Prijetnje ratom

terapija

#26 Re: Prijetnje ratom

Post by terapija »

Shoba wrote:Zasto politicari iz RS- a uvijek prijete ratom? Ne znam stvarno sta im to treba, ko da im nije bilo dosta belaja....

http://www.politika.co.yu/cyr/tekst.asp ... 7&r=10.htm
Zato sto su dobili protekli rat!
Goran_35

#27 Re: Prijetnje ratom

Post by Goran_35 »

terapija wrote:
Shoba wrote:Zasto politicari iz RS- a uvijek prijete ratom? Ne znam stvarno sta im to treba, ko da im nije bilo dosta belaja....

Zato sto su dobili protekli rat!
U pravu si kada se radi o BiH!

RS je produkt Miloseviceve fasisticke politike i krajnje je vrijeme da se greske nacinjene prema BiH isprave!
Batonus

Post by Batonus »

Opet će sve bit "zavjera ustaško-džihadska"...
jeza u ledja

#29 Re: Prijetnje ratom

Post by jeza u ledja »

terapija wrote:Zato sto su dobili protekli rat!
Dobili su kurac moj. Politicki cilj rata kojeg su zapoceli je bio sprjecavanje odvajanja BiH iz Yu, sto se htjelo napraviti stvaranjem nezavisne srpske drzavice na teritoriju BiH. Jesu li uspjeli? Nisu.
JBT

Post by JBT »

Zasto politicari iz RS- a uvijek prijete ratom?
Ufuralo se govno da je srce.
:oops:
Shoba

Post by Shoba »

slazem se da je svrha ovog cina zastrasivanje medjunarodne zajednice. samo ne kontam kako njima ne smeta ovakva totalno nefunkcionalna drzava. zar su toliko slijepi da im njihovo blagostanje ne ide u prilog. Uvijek je izgovor majorizacija Bosnjaka i unitarizacija, a uopste ni ne pomisljaju da se sve moze dogovoriti da niko ne mora da dominira.

Mene najvise boli da ja kao gradjanin BiH, koji nije ni Bosnjak, ni Srbin, ni Hrvat, nemam nikakva prava u svojoj sopstvenoj drzavi, mogucnost da imam svog predstavnika u politickim strukturama. TO JE UGROZENOST gospodo......

:x
JBT

Post by JBT »

Prvo:
Kako ne mozes da shvatis da ce ljudi koji su se docepali fotelja i time i para sve uciniti da na tim pozicijama i ostanu jer u suprotnom mogu ne samo izgubiti to sto su stvorili nego i u zatvor zaglaviti (vrijedi za sve politicare u BiH)

Drugo:
Oni su dovukli svoje glasacko tijelo iz vukojebine i naselili ih po gradovima. Dobro njima jer ostaju na pozicijama a i glasackom tijelu jer nikad nije bolje zivjelo (u gradu, struja, voda, wc, kupatilo, asfalt.....)(i ovo vrijedi za sve nacionalne partije u BiH). A oni koji su zivjeli po gradovima ranije i koji su nesto i kontali svojom glavom su davno zdimili iz drzave ili ce to uskoro uraditi.

Trece:
Dolijevanjem ulja na vatru sve te "zaracene" strane pomazu se uzajamno pri ostanku na vlasti.

Itd, itd.....
Zadig

Post by Zadig »

kako njima ne smeta ovakva totalno nefunkcionalna drzava.
Nefukcionalne drzave su vrlo unosan biznis sa ljude koji drze vlast.
Za narod funkcionalna drzava jeste vrlo vrlo teska i surova.

Ali dok god taj isti narod stavlja (uz ogromnu pomoc svojih politicara) nacionalne ispred ekonomskih interesa, stanje ce biti ovako lose, i isti huskaci ce biti na vlasti (sda-hdz-sds).

