezu da se u Sarajevu zivi vise nego dobro. Ali kako i od od cega???

uglavnomja wrote:vala neka ih phapse, prebiju i zatvore ... pa neka sbb deduke placu pred kamerama ...
koji ce qurac paliti irazbijati, samo radi hira ... ili po necijem politickom nalogu.
postujem ukrajince, znaju sta zele i za sta se bore, znaju koga hoce da skinu i zasto, imaju ljude da preuzmu vlast ...
a ovdje se neki profesionalni nvo-ovci i nesto frustriranih kokuza, koji svakako nemaju nista, igraju drzavotvoritelja![]()
hebotepatak hoce da biraju premijera i sotale
njih 100-ak. anonimnih, uglavnom, osim par profija i dezurne talijanke, sve su oni: ja b'se k'o jeb'o, al' da m'ne udje
![]()
sa kojim ciljem? da vlasti smanje plateok, mozda i bidne
trenutno, do sljedece sjednice i odluke o povecanju naknada za dolazenje na posao
![]()
, disanje kancelarisjkog zraka i uplate specijalnog zivotnog osiguranja ... mastovitiji su oni od sviHa naske da izmisle toplu vodu
Kad je skupština udovoljila zahtjevima?Alfons Kauders wrote: kojim promjenama?
skupstina udovolji zahtjevima, a isti dan se najavi blokada grada i prijeti ukrajinom
prosvijetli nas koji ne znamo.bdzs wrote:Joj jeste naivni, u pitanju je neuspio puč, prevrat ili ti promjena vladajuće strukture nasilnim putem koji je trebao rezultirati "restruktruiranja" zemlje, u režiji zna se već koga, za određene centre moći vani. Kakvi crni zahtjevi
Taj samo kopira ovog:Zavatoni wrote:arshavin wrote:A ko je reko da ce biti nova Ukrajina,ime i prezime tog debila ako moze.
Hvala
jel taj balavac najavio blokadu grada sutra... i jel samo tog balavca mup ks pominje u upozorenju koje je izaslo prije nekoliko sati?O'zone wrote:Jarane i ti se nadovezao izjave koju je "dao" neki balavac na ulici koji ne zna ni dokle je šupalj. To sve pod uslovom da je je i dao jer su kod nas novinari poznati po svojim "ekskluzivnim" informacijama od "povjerljivih izvora"Alfons Kauders wrote:kojim promjenama?Istina boli wrote:Mene zivo interesuje, mozda i znam ali evo pitanje za vas nekoliko koji ste apsolutno protiv bilo kakve akcije koja vodi ka promjenama. Kako to da se nakon one "paljevine" i "huliganstva", kada su protesti postali mirni, broj demonstranata iliti protestanata nije povecao nego naprotiv se smanjuje iz dana u dan. Sta je sa; penzionerima, nezaposlenima kojih je pun biro, studentima, prosvjetarima i da ne nabrajam. Moze li biti da sam u pravu ako iznesem tezu da se u Sarajevu zivi vise nego dobro. Ali kako i od od cega???
IMal šta gore nego kad prekoštelezaposlenašalteruša poziva na obrazovanje i kad režimski simpatizer prosjećuje?nedim73m wrote:Katarina pametnije bi ti bilo da se malo obrazuješ da nebi lupala gluposti. O kakvoj administraciji pričaš. Prvo nauči šta se iz čega financira.
Doprinosi za PIO su ti da nekad imaš penziju (dio za PIO ide solidarno npr netko radi godinu dana i ode u invalidsku koju prima 50 godina)
Doprinosi za zdravstvo za doktora ne samo tebe nego i tvoje djece i nezaposlenih i kad odeš u penziju
Osiguranje od nezaposlenosti nadam se da ti ne trebam crtati.
Porez na plaće od 10% je jedini dio plaće koji se ne koristi za neku konkretnu uslugu s tim da to nije 10% radi porezne olakšice koja iznosi najmanje 30 KM mjesečno
Doprin