Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post Reply
Man of steel

#51 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by Man of steel »

It_is_a_Leclerc wrote:Tihić je, ako ništa, uspio očistiti SDA od radikalizma, od nekih ekstremnih elemenata. Pokušao je od SDA napraviti modernu građansku partiju, trudeći se da što više nebošnjaka uvjeri u opciju SDA. Koliko je u tome uspio, vrijeme će pokazati.

Koliko god smeća očistio, toliko ga je i, svjesno-nesvjesno, doveo u stranku. Kaplani, Sarajlići, Zukići i slični krimosi..SDA će, sa Bakirom na čelu, ponovo zaokrenuti u mrak desničarske politike u kome će Adnan Terzić, Nedžad Branković, Hasan Čengić, Džemaludin Latić, Rifet Hozanović i slični, imati otvorena vrata.
Manje Avaza, manje Avaza...
trcicu trceci

#52 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by trcicu trceci »

Mislim da se nista nece promijeniti njegovim odlaskom, sto neki ovdje spominju. On vec ne ucestvuje vise od godinu dana i to nije bilo tako primjetno. Njegova smrt kod mene izaziva neko cudno osjecanje, pomijesano sa zaloscu i nedefinisanog osjecaja. Sjecam se njegovog svjedocenja na sudjenju Seselju, tu mi se ucinio kao inteligentan, umjeren covjek koji voli Bosnu. To je dovoljno da iskreno zalim odlazak ovoga covjeka. Sigurno nije bio idealan politicar, ali politika sama po sebi podrazumijeva udruzivanje sa kojekakvim lopovima. Prije bi rekao da je bio prinudjen na to nego sto je to bio njegov izbor. Kao i sto njegov izbor nije bila ova smrt.
It_is_a_Leclerc

#53 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by It_is_a_Leclerc »

Man of steel wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Tihić je, ako ništa, uspio očistiti SDA od radikalizma, od nekih ekstremnih elemenata. Pokušao je od SDA napraviti modernu građansku partiju, trudeći se da što više nebošnjaka uvjeri u opciju SDA. Koliko je u tome uspio, vrijeme će pokazati.

Koliko god smeća očistio, toliko ga je i, svjesno-nesvjesno, doveo u stranku. Kaplani, Sarajlići, Zukići i slični krimosi..SDA će, sa Bakirom na čelu, ponovo zaokrenuti u mrak desničarske politike u kome će Adnan Terzić, Nedžad Branković, Hasan Čengić, Džemaludin Latić, Rifet Hozanović i slični, imati otvorena vrata.
Nonsensi.

Bakir Izetbegović je lopuža i desničar. Pa to je notorni fakt.
salik79

#54 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by salik79 »

Maystor wrote:Valentin Incko:

"Duboko sam pogođen tom viješću. Poznavao sam gospodina Tihića dugo godina , još kada sam bio ambasador Austrije u BiH poslije rata. Umro je veliki čovjek. Njegova mudrost, otvorenost i praštanje, te duboko ljudska orjentacija čovjeka bez mržnje, itekako će faliti Bosni i Hercegovini"
Ovako bi on (Inzko), u pet deka, i da je Mile odapeo.
NeenaSa

#55 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by NeenaSa »

JThomas wrote:neću reći da mi ga je žao, jer to nije istina. al' kad vidim ko ga nasljeđuje, javlja se neki potmuli strah da može još mnogo gore...
R.I.P.
Man of steel

#56 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by Man of steel »

It_is_a_Leclerc wrote:
Man of steel wrote:

Nonsensi.

Bakir Izetbegović je lopuža i desničar. Pa to je notorni fakt.
Jeste, jeste..

Manje Avza.
MMM1977

#57 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by MMM1977 »

Sve nekako pokušavam da mi bude žao, kao čovjeku, ali ne ide i džaba. Jedan od velikih neprijatelja ove države i naroda i nadam se da će, prije ili kasnije, na površinu isplivati sve ono čime se zakulisno bavio. Na žalost, sudbina SDA je još crnja nakon njega i nadam se da će ovo biti prekretnica u konačnom sunovratu ove stranke.

Rest in Hell.
Zatamnjena stakla

#58 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by Zatamnjena stakla »

šteta
Better Man

#59 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by Better Man »

Nikom ne bi poželio patnje kakve je imao Tihić, ali treba kazati istinu u oči. Kaza jedan kandidat za člana predsjedništva da je smrt Tihića veliki gubitak za BiH, e ja se ni pod razno s tim ne bih složio. Smrt Tihića je isključivo gubitak za porodicu, prijatelje i njegovu stranku. Riječ je o jednom političaru koji je samo nanosio štetu BiH i koji je gledao kako da se okoristi i obogati na račun građana ove zemlje. Kao političar je bio obična nula i čovjek koji je bio spreman da potpiše podjelu BiH. Ono što je najgore je to. da će mafijaška organizacija SDA na ćelu sa Bakirom Izetbegovićem da smrt Tihića bez imalo stida i srama i poštovanja koristi u predizborne svrhe. Ono što bi moglo biti dobro je da će konačno krenuti urušavanje i kraj mafijaške organizacije SDA i da će Izetbegovič završiti na doživotnoj robiji zajedno sa 70% stranačkih mafioza.
Hafis

#60 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by Hafis »

Govorite što hoćete, ali ja iskreno žalim za tim čovjekom.
U moru ovih beskrupuloznih likova koji su protutnjali politikom u zadnjih 20 godina, po meni on je ipak bio jedan od karakternijih osoba, čak štoviše svjetla točka.
Kada pogledam nove ''snage'' koje nadolaze, budite sigurni da ćemo se s tugom sjećati Tihića, što god tko danas govorio o njemu.

Nek mu je rahmet veliki i laka mu bosanska zemlja.
FIDELCA

#61 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by FIDELCA »

Sad cu te pitati sta ti znace pare,titule i zgrade,sve je to za dzabe
p206

#63 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by p206 »

amaaan patetike... ako vam je njega i njemu sličnih, koji će umrijeti, žao, onda se trebate preispitati

meni je žao običnog čovjeka, koji je prinuđen da bježi odavde i riba hale po Švabiji da bi živio koliko toliko pristojno, onaj koji jede paštetu na kamenjaru u Makarskoj jer nema za bolje...

što vam njih nije žao kad umru(ili se utope na moru kao onaj momak ljetos) i što ne otvarate temu?

fuj
SA 071

#64 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by SA 071 »

Da je umro prije 7-8 godina, danas bi i SDA bila jača stranka i BiH bi bila u boljoj situaciji. Svojim kurvanjem sa SDP-om i Lagumdžijom i zabijanjem noža u leđa Silajdžiću (samo da ga sruši), te unutarstranačkim sukobom sa Izetbegovićevom opcijom (zbog kojeg smo svi mi u FBiH bili žrtve tog sukoba) je doveo do situacije da SDA toliko oslabi da se stvorilo mnogo prostora za raznorazne Radončiće, Ceriće i sl. Doveo je SDP u mogućnost da pobijedi na izborima i da još jednom uvede BiH u ekonomski mrak u koji ju je SDP već bio doveo za vrijeme tzv. Alijanse.

Što se tiče odnosa u SDA, očito je da je Tihićeva frakcija već pometena što se vidi iz sastava izbornih lista (Osmanović, Budnjo, Ahmetović, Kebo i sl.) a "mlade" perjanice koje je on doveo u SDA (Kaplan, Sarajlić, Zukić i sl.) su promijenile tabor. Možda je Bakirova opcija konzervativnija, ali u njoj sigurno ima više i poštenja i ideologije i kompetencije (kako god ovočudno zvučalo) nego u ovoj Tihićevoj frakciji u kojoj nije nikad ni bilo nikakve ideologije već isključivo karijerizam i interes. Pa niko od "Bakirovih" nije prešao Tornjaku, već su isključivo Tihićevi kadrovi bili ti koji su zbog interesa prelazili u protivničke tabore.

Bio je faktor političkog slabljenja Bošnjaka i održavao je bolje odnose i sa Lagumdžijom i sa Dodikom i sa Čovićem, dok je javno ili potajno vodio sukob upravo sa onima sa kojima je bilo prirodno da gradi snažnu političku opciju (Izetbegovićem i Silajdžićem)...

P.S. Kakva je to osoba koja ne želi podnijeti ostavku ni pod koju cijenu, čak i kada fizički nije sposoban da radi posao za koji je odlično plaćen. Dok je davao zadnje znake života nije podnio ostavku ni na mjesto predsjednika SDA, ni u parlamentu BiH, ni u Domu naroda... Zato je morao biti opozvan...
zateznistub

#65 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by zateznistub »

Bosanski_kralj wrote:
Chmoljo wrote:
dustaban wrote:Molio bih da se sa one izbrisane diskusije vrati post @ridjobrke, ili da ga on ponovo napise.
Ridjobrki wrote:Najkonstruktivniji političar u BiH u zadnjih 20 godina.

Koliko god ga kritikovali ili mu zamjerali ovo ili ono, bh. politička scena je u njemu imala mudrog i konstruktivnog političara koji je znao gasiti vatre u svojoj stranci, sa drugim strankama praviti dobre i za BiH korisne kompromise, biti poželjan partner Europi a uz to sve sebe ne (naročito) iskompromitirati.

Sve sam prije nego simpatizer SDA ali sjetićemo se mi svi Sulje u idućim godinama...

Ako je istina da je umro, od mene mu halal, rahmet i el-Fatiha.
Ridjobrki pametuje kao i obično.

Eto mnogo smo koristi imali od Tihićeve smirenosti i spremnosti na kompromis. Ono lakše se dogovarao sa ostalima kako podijeliti kolač, pravedno da svaka od vladajućih stranaka bude zadovoljna.
Ja mu opet skidam kapu za ovaj post!
Sulejmenu rahmet dusi, porodici sabur.
Iker C

#66 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by Iker C »

Neka mu je teška bosanska zemlja!
aldinjo

#67 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by aldinjo »

SA 071 wrote:Da je umro prije 7-8 godina, danas bi i SDA bila jača stranka i BiH bi bila u boljoj situaciji. Svojim kurvanjem sa SDP-om i Lagumdžijom i zabijanjem noža u leđa Silajdžiću (samo da ga sruši), te unutarstranačkim sukobom sa Izetbegovićevom opcijom (zbog kojeg smo svi mi u FBiH bili žrtve tog sukoba) je doveo do situacije da SDA toliko oslabi da se stvorilo mnogo prostora za raznorazne Radončiće, Ceriće i sl. Doveo je SDP u mogućnost da pobijedi na izborima i da još jednom uvede BiH u ekonomski mrak u koji ju je SDP već bio doveo za vrijeme tzv. Alijanse.

Što se tiče odnosa u SDA, očito je da je Tihićeva frakcija već pometena što se vidi iz sastava izbornih lista (Osmanović, Budnjo, Ahmetović, Kebo i sl.) a "mlade" perjanice koje je on doveo u SDA (Kaplan, Sarajlić, Zukić i sl.) su promijenile tabor. Možda je Bakirova opcija konzervativnija, ali u njoj sigurno ima više i poštenja i ideologije i kompetencije (kako god ovočudno zvučalo) nego u ovoj Tihićevoj frakciji u kojoj nije nikad ni bilo nikakve ideologije već isključivo karijerizam i interes. Pa niko od "Bakirovih" nije prešao Tornjaku, već su isključivo Tihićevi kadrovi bili ti koji su zbog interesa prelazili u protivničke tabore.

Bio je faktor političkog slabljenja Bošnjaka i održavao je bolje odnose i sa Lagumdžijom i sa Dodikom i sa Čovićem, dok je javno ili potajno vodio sukob upravo sa onima sa kojima je bilo prirodno da gradi snažnu političku opciju (Izetbegovićem i Silajdžićem)...

P.S. Kakva je to osoba koja ne želi podnijeti ostavku ni pod koju cijenu, čak i kada fizički nije sposoban da radi posao za koji je odlično plaćen. Dok je davao zadnje znake života nije podnio ostavku ni na mjesto predsjednika SDA, ni u parlamentu BiH, ni u Domu naroda... Zato je morao biti opozvan...
Dosta dobar post. ;-)
mayab

#68 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by mayab »

Niti jednog politicara mi nije zao!
Kako prolazi vrijeme, i posmatram sta sve (ne)rade, a mogli bi, jer su ipak u vlasti i imaju moć, u meni iz dana u dan raste otpor i mrznja prema njima.....
arslanbey

#69 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by arslanbey »

Hafis wrote:Govorite što hoćete, ali ja iskreno žalim za tim čovjekom.
U moru ovih beskrupuloznih likova koji su protutnjali politikom u zadnjih 20 godina, po meni on je ipak bio jedan od karakternijih osoba, čak štoviše svjetla točka.
Kada pogledam nove ''snage'' koje nadolaze, budite sigurni da ćemo se s tugom sjećati Tihića, što god tko danas govorio o njemu.

:thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#70 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by O'zone »

O mrtvima najbolje.

Valjda sad ide pravi sud.
rekla-kazala

#71 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by rekla-kazala »

Iako nikad ne dadoh glas SDA stranci,..Neka mu je laka zemlja,.. političar sa najmanje sujete, narcisoidnosti, zla,...Da je Lagumdžija takav ne bi se dvoumio da po prvi put dam svoj glas nekoj drugoj stranci a ne SDP-u.
Better Man

#72 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by Better Man »

SA 071 wrote:Da je umro prije 7-8 godina, danas bi i SDA bila jača stranka i BiH bi bila u boljoj situaciji. Svojim kurvanjem sa SDP-om i Lagumdžijom i zabijanjem noža u leđa Silajdžiću (samo da ga sruši), te unutarstranačkim sukobom sa Izetbegovićevom opcijom (zbog kojeg smo svi mi u FBiH bili žrtve tog sukoba) je doveo do situacije da SDA toliko oslabi da se stvorilo mnogo prostora za raznorazne Radončiće, Ceriće i sl. Doveo je SDP u mogućnost da pobijedi na izborima i da još jednom uvede BiH u ekonomski mrak u koji ju je SDP već bio doveo za vrijeme tzv. Alijanse.

Ne da je Tihić bio nula od političara, već je to isto i sponzor svih mafioza Bakir Izetbegović. Kompletna SDA je nanijela za sve ove godine (24) nepopravljivu štetu BiH i ona je je najodgovornija što je zemlja opljačkana kao i njeni građani, oni su pravili vlast sa fašistima, koljačima i ubicama i zato trebaju da se sami unište i da se njihovim kadrovima zabrani da budu članovi drugih stranaka/partija. Kritikovati Tihića, a braniti mafioza Bakira i ublehu Silajdžića koji je 2006. godine zaustavio svaki napredak BiH svojim ne Aprilskom paketu može samo neko ko je lud ili se ddobro okoristio. Sva trojica su nule od ljudi, političara itd.
MMM1977

#73 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by MMM1977 »

arslanbey wrote:
Hafis wrote:Govorite što hoćete, ali ja iskreno žalim za tim čovjekom.

Kad hafis nekog hvali onda je jasno koliko je sati. Doduše, vjerujem da će Tihić silno nedostajati Čoviću, čiji je hafis zapravo megafon.
vjesticanametli

#74 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by vjesticanametli »

S4mpion wrote:Iskreno se nadam da će u Bosni nekad doći vrijeme kada će bolesna djeca i bolesni odrasli ljudi moći priuštiti sebi da se liječe u Njemačkoj kao što je to mogao Sulejman.
:thumbup: lopova mi nije zao..... rest in hell a sve pokradeno sada ti ne vrijedi
de balzac

#75 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA

Post by de balzac »

SA 071 wrote:
....

E, ovo sam se sve vrijeme pitao...
Post Reply