Zato mislim da u redovima narodnih masa i dalje ima razocaranih, frustriranih, uplasenih ljudi koji bi mogli jos jednom da se bace u avanturu
"konacnog" rjesenja bosanskog pitanja...
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Gluho bilo, pa baš ste se radikalizirali! :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Shoba wrote:slazem se da je svrha ovog cina zastrasivanje medjunarodne zajednice. samo ne kontam kako njima ne smeta ovakva totalno nefunkcionalna drzava. zar su toliko slijepi da im njihovo blagostanje ne ide u prilog. Uvijek je izgovor majorizacija Bosnjaka i unitarizacija, a uopste ni ne pomisljaju da se sve moze dogovoriti da niko ne mora da dominira.
:x
Bravo! ;)

Samo je pitanje o kome govoris da je slijep, o politicarima ili o glasacima. :)
spongebob

#36 Re: Prijetnje ratom

Post by spongebob »

Ovaj link nazalost ne radi.

Zasto prijete ratom? Zato sto su zatucane seljacine koji ne znaju nista drugo nego primijeniti silu kad nije po njihovom. Dijalog je vjestina kojoj izgleda nisu vicni.
Meni je zaista oduvijek bilo smijesno to sto oni svoju iskljucivost brane argumentom, da ih Bosnjaci hoce zaboga asimilirat. A protjerali su su sve nesrpsko zivo i mrtvo sa pola Bosne. Po meni je rijec o zivotinjskoj OBIJESTI i seljackom bezobrazluku.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Zasto prijete ratom?

Zato sto samo to znaju! Zato sto su zapoceli sve moguce ratove i sve izgubili! Nema nikakva "RSK" u Hrvatskoj, granice BiH su nepromjenjene, Crna Gora je otisla, sada ce Kosovo a onda dolazi na red ukidanje fasistickih tvorevina i stvaranje jedinstvene i multi-nacionalne BiH i nakon toga ne znam sta ce biti ali san o velikoj Srbiji ce biti dotucen pa im samo ostaje da se hvataju za slamku "preteci ratom". Ali znajuci njih nista nije iskljuceno, zato ako ovaj put budu pozvali na predaju municije, predat cemo je, ali ce prvo izletit kroz cijev.
gavrilo

Post by gavrilo »

mr__bosnjak wrote:predat cemo je, ali ce prvo izletit kroz cijev.
"cemo" :? a ja mislio ti tamo negdje na divljem zapadu, daleko od bosne... :D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Ko želio rat, da Bog da mu u kući bio...

Što neko nedavno reče- kud se ne rodih ko eskim u pm :(
gavrilo

Post by gavrilo »

vodolija_33 wrote:kud se ne rodih ko eskim u pm :(
:shock: da se smrznem...

... kud se ne rodih na kanarskim ostrvima 8)
A_I_

Post by A_I_ »

gavrilo wrote:
jos jedan keyboard-warrior :D
:-)
A_I_

Post by A_I_ »

gavrilo wrote:
jos jedan keyboard-warrior :D
gavrilo

Post by gavrilo »

A_I_ wrote:jos jedan keyboard-warrior :D
ironicno zar ne? :D tema je kritika pojedinih politicara koji polemisu sa ratom, a kriticari pozivaju na rat :-)
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

gavrilo wrote:
vodolija_33 wrote:kud se ne rodih ko eskim u pm :(
:shock: da se smrznem...

... kud se ne rodih na kanarskim ostrvima 8)
bolje i da se smrznem, nego da živim sa ovim primitivnim hajvanima pa da stalno kontam "hoće li zapucat', neće li zapucat' "... nedavno rat bi, ljudi izginuli, protjerani, mučeni, opljačkani, bili gladni, bez struje, vode, svaki dan lutrija.... i onda kao fol mir i kao svi se mi nadamo nečemu boljem... čovjek konta "haj ne mora meni sad biti dobro, ali daj da mi dijete ima bolju budućnost.." i onda se desi nešto poput Mostara prije nepunih mjesec dana, pa sad neko prijeti ratom.... hallloooooo baa .... maloprije čitam na temi kako mladi ljudi ne žele djecu.... kome da ih rađam?? koljačima??? :shock:
gavrilo

Post by gavrilo »

vodolija_33 wrote:kome da ih rađam??
sebi :) bila bi dobra majka :)
La_Forge

Post by La_Forge »

... ma nadjemo se negdje na po puta ...
pa se fino "poštocamo" ko ljudi, ... bez pušaka i barikada ...

pa tako svaki vikend, da mogu doći i ovi zaposleni (ako ih ima)...

