Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Bosanac sa dna kace

#1 Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by Bosanac sa dna kace »

Sud za ljudska prava u Strasbourgu u utorak je donio presudu prema kojoj je Bosna i Hercegovina kriva za nehumano postupanje prema četvorici zatvorenika osuđenih za ratne zločine jer su trpjeli zbog svoje etničke pripadnosti.

Četvorica zatvorenika, Srbi iz BiH Milorad Rodić, Vlastimir Pusara, Zoran Knežević i Hrvat Ivan Baković bili su zatvoreni u centralni zatvor u Zenici od 2004. do 2005. godine zbog ratnih zločina nad bošnjačkim civilima za vrijeme rata, prenio je AFP.

Oni su se žalili da su mučeni u zatvoru u kojem je bilo 90 posto Bošnjaka i da su bili meta fizičkog nasilja zatvorenika koji su bili s njima u ćelijama, a da su napadi motivirani etničkom pripadnošću.

Kada su u junu 2005. godine započelli štrajk glađu kako bi privukli pažnju javnosti na svoju situaciju, stavljeni su u izolaciju tokom 20 dana, a zbog napada je otvorena istraga.

Po naređenju ministarstva trebalo je da sva četvorica zbog sigurnosnih razloga budu prebačena u jedan zatvor u Republici Srpskoj, ali su prebačeni u Mostar.

Suci u Strasbourgu navode u presudi da su "s obzirom na užase počinjene" za vrijeme rata "međuetnički odnosi još uvijek napeti, a žestoki incidenti motivirani etničkim elementima relativno česti u vrijeme kad se sve događalo".

Naglasivši da zatvaranje osuđenika u Zenicu "podrazumijva veliki rizik za fizički integritet", sud je jednoglasno zaključio da je prekršen član 3 Evropske konvencije o ljudskim pravima koji zabranjuje nehumano i degradirajuće postupanje.

Sud je odredio 14.000 eura za moralnu odštetu.

(FENA)
zemljo otvori se :x
osa

#2 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by osa »

vrlo često pravo nema nikakve veze s pravdom, žalosno.
Bosanac sa dna kace

#3 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

osa wrote:vrlo često pravo nema nikakve veze s pravdom, žalosno.
e onda se ja serem na to praVO :x
osa

#4 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by osa »

Bosanac sa dna kace wrote:
osa wrote:vrlo često pravo nema nikakve veze s pravdom, žalosno.
e onda se ja serem na to praVO :x
što će to nekog nasekirati.
paratrooper

#5 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by paratrooper »

ako su ih maltretirali u zatvoru onda i treba da im se plati odsteta. Ako su oni zlocinci to ne znaci da drzava treba da ih maltretira ili da dopusti da budu maltretirani.

ako su stvarno bili maltretirani to je postena presuda.
Bosanac sa dna kace

#6 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

paratrooper wrote:ako su ih maltretirali u zatvoru onda i treba da im se plati odsteta. Ako su oni zlocinci to ne znaci da drzava treba da ih maltretira ili da dopusti da budu maltretirani.

:run:
osa

#7 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by osa »

paratrooper wrote:ako su ih maltretirali u zatvoru onda i treba da im se plati odsteta. Ako su oni zlocinci to ne znaci da drzava treba da ih maltretira ili da dopusti da budu maltretirani.

je li hladno u švedskoj?
chuchumbamayumbe

#8 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by chuchumbamayumbe »

Upravo tako...
Na stranu to sto su proglaseni za ratne zlocince, sto se mene tice neka krepaju, ali se zna sta se moze a sta ne moze raditi u zatvorima.
Sud za ljudska prava je tako presudio i ocito je da je drzava kriva sto se sa njima tako postupalo, pa neka plate.
Ne vidim u cemu je problem?
Bosanac sa dna kace

#9 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

o sole miooooooooooooooo
paratrooper

#10 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by paratrooper »

chuchumbamayumbe wrote:

Upravo tako...
Na stranu to sto su proglaseni za ratne zlocince, sto se mene tice neka krepaju, ali se zna sta se moze a sta ne moze raditi u zatvorima.
Sud za ljudska prava je tako presudio i ocito je da je drzava kriva sto se sa njima tako postupalo, pa neka plate.
Ne vidim u cemu je problem?
inace ce zemlje postati neka blisko-istocna ili africka drzava. Vazniji su principi od tih 14 000 eura, daleko vazniji. I to je opomena drzavi da ozbiljno provede istragu ne samo oko tog slucaja vec oko svih zatvora i stanja u njima.
palermo

#11 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by palermo »

trebalo bi da je tako.................
glavutan

#12 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by glavutan »

Interesuje me gdje je bio Sud za ljudska prava u Strasbourgu dok su ova cetvorica cinili ratne zlocine.

