Problem zvani DIJASPORA

Hrassno

#1 Problem zvani DIJASPORA

Post by Hrassno »

Ljeto bilo, skupilo se neko mjesovito drustvo.. i kao i uvijek, dijasporci krenuli sa svojom pricom kako treba da se vrati stari ustav, kako se treba voditi borba svih mogucih vrsta protiv Srba, kako ne smijemo dozvoliti Dodiku da bilo sta radi..

E sad.. nesto od toga i stoji, ali nekako mi jako licemjerno zvuci kad to kaze hadzija iz Norveske sa platom od 4000 eura i novim audijem..

Naravno nije zaboravio ni reci da je kriza u Norveskoj, da je tesko i da je skupo.. a ja taj isti dan slusam ekonomskog strucnjaka koji kaze na TV da od ovih vecih zemalja, najmanje su pogodnjene krizom Svicarska i Norveska.

Sto se dijasporaca tice, sto ides sjevernije, sve su radkalniji i radikalniji..

Da li po vama dijaspora vise pomaze ili odmaze u politickom smislu i sl..kakvo je vase misljenje o ovom fenomenu i sl..
Johnny_x

#2 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Johnny_x »

Mustafa from Malme dislike this
muha_sa

#3 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by muha_sa »

Hrassno wrote:Ljeto bilo, skupilo se neko mjesovito drustvo.. i kao i uvijek, dijasporci krenuli sa svojom pricom kako treba da se vrati stari ustav, kako se treba voditi borba svih mogucih vrsta protiv Srba, kako ne smijemo dozvoliti Dodiku da bilo sta radi..

E sad.. nesto od toga i stoji, ali nekako mi jako licemjerno zvuci kad to kaze hadzija iz Norveske sa platom od 4000 eura i novim audijem..

Naravno nije zaboravio ni reci da je kriza u Norveskoj, da je tesko i da je skupo.. a ja taj isti dan slusam ekonomskog strucnjaka koji kaze na TV da od ovih vecih zemalja, najmanje su pogodnjene krizom Svicarska i Norveska.

Da li po vama dijaspora vise pomaze ili odmaze u politickom smislu i sl..kakvo je vase misljenje o ovom fenomenu i sl..
ignoriši internet ratnike i nastavi furat svoj film.
TheMule

#4 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by TheMule »

Ovo sam prije 5 minuta napiso na drugom topiku kad su napali tu "famoznu" dijasporu i jos uvjek nisam promjenio misljenje:

TheMule wrote:[Ma te standardne gluposti i "naucne" obzervacije mudrih forumasa mozete objesiti macku o rep. Vecina dijasporaca koji su pobjegli ne pricaju vise bosanski ako su mladji, a ne znaju ni sta je internet niti komentarisu ako su stariji. Ljudi koji se javljaju na ovakve teme su bivsi borci ili iz porodice nekoliko bivsih boraca koji su morali trbuhom za kruhom kad ih drzava tako fino pazi :) ili bivsi borci i mlade patriote koji i danas zive u Sarajevu/Bosni. Evo ja imam 6 clanova 2. mtr. brigade koji bi sutra opet u rat da zatreba, samo planu kad im se pomene status quo i sta je napravljeno od drzave.

Ja ne znam gdje vi pojedini forumasi zivite kad samo znate za podrumase i beskicmenjake. A ta prica o zacementiranom ustavu i 'rata nece biti' zvuci mi nesto naivno-poznato :?:
Sto se mene tice, dijaspora nema nikakvog politickog utjecaja, osim pozitivnog ekonomskog. A to ko sta vozi i kolko zaradjuje, to nije licemjerstvo, vec zavist, a znas cija :)
dudlov

#5 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by dudlov »

Ma zakon je biti dijaspora a i njihovi pogledi su bistriji. Valjda što gledaju sa distance. Neka njih, ako ništa, pošalju eurića da se ove rupe mogu pokrpit. Negdje sam čitao da dijaspora drži ovo stanje na životu. Uglavnom, nemam ništa protiv njih jer imam brata u dijaspori. Čak i kad se ginulo, znao sam reći da je neko morao pobjeći, neko ranjen biti a neko i poginuti. Jebaji ga, valjda je takva sudbina. Pozdrav dijaspori od dudlova
tesanj

#6 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by tesanj »

nije mi jasno u cemu je problem. Neka ih, nek pozive 100000 god.
animals

#7 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by animals »

