Meni se cini da je Dodik izjavio u jednom CD-u kod Hadzifejzovica da bi, ako dodje do nezavisnosti Kosova, za BiH bilo najbolje da tu nezavisnost prizna kada Savjet bezbjednosti UN-a to uradi...Liberalism wrote:U ovom objasnjenju:Vodenjak wrote:Gledeteme:
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=k ... tekst_rb=1
Mislim da je covjek sve lijepo opisao...
Sve ostalo je mahalanje i vasharski nacin pokazivanja mishicha!
Znate ono, kad onim batom udaras po nekom panju a neka zivahna kazaljka ko reaguje na to pa odskace li odskace...
Sto vise skoci, ti sve veci laf!![]()
Pa onda sve tako rundu za rundom pokazujes kako mozes vise i vise i da ti ravna nema, a narod navija li navija.
Kliche naprosto, histerija ga fata!![]()
Sve te hrabri i bodri kako ti mozes jos jace, jos bolje, snaznije...
Ponesen, nastavljas da pokazujes svoje mishice, a ona kazaljka leti li leti...
I onda sav slomljen, zaduvan, znojan, iscrpljen stanes... Premeces po dzepovima, pivu bi rado popio ali ni cvancike u dzepu. Navijaci se vec razisli a onaj sto si mu svu lovu istresao da bi toliki narod zabavio, ne da ti nece tu pivu platiti nego ce te jos izgurati u stranu da se sklonis jer mu, kokuz kakav i jesi, samo smetas dok druge musterije navaljuju...
Makedonsko promišljanje mi se čini veoma racionalnim i primjenjivim i kada Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, za nekih pedesetak dana, bude razmatralo vlastiti stav o proglašenoj nezavisnosti Kosova. Dakle, iz istih unutarnjopolitičkih razloga zbog kojih će Makedonija priznati Kosovo, Bosna i Hercegovina ne bi trebala slijediti taj primjer. Prije svega, zbog činjenice da Srbi u Bosni i Hercegovini - koji čine oko trećinu građana zemlje - imaju legitiman nacionalni interes za Srbiju i protive se nezavisnosti Kosova. Čak i da nije velikih ekonomskih, prometnih, sigurnosnih i drugih interesa između dviju susjednih zemalja, Bosna i Hercegovina mora voditi računa o stavu jednog od svoja tri konstitutivna naroda.
ima jedan problem. Kao Makedonija bi trebala priznati Kosovo zbog Albanaca, a BiH ne bi zbog Srba. Koliko ja znam Milorad Dodik koji je nekoliko puta ponovio da je i on da se Albanci odvoje što bi trebalo da znaci da su i nacionalni srbi za nezavisnost Kosova.
To sto se Dodik gubi u dualizmu (nema nista protiv odcjepljenja ima protiv priznanja) nije nista drugacije od dualizma bosanskih politicara koji kada Aluminij d.d. Mostar izveze 400 miliona KM proizvoda svi nazivaju najvecim bosanskim izvoznikom, ali kada dodje racun za struju za tu proizvodnju kazu kako je tu struju potrosio Mijo Brajkovic.
Ima tu logike, pa makar i od Dodika doslo...