Nego, ova cetvorica su osudjeni definitivno ili je proces u toku?
Dasi

#13 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by Dasi »

Milorad Rodic je silovao moju komsinicu, zenu od 65 godina, vrata do mene 93. na Grbavici. Njenog muza 72 godine, penzionisani pukovnik JNA sa pogresnim imenom, prebacio preko fotelje i cekao da sat otkuca 24 sata (srpska nova godina) da ga zakolje. Srecom uletila vojna policija par minuta prije, privela ih i tako spasila zivote dvoje starih i dobro pretucenih ljudi. Sutradan Rodic prolazi ispred zgrade gleda u prozor i kesla se.
Vi koji se slazete s ovom presudom da dobiju odstetu znate li koliko je dobio Rodic zatvora? 5. PET jebenih godina (plus sad 18000 eura na njih cetvoricu) a boga pitaj koliko je jos zlocina pocinio.
Gdje je 18000 eura silovanoj zeni i prebijenom joj muzu koji je nedugo zatim i umro. Samo se nadam da su mu u Zenici isto radili sto je i on radio mojoj komsinici i jos boga pitaj kome. Ako se ikad vrati na Grbavcu ja cu mu jebat majku kroz majku.
A vi lazni moralisti i dalje serite po forumu da im treba platiti i zahvaljujte se bogu sto se vama nista slicno nije dogodilo.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=22063
hajmo im svima dati para za ovo!!! cccccc
nokia6170

#14 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by nokia6170 »

Dasi wrote:Milorad Rodic je silovao moju komsinicu, zenu od 65 godina, vrata do mene 93. na Grbavici. Njenog muza 72 godine, penzionisani pukovnik JNA sa pogresnim imenom, prebacio preko fotelje i cekao da sat otkuca 24 sata (srpska nova godina) da ga zakolje. Srecom uletila vojna policija par minuta prije, privela ih i tako spasila zivote dvoje starih i dobro pretucenih ljudi. Sutradan Rodic prolazi ispred zgrade gleda u prozor i kesla se.
Vi koji se slazete s ovom presudom da dobiju odstetu znate li koliko je dobio Rodic zatvora? 5. PET jebenih godina (plus sad 18000 eura na njih cetvoricu) a boga pitaj koliko je jos zlocina pocinio.
Gdje je 18000 eura silovanoj zeni i prebijenom joj muzu koji je nedugo zatim i umro. Samo se nadam da su mu u Zenici isto radili sto je i on radio mojoj komsinici i jos boga pitaj kome. Ako se ikad vrati na Grbavcu ja cu mu jebat majku kroz majku.
A vi lazni moralisti i dalje serite po forumu da im treba platiti i zahvaljujte se bogu sto se vama nista slicno nije dogodilo.
Uopste ne sumnjam da je sve ovo istina sto si napisao..ali nema potrebe da se krivica prebacuje na Evropski sud za ljudska prava koji niti je imao ikakve nadleznosti u pogledu svega ovoga sto si napisao. Ljudi su se samo bavili ispitivanjem navoda da li neko nekoga muci u zatvoru ili ne. Ispitivali su predstavku gradjana Bosne i Hercegovine u pogledu njegovih zalbenih navoda o mucenju. Niti vise niti manje od toga. I pitanje je bilo jednostavno...da li je bilo mucenja ili nije i sta su vlasti uradile ako je bilo.

Ne radi se o moralisanju, vec jednostavno o spoznaju sta je sta i u cijoj nadleznosti...nije Evropski sud kriv sto je Rodic dobio samo 5 godina, vec onaj sud koji ga je osudio na 5 godina zatvora i onaj tuzilac koji nije uspio dokazati i ubijediti sud da dobije vise od 5 godina zatvora.