Niti su svi dijasporci isti..niti su svi koji zive u Bosni isti..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Truba »

ja sam svoje o dijaspori rekao
ne volim ih ne želim komunicirati s njima
da imam love kupio bih forum pa bih ih sve banovao

eno kukaju na kometarima na početnoj stranici

ne znam kako ih nije sramota više dokle će pametovati
što dolaze na ovaj sajt više

mentalno zapeli u 1993.
najmoćnije mi je auto 100000 eura i amblem ljiljana sa njemačkim tablicama :lol: :lol: :lol: :lol: jedina gora stvar od toga je golf iz 86 s ljiljanima :lol: :lol: :lol:

ne znam više na koliko nivoa je priča o dijaspori toliko jadna i odron
sve je već rečeno
dječak sa šibicama

#9 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by dječak sa šibicama »

Lako tudjim kurcem gloginje mlatiti.
Hajvan

#10 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Hajvan »

Black swan wrote:ja sam svoje o dijaspori rekao

mentalno zapeli u 1993.
najmoćnije mi je auto 100000 eura i amblem ljiljana sa njemačkim tablicama :lol: :lol: :lol: :lol: jedina gora stvar od toga je golf iz 86 s ljiljanima :lol: :lol: :lol:

sve je već rečeno
a srpska dijaspora...?
od topole do Šikaga, ovo -ono?!? :mrgreen:
dječak sa šibicama

#11 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by dječak sa šibicama »

Srpska dijaspora je na istoj meti i odstojanju, internet ratnici u punom zamahu, najveci fasisti na netu su Srbi koje je Dejton iselio sarajevskih predgradja ili hrvatska vojska iz "Krajine", mrznja ih ugusi, medjutim kad ih opali neki sevdah, onda spomenu komsiju Hasana iz Chicaga sa kojim je neki dan cugno pivu, nije los Hasan ali nebi mu sestru dao.
Bodkin

#12 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Bodkin »

Neka zaradjuju i 40k ako mogu, svaka im cast. Samo neka mi ne seru sa sjevera kako treba lupiti sakom od sto i iskopati puske pa na lukavicu a srbina ili hrvata u zivotu vidjeli nisu
Truba

#13 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Truba »

sve je to goli ku***

ode prije godinu u švedsku
dođe na odmor kod nas u švedskoj i ne zna pokoju riječ :lol: :lol: :lol:
TheMule

#14 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by TheMule »

mentalno zapeli u 1993.

sve je već rečeno
Da li bi imo muda to reci jednom RVI koji dodje sa mercedesom u Sa? Naoruzan covjek (ima dozvolu za pistolj)? Takvi ko ti su manji od makovog zrna, ovdje po forumu prosipas svoje fore.
tesanj

#15 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by tesanj »

mentalno zapeli u 1993.

sve je već rečeno
Po tebi treba im zabrenit dolazak u Bosnu. Vecina njihovih roditelja je uspjelo sapasiti samo zivu glavu ispod cetnickog noza. I sad ti smetaju ljiljani na stranim tablama svasta??
TheMule

#16 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by TheMule »

animals wrote:Niti su svi dijasporci isti..niti su svi koji zive u Bosni isti..
Tacno, ima svakake sorte.
TheMule

#17 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by TheMule »

tesanj wrote:

mentalno zapeli u 1993.

sve je već rečeno
Po tebi treba im zabrenit dolazak u Bosnu. Vecina njihovih roditelja je uspjelo sapasiti samo zivu glavu ispod cetnickog noza. I sad ti smetaju ljiljani na stranim tablama svasta??
Ni meni to nije proslo nezapazeno. Smetaju ljiljani ha? :)
It_is_a_Leclerc

#18 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by It_is_a_Leclerc »

Nisu to nikakvi dijasporci ili bauštelci, već Bošnjakinje i Bošnjaci koji su, najčešće, pred pušakama i bajonetima pobjegle diljem svijeta. Ono što im ja zamjeram jeste što se sve više odriču vlastitog identiteta, primajući obilježja hrvatskog i srpskog naroda s kojima se uglavnom druže u zemljama svog boravka.

Mi bismo najsretniji bili kad bi nam dali pare na granici i vratili se nazad.
Truba

#19 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Truba »

tesanj wrote: Po tebi treba im zabrenit dolazak u Bosnu. Vecina njihovih roditelja je uspjelo sapasiti samo zivu glavu ispod cetnickog noza. I sad ti smetaju ljiljani na stranim tablama svasta??

dosadni ste više s tom pričom o ratu ba ovdje govorimo o dolasku i kupovini mladih i mladoženja parama kao na stočnoj pijaci
pa majke prodaju kćerke od 20 kamiondžijama od 45 u švedsku

ne smetaju mi ljiljani ali u tom kontekstu je to žalosno licemjerno i smiješno u isto vrijeme
Šveđanin

#20 Re: Odg: Problem zvani DIJASPORA

Post by Šveđanin »

TheMule wrote:Ovo sam prije 5 minuta napiso na drugom topiku kad su napali tu "famoznu" dijasporu i jos uvjek nisam promjenio misljenje:

TheMule wrote:[Ma te standardne gluposti i "naucne" obzervacije mudrih forumasa mozete objesiti macku o rep. Vecina dijasporaca koji su pobjegli ne pricaju vise bosanski ako su mladji, a ne znaju ni sta je internet niti komentarisu ako su stariji. Ljudi koji se javljaju na ovakve teme su bivsi borci ili iz porodice nekoliko bivsih boraca koji su morali trbuhom za kruhom kad ih drzava tako fino pazi :) ili bivsi borci i mlade patriote koji i danas zive u Sarajevu/Bosni. Evo ja imam 6 clanova 2. mtr. brigade koji bi sutra opet u rat da zatreba, samo planu kad im se pomene status quo i sta je napravljeno od drzave.

Ja ne znam gdje vi pojedini forumasi zivite kad samo znate za podrumase i beskicmenjake. A ta prica o zacementiranom ustavu i 'rata nece biti' zvuci mi nesto naivno-poznato :?:
Sto se mene tice, dijaspora nema nikakvog politickog utjecaja, osim pozitivnog ekonomskog. A to ko sta vozi i kolko zaradjuje, to nije licemjerstvo, vec zavist, a znas cija :)

Kakve to ima veze? Ja rođen u dijaspori, u drugom sistemu pa pričam jezik mojih roditelja..

Veliki broj dijasporaca je na forumu, neke sam i upoznao.. Sasvim normalni ljudi, imaju porodice, rade, žive.. Smanjite predrasude. ;-)

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Truba

#21 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Truba »

ma davno sam ja rekao da je amnestija najveće sranje koje je napravljeno

otišo si a bio si sposoban braniti... super sretno... ne možeš se vratiti
ako se vratiš plati :D plaćaj ko kredit što si eskiviro :oops: :oops: :oops:
Truba

#22 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by Truba »

TheMule wrote: Smetaju ljiljani ha? :)
u mojoj sobi su ljiljani bili 10 godina
ali je vrijeme da se krene dalje imamo novu zastavu koja će uskori biti punoljetna
chupacabra

#23 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by chupacabra »

Hrassno wrote:Ljeto bilo, skupilo se neko mjesovito drustvo.. i kao i uvijek, dijasporci krenuli sa svojom pricom kako treba da se vrati stari ustav, kako se treba voditi borba svih mogucih vrsta protiv Srba, kako ne smijemo dozvoliti Dodiku da bilo sta radi..

To su neke fiktivne podjele, jer cim provedes par mjeseci van zemlje, dobijes etiketu dijasporca, sto samo kod nas nosi negi negativni kontekst. Dijaspora niti pomaze niti odmaze u politickom smislu jer se nista ne pita. Slabo ili skoro nikako ne glasa, nema politicku organizovanost, i ne postoji ministarstvo za dijasporu za neki hajde nazovimo ga politicki angazman. Neki manje upuceni ljudi van zemlje su licemjeri, jer preko foruma zagovaraju neka vojna rjesenja, a mrsko im poslati registracionu formu za glasanje na izborima. Jer, da bar 30% dijaspore koja je protjerana iz RS-a glasa na izborima, na sto imaju pravo, situacija bi politicki gledamo bila puno povoljnija za BiH, a manje za Dodika i ostale soviniste.
Jos nesto, "dijaspora" financijski upumpava par milijardi KM godisnje u BiH ekonomiju, a da to prestane raditi, doslo bi do ubrzanog financijskog kolapsa u vec osiromasenoj BiH. A sad, sa pojedinacnih slucajeva kao sto je neki Meho koji sere po forumu da treba ratovati is Svedske, je bilo i bice, ali ne treba generalizovati.
TheMule

#24 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by TheMule »

Black swan wrote:
TheMule wrote: Smetaju ljiljani ha? :)
u mojoj sobi su ljiljani bili 10 godina
ali je vrijeme da se krene dalje imamo novu zastavu koja će uskori biti punoljetna
Siguran sam da jesu, vec ne odgovori ti, sta sa vojnicima u dijaspori? Ni njima ne dozvoliti povratak? Nemas pojma o cemu pricas. Nisi krocio van istocnog sarajeva
chupacabra

#25 Re: Problem zvani DIJASPORA

Post by chupacabra »

dječak sa šibicama wrote:Srpska dijaspora je na istoj meti i odstojanju, internet ratnici u punom zamahu, najveci fasisti na netu su Srbi koje je Dejton iselio sarajevskih predgradja ili hrvatska vojska iz "Krajine", mrznja ih ugusi, medjutim kad ih opali neki sevdah, onda spomenu komsiju Hasana iz Chicaga sa kojim je neki dan cugno pivu, nije los Hasan ali nebi mu sestru dao.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked