PRODAJEM GLAS

Novak20

#26 Re: PRODAJEM GLAS

Post by Novak20 »

weredsf wrote:
Novak20 wrote:
Paranoid wrote:Volio bih kada bi mi neko objasnio zasto imam osjecaj da bivsi glasaci crvenih kmera bi sad rado prodali svoj glas..
Zato što je običnog čovjeka nesposobna i lopovska vlast SDA za ovih 20 godina + koaliciona vlast SDP i SDA u ove četiri godine dovela do prosjačkog štapa. :)
Kojih 20 godina???
Da probamo riješiti tu dilemu. Nemam dovoljno vremena da vadim podatke ali mislim da je ovo u principu tačno.

1990 godina: Koalicija SDA, SDS, HDZ. Na svim nivoima vlasti. Predsjedništvo, Skupština (Vijeće građana, Vijeće općina), skoro sve općine sa Bošnjačkom većinom. Apsolutna dominacija SDA u dijelu pod kontrolom A BiH u ratu i nakon njega.
1996 godina: SDA Predsjedništvo BiH, Zastupnički dom BiH, Zastupnički dom F BiH (apsolutna večina), Kantonalne skupštine ( u šest skupština SDA apsolutna većina u dvije bare bare sa HDZ i u dvije koalicija sa HDZ).
1997 godina: Lokalni izbori, Zadržana većina općina koje je SDA kontrolisala 1990 godine. Apsolutna dominacija u 6 kantona i polovićna u 2 kantona.
1998 godina: Opći izbori: CD koalicija sa SDA na čelu zadržala vlast na svim nivoima.
2000 godina: Opći i lokalni izbori: Alijansa za promjene uspjela na nivou države, federacije i par kantona da preotme vlast od SDA i CD Koalicije.
2002 godina: SDA i SzBiH se vratili na velika zvona na svim nivoima.
2006 godina: SDA sa koalicijama na svim nivoima vlasti. BiH, Federacija, kantoni
2010 godina: SDP i SDA na federalnom i kantonalnom nivou vlasti. Turbulentan period sa mijenjanjem prvobitnih postavki naročito u kantonima. Al' .ebi ga, vlast je slast.
U čitavom ovom vremenu od 1990 godine SDA ima većinu u najvećem broju općinskih vijeća gdje je dominantno bošnjačko stanovništvo. Većinu državnih službenika koji su se sada „profesionalizovali, većinu, federalnih i kantonalnih vlada, većinu svih imenovanih kadrova u upravljačkoj strukturi kantonalnih i federalnih firmi, direktore, rukovodioce, šefove pa i portire JP, agencija, ustanova, rudnika, Telecoma....firmi.
Dakle 2014-1990 = 24 godine. Izuzmimo dvije kad je polovično upravljala Alijansa imamo 22 godine u kojima je SDA upravljala Državom, Federacijom, većinom kantona i općina. Sasvim dovoljno vremena da se jedna zemlja uredi ili uneredi.
lasta2

#27 Re: PRODAJEM GLAS

Post by lasta2 »

je3o 100 maraka. pojedeš ih i posereš za 5 dana.

veću ćeš korist imati ako glasaš za ispravnu partiju jer tako glasaš za sigurniju budućnost cijele porodice.

razlika između 5 dana i budućnosti je ogromna. tako je od ogromnog značaja i svaki naš glas.

ne budi pi*kica i ne prodaji ništa nego lijepo izađi i glasaj pa da UJEDINJENI idemo dalje.
dudlov

#28 PRODAJEM GLAS

Post by dudlov »

lasta2 wrote:je3o 100 maraka. pojedeš ih i posereš za 5 dana.

veću ćeš korist imati ako glasaš za ispravnu partiju jer tako glasaš za sigurniju budućnost cijele porodice.

razlika između 5 dana i budućnosti je ogromna. tako je od ogromnog značaja i svaki naš glas.

ne budi pi*kica i ne prodaji ništa nego lijepo izađi i glasaj pa da UJEDINJENI idemo dalje.
Ja ne glasam godinama, a i ne vidim svrhu čemu glasati. Sjebali su nam državu,tj. Sistem nije ok. Kad se,a neće,vrate stara dobra vremena, ja ću glasat. Znači glas za predsjedništvo i opštinski nivo. Do tada, postim

Sent from my iPhone using Tapatalk
NIN

#29 Re: PRODAJEM GLAS

Post by NIN »

lasta2 wrote:veću ćeš korist imati ako glasaš za ispravnu partiju jer tako glasaš za sigurniju budućnost cijele porodice.
Koju partiju?
fatality

#30 Re: AW: PRODAJEM GLAS

Post by fatality »

:D :D :D :D

Svaka cast na govoru (a iskreno se nadam da se sprdas)

sa fontela
muminovic

#31 Re: PRODAJEM GLAS

Post by muminovic »

puno trazis, stranke glasove placaju vec od 20 KM po glupanu.
dudlov

#32 Re: PRODAJEM GLAS

Post by dudlov »

fatality wrote:

:D :D :D :D

Svaka cast na govoru (a iskreno se nadam da se sprdas)

sa fontela

Ma i ja čitam, a ne mogu da vjerujem i skontah sa se zajebava.

Tiger 033

#33 Re: PRODAJEM GLAS

Post by Tiger 033 »

Iker C wrote:
GLAS ZA SKUPŠTINU KS- 30 KM
GLAS ZA PARLAMENT FBIH 50 KM
GLAS ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA BIH 80 KM
GLAS ZA HRVATSKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH 80 KM ILI GLAS ZA BOŠNJAČKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH 100 KM
Mozel' u paketu za 200 KM :D :run: :bih:
drunken tiger

#34 Re: PRODAJEM GLAS

Post by drunken tiger »

Ovo je toliko jadno da se meni plače. Prodati svoj glas za siću i razmišljati na takav način da ti bude dobro danas a ostale 4 godine ko je*e je jako maloumno. Nažalost pokazalo se da takav način razmiošljanja dominira u bh. društvu i zbog toga i jesmo tu gje jesmo. Ne vidimo dalje od nosa. Jadno. Tebi i sličnima želim da svako 4 godine dobijete po 200KM od kojih ćete živjeti narednih 4 godine. Jadno i bijedno.
dudlov

#35 Re: PRODAJEM GLAS

Post by dudlov »

Tiger 033 wrote:
Iker C wrote:
GLAS ZA HRVATSKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH 80 KM ILI GLAS ZA BOŠNJAČKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH 100 KM
Ma kolko god, uhar je. Ovako, odeš, čekaš, slušaš svađe u redu zbog ulaska preko reda i samo što se ne pomaraju...i kakva korist, osim od šake do lakta. Jebeš izbore. Evo kod mene, ispred zgrade uzorali cestu pa kad parkiram, nisam siguran hoću li moć izać sa autom. Svaki put radnik sa lizalom, kad me vidi, zaurla...ovuda nemore! Ovo oranje je zbog izbora i ništa drugo

lasta2

#36 Re: PRODAJEM GLAS

Post by lasta2 »

NIN wrote:
lasta2 wrote:veću ćeš korist imati ako glasaš za ispravnu partiju jer tako glasaš za sigurniju budućnost cijele porodice.
Koju partiju?
pa nemamo SPD ko Njemačka al imamo za početak SDP.
Iker C

#37 Re: PRODAJEM GLAS

Post by Iker C »

Za sve dušebrižnike spreman sam za 200 KM i ne prodati glas ako vam baš toliko znači da ja prema savijesti glasam.
daxon

#38 Re: PRODAJEM GLAS

Post by daxon »

drunken tiger wrote:Ovo je toliko jadno da se meni plače.
Ja bih rekao da je pragmatično, ljudi su svjesni da je onih drugih svakako više i da će njihovi, oni drugi kandidati pobjediti, pa zašto onda ne imati od svog glasanja bar neke koristi :D

Npr. ja za nekog iz neke lijeve tek osnovane stranke mogu znati da je genijalac, divan, krasan bla bla bla, ali isto tako znam da je EsOVih glasača 1000 puta više, u tom slučaju, najbolja opcija je uzeti koju paru, ako već ništa drugo ne možeš postići svojim glasanjem, jer Eso u svakom slučaju dobija, bez obzira za koga ja glasao,

Btw
Ko kupuje, kod mene 5 komada na licitaciji :D
dudlov

#39 Re: PRODAJEM GLAS

Post by dudlov »

daxon wrote:
drunken tiger wrote:Ovo je toliko jadno da se meni plače.
Ja bih rekao da je pragmatično, ljudi su svjesni da je onih drugih svakako više i da će njihovi, oni drugi kandidati pobjediti, pa zašto onda ne imati od svog glasanja bar neke koristi :D

Npr. ja za nekog iz neke lijeve tek osnovane stranke mogu znati da je genijalac, divan, krasan bla bla bla, ali isto tako znam da je EsOVih glasača 1000 puta više, u tom slučaju, najbolja opcija je uzeti koju paru, ako već ništa drugo ne možeš postići svojim glasanjem, jer Eso u svakom slučaju dobija, bez obzira za koga ja glasao,

Btw
Ko kupuje, kod mene 5 komada na licitaciji :D
Ma pusti njegovo moralisanje, jer od para se živi a ne od oraha. Ja za nečije hvala ništa kupit ne mogu.

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40 Re: PRODAJEM GLAS

Post by Chmoljo »

uuu, šta će vas biti manje na politici :o

jer logično je, ako si već PRODAO glas, ne vidim kako ne biti licemjer pa doći na PF politika i komentarisati išta vezano za političku svakodnevnicu. jer hej, vi ste svoje političke principe materijalizovali u stotinjak KM-ova...

pojma nemam kako je Bog opstao na ovim prostorima, s obzirom kolika je vrijednost materijalnog i "daj odmah" principa...
daxon

#41 Re: PRODAJEM GLAS

Post by daxon »

Chmoljo wrote:s obzirom kolika je vrijednost materijalnog i "daj odmah" principa...
Znaš ono kada je u onom prijeratnom sistemu učiteljica pitala djecu, koji je najveći vojskovođa i ratnik svih vremena, a Perica ustane i kaže Tito, a učiteljica njemu bravo Perice evo ti 5, Perica zadovoljno sjedne i promrmlja "jebi ga Rambo peja je peja" :D
E to ti je taj princip "jebi ga Rambo peja je peja...", odnosno, ebi ga dobri moj, pošteni i pametni političaru, glasao bih ja za tebe, ali joja je joja, a ti svakako nećeš pobjediti da se na glavu nasadiš, jer je EsOVih 1000 puta više :run:
Novak20

#42 Re: PRODAJEM GLAS

Post by Novak20 »

Kakav narod takvi i političari i obrnuto.
Paranoid

#43 Re: PRODAJEM GLAS

Post by Paranoid »

Challenger__ wrote:
Paranoid wrote:Volio bih kada bi mi neko objasnio zasto imam osjecaj da bivsi glasaci crvenih kmera bi sad rado prodali svoj glas..
Samo da ti kažem nešto Tuzlak... Na temi referendum u Škotskoj ima jedan sjajan tekst koji objašnjava motive Škota za onaj (propali) referendum... Naime, ljudi su siti neoliberalnog kapitalizma. Šta hoću reći? Nema više ni "crvenih" ni "zelenih" kmera. Sve te stranke i blokovi (socijalistička internacionala, narodnjačka internacionala) su samo i samo - čuvari interesa vlasnika giga-kapitala.

Nema više ni lijevih ni desnih, sve je jedan sivi neoliberalni centar.
Right!

Nema vise lijevih, ni desnih, ni mozga ali i ima mreze i interneta...i "beer to go"..
traumahot

#44 Re: PRODAJEM GLAS

Post by traumahot »

Tiger 033 wrote:
Iker C wrote:
Mozda bi ti i dao 200 km kad bi znao kako novčanica izgleda.
UPRAVA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
parapet

#45 Re: PRODAJEM GLAS

Post by parapet »

dudlov wrote:
parapet wrote:
A neki govorili kako su Hrvati glasali za Komšića... :roll:
Jeste moj punac glasao za komšića, a hrvat je. Za ostale ne znam

To što tu ima Hrvata ja na lešo pojedem...
BHCluster

#46 Re: PRODAJEM GLAS

Post by BHCluster »

Naslov treba biti: >>Prodajem glas, prodajem svoju budućnost!<<
swanfilter

#47 Re: PRODAJEM GLAS

Post by swanfilter »

Nikada nisam glasao. Znaci, mnogo vrijede moji glasovi ...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#48 Re: PRODAJEM GLAS

Post by japin_mutapi »

ja svoje glasove dajem džaba
neka se javi stranka kojoj trebaju i nije problem

još ću im umjetnički nacrtati jednu *itu pa nek se slikaju sa njom i mojim glasom
drunken tiger

#49 Re: PRODAJEM GLAS

Post by drunken tiger »

U situaciji u kojoj se naazi država i zbog svega što narod trpi čovjek bi očekivao neku zrelost i ozbiljnost kada je u pitanju budućnost države. Čitajući komentare vidim da je suprotno sve od toga. Oni koji ne izađu na izbore nemaju pravo da se žale za stanje u kojem se nalaze i za ono što im se radi. Jako nezreo odnos prema budućnosti će samo produžiti krizu u kojoj se nalzimo. Nisu političari ti koji su krivi za stanje u društvu nego upravo mi s takvim stavovima i ponašanjem.
Last edited by drunken tiger on 21/09/2014 10:03, edited 1 time in total.
traumahot

#50 Re: PRODAJEM GLAS

Post by traumahot »

drunken tiger wrote:U situaciji u kojoj se naazi država i zbog svega što narod trpi čovjek bi očekivao neku zrelost i ozbiljnost kad aje u pitanju budućnost države. Čitajući komentara vidim da je suprotno sve od toga. Oni koji ne izađu na izbore nemaju pravo da se žae za stanje u kojem se nalaze i za ono što im se radi. Jako nezreo odnos prema budućnosti će samo produćiti krizu u kojoj se nalzimo. Nisu političari ti koji su krivi za stanje u društvu nego upravo mi s takvim stavovima i ponašanjem.
:thumbup:
Post Reply