Nadam se da razumijes sta zelim da kazem..ne treba mijesati kruske i jabuke, pogotovo kad je u pitanju pravo.
Dasi

#15 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by Dasi »

Razumijem ja tebe al zatvor je zatvor i zna se kako je u zatvoru i sta se radi silovateljima u zatvoru od strane drugih zatvorenika.
Gdje su bila ljudska prava u ratu od strane Rodica i ostalih zlocinaca? Sto tad nije mislio na posljedice? Jel mu sad treba napraviti predsjednicki apartman u zenici samo zato sto je cetnik i sto je radio sta je radio u ratu? Na kraju krajeva gdje je bila pravda u tuzbi BiH protiv Srbije? Gdje je pravda za Majke Srebrenice?
Nemam nista protiv presude suda u Strazburu, ja bi im dao 50000 eura al bi bili u Zenici do kraja zivota, ali imam protiv ovih koji je odobravaju. Jesu li tako odobravali i presudu BiH protiv Srbije? Vjerovatno jesu
paratrooper

#16 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by paratrooper »

Dasi wrote:A vi lazni moralisti i dalje serite po forumu da im treba platiti i zahvaljujte se bogu sto se vama nista slicno nije dogodilo.

dasi, drzava mora da se profesionalno odnosi prema svim zatvorenicima. Nije to zbog zatvorenika to je zbog drzave i njenog integriteta.

Ako treba nesto mjenjati onda su to presude i kriteriji. I sudstvo , i kriteriji su katastrofa u BIH. Osim eventualno sudije Mise svi ostali ne bi prosli ni moralni ni eticki kriterij. Mislim da je najbolje uvoditi porotu ( koja bi bila potpuno nepoznata i koja bi posmtrala sudjenje izvan sudnice kako ih kriminalci ne bi plasili i potplacivali) kao u anglo saksonskom pravosudnom sistemu.

Ipak kada se neko presudi ta osoba je pod "ZASTITOM" a ne pod torturom drzavnih organa. Ne bitno je ko je osoba i niko nema pravo da uzima pravdu u svoje ruke.

Jesam za stroge kazne i jesam da zatvorenici koji su pocinili teska krivicn djela moraju da plate odstetu bilo dugotrajnim fizickim radom ili oduzimanjem imovine koja bi bila dodjeljena ostecenim stranama.
chuchumbamayumbe

#17 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by chuchumbamayumbe »

Dasi wrote:Razumijem ja tebe al zatvor je zatvor i zna se kako je u zatvoru i sta se radi silovateljima u zatvoru od strane drugih zatvorenika.
Gdje su bila ljudska prava u ratu od strane Rodica i ostalih zlocinaca? Sto tad nije mislio na posljedice? Jel mu sad treba napraviti predsjednicki apartman u zenici samo zato sto je cetnik i sto je radio sta je radio u ratu? Na kraju krajeva gdje je bila pravda u tuzbi BiH protiv Srbije? Gdje je pravda za Majke Srebrenice?
Nemam nista protiv presude suda u Strazburu, ja bi im dao 50000 eura al bi bili u Zenici do kraja zivota, ali imam protiv ovih koji je odobravaju. Jesu li tako odobravali i presudu BiH protiv Srbije? Vjerovatno jesu
Odmah da ti kazem da bih ja ove ratne zlocince najradije odmah po kratkom postupku, da se razumijemo. Medjutim, postoji zakon, postoji tuzilastvo BiH (kakvo je - takvo je), koje mozemo ili priznati ili ne. Ono je tu, sa svim svojim manama i vrlinama, a mislim da mana ima puno vise nego vrlina.
Ti najbolje znas sta se desilo tebi i tvojim najblizima u toku rata u BiH, tako da te tu razumijem, sa ljudske strane, razumijem tvoj bijes i srdzbu.
Ali, nokia i paratrooper su to najbolje objasnili, da sada ne ponavljam njihove rijeci i da ne razvlacim diskusiju u nedogled. Nakon onoga sto su oni napisali nemam sta vise za dodati.
Osim, da ti jos pojasnim u vezi tuzbe BiH protiv Srbije, nisam mogao da vjerujem da BiH nije dobila spor, bio sam ljut, gnjevan i ogorcen, ali ako smo odlucili da idemo na parnicu i ako je nepravda na kraju ucinjena prema BiH, nema nam druge nego da progutamo knedlu i nastavimo dalje, ne zaboravljajuci sta su nam uradili.
Ili brate da zaratimo i vratimo im milo za drago, da osvetimo mrtve i uradimo ono sto bi mozda bilo najpravednije.
Bosanac sa dna kace

