Prednosti i nedostaci ukidanja viza
-
ostrožac
#1 Prednosti i nedostaci ukidanja viza
Jedan učitelj iz Bužima mi je rekao novi vic: ' kad nam ukinu vize svi u red, zadnji nek ugasi svjetlo'.
Hoću reći da li mislite da će za našu siromašnu situaciju to biti prednost ili nedostatak u smislu da mlada populacija ode iz BiH.
Hoću reći da li mislite da će za našu siromašnu situaciju to biti prednost ili nedostatak u smislu da mlada populacija ode iz BiH.
- osa
#2 Re: Prednosti i nedostaci ukidanja viza
nema nedostataka ukidanja viza, tko hoće otići može i danas, vize će olakšati putovanja, poslovanje, školovanja i sl., ne treba od toga raditi bauk...
-
mido_Hz
#3 Re: Prednosti i nedostaci ukidanja viza
kome ces otici i ako nemas para isi ti klinac dodje, bijeda nigdje nije dobro dosla, a ko ima para ide i ovako i onako
-
KENJAC
#4 Re: Prednosti i nedostaci ukidanja viza
Prednost viza- doci ce mi raja! Nedostatak odnosno mana- doci ce mi punica!
- jesaha
#5 Re: Prednosti i nedostaci ukidanja viza
KENJAC wrote:Prednost viza- doci ce mi raja! Nedostatak odnosno mana- doci ce mi punica!
- jesaha
#6 Re: Prednosti i nedostaci ukidanja viza
Da hoceukinuti vize da mogu rahat dogodine otici na Oktober festu 
- heckler
#7 Re: Prednosti i nedostaci ukidanja viza
Ovaj sam argument cuo nekoliko puta vec i nikako mi nije jasno jeli ljudi razmisljaju uopste.
Da li ljudi razumiju da viza ne dolazi sa radnom dozvolom i azilom?
Nelegalno mozes do zapadne evrope doci i sad. I sta onda? Traziti posao na crno i bjezati od policije kao od vraga?
Nelegalno mozes do zapadne evrope doci i sad. I sta onda? Traziti posao na crno i bjezati od policije kao od vraga?
-
michio
#8 Re: Prednosti i nedostaci ukidanja viza
U prvom valu će krenuti kriminalci, sitni i veliki. Do države BiH je da ih kontroliše. Biće to veliki test pa možda opet i uvedu vize.
- ultima_palabra
#9 Re: Prednosti i nedostaci ukidanja viza
Pa dobro, lakše će im biti nego sad... sad traže posao odavde, pa im neko pošalje garantno, pa stoje u redu za vizu... i onda kad dođu tamo bježe od policije kao od vragaheckler wrote:Ovaj sam argument cuo nekoliko puta vec i nikako mi nije jasno jeli ljudi razmisljaju uopste.
-
teleskop
#10 Re: Prednosti i nedostaci ukidanja viza
Kriminalci i sada prolaze,za njih nema prepreka.Treba viza poštenim ljudima....kad je tako kako je. 
- alcho
#11 Re: Prednosti i nedostaci ukidanja viza
Sjooo...ucitelj iz Buzima je kralj! Podsjeti me na one stare mudrace iz kineskih filmova...sigusno si ga pitao: "O, veliki ucitelju iz Buzima, sta ce biti kada nam ukinu vize?"ostrožac wrote:Jedan učitelj iz Bužima mi je rekao novi vic: ' kad nam ukinu vize svi u red, zadnji nek ugasi svjetlo'.
Last edited by alcho on 28/09/2010 09:29, edited 1 time in total.
-
GaRGa
#12 Re: Prednosti i nedostaci ukidanja viza
Ja se nadam da ce ukidanjem vize ovi nasi pokusaji kriminalaca otici vani da rade
))))