:razz:
gavrilo

Post by gavrilo »

da, napravimo fight club... i onda skontamo to kao turistick atrakciju, gdje se i stranci mogu prijaviti :D
Goran_35

Post by Goran_35 »

Entitetska podjela i diskriminacija uzrokovana takvom podjelom,ne moze opstati u modernoj Evropi.Dodik treba da se dobro zamisli ,(ne samo on , vec i ostali sto prijete ratom i referendumima) da li ce ostati zapamcen kao "posljednji Milosevicev segrt"!

Entitetska podjela na nacionalne regije nije moguca u modernoj Evropi jer je uzrok diskriminacije.Evropa ne moze dozvoliti postojanjeRS -a,koji je u stvari produkt Miloseviceve fasisticke politike, kao ni postojanje entiteta.Federacija je takodjer izdjeljena na deset kantona,sto je ludost i ogromno ekonomsko opterecenje.Zasto na deset kad su mogla biti dva?Mozda da bi bilo pet puta vise ministara?Sve ovo predstavlja produkt jednog suludog rata a polako dolazi vrijeme da se posljedice takve politike mijenjaju ka boljem.Bez podjela,bez fasizma,diskriminacije,bez entiteta i bilo kakvih prefiksa ...
JBT

Post by JBT »

"Ugrozenost" i "odbrana" od iste su jos uvijek najjaci aduti koji se izvlace pred same izbore.
U RS-u kao osnovu, ako se zelis ukljuciti u politicku utrku, moras imati prihvatljivu teoriju o ugrozenosti srpskog naroda i moras uvjeriti glasace da ces zivot, ako zatreba, u borbi protiv svakog ko ugrozi taj isti narod.
To je osnova, a onda sve ostalo.
Dakle, malo mi je tesko Dodika staviti na istu ravan kao i clanove SDS-a ili radikala jer mislim da mu je cilj (sa ovom pricom) da dobije apsolutnu vecinu, ali isto tako ga ne vidim kao covjeka koji bi zelio biti etiketiran kao "covjek koji je raspustio RS".
Shoba

Post by Shoba »

Ma nek raspisu referendum da se vise i to desi. Ne znam samo sta oni misle gdje ce ih to odvesti. U bolji zivot ? :shock:

Granice su nepromjenjive i to je cijeli svijet davno priznao (1992), tako da slobodno mogu da rade sta god hoce u okviru BiH.

Ni Srbi ni Hrvati ni Bosnjaci nisu asimilirani sva ova stoljeca pod tudjom vlascu pa sto bi sad neko nekog asimilirao. Bas nelogicno..... :roll:

Evo Srbija i Hrvatska su sad u dobrim odnosima, sto znaci da se Srbija ipak odrekla SAO autonomija u Hrvatskoj, i bore se sad za prava Srba kao GRADJANA u Hrvatskoj. U Bosni imamo RS, pa to nasim srbima ipak nije dovoljno. Ne kontam....

Bilo mi je zao kada sam gledao kolone traktora sa ljudima koji napustaju Hrvatsku i sve sto su cijeli zivot stvarali, samo zato sto je grupa ishlapljelih kretena u Beogradu pokrenula RAM. Sada svi koji su se nasli sa druge strane bi sad da se vrate i automatski bi da imaju tu omrazenu putovnicu sa sahovskim poljima. :roll:

RS: Dajte malo razmisljajte svojom glavom, jer ako budete i dalje slusali SANU i sljam tipa matije beckovica, nece biti prosperiteta. Nece vas niko nikad tjerati iz Bosne ako sami sebe ne otjerate. A sto bi? Zbog cega? Ideja velike Srbije je umrla jos u Hrvatskoj 1991 a sada je 2006. You have to wake up!!!
:)
Post Reply