#18 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Danas protesti logoraša pred Sudom BiH
Zbog puštanja na slobodu Dušana Fuštara, optuženog za ratne zločine u prijedorskim logorima, Udruga logoraša Kozarac danas će ispred kapije Suda Bosne i Hercegovine u Sarajevu održati mirni protest.

Na taj način izrazit će nezadovoljstvo zbog neprihvatljive prakse Suda BiH da osuđene za ratne zločine pušta na slobodu, a da nisu proveli nijedan dan u zatvoru, prenosi FTV.

sa-x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#19 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by mIRCerka »

Dasi wrote:Milorad Rodic je silovao moju komsinicu, zenu od 65 godina, vrata do mene 93. na Grbavici. Njenog muza 72 godine, penzionisani pukovnik JNA sa pogresnim imenom, prebacio preko fotelje i cekao da sat otkuca 24 sata (srpska nova godina) da ga zakolje. Srecom uletila vojna policija par minuta prije, privela ih i tako spasila zivote dvoje starih i dobro pretucenih ljudi. Sutradan Rodic prolazi ispred zgrade gleda u prozor i kesla se.
nazalost nije ni prvi ni posljednji koji se setao i keslao... :x
Dasi wrote: Vi koji se slazete s ovom presudom da dobiju odstetu znate li koliko je dobio Rodic zatvora? 5. PET jebenih godina (plus sad 18000 eura na njih cetvoricu) a boga pitaj koliko je jos zlocina pocinio. c
Kakva je situacija, dobro je da je ista i dobio (samo prati stil i tendenciju mir mir mir niko nije kriv, kakav rat ba)
Dasi wrote: Gdje je 18000 eura silovanoj zeni i prebijenom joj muzu koji je nedugo zatim i umro.
Znas Dasi, tvoja komsinica bi trebala da dokaze sve to, da im donese po mogucnosti snimke, slike, audio zapise :x nije ni cudo da se i dan danas silovanja ne prijavljuju, a evo mir divota krasno...
Dasi wrote: Samo se nadam da su mu u Zenici isto radili sto je i on radio mojoj komsinici i jos boga pitaj kome.
I sad ce doci tumaci ljudskih prava i osut paljbu. A ja kazem NADAM SE I JA! Makar 10% istog da su im uradili.
Em je odmarao 5 godina, em ce dobiti love, kud ces mu bolje...ispasce jos i heroj jer je dobio presudu protiv BiH.
Eno fantomskih 100.000 zarobljenih srba iz Sarajeva ce da tuzi FBiH za "logore" u Sarajevu. A nigdje nasih logorasa, jos ih NASA vlada strpa opet iza zice. :x
Dasi wrote: Ako se ikad vrati na Grbavcu ja cu mu jebat majku kroz majku.
Ko reko - zeko reko! Sta bilo? Ne znam bio je mrak.
Dasi wrote: A vi lazni moralisti i dalje serite po forumu da im treba platiti i zahvaljujte se bogu sto se vama nista slicno nije dogodilo.
Pazi, nek im plate, ali dabogda ne imali kad potrosit!
popajic

#20 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by popajic »

Sud za ljudska prava u Strasbourgu u utorak je donio presudu prema kojoj je Bosna i Hercegovina kriva za nehumano postupanje prema četvorici zatvorenika osuđenih za ratne zločine jer su trpjeli zbog svoje etničke pripadnosti.
Ovo je mozda po zakonu ok,ali ljudi moji,osudjeni su za ratne ZLOCINE koje su izvrsili bas po osnovi etnicke pripadnosti.
Ja sam humanista,ali (ili mozda bas zato)ne osjecam ama bas nimalo sucuti prema njima.
Sud je odredio 14.000 eura za moralnu odštetu.
E,sad kad bi se sad svim nasim sugradjanima,zrtvama agresije,platilo za moralnu odstetu...dobar dio Evrope i Amerike bi bankrotirao.Samo,sa nama je lakse-hiljade mrtvih ne mogu traziti nikakve vrste odstete.
Pravo o ljudskim pravima u praksi nije nikad sve podjednako obuhvatalo.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#21 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by mIRCerka »

popajic wrote:
E,sad kad bi se sad svim nasim sugradjanima,zrtvama agresije,platilo za moralnu odstetu...dobar dio Evrope i Amerike bi bankrotirao.Samo,sa nama je lakse-hiljade mrtvih ne mogu traziti nikakve vrste odstete.
reci mi da li smatras da je problem djelimicno i na ZRTVAMA jer ne djeluju zajedno i ne tuze republiku srpsku u kojoj su boravili u logorima?
Zasto recimo Tihic ne tuzi koga vec treba jer je bio u logoru? Pa nek uzme 2.000 Eura i nek donira, nije bitno.
sjedi se na rukama u ovom entitetu, dok u RSu i dalje pricaju o hiljadama srba nestalih u Sa, bebama bacanim lavovima i slicno...
Dasi

#22 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by Dasi »

paratrooper wrote:
Dasi wrote:A vi lazni moralisti i dalje serite po forumu da im treba platiti i zahvaljujte se bogu sto se vama nista slicno nije dogodilo.

dasi, drzava mora da se profesionalno odnosi prema svim zatvorenicima. Nije to zbog zatvorenika to je zbog drzave i njenog integriteta.

Ako treba nesto mjenjati onda su to presude i kriteriji. I sudstvo , i kriteriji su katastrofa u BIH. Osim eventualno sudije Mise svi ostali ne bi prosli ni moralni ni eticki kriterij. Mislim da je najbolje uvoditi porotu ( koja bi bila potpuno nepoznata i koja bi posmtrala sudjenje izvan sudnice kako ih kriminalci ne bi plasili i potplacivali) kao u anglo saksonskom pravosudnom sistemu.

Ipak kada se neko presudi ta osoba je pod "ZASTITOM" a ne pod torturom drzavnih organa. Ne bitno je ko je osoba i niko nema pravo da uzima pravdu u svoje ruke.

Jesam za stroge kazne i jesam da zatvorenici koji su pocinili teska krivicn djela moraju da plate odstetu bilo dugotrajnim fizickim radom ili oduzimanjem imovine koja bi bila dodjeljena ostecenim stranama.
pa nije ih drzava zlostavljala niti cuvari u zatvoru nego drugi silovatelji, ubice i ostali kriminalci. sta je trebalo? da ih posalju na havaje ili da im daju po dva tjelohranitelja u zatvoru? mozda da ih posalje u RS u zatvor da svaki vikend budu slobodni i da ih tretiraju kao ratne heroje? evo neka tebe i mene osude na 5 godina i posalju u zenicu mislis da bi nam bilo ista bolje? ne vjerujem, svaki dan bi prali gace i carape seriskom ubici ako mu ne bi i felacio koji uradili za dobro jutro. zna se brate sta je zatvor, da je tako dobro svi bi isli u njega bar na godinu da se malo odmore. po meni gore su prosli oni maloljetnici, sitni lopovcici, sto ih salju u zenicu sa ubicama i silovateljima. mislis da nema zlostavljanja po zatvorima u zapadnim zemljama?
i onaj ko oduzme drugom covjeku ljudska prava ni sam ih ne zasluzuje! bar ne od mene a sudovi i zakoni nek jedu govna. hocu da kazem ako sud presudi u korist zlikovca pa ne moramo se mi sloziti s tim. evo sud je pustio na ulicu onu trojcu debila sto su babu zapalili. sta bilo? napali drugu zenu! sad ako je po zakonu da maloljetne ubice pustaju vani mi slijepo trebamo klimati glavom? pa po zakonu je, sud je donio takvu presudu i to je ok. fakat nemam nista protiv presude suda u strazburu al brate jel moramo klimati glavom i govoriti to je ok, to je po zakonu.
Last edited by Dasi on 30/05/2008 11:13, edited 1 time in total.
Saian

#23 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by Saian »

nokia6170 wrote:
Uopste ne sumnjam da je sve ovo istina sto si napisao..ali nema potrebe da se krivica prebacuje na Evropski sud za ljudska prava koji niti je imao ikakve nadleznosti u pogledu svega ovoga sto si napisao. Ljudi su se samo bavili ispitivanjem navoda da li neko nekoga muci u zatvoru ili ne. Ispitivali su predstavku gradjana Bosne i Hercegovine u pogledu njegovih zalbenih navoda o mucenju. Niti vise niti manje od toga. I pitanje je bilo jednostavno...da li je bilo mucenja ili nije i sta su vlasti uradile ako je bilo.

Ne radi se o moralisanju, vec jednostavno o spoznaju sta je sta i u cijoj nadleznosti...nije Evropski sud kriv sto je Rodic dobio samo 5 godina, vec onaj sud koji ga je osudio na 5 godina zatvora i onaj tuzilac koji nije uspio dokazati i ubijediti sud da dobije vise od 5 godina zatvora.

Nadam se da razumijes sta zelim da kazem..ne treba mijesati kruske i jabuke, pogotovo kad je u pitanju pravo.

ja ne znam ko je predstavljao BiH u ovom sluchaju pred sudom, no odbraniti drzhavu u ovakvoj tuzhbi za maltretiranje u zatvoru nije toliko ni komplicirano, a neuspjeh otvara mnoga vrata, naime poznato je da pedofili nisu najomiljenija kategorija zlochinaca u bilo kojem zatvoru, oni bivaju stalno maltretirani, gdje njih premjestiti nakon sto im se isplati odsteta? :-) ili ako mislite da ova analogija nije odrziva, onda ajmo ovako, nije li zatvor zato grozan i strashan jer se zna da je zatvorenost i izolacija mozda najbenignije sta mozes naci tamo, a koegzistencija s ostalim zatvorenicima upravo onaj zahebani dio, ja to vidim kao dio kazne, ponashao si se kao zivotinja s ljudima, ok, nema blema, sad se ponashaj kao zivotinja s zhivotinjama, pa vidi kako ce to ici, ja se pitam, ako je smjestiti ih u Zenicu diskriminacija nije li smjestiti ih u Tunjice pozitivna diskriminacija? po istoj logici po kojoj ovo prvo nije fer po istoj ni ovo drugo ne vidim kao pravedno
Saian

#24 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by Saian »

popajic wrote:

Ovo je mozda po zakonu ok,ali ljudi moji,osudjeni su za ratne ZLOCINE koje su izvrsili bas po osnovi etnicke pripadnosti.
ovo je dobar argument, samo je steta sto se, ako cemo govoriti o nekom pravu u civiliziranom smislu, ne mozhe primjeniti ista mjera od strane drzhave, iako moralno ja ne vidim nikakvu prepreku u realiziranju ovakve korespondencije
popajic

#25 Re: Presuda suda u Strazburu protiv BiH

Post by popajic »

Postao/la mIRCerka dana 30/05/2008 10:56

popajic je napisao/la:

reci mi da li smatras da je problem djelimicno i na ZRTVAMA jer ne djeluju zajedno i ne tuze republiku srpsku u kojoj su boravili u logorima?
Zasto recimo Tihic ne tuzi koga vec treba jer je bio u logoru? Pa nek uzme 2.000 Eura i nek donira, nije bitno.
sjedi se na rukama u ovom entitetu, dok u RSu i dalje pricaju o hiljadama srba nestalih u Sa, bebama bacanim lavovima i slicno..
Ama,naravno!
Davno sam rekao da famozni bosanski merhametluk cesto kamuflira glupost.Jos malo pa ce svi biti nekakve zrtve osim stvarnih zrtava agresije.
U pravu si.I do zrtava je.Bar do onih sto bi mogli,a ne reaguju.
Kamo puste srece da zakonodavstvo kod nas zaista funkcionise (naucna fantastika!!!).Onda ne bi ni bilo ovakvih tema i frustracija jer bi bio isti arsin za SVAKI zlocin.
